Η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «παιχνίδια διαρροών»

Φωτιές άναψε η διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου διαλόγων Τσίπρα-Μητσοτάκη ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντησή τους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «παιχνίδια διαρροών»

Οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για το περιεχόμενο της συζήτησης ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη προκαλούν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που κάνει λόγο για «θεσμικά άκομψη κίνηση».

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη υπενθύμιζαν πως είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο επισημαίνοντας πως είχε συμβεί και κατά την πρόσφατη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο για το ασφαλιστικό.

Τι ανέφερε η διαρροή από το Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνάντησης

Ενώ η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σε εξέλιξη υπήρξαν οι πρώτες κυβερνητικές διαρροές για το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με αυτές ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες με τη φράση «Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες»

Κάλεσε επίσης τον αρχηγό της ΝΔ να αποφασίσει με ποιους είναι.« Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα να αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το Δ.Ν.Τ» ανέφερε σύμφωνα με τις διαρροές ο πρωθυπουργός.

Ζήτησε να ψηφίσει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση συνδέοντάς την πολιτική αντιπαράθεση για τους διορισμούς και την κομματοκρατία. « Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό. Το πρόβλημα ειναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία αναδείξεις των μόνιμων στελεχών του δημοσίου» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας.

Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Οι δύο άνδρες απέφυγαν τον πληθυντικό και παρά το βαρύ κλίμα με ανταλλαγή κατηγοριών που προηγήθηκε εμφανίστηκαν πρόθυμοι αν μη τι άλλο να επιδιώξουν μια ειλικρινή συζήτηση.

Ο κ. Μητσοτάκης αποχώρησε λίγο μετά τις 17:00 από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «παιχνίδια διαρροών»

Η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «παιχνίδια διαρροών» - εικόνα 2

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter

Κυριάκος: Ανησυχώ - Τσίπρας: με ποιους είσαι

Η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «παιχνίδια διαρροών» - εικόνα 3

Στον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες παρουσία των δημοσιογράφων και που καταγράφηκε στις τηλεοπτικές κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως η εκλογή του κλείνει κι έναν ηλικιακό κύκλο αλλά και μια κακή παράδοση.

Η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «παιχνίδια διαρροών» - εικόνα 4

Τσίπρας: Η παρουσία σου εδώ κλείνει ένα κύκλο κακής παράδοσης

Και σημείωσε «μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα, με ιδέες και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Παράλληλα όμως τόνισε «H παρουσία σου εδώ κλείνει έναν κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου» (σ.σ. εννοώντας την περίοδο που ο ίδιος ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) .

Δεσμεύτηκε πως σε ό,τι τον αφορά θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να παράσχει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεσμικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος.

Η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «παιχνίδια διαρροών» - εικόνα 5

Μητσοτάκης: το νέο πολιτικό ύφος πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας


Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του εξέφρασε την διάθεσή του να υπάρξει πολιτική επικοινωνία και εθνική συνεννόηση στα σημαντικά προβλήματα της χώρας αλλά έσπευσε να σημειώσει «Είναι επίσης σαφές ότι διαφωνούμε σε πολλά και έχω ανησυχία για πολλά ζητήματα».

«Προσβλέπω σε μία ειλικρινή συζήτηση. Χαίρομαι που επισημαίνεις το ζήτημα της ποιότητας του πολιτικού διαλόγου, διότι πράγματι ο νέος πολιτικός πολιτισμός και το νέο ήθος πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας» είπε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «παιχνίδια διαρροών» - εικόνα 6

Η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «παιχνίδια διαρροών» - εικόνα 7
Η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «παιχνίδια διαρροών» - εικόνα 8

( Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης ενώ προσέρχεται στο Μαξίμου συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Μπεκίρη, το διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη και τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο)

Ανέβηκαν οι τόνοι πριν από το ραντεβού

Το κλίμα μυρίζει μπαρούτι θυμίζοντας παλαιότερες δεκαετίες με το Μαξίμου λίγη ώρα πριν τη συνάντηση να ανεβάζει τους τόνους αντιδρώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ για τους διορισμούς μελών, φίλων και συγγενών του ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο.

«Η ηγεσία Μητσοτάκη διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και το λαϊκισμό», σημειώνει η ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού προφανώς για να δώσει και τον τόνο της αντιπαράθεσης.

«Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία», συνεχίζει και καταλήγει: «Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους. Το κόμμα των θαλασσοδανείων – τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός – ας χαμηλώσει τους τόνους. Λίγη αιδώς δεν βλάπτει».

ΝΔ: Παντού σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας

Προηγουμένως η ΝΔ είχε καταγγείλει την Κυβέρνηση σημειώνοντας πως «Την ώρα, που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του Κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας».

Με «βέτο» για τις αρμοδιότητες Παππά ανά χείρας ο Μητσοτάκης

Ηδη από χθες η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις της, «πετώντας το γάντι» στην κυβέρνηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ζητώντας ουσιαστικά το «ψαλίδισμα» των αρμοδιοτήτων του «υπερυπουργού» Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι διατεθειμμένη να μπει καν στη συζήτηση περί ονομάτων του ΕΣΡ, αν πρώτα δεν δεσμευτεί το Μέγαρο Μαξίμου για δύο σημεία:

Πρώτον, τον περιορισμό των υπερεξουσιών του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, ο οποίος βάσει του νέου νόμου έχει την αρμοδιότητα για τον αριθμό των αδειών, το τίμημα, κλπ.

Δεύτερον τη μεταφορά των σχετικών εξουσιών για την αδειοδότηση στο κατεξοχήν αρμόδιο όργανο, δηλαδή το ΕΣΡ, το οποίο θα πρέπει να αναλάβει να φέρει σε πέρας όλη τη διαδικασία χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι προσβλέπει «σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο» με τον πρωθυπουργό.

Με προηγούμενες δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συναίνεση μόνο στο μείζον θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 07 Δεκ 2021 | 17:01

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η επιθετικότητα και οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο

Συνεχιζόμενη αδιαλλαξία καταλόγισε στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την Τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

ΑΡΠΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 07 Δεκ 2021 | 15:28

"Μόνο εσύ βλέπεις βελτίωση": Καβγάς Τσακαλώτου - Παππά στο Π.Σ του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκοπήσεις και διεύρυνση

Σύγκρουση Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Παππά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΜΕ ΚΥΠΡΟ 07 Δεκ 2021 | 07:33

Στο Ισραήλ ο Μητσοτάκης – Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις και η πανδημία

Την πρώτη του συνάντηση με την νέα ηγεσία του Ισραήλ θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέπτεται τα Ιεροσόλυμα.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 06 Δεκ 2021 | 21:34

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μπλίνκεν και Μενέντεζ: Επί τάπητος επενδύσεις και Ανατολική Μεσόγειος

Κοινή διαπίστωση, ότι η Ελλάδα είναι πολύτιμος και αξιόπιστος σύμμαχος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΜΑΝΜΠΟΥΡ 06 Δεκ 2021 | 20:08

Μητσοτάκης στο CNN: "Δεν είχαμε άλλη επιλογή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό" [Βίντεο]

"Είμαι φιλελεύθερος πολιτικός, δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα από θέση αρχής, αλλά ήταν το ύστατο μέτρο", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN - "Καρφιά" για ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΕΕ για πανδημία και μεταναστευτικό

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 06 Δεκ 2021 | 11:07

Τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα για το προσφυγικό - Το "ευχαριστώ" για την αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στην πρεσβεία του Βατικανού στην Αθήνα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN ΤΟ ΒΡΑΔΥ 06 Δεκ 2021 | 11:06

Σύσκεψη στο Μαξίμου με Μητσοτάκη: Ψηφιοποιούνται διπλώματα οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψηφιοποίηση των διπλωμάτων οδήγησης κα των αδειών κυκλοφορίας.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 06 Δεκ 2021 | 10:13

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν: Τι θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες στο Σότσι

Η ατζέντα των συζητήσεων των δύο ηγετών περιλαμβάνει, μια σειρά από ζωτικής σημασίας διμερή, διεθνή και περιφερειακά θέματα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ 04 Δεκ 2021 | 15:07

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Πάπα Φραγκίσκο: Τι συζήτησαν

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο.

03 Δεκ 2021 | 19:32

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι: Πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 03 Δεκ 2021 | 15:09

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΕΣΑμεΑ: Ανακοινώθηκε συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα άτομα με αναπηρία

"Αποδέχομαι την πρόσκλησή σας, εντός του πρώτου εξαμήνου το 2022, να κάνουμε μία συζήτηση στη Βουλή", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 03 Δεκ 2021 | 13:30

Μητσοτάκης για επένδυση Amazon: Η χώρα γίνεται κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας

"Η χώρα αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Γίνεται πραγματικά κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επένδυση της Amazon Web Services.

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ 03 Δεκ 2021 | 13:25

Τσίπρας: Καταθέτουμε πρόταση να κλείνουν τα σχολεία για τρεις ημέρες με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση στη Βουλή ώστε να κλείνει μια σχολική μονάδα για τρεις ημέρες με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή, γνωστοποίησε ο Αλ.Τσίπρας στη ΔΟΕ.