Follow us

Βαρουφάκης: Η μόνη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ

Καρφιά για ΣΥΡΙΖΑ, τι απάντησε για ΣΥΡΙΖΑ και μετεκλογική συνεργασία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Βαρουφάκης: Η μόνη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα σε συμπόρευση από τον Γιάνη Βαρουφάκη σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Ο επιικεφαλής του ΜέΡΑ25 ξεκαθάρισε πως θα κατέβει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συμπόρευση

«Το κάλεσμα μας δεν αφορά σε συμπράξεις κορυφής ούτε σε συμφωνίες διανομής θέσεων. Σέβομαι τις θέσεις τις ΛΑΕ αλλά διαφωνώ. Διαφωνώ με τη ΛΑΕ γιατί διαφωνώ με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Υπάρχει διαφορά προσέγγισης. Η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων είναι ιερός στόχος... Δεν είμαι υπέρ του Grexit όπως δεν ήμουν υπέρ του Brexit. Εμείς είμαστε Ευρωπαίοι διεθνιστές. Θα έπρεπε να μην έχουμε μπει στο ευρώ με τον τρόπο που μπήκαμε. Η έξοδος από το ευρώ θα έχει κόστος.... Θα θέλαμε να μείνουνε στο ευρώ αλλά με τους όρους που θέτουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα μας».

"Από την Κυριακή το βράδυ περπατάμε στους δρόμους και βλέπουμε για πρώτη φορά από το 2015 το χαμόγελο να έχει επιστρέψει στο πρόσωπο ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων δεν γνώριζαν καν ότι το ΜέΡΑ25 υπάρχει. Πράγματι, αυτό που κατάφερε το ΜέΡΑ25 είναι μια μικρή πολιτική επανάσταση που ανοίγει τον δρόμο για υπεύθυνη, ρεαλιστική, ουσιαστικά προοδευτική ατζέντα. Αυτό μας δημιουργεί ένα μεγάλο καθήκον – το καθήκον να γίνει το ΜέΡΑ25 ο πυρήνας μεγάλης συμπόρευσης πολιτών στην βάση κοινού προγράμματος, στην βάση ενός κοινού πολιτικού πολιτισμού. Μετά το σημερινό κάλεσμα το σημερινό πολιτικό σκηνικό θα έχει αλλάξει" ανέφερε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως "σε αυτές τις εθνικές εκλογές η μόνη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ΜέΡΑ25 έχει ήδη αναδειχθεί στον μαγνήτη της ρεαλιστικής ελπίδας που τόσο έλειψε τα τελευταία 4 χρόνια".

Ενώ για τη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε πως η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος υπέρ της πιο σαθρής, επιθετικής και μίζερης ολιγαρχίας" ενώ για το κυβερνών κόμμα

Απέκλεισε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως εάν θέλουν να σταματήσει η πώληση των κόκκινων δανείων να σταματήσουμε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, να δημιουργηθεί μια δημόσια τράπεζα, όχι κρατικοδιαιτη, να σκίσουν την επαίσχυντη συνεργασία με τον Νετανιαχου, οι πόρτες μας είναι ανοικτές. Αλλά νομίζω ότι μετά θα αποκτήσουν υπαρξιακές αγωνίες".

Ο Γιάνης Βαρουφακης είπε ακόμη πως το ΜέΡΑ25 θα κατεβάσει ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα ενόψει εθνικών εκλογών

Οπως είπε αναφερόμενος στο κάλεσμα για συμπόρευση απευθύνεται:

"Σε όσους είναι αποφασισμένοι για το μεγάλο ΟΧΙ, για την μεγάλη ρήξη με την Χρεοδουλοποροικία του 4ου Μνημονίου και φέρνει την Ερημοποίηση, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ Στους συμπατριώτες μας που δεν ταυτίζουν την Ευρώπη με τους τροϊκανούς και που εκτιμούν το επίτευγμα του ΜέΡΑ25 να μην είμαστε πια μόνοι, να μοιραζόμαστε το ίδιο κόμμα με 120 χιλιάδες ευρωπαίους

Σε όσους είναι αποφασισμένοι για το μεγάλο ΝΑΙ σε υπεύθυνο, προγραμματικό λόγο που ενώνει τους έλληνες υπό την σκέπη ενός κοινού ρεαλιστικού προγράμματος για το φορολογικό, τις επενδύσεις, τη φτώχεια, το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό), τα εθνικά θέματα, το περιβάλλον, τη διαφάνεια, τον εκδημοκρατισμό, την κοινωνική απελευθέρωση όλων

Σε έλληνες και ελληνίδες που πιστεύουν ότι το νόμισμα πρέπει να υπηρετεί τους ανθρώπους, όχι το αντίθετο – που δεν θέλουν να βγούμε από το ευρώ αλλά που φοβούνται την εντός του ευρώ ερημοποίηση περισσότερο από ένα επώδυνο Grexit.

Σε εκείνους που απορρίπτουν συνθήματα τα οποία δεν βασίζονται σε στέρεες προτάσεις πολιτικής – π.χ. το ΜέΡΑ25 εξηγεί ακριβώς πως θα γίνει πράξη το «κανένα σπίτι σε χέρια…» ή το πως θα αξιοποιηθεί, χωρίς να ξεπουλιέται, η δημόσια περιουσία, ή το πως θα περάσουμε σε νέες μορφές δημοκρατικής συμμετοχής

Σε φιλελεύθερους που κατανοούν ότι ο κ. Μητσοτάκης, πρώτον, αποκλείει την ρήξη με τους δανειστές που είναι προαπαιτούμενο για να μειώσει σημαντικά τους φορολογικούς συντελεστές και, δεύτερον, οραματίζεται την ανάπτυξη στην βάση του μοντέλου ερημοποίησης, εργασιακού μεσαίωνα και φοροαπαλλαγών για τα ολιγοπώλια που εφαρμόστηκε με καταστροφικά αποτελέσματα σε χώρες όπως η Λεττονία και, γενικότερα, η Αν. Ευρώπη.

Σε πολίτες που θέλουν σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων λειτουργών που να μην βάζει στη θέση των αξιολογητών τους φαύλους. Που απαιτούν δημόσια παιδεία και υγεία χωρίς τρωκτικά και ιδιωτικοποίηση ντε φάκτο ή ντε γιούρε.

Σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τα αξιώματα και που είναι σκεπτικοί απέναντι στις απαξιωμένες διαδικασίες του κοινοβουλευτισμού

Σε βαθιά πολιτικοποιημένους συμπολίτες μας που δηλώνουν κομματικά ανένταχτοι, που έτσι θέλουμε να παραμείνουν: Ανένταχτοι και παράλληλα συν-διαμορφωτές και συμμετέχοντες στο πλαίσιο της ισηγορίας, της ισότιμης συμμετοχής και του σεβασμού στη διαφορετική άποψη που χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25

Σε όσους νοιώθουν εγκλωβισμένοι σε κομματικούς σχηματισμούς που αναπαράγουν ιεραρχίες

Σε πολίτες που απαιτούν θετικό όραμα, αντανακλώντας την ανάγκη όλης της κοινωνίας για απόδραση από την ασχήμια των αλληλο-κατηγοριών.

Τους καλούμε όλους αυτούς σε συμπόρευση με το κόμμα που δημιουργήσαμε όσοι αντιπαθούμε τα κόμματα.

Τους καλούμε επειδή το πρόγραμμά μας είναι δυναμικά εξελίξιμο και έχει ανάγκη να τραφεί από την αγωνία τους για το αύριο, αλλά και την επαναδραστηριοποίησή τους ως πολίτες ώστε να ακουστεί η φωνή τους στην επόμενη Βουλή".

ΠΗΓΗ EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΡΑ25 26 Ιουν 2022 | 16:06

Ο Βαρουφάκης κλείνει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μας ενδιαφέρει το μετεκλογικό αλισβερίσι

"Εμάς αυτό το αλισβερίσι δεν μας ενδιαφέρει, καθώς δεν μπήκαμε στην πολιτική για τα αξιώματα, αλλά για τους ανθρώπους" τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 23 Ιουν 2022 | 17:02

Με κορονοϊό ο Γιάνης Βαρουφάκης: Ευγνώμων που είχα εμβολιαστεί και με το μυαλό στους ανθρώπους του ΕΣΥ

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Το μήνυμά του για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 22 Ιουν 2022 | 09:29

Τσακαλώτος: Θα συγκυβερνούσαμε πάλι με τον Βαρουφάκη για αριστερή ριζοσπαστική κυβέρνηση

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 04 Ιουλ 2022 | 11:58

Γεωργιάδης: Ενεργειακή αβεβαιότητα για τον επόμενο χειμώνα, αλλά η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από τη Β.Ευρώπη

Ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ ενδιαφέρων στον ενεργειακό τομέα αλλά η Ελλάδα θα είναι σε καλύτερη θέση από τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 04 Ιουλ 2022 | 10:32

Βορίδης: Απαράδεκτη η παρέμβαση Ερντογάν – "Νομίζει ότι θα συγκινηθούν οι Έλληνες;"

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι είναι απολύτως καταδικαστέα και απρεπής η παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά της χώρας - Τι είπε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 04 Ιουλ 2022 | 08:01

Στην Ελβετία ο Δένδιας για τη Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει σήμερα στο Λουγκάνο της Ελβετίας προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ 04 Ιουλ 2022 | 07:09

"Άρωμα" εκλογών: Οι τρεις πιθανές ημερομηνίες και τα ονόματα-εκπλήξεις για το Επικρατείας της ΝΔ

Στο τελευταίο χρόνο της θητείας της έχει μπει πλέον η κυβέρνηση με τα εκλογικά σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 03 Ιουλ 2022 | 22:06

Αποκάλυψη Mega: Με παράνομη NOTAM η Τουρκία δεσμεύει την καρδιά του Αιγαίου έως τα τέλη Αυγούστου

Όπως αποκάλυψε το MEGA, η Άγκυρα προχώρησε στην παράνομη δέσμευση περιοχής ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά για ασκήσεις της πολεμικής της αεροπορίας και ναυτικού από τη Δευτέρα έως και τις 31 Αυγούστου.

03 Ιουλ 2022 | 20:20

Ανάλυση Forbes: Γιατί η Ελλάδα θα έχει αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο ακόμα και αν ο Ερντογάν πάρει τα F16

Γιατί ακόμη και αν η Τουρκία αναβαθμίσει τα F16 της, η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την αεροπορική υπεροχή.

''ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ'' 03 Ιουλ 2022 | 15:44

Δένδιας: Δεν ετεροκαθοριζόμαστε με βάση τις επιδιώξεις της Tουρκίας

''Καταφέραμε, με μία πραγματικά ενεργητική εξωτερική πολιτική, να έχουμε λόγο και ρόλο στην ευρύτερη περιοχή'', δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

ΕΚΠΛΗΞΗ 03 Ιουλ 2022 | 13:55

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος- Στον βόρειο τομέα

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ θα είναι στις εκλογές ο δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος

ΣΤΟ 401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 03 Ιουλ 2022 | 13:51

Νέα επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους τραυματίες αστυνομικούς: "Η ΕΛΑΣ δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα"

''Oι Έλληνες γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν, ότι οφείλουμε πολλά στους αστυνομικούς μας", δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 02 Ιουλ 2022 | 18:09

ΣΥΡΙΖΑ κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου: Πρωτοφανές να έχει πει ωμά ψέματα στον ελληνικό λαό και να παραμένει στη θέση του

"Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.