Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας ήξερε για το Plan X, ηχογραφούσα τα Eurogroup

Σε μια συνέντευξη - ποταμό ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι ηχογραφούσε τα Eurogroup και δηλώνει ότι ήταν επικεφαλής της ομάδας που ετοίμασε το «Plan X»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας ήξερε για το Plan X, ηχογραφούσα τα Eurogroup

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη - ποταμό ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχεται ότι ηχογραφούσε τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Επίσης ομολογεί ότι ο ίδιος ήταν επικεφαλής της ομάδας που ετοίμασε το «Plan X» για την ελληνική οικονομία.

Ο πρώην υπουργός είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, για την στάση του πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης και για την ατμόσφαιρα που αντιμετώπισε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος το βράδυ της 5ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά, στο ερώτημα αν ως υπουργός Οικονομικών είχε ηχογραφήσει όλα τα Eurogroup πλην του πρώτου, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «Είναι αλήθεια».

Σε άλλο ερώτημα αναφορικά με το αν υπήρχε κάποια ομάδα που είχε ευθύνη για το plan X, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε «βεβαίως», ενώ κατόπιν σχετικού ερωτήματος ανέφερε πως επικεφαλής της ομάδας ήταν ο ίδιος.

Εμαθε από τις εφημερίδες το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»

Αναφερόμενος στην γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης την τοποθετεί χρονικά στα τέλη του 2010 αρχές του 2011 όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Νίκο Παππά για να συζητήσουν τις ενστάσεις του πάνω στο μνημόνιο.

Για την αντίθεσή του στο λεγόμενο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» αποκαλύπτει ότι ενώ επρόκειτο να αναλάβει το κύριο βάρος της οικονομικής πολιτικής, ο ίδιος πληροφορήθηκε το πρόγραμμα από τις εφημερίδες και τονίζει ότι αυτή η πρόταση περιελάμβανε ανακρίβειες. Στην συνέχεια λέει ότι απέσπασε την υπόσχεση ότι αυτό το πρόγραμμα θα αναπροσαρμοστεί.

Για την διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς επαναλαμβάνει την θέση του για ελάφρυνση του χρέους μέσω «έξυπνων swaps» και τονίζει ότι αν αυτή εξασφαλιζόταν ή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι ανοικτή να αποδεχθεί προτάσεις για σκληρές μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς όπως το ασφαλιστικό.

Η εκρηκτική συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι την πρώτη μέρα που ανέλαβε το υπουργείο ρώτησε πόσα χρήματα έχει το κράτος για τις υποχρεώσεις του και η απάντηση που πήρε ήταν «έχουμε χρήματα για 12 μέρες».

Για την συνέντευξη τύπου με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο υπουργείο Οικονομικών αφηγείται ότι όλα είχαν πάει καλά έως την στιγμή που ένας δημοσιογράφος έθεσε το ερώτημα «τι θα συμβεί με την Τρόικα» προκαλώντας την γνωστή απάντηση που προκάλεσε την παρατεταμένη σιγή στην αίθουσα τύπου. Θυμίζει μάλιστα ότι όταν ο πρόεδρος του Eurogroup σηκώθηκε από την θέση του, έσκυψε στο αφτί του και του είπε: «You just killed the troika».

Εδινε στικάκια των ηχογραφήσεων στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Για την κατάθεση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος αναφέρει ότι επισήμως δεν υπήρξε καμία αντίδραση ενώ παράλληλα γίνονταν συνεχείς διαρροές στον ξένο τύπο ότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση.

Για την ηχογράφηση των συνεδριάσεων του Eurogroup παραδέχεται ότι το έκανε καθώς μετά την πρώτη συνεδρίαση η οποία διήρκεσε 10 ώρες στην οποία συνειδητοποίησε ότι δεν τηρούνται πρακτικά. «Είχα υποχρέωση να τα ηχογραφώ», λέει ο κ. Βαρουφάκης με την δικαιολογία ότι έπρεπε να είναι ακριβής όταν ενημερώνει την κυβέρνηση και τη Βουλή. Δηλώνει μάλιστα ότι στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης παρέδωσε στικάκια με την ηχογραφήσεις αυτές.

Ο πρώην υπουργός δεν αποκλείει οριστικά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα ντοκουμέντα στο μέλλον. «Δε γνωρίζω να σας πω, δεν έχω στόχο να τα χρησιμοποιήσω προς το παρόν», λέει χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που «ανετράπη σε 4 μέρες»

Ο Σόιμπλε μίλησε 22 φορές «και κάθε φορά ήταν λιγότερο πειστικός και περισσότερο εκνευρισμένος

Για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ο Σόιμπλε – τον οποίο χαρακτηρίζει ως «ενορχηστρωτή και διευθυντή ορχήστρας του συμβουλίου» - μίλησε 22 φορές «και κάθε φορά ήταν λιγότερο πειστικός και περισσότερο εκνευρισμένος». Αναφέρει ότι ο κ. Ντάισλεμπλουμ είχε συμφωνήσει με την Μέρκελ ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από έναν κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που θα κατάρτιζε η Αθήνα. «Αυτή η συμφωνία ανατράπηκε 4 μέρες μετά» προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης.

Για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ο Σόιμπλε – τον οποίο χαρακτηρίζει ως «ενορχηστρωτή και διευθυντή ορχήστρας του συμβουλίου» - μίλησε 22 φορές «και κάθε φορά ήταν λιγότερο πειστικός και περισσότερο εκνευρισμένος». Αναφέρει ότι ο κ. Ντάισλεμπλουμ είχε συμφωνήσει με την Μέρκελ ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από έναν κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που θα κατάρτιζε η Αθήνα. «Αυτή η συμφωνία ανατράπηκε 4 μέρες μετά» προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στην σύνοδο κορυφής.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών προσθέτει ότι λίγες μέρες μετά ακολούθησε μια teleconference στην οποία οι 3 θεσμοί ήταν συνεννοημένοι ότι οι ελληνικές προτάσεις γίνονται δεκτές, αλλά δεν υποκαθιστούν το Μνημόνιο.

Για την συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου αναφέρει ότι άρχισε η καταστρατήγηση όλων των συμφωνιών σχολιάζοντας: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έσφιγγα το χέρι με έναν άνθρωπο και δεν θα υπήρχε δέσμευση».

Το Plan B και τα χρήματα από την Ρωσία και την Κίνα

Εγώ δεν είχα καμία απόλυτως επαφή με τη ρωσική διάσταση των πραγμάτων, με την οποία ήμουν ιδιαίτερα αρνητικός

Για το Plan-B που ο ίδιος αποκαλεί Plan- X αναφέρει ότι αυτό καταρτίστηκε για την περίπτωση που «παρανόμως» αποφασιζόταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Για τις προσπάθειες εύρεσης ρωσικών και κινεζικών κεφαλαίων δηλώνει ότι μια χώρα που δεν έχει πρόσβαση στις αγορές είχε υποχρέωση να βρει χρήματα από αλλού. Τονίζει ότι ο ίδιος θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να πάρει χρήματα από τον Πούτιν αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είχα καμία απόλυτως επαφή με τη ρωσική διάσταση των πραγμάτων, με την οποία ήμουν ιδιαίτερα αρνητικός». Για τα 5 δισ. που φέρεται να πρόσφερε η Μόσχα ως προκαταβολή για τον αγωγό φυσικού αερίου είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Ωστόσο αποκαλύπτει ότι υπήρξε μια άτυπη συμφωνία με το Πεκίνο για επενδύσεις και μία γραμμή χρηματοδότησης εάν το χρειαζόταν η ελληνική κυβέρνηση, μια συμφωνία η οποία «ανετράπη με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο».

«Δεν σκέφτηκα ποτέ την έκδοση παράλληλου νομίσματος»

Ελεγα ότι έπρεπε να υπάρχει ένα ηλεκτρονικό παράλληλο σύστημα πληρωμών

Για το «παράλληλο νόμισμα» ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι είχε ληφθεί η απόφαση ότι «αν μας έκλειναν τις τράπεζες θα προχωρούσαμε σε αναδιάρθρωση ομολόγων». Τονίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ σκέψη για δεύτερο νόμισμα: «Ελεγα ότι έπρεπε να υπάρχει ένα ηλεκτρονικό παράλληλο σύστημα πληρωμών για την απόσβεση οφειλών των ιδιωτών προς το δημόσιο και την αντίστοιχη απόσβεση οφειλών του κράτους προς ιδιώτες, ένα σύστημα το οποίο θα παρακάμπτει τις τράπεζες σε περίπτωση που αυτές θα παρέμεναν κλειστές». Για την γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων επαναλαμβάνει ότι ήταν μια τρόικα εντός του κράτους την οποία ο ίδιος - όπως λέει – δεν είχε την δυνατότητα να ελέγξει.

To καταστροφικό Eurogroup της Ρίγας και οι προειδοποιήσεις των αμερικανών

Ο κ. Βαορυφάκης αφηγείται ότι στην συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον διαβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Αγκελα Μέρκελ και τον διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά. Το ίδιο βράδυ – όπως αφηγείται ο πρώην υπουργός – πήγε στο μπαρ της διάσκεψης και έπεσε σε μια άτυπη συνάντηση του κ. Τόμσεν και του κ. Μοσκοβισί, οι οποίοι «άσπρισαν όταν με είδαν». Την επόμενη μέρα, στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών ο κ. Τόσμεν έκανε μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη ανάλυση της ελληνικής Οικονομίας, κάνοντας λόγο για πρωτογενές έλλειμμα 2 -3%, απαιτώντας άμεσα δημοσιονομικά μέτρα. Αναφέρει ότι άλλοι υπουργοί οικονομικών όπως ο Σλοβάκος, έθεσαν θέμα Grexit και καταγγέλλει πως οτιδήποτε είπε στην τοποθέτηση του εκείνη την ημέρα είχε διαστρεβλωθεί στην συνέχεια από τα μέσα ενημέρωσης και τις διαρροές.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι ένας ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος τον είχε προειδοποιήσει ότι «θα υπάρξει μια συστηματική και ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης», μια ενορχηστρωμένη διαστρέβλωση των δικών του δηλώσεων και μια character assasination, δηλαδή απαξίωση της προσωπικότητας του ιδίου ως υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, όπως αφηγείται, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και του έιπε: «Αν κρίνεις ότι δε βοηθώ και ότι έχω μαζέψει πάνω μου όλα τα πυρά και θα σε διευκόλυνε η απομάκρυνσή μου θα είμαι ο πρώτος που θα υποστηρίξω την απομάκρυνσή μου. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «απέρριψε μετά βδελυγμίας την παραίτηση και μάλιστα χρησιμοποίησε τη μεταφορά του ξηλωμένου πουλόβερ, λέγοντάς ότι αν γίνει αυτό θα ξηλωθεί το πουλόβερ, πάνε να χτυπήσουν εσένα για να αποδυναμώσουν εμένα». Ομως, όπως εξηγεί, δύο-τρείς μέρες μετά υπήρξε παρέμβαση Ντάϊσελμπλουμ ο οποίος απαίτησε όχι τόσο την απομάκρυνσή μου όσο να αναλάβει τη διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός ο ίδιος.

Το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος

Σε ό,τι αφορά στην αποδοχή του στόχου για πλεόνασμα 3,5% μέσα στην επόμενη τριετία αναφέρει ότι αυτή «έγινε πίσω από την πλάτη μου» και αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός του είπε ότι «θα δώσουμε αυτό για να πάρουμε το χρέος» σχολιάζοντας «πραγματικά δεν έχω πολλά μαλλιά αλλά τότε τράβηξα αυτά που είχα».

Η απόφαση για το δημοψήφισμα

Ο Γιάννης Βαορυφάκης αποκαλύπτει ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα ελήφθη από τον πρωθυπουργό και ανακοινώθηκε στους υπουργούς του στις Βρυξέλλες: «Μας μάζεψε στις 9 η ώρα το πρωί σε ένα conferenceroom στο ξενοδοχείο όπου για να μας ανακοινώσει ότι αυτό δεν πάει άλλο και θα γυρίσει στην Αθήνα να προκηρύξει δημοψήφισμα» τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από κανέναν σε αυτήν την απόφαση. Ο πρώην υπουργός αποκαλύπτει ακόμη ότι είπε στον Αλέξη Τσίπρα «αν θέλεις να υποχωρήσεις να συνθηκολογήσεις κάνε το. Εγώ διαφωνώ αλλά είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας. Αλλά κάνε το με μια έντιμη ομιλία προς τον ελληνικό λαό, βγες στην τηλεόραση».

Η αναδιάρθρωση των ομολόγων

Ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει ακόμη ότι το βράδυ που η ΕΚΤ αποφάσισε την διακοπή του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, είχε προτείνει να ανακοινωθεί η αναδιάρθρωση των ομολόγων smp αξίας 27 δισ ευρώ και το παράλληλο σύστημα πληρωμών ως μέτρο πίεσης, αλλά η πρότασή του μειοψήφισε: «Ημασταν τέσσερις εναντίον δύο. Μην με ρωτήσετε ποιοι ήταν οι τέσσερις και ποιοί ήταν οι δύο.»

Το βράδυ του δημοψηφίσματος και η παραβολή του... ξιφία

Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι δεν περίμενε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό υπέρ του «όχι» και αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατούσε εκείνο το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για μια «αρνητικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, όχι απέναντι μου αλλά και απέναντι μου. Αλλά γενικότερα, η αναντιστοιχία του κλίματος του δρόμου με το Μαξίμου». Αργότερα εκείνο το βράδυ – σύμφωνα με την αφήγηση του πρώην υπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας του ανακοίνωσε σε κατ' ιδίαν συνάντησή τους «την απόφασή του να συνθηκολογήσει».

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια μακρά συζήτηση, θα μου επιτρέψετε να μην αποκαλύψω ακριβώς τί είπαμε. Υπήρχε μια αίσθηση σε εμένα ότι ήθελε να με πείσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ότι μας έχουν εγκαταλείψει και σύντροφοί μας εντός της κυβέρνησης οι οποίοι θέλουν μια οικουμενική κυβέρνηση, η οποία μετατρέπει το «όχι» σε «ναι» ουσιαστικά. Υπήρξε μια αίσθηση φόβου, υπήρξε μια αίσθηση παράδοσης. Μου ζήτησε να παραμείνω στην κυβέρνηση σε κάποιο άλλο πόστο.» Ο πρώην υπουργός αγηγείται μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας του έκανε λόγο για «ένα ψάρι ένα ξιφία, που έχει δαγκώσει το αγκίστρι αλλά είναι πολύ δυνατό για να το τραβήξει ο ψαράς έξω. Το τραβάνε το σχοινί, την πετονιά, τον αφήνουν, τον τραβάνε, τον αφήνουν ... μέχρι να κοπεί.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΗΣ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΜΗΝΥΣΗ 26 Νοε 2020 | 17:12

"Τις μολότοφ τις ρίχνουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί"- Η απίστευτη καταγγελία βουλευτίνας του ΜεΡΑ25

Βουλευτίνα του ΜεΡΑ25 υποστήριξε ότι τις μολότοφ στις διαδηλώσεις τις ρίχνουν οι αστυνομικοί…

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 23 Νοε 2020 | 18:55

Βουλή: Κόντρα Σκουρλέτη - Βρούτση για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα

Κόντρα Σκουρλέτη - Βρούτση για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα για το Πολυτεχνειο

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ 19 Νοε 2020 | 14:45

ΣτΕ: Νέο "Όχι" στον Βαρουφάκη για τις συναθροίσεις- Αναγκαία η απαγόρευση για λόγους προστασίας της υγείας

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ το αίτημα του ΜέΡΑ25 για αναστολή της απαγόρευσης της πορείας και των συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18 Νοε 2020 | 12:34

Στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" με μάσκα ο Βαρουφάκης, μια ημέρα μετά το σόου στο Πολυτεχνείο [εικόνες]

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για να ενημερωθεί για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

ΜΕΡΑ25 18 Νοε 2020 | 11:39

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση επενδύει στην καταστολή και τη συνταγματική εκτροπή - Εξ-ορμπανίζουν τη Δημοκρατία

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως επενδύει στην καταστολή, ενώ εξ-ορμπανίζει την ελληνική Δημοκρατία.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑ25 17 Νοε 2020 | 12:48

Σόου Βαρουφάκη: Εκανε πορεία από το Πολυτεχνείο, τον σταμάτησαν πρίν την Πρεσβεία των ΗΠΑ- "Να με συλλάβετε" παρακαλούσε

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αψήφησε τις οδηγίες και έκανε πορεία μαζί με στελέχη του ΜέΡΑ25

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ. 16 Νοε 2020 | 08:49

Πολυτεχνείο: Προσφυγή του ΜέΡΑ25 στο ΣτΕ για "αντιδημοκρατική απόφαση"

Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι προσφεύγει στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης και ασφαλιστικά μέτρα" κατά της απόφασης απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 15 Νοε 2020 | 22:12

Κοινό κείμενο διαμαρτυρίας ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 ενάντια στην απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων

Την πρωτοβουλία συνεννόησης ανέλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς είχε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 13 Νοε 2020 | 23:03

Επικοινωνία Χρυσοχοΐδη με τους αρχηγούς κομμάτων για το Πολυτεχνείο - "9 άτομα του ΜέΡΑ25 θα κάνουμε πορεία" του είπε ο Βαρουφάκης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τους ενημέρωσε για τα μέτρα την ημέρα του Πολυτεχνείου - Πορεία στην αμερικανική πρεσβεία από εννέα το ΜέΡΑ25

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Νοε 2020 | 18:24

Μητσοτάκης σε Βαρουφάκη-Κουτσούμπα: "Δεν ήταν μόνο αριστεροί στο Πολυτεχνείο"

"Να τελειώνουμε με αυτά τα ιδεολογικά άβατα - Τα είπα για την Αντίσταση, θα τα ακούσετε για το Πολυτεχνείο" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ξεκαθάρισε ότι απαγορεύεται η πορεία της 17ης Νοεμβρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 09 Νοε 2020 | 11:23

Ερώτηση Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη για την επανα-κρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς

Ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρει πως η επανα-κρατικοποποίησητης Τράπεζας Πειραιώς θα επιβαρύνει κατά δεκάδες δισ. ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ 01 Δεκ 2020 | 07:33

Από τις 14 Δεκεμβρίου η άρση του lockdown με πιθανό διάγγελμα Μητσοτάκη: Πρώτα τα δημοτικά και το λιανεμπόριο

Την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την άρση του lockdown.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΞΙΣΩΣΗ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN 30 Νοε 2020 | 17:04

Πέτσας για το τέλος του lockdown: Στο τέλος της εβδομάδας το διάγγελμα Μητσοτάκη

Πέτσας: Ανακοινώσεις για το πώς και πότε θα αρθεί το lockdown, θα κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της εβδομάδας