Βαρόμετρο ΜRB: Εξι στους δέκα «βλέπουν» πρόωρες εκλογές

Οι έξι στους δέκα Έλληνες βλέπουν εκλογές μέσα στο 2017 σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. Παράλληλα, οι πολίτες διακατέχονται από απαισιοδοξία και χαμηλές προσδοκίες

barometro-mrb-eksi-stous-deka-blepoun-prowres-ekloges
|
SHARE THIS
0
SHARES

Οι έξι στους δέκα Έλληνες βλέπουν εκλογές μέσα στο 2017 σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. Παράλληλα, οι πολίτες διακατέχονται από απαισιοδοξία και χαμηλές προσδοκίες.

Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο» που δημοσιεύει η Real News, το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στη χώρα είναι πολύ πιθανό, εξαιτίας σύγκρουσης με τους δανειστές αλλά και κοινωνικής αναταραχής.

Τα συναισθήματα των πολιτών ενόψει της νέας χρονιάς είναι εξαιρετικά αρνητικά, με τη δυσαρέσκεια να είναι παραπάνω από εμφανής. Το 93,3% των ερωτηθέντων εξέφρασε τα συγκεκριμένα συναισθήματα, «Ανησυχία» το 63,1%, «Φόβο» το 47,9%, «Οργή» το 29,7% και «Ντροπή» το 24,3%.

Ακόμα παραπάνω, περίπου 8 στους 10 (ποσοστό 77%) πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα σημερινά επίπεδα ζωής τους και το 2017.

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα, η αγωνία των πολιτών χτυπάει «κόκκινο», καθώς το 61,7% φοβάται ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα τους εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία.

Φωτό: Reuters (αρχείου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook