Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο νέων σχημάτων ή και συνεργασιών στον χώρο της Αριστεράς σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη.
"Παρακολουθούμε εξελίξεις οι οποίες είναι πάρα πολύ έντονες. Για εμένα ήταν θέμα χρόνου κάποια στιγμή να φτάσουμε εδώ. Βεβαίως το ότι έχουμε αυτά τα φαινόμενα και την περίπτωση Κασσελάκη ήταν κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Παρόλα αυτά ένα κόμμα που ήταν στα χέρια ανθρώπων οι οποίοι πρόδωσαν τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, πρόδωσαν τους αγώνες, πρόδωσαν τις υποσχέσεις και την εμπιστοσύνη του κόσμου ήταν φυσικό να φτάσει σε αυτό το σημείο" δήλωσε στον Real FM.
"Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι γίνονται διεργασίες. Για εμένα και την Πλεύση Ελευθερίας αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία δεν είναι οι διεργασίες αλλά οι πολιτικές πράξεις. Εμείς δίνουμε έναν αγώνα ουσιαστικά μόνοι μας στη Βουλή. Είμαστε η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση και χθες στη μεγάλη συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών αυτό φάνηκε γιατί ήταν εκκωφαντική η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ και προβληματική και αρνητική η παρουσία του ΠΑΣΟΚ" πρόσθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
"Σημασία έχει ποιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πράξουν, να δράσουν και να αγωνιστούν ενάντια σε ένα κατεστημένο και όχι να γίνουν ένα με το κατεστημένο. Το θετικό που βλέπω σε αυτά που συμβαίνουν είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που απεγκλωβίζονται και δεν ανήκουν στην κατηγορία που κατείχαν καρέκλες εξουσίας και αυτοί οι άνθρωποι είναι σημαντικό να μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι δράσεων και πράξεων. Είναι πολύ σημαντικό να συγκροτηθούν ισχυρές συλλογικότητες και η Πλεύση Ελευθερίας σε αυτό εννοείται ότι είναι ανοιχτή αλλά πάντοτε με τους όρους που εξαρχής και διαχρονικά έχουμε θέσει" τόνισε.
Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλε στο στόχαστρό της τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, καθώς τον αποκάλεσε μεταξύ άλλων άσχετο, εγκάθετο και αδίστακτο.
"Παρακολουθώ μια συνεχιζόμενη διεκδίκηση των οφικίων, των θέσεων και των χρημάτων. Πιστεύω ότι μια μέρα θα ξυπνήσουμε και ο κ. Κασσελάκης θα έχει φύγει αφού πρώτα θα έχει ουσιαστικά διαλύσει όποια αυταπάτη έχει απομείνει σε κάποιους. Δεν θεωρώ ότι έχει τις προϋποθέσεις μία τέτοια περίπτωση ανθρώπου, άσχετου, εγκάθετου, τοποθετημένου και αδίστακτου να δημιουργήσει συλλογικότητα ή να εμπνεύσει. Δεν πείθομαι βέβαια ούτε από το επικοινωνιακό περίβλημα. Κατά τα άλλα νομίζω ότι έχει σημασία τι κάνουν οι υπόλοιποι. Όλοι κρίνονται από τη στάση τους. Το δικό μου ζητούμενο για όλους αυτούς που ευαγγελίζονται την Αριστερά είναι να μάχονται για την κοινωνία" είπε χαρακτηριστικά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr