Follow us

Η Αχτσιόγλου απάντησε γιατί δεν είναι πρόεδρος της Νέας Αριστεράς - Παράθυρο για συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ

Η Έφη Αχτσιόγλου αφού σημείωσε πως το μέτωπο είναι με τη δεξιά, σημείωσε ότι τώρα δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Έφη Αχτσιόγλου

"Το μέτωπό μας είναι με τη δεξιά" σημείωσε σε συνέντευξή της η βουλευτής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Επίσης ανέφερε πως "δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας επί της αρχής με το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν όμως πολλές δυνατότητες συγκλίσεων σε θέματα", ενώ μιλώντας για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου τόνισε πως "είναι θετικό που γίνεται αλλά πρέπει να υπάρχει οργάνωση και δομημένος λόγος" από την πλευρά της Ελλάδας.

Αρχικά, για την πρεμιέρα της νέας ΚΟ, "Νέα Αριστερά" στη Βουλή, η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε "είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε μια αντιπολίτευση προγραμματική, δομική και συνάμα δημιουργική, δηλαδή να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε θέματα τα οποία στρέφονται εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και την ίδια στιγμή να καταθέτουμε εναλλακτικές προτάσεις. Και αυτό να το κάνουμε με ένα συγκεκριμένο, συγκροτημένο τρόπο. Το μέτωπό μας είναι με τη δεξιά, με την κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας και ο λόγος της παρουσίας μας και της βασικής μας δουλειάς".

Απαντώντας σε επικρίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως οι αποχωρήσαντες εξυπηρετούν συμφέροντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η βουλευτής ξεκαθάρισε πως "αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Είμαστε στελέχη τα οποία είναι και καταγεγραμμένο και στην κοινή γνώμη ότι η βασική μας αντιπαράθεση είναι με την κυβέρνηση της δεξιάς, οι λόγοι της αποχώρησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς και συγκεκριμένοι. Πολιτικοί. Δεν θεωρούμε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την νέα του ηγεσία, να ασκήσει μια πραγματικά δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ. Και αυτό το κενό στον προοδευτικό κόσμο υπάρχει".

Για τις τοποθετήσεις που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε πως: "έκανε μια τοποθέτηση αρχής και δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι διαφορετικό και δεν διαφωνώ με αυτή. Από την δική μας πλευρά αυτό είναι σαφές. Το μέτωπο είναι με την κυβέρνηση της δεξιάς με τις επιλογές που κάνει και επιβαρύνει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Αυτό το έχουμε δείξει με τη στάση μας όλο τον καιρό. Και λίγο πριν την απόφαση της αποχώρησης όταν ήμασταν σε διαβουλεύσεις για το πώς θα κινηθούμε και σήμερα που βρισκόμαστε στη νέα μας ΚΟ".

Η Αχτσιόγλου απάντησε γιατί δεν είναι πρόεδρος της Νέας Αριστεράς - Παράθυρο για συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ

"Σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αλλά υπάρχουν συγκλίσεις"

Σε ερώτηση εάν μπορεί να υπάρξει ένας πόλος με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: "σήμερα υπό την συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που έχουμε δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας. Παράδειγμα, χτες στο φορολογικό ήταν καταμέτωπη η αντίδραση των προοδευτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και στο προηγούμενο νομοσχέδιο που αφορούσε τα funds και την πρώτη κατοικία, επίσης υπήρχαν συγκλίσεις, όχι όμως μια δομική επί της αρχής στην παρούσα φάση, συνεργασία. Αυτή τη στιγμή υπό τα δεδομένα κόμματα που έχουμε κοινοβουλευτικά και μη δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας επί της αρχής, υπάρχουν όμως πολλές δυνατότητες συγκλίσεων σε θέματα".

"Οι ευρωεκλογές θα είναι ένα πρώτο βήμα και είναι μια σημαντική μάχη και θα είναι σημαντικό να μετρήσουμε και τη δυνατότητά μας για να καλύψουμε την ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία", συνέχισε η κυρία Αχτσιόγλου.

Διαβάστε Επίσης

"Είναι πολιτικός ο λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς"

Σε ερώτηση γιατί δεν βγήκε η ίδια επικεφαλής της νέας ΚΟ, απάντησε πως: "Ο βασικός λόγος είναι πολιτικός. Θεωρώ πως από την στιγμή που πριν από λίγο καιρό διεκδίκησα την προεδρία ενός άλλου κόμματος, δεν θα ήταν ορθό να ηγηθώ της ΚΟ της νέας προσπάθειας διότι εκτιμώ πως θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα πολύ εύκολα. Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια άλλη υπόθεση, καλείται να καλύψει άλλες ανάγκες. Το τι συνέβη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια άλλη υπόθεση. Καλώς να υπάρχει αυτή η διάκριση. Πέραν τούτου, θεωρώ πως ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ένα πρόσωπο που έχει πολιτική συγκρότηση στο πολιτικός ήθος και ύφος, γιατί και αυτά είναι πολύ σημαντικά για εμάς, που μας κάνει υπερήφανος να είναι μπροστά μας".

Η βουλευτής επισήμανε πως: "Σέβομαι απολύτως κάθε απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την επιλογή του και δεν διεκδικώ να έχω την απόλυτη αλήθεια. Κάνουν τις επιλογές τους, είναι σεβαστές. Εμείς είμαστε με καθαρό βλέμμα στη Βουλή, δεν έχουμε κανένα άγχος. Ξέρουμε γιατί αποχωρήσαμε και τι διεκδικούμε να κάνουμε σε σχέση με την δεξιά".

Στη συνέχεια, εξήγησε για ποιους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ίδιο κόμμα και δεν συνδέεται με την Νέα Αριστερά, επισημαίνοντας την τοξικότητα που επικρατούσε.

Σε ερώτηση εάν η Νέα Αριστερά συνομιλεί με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, απάντησε: "Ναι, υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και θα δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορούσε να υπάρξει μια κοινή πορεία".

"Θετική η επίσκεψη Ερντογάν"

Για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κυρία Αχτσιόγλου είπε πως "είναι θετικό που γίνεται. Πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας όσο προσδοκούμε να υπάρχει μια ειρηνική συμπόρευση και να μπορεί να υπάρξει και μια λύση στη διαφορά που αφορά την υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Στο βαθμό που είμαστε σαφείς προς τι επιδιώκουμε, ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές και πού θέλουμε να πάμε, τότε καλώς πρέπει να γίνονται αυτές οι επισκέψεις. Όχι επισκέψεις για να γίνονται απλά. Φαίνεται πως υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και φαίνεται από την τουρκική πλευρά πως υπάρχει μια διάθεση να συνομιλήσει εντός του πλαισίου της Δύσης. Πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το παράθυρο αλλά όχι χωρίς οργάνωση και χωρίς δομημένο διάλογο".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 27 Φεβ 2024 | 12:44

Τσακαλώτος: Με την παρέμβασή του ο Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη - Ο Στέφανος κέρδισε στα σημεία

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως οι τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν δικαίωση για τους 11 που αποχώρησαν και δημιούργησαν την Νέα Αριστερά.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 27 Φεβ 2024 | 12:43

Πλεύση Ελευθερίας για ΣΥΡΙΖΑ: Αν τους βάλεις στον Όλυμπο μόνους τους, θα κάνουν φράξια με τον ίσκιο τους [βίντεο]

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει η Πλεύση Ελευθερία, με ανάρτηση στο facebook, κάνοντας χρήση μιας φράσης του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του πρώην προέδρου του Συνασπισμού.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 27 Φεβ 2024 | 12:14

Ο 52χρονος που απανθρακώθηκε στον Αλμυρό ήταν γιος του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ που πέθανε πριν από μερικούς μήνες

Γιος γνωστού καθηγητή και πολιτικού στελέχους ο 52χρονος που απανθρακώθηκε στον Αλμυρό.

ΣΥΡΙΖΑ 27 Φεβ 2024 | 11:59

Γιώργος Τσίπρας: Όχι μόνο δεν αποκλείω μια επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά το εύχομαι όπως και και πολύς κόσμος

Ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο συνολικά για τη δημοκρατική παράταξη και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 27 Φεβ 2024 | 10:30

Ο Κασσελάκης χτίζει τον νέο ΣΥΡΙΖΑ: Έρχονται αλλαγές σε πρόσωπα και όργανα

Πώς ο Κασσελάκης "αποχαιρετά" τον Τσίπρα και αγνοεί την επιτροπεία τυου συνεδρίου για να χτίσει τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ.

3Ο THINK TANK 27 Φεβ 2024 | 09:46

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσίασε το νέο Think Tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Μαζί με την Διάνα Βουτυράκου [βίντεο]

"Σας παρουσιάζω τους επιστήμονες οι οποίοι θα με συμβουλεύουν για να χτίσουμε μαζί μια κοινωνία ισότητας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης", ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

27 Φεβ 2024 | 09:00

Πόσο θα αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει ξανασυμβεί, πρόεδρος ενός κόμματος να αμφισβητείται λίγους μήνες μετά την εκλογή του χωρίς τουλάχιστον να έχει μεσολαβήσει κάποια μεγάλη ήττα.

ΣΥΡΙΖΑ 27 Φεβ 2024 | 08:20

Επίθεση Νίκου Μωραΐτη σε Γιώργο Τσίπρα: "Σώπα για 10 χρόνια" - Πολάκης: "Κάνε κι εσύ το ίδιο, κουράζεις"

Διαδικτυακή μονομαχία στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σχόλιο του Νίκου Μωραΐτη για τον Γιώργο Τσίπρα.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Φεβ 2024 | 08:02

Τηλέμαχος Χυτήρης: Όταν βρέθηκε στο δωμάτιο με τον νεκρό Ανδρέα Παπανδρέου - "Του έκλεισα τα μάτια" [βίντεο]

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης περιέγραψε το βράδυ που βρέθηκε στο ίδιο δωμάτιο με τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν έφυγε από τη ζωή.

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 27 Φεβ 2024 | 07:28

O Κασσελάκης παίρνει "διαζύγιο" από τον Τσίπρα - Στο τραπέζι η αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη χθεσινή του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπασε τις αλυσίδες με το παρελθόν, και ειδικότερα με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΟ OPEN 26 Φεβ 2024 | 22:28

"Ζούμε μεταπολιτικό σόου- Χαμένος καθαρά ο Τσίπρας"- Το αιχμηρό σχόλιο της Έλλης Στάη για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Για τον Στέφανο Κασσελάκη η Έλλη Στάη σχολίασε πως πήρε μία "βραχυπρόθεσμη νίκη".

ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 26 Φεβ 2024 | 19:34

Έφη Αχτσιόγλου: "Σε διαρκή φθορά και απαξία ο ΣΥΡΙΖΑ" - Αιχμές κατά Τσίπρα και Κασσελάκη

Η Έφη Αχτσιόγλου εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία μετάλλαξης - Απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Φεβ 2024 | 19:14

Παύλος Πολάκης: Ανάρτηση με αιχμές κατά Τσίπρα - "Άραγε ποιος είχε δίκιο τελικά;"

Ο Παύλος Πολάκης προσπαθεί να... αυτοδικαιωθεί έναν χρόνο μετά τις στοχοποιήσεις δικαστικών και δημοσιογράφων