Β. Κικίλιας: Η επόμενη «κατάληψη» θα γίνει στο Υπουργείο Δημόσιας τάξης

Κατάληψη ακόμη και στο κτίριο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ... Κατεχάκη, φοβάται ο Β.Κικίλιας, αν η νέα πολιτική ηγεσία επιμείνει στις μεθόδους της.

b-kikilias-i-epomeni-katalipsi-tha-ginei-sto-upourgeio-dimosias-taksis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Κατάληψη ακόμη και στο κτίριο της... Κατεχάκη, φοβάται ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, αν η νέα πολιτική ηγεσία επιμείνει στην εφαρμογή «πειραματικών μεθόδων προστασίας του πολίτη».

 Ιδιαίτερα καυστικός είναι ο πρώην υπουργός, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», σχολιάζοντας ενέργειες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως «άριστο υλικό θερινής επιθεώρησης». Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως διώχθηκε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. (Υποστράτηγος Γ. Νίτσας) επειδή εκτελώντας διαταγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, εξέδωσε με τη σειρά του εντολή για την απελευθέρωση  παράνομων μεταναστών.

Παρότι, μάλιστα η πολιτική ηγεσία δήλωσε κατηγορηματικά  ότι δεν δόθηκε ποτέ ανάλογη εντολή, ταυτόχρονα αποβίβασε παράνομους μετανάστες, στην Ομόνοια.

 Ο πρώην υπουργός, υποστηρίζει πως αποδομείται η συστηματική προσπάθεια των τελευταίων χρόνων για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του κέντρου της πόλης, με εξαγγελίες τύπου ότι «θα στείλουν μετανάστες από την Ελλάδα στις... πλατείες των ευρωπαϊκών πόλεων ή ότι θα νοικιάσουν διαμερίσματα για να εγκατασταθούν οι μετανάστες».

  Ο κ. Κικίλιας ισχυρίζεται ότι για καμία από τις εξαγγελίες δεν έχει γίνει προεργασία ή κοστολόγηση, ενώ σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 63% των πολιτών αποδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης  στο μεταναστευτικό.

Προσθέτει επίσης, μια σειρά από κυβερνητικές ενέργειες όπως την ανακοίνωση «μαρξιστικού διεθνισμού» του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά, ότι ο τζιχαντισμός εύκολα μπορεί να μεταναστεύσει από την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου,  στην Ευρώπη, με ιμάντα την Ελλάδα, η οποία καθιστά τη χώρα ξέφραγο αμπέλι.

 Ο κ. Κικίλιας τοποθετείται σκωπτικά για τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων και την κατάληψη της Νομικής, τα οποία οφείλονται στο γεγονός ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης, καθηγητής κ. Παρασκευόπουλος δεν πρόλαβε να ανοίξει διάλογο μαζί τους, όπως ανακοίνωσε στις προγραμματικές του δηλώσεις».

 Από τα «βέλη» του πρώην υπουργού δεν ξέφυγε και ο κ. Γ. Πανούσης, ο οποίος «προέκρινε να αντικατασταθεί η έννομη τάξη από καθηγητές και φοιτητές που  θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να υπερασπιστούν την περιουσία του πανεπιστημίου, του κράτους  και τα δικαιώματα των πολιτών».

  Ο κ. Κικίλιας χαρακτηρίζει πρωτότυπη και επαναστατική τη θέση του «πανεπιστημιακού δάσκαλου της Εγκληματολογίας», αλλά φοβάται ότι η επόμενη κατάληψη θα γίνει στο κτίριο της Κατεχάκη...

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook