«Ο έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης είπε ότι βασίζεται στην ΕΚΤ για να βοηθήσει τη χώρα να απομακρύνει την χρεοκοπία όταν τελειώσουν τα χρήματα τον επόμενο μήνα, καθώς οι τραπεζικές καταθέσεις αρχίσουν να επιστρέφουν στη χώρα», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σε προδημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξης του έλληνα υπουργού οικονομικών στον δημοσιογράφο Erik Schatzker.
Η ΕΚΤ οφείλει στην Ελλάδα περίπου 2 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να δώσει αυτά τα χρήματα στο ΔΝΤ, ως μερική αποπληρωμή της δόσης του Μαρτίου. «Σας δίνω παραδείγματα, τίποτα δεν έχει αποφασισθεί. Αυτά τα χρήματα που τα οφείλει», σημείωσε ο υπουργός οικονομικών.
700 εκατομμύρια επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες την Τρίτη
Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, μετά την αποδοχή της λίστας μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup επέστρεψαν στη χώρα 700 εκατομμύρια ευρώ. «Χθες υπήρξε μια επιστροφή καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα», είπε ο υπουργός.
Είμαι βέβαιος ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, διότι όλοι παλέψαμε πολύ σκληρά μέσα από πολλές ώρες συζητήσεων με τους εταίρους με τους θεσμούς για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να βουλιάξουμε για κάτι που είναι ένα σχετικά πολύ μικρό πρόβλημα ρευστότητας», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.
Τέλος, όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση για ασαφή μέτρα στην λίστα που παρέδωσε την Δευτέρα, ο κ. Βαρουφάκης την χαρακτήρισε άδικη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr