Advertisement

Follow us

Βελόπουλος: Ο χριστιανισμός λέει "αγαπάτε αλλήλους", αλλά δεν λέει "παντρευτείτε μεταξύ σας οι ομοφυλόφιλοι"

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, για το νέο νομοσχέδιο αλλά και για τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
βελοπουλος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, για το νέο νομοσχέδιο αλλά και για τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

"Ως χριστιανός ορθόδοξος, δεν το δέχεται η θρησκεία μου, άρα δεν μπορώ να το δεχθώ και εγώ. Διαφωνώ ως χριστιανός ορθόδοξος. Η δική μου η θρησκεία, που σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, και μουσουλμάνους και εβραίους, λέει ότι αυτό δεν είναι συμβατό με την πίστη μου. Ο χριστιανισμός μπορεί να λέει "αγαπάτε αλλήλους", αλλά δεν λέει παντρευτείτε και μεταξύ σας οι ομοφυλόφιλοι. Είμαι αντίθετος ως χριστιανός. Να μην υιοθετούσαν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι, αυτό είναι παράνομη πράξη. Τα μείζονα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι αυτά, τα μείζονα είναι ακρίβεια το φορολογικό και τα λοιπά. Όπως σεβόμαστε την μπούργκα έτσι θα σεβόμαστε τους κανόνες της Εκκλησίας μας", σχολίασε.

"Είμαι κάθετα αντίθετος με την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο"

Ο κ. Βελόπουλος είπε στην συνέχεια με αφορμή την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

"Δεν ξέρω γιατί κάθε φορά που έρχεται ο Ερντογάν έχει η κυβέρνηση χαμηλά τον πήχη. Τότε γιατί συναντώνται; Το ερώτημά μου στην κυβέρνηση είναι συνεχώς το εξής: έχει αλλάξει κάτι με την Τουρκία; Έχει διαμορφώσεις μία άλλη εξωτερική πολιτική; Όχι. Πως δεν έχουμε απειλές; Πριν από 20 μέρες ο Ερντογάν είπε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η Γάζα του; Δεν τρέφω αυταπάτες, ας συναντηθούν, ας συζητήσουν θα τα ξαναλέμε πάλι σε 5 χρόνια. Η Τουρκία έχει ένα συγκεκριμένο όνειρο: ο οθωμανισμός, δηλαδή όλα τα Βαλκάνια υπό την Τουρκία. Αυτός διεκδικεί οθωμανική αυτοκρατορία. Μου θυμίζει την εποχή του 73-74, οι ιστορικές συνθήκες είναι ακριβώς οι ίδιες. Εκείνη την εποχή είχαμε σοσιαλιστή στην Τουρκία, τον Ετζεβίτ, και έκανε άνοιγμα προς την κομμουνιστική Σοβιετική ένωση. Οι Αμερικανοί φοβούμενοι μη φύγει από τη σφαίρα επιρροής της Δύσης η Τουρκία, του έδωσαν την Κύπρο, τον προέτρεψε ο Κίσινγκερ να κάνει εισβολή στην Κύπρο. Τώρα έχουμε το εξής παράλληλο γεγονός: τώρα που η Ρωσία φλερτάρει με την Τουρκία, και αμφίδρομα, έρχεται ο αμερικάνικος παράγοντας και πιέζει την Ελλάδα να δώσουμε κάτι στην Τουρκία, και αναφέρεται στο Αιγαίο, από τον 28ο μεσημβρινό και ανατολικά", είπε παράλληλα.

"Έχουμε δύο σημεία: ανατολικό Αιγαίο, αποστρατικοποίηση, έχουν φύγει πολλά οπλικά συστήματα και απενεργοποιούνται άλλα, ρωσικής κατασκευής, άρα δεν χρειάζεται μυαλό να καταλάβουμε ότι 1974 έχουμε σήμερα, αύριο να συμβεί κάτι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο τουρκικός παράγοντάς είναι ο βατήρας των αμερικάνικων συμφερόντων στην Ευρασία. Αυτό σημαίνει ότι η όποια προσέγγιση με την Ρωσία αφήνει ρωγμή στα αμερικανικά συμφέροντα", συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος.

Για τα ανταλλάγματα που θέλει να ζητήσει η Τουρκία, ο κ. Βελόπουλος τόνισε πως, "για να μπορούν να φέρουν πίσω, πρέπει να πάρει και κάτι η Τουρκία. Ανοίξαμε κερκόπορτα στο Αιγαίο. Το να πάρει ελληνικό έδαφος ή να κάνει συνεκμετάλλευση είναι το ίδιο. Από το δικό μου το χρήμα θα πάρεις εσύ; Οι διεθνείς συνθήκες είναι υπέρ της Ελλάδος. Δώδεκα ναυτικά μίλια και ΑΟΖ. Ας κάνουν μπάνιο στην παραλία τους. Δεν εκχωρείς δικαιώματα οικονομικού πλουτισμού των Ελλήνων που είναι φτωχοί. Είναι χρήματα των Ελλήνων γιατί να τα μοιραστούμε με την Τουρκία; Θα ταΐσω τον εχθρό; Η Τουρκία είναι εχθρική χώρα. Όχι ο λαός, μην τα μπερδεύουμε, άλλο ο τουρκικός λαός που έχει άλλη διάθεση, αλλά σε γεωπολιτικό, στρατηγικό επίπεδο. Διεκδικούν κομμάτια ελληνικού εδάφους. Είναι γραφική η κυβέρνηση. Έχετε δει σε άλλη χώρα η κυβέρνηση να μην ξέρει αν θα πάει στη Θράκη ο Ερντογάν; Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι τσίρκο. Ο τουρκικός παράγοντας δεν θέλει το ζήτημα των ελληνοτουρκικών να ναι ευρωπαϊκό και νατοϊκό. Θέλει να είναι διμερές. Αν το κάνει διμερές ο πρωθυπουργός, είναι μέγα έγκλημα. Δεν ξέρουμε τι συζητάει ο πρωθυπουργός, δεν ενημερώνει κανέναν".

Στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος έκανε μνεία το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα", για τον μέσο όρο κατανόησης κειμένου των παιδιών στο σχολείο.

"Εξαιρετικό πρωτοσέλιδο πρέπει να προβληματίσει όλος τους γονείς και τους πολιτικούς και όλους. Χρειάζεται παιδεία, να επιστρέψουμε στην ελληνική γλώσσα, γιατί δεν πάμε πουθενά χωρίς την ελληνική γλώσσα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Όταν οι πολιτικοί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, δεν ξέρουν πώς βγαίνουν τα λεφτά"

Μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στα οικονομικά, για το νέο νομοσχέδιο για τους servicers, και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

"Συμφωνώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά με αυτά που έλεγε το 2017 και το 2018. Έλεγε ότι δε θα φορολογήσω τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν γίνεται να κάνεις πολιτική έτσι. Έρχεται και επιβάλλει χαράτσια λες και είναι ο νέος σουλτάνος χωρίς να αποδώσεις στον Έλληνα αυτά που δικαιούται; Πρότεινα να κάνει αυτό που κάνουν οι Αμερικανοί. 15% οριζόντιο φόρο αλλά: έσοδα – έξοδα. Αν μου δώσεις κίνητρο και μου πεις ότι όλα τα έσοδα έξοδα μπαίνουν σε ένα καζάνι και ό,τι περισσεύει φορολογείται, θα σου φέρω το 24% του ΦΠΑ. Οι εταιρείες φορολογούνται με 22% άρα, έσοδα έξοδα. Δεν τα δηλώνεις εδώ γιατί δεν έχεις φοροαπαλλαγές, δεν έχεις κίνητρο. Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν έχον εργαστεί, δεν ξέρουν τι σημαίνει τιμολόγιο, απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Όταν δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, δεν ξέρουν πώς βγαίνουν τα λεφτά", υπογράμμισε ο κ. Βελόπουλος.

Και προσέθεσε: "Οι Έλληνες πουλάνε τα ακίνητά τους. Πρέπει τώρα να καταργηθεί η Golden Visa. Τέλος στην ασυδοσία του Airbnb. Θα είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι στην Ελλάδα".


Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΒΑΡΑ 28 Φεβ 2024 | 08:09

Παπαχελάς: Ο Κασσελάκης παίζει την επιβίωσή του στις ευρωεκλογές - Δεν θα ξέγραφα τον Αλέξη Τσίπρα τόσο εύκολα

Στο διακύβευμα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Παπαχελάς. Τι είπε για Τουρκία, Μεταπολίτευση και Ντόναλντ Τραμπ.

28 Φεβ 2024 | 07:41

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Ερντογάν

Η δικαστική απόφαση ακύρωσης του τουρκολιβυκού συμφώνου προέκυψε επίσης λίγες μέρες από την είδηση πως η ExxonMobil σχεδιάζει την πρώτη γεώτρηση νοτιοδυτικά της Κρήτης.

ΚΟΙΝΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ 23 Φεβ 2024 | 22:02

Η Τουρκία υπέγραψε αμυντική συμφωνία με τη Σομαλία - Το τουρκικό ναυτικό θα έχει παρουσία στο Κέρας της Αφρικής

Η Τουρκία παρέχει υποστήριξη για περισσότερα από 10 χρόνια στον στρατό της Σομαλίας, ενώ το τουρκικό Ναυτικό συμμετέχει σε αποστολές στις ακτές της Σομαλίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ 23 Φεβ 2024 | 16:17
BORDER CROSSING AIR POLICING 22 Φεβ 2024 | 20:22

Τουρκικά μαχητικά θα μπορούν να κάνουν θερμή καταδίωξη στον βουλγαρικό εναέριο χώρο

Διευκρινίσεις για τη συμφωνία που υπέγραψαν ο Τούρκος υπουργός Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Βούλγαρος ομόλογός του Τοντόρ Ταγκάρεφ, δημοσιεύουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΙ ΕΙΠΕ 21 Φεβ 2024 | 18:42

Survivor: "Βόμβα" από τον Ατζούν με Ροναλντίνιο στο τουρκικό ριάλιτι [Βίντεο]

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο παραγωγός του ριάλιτι επιβίωσης, σύντομα ο Ροναλντίνιο θα εμφανιστεί στο τουρκικό Survivor

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 21 Φεβ 2024 | 18:35

Τέμπη: Καβγάς στη Βουλή με Φλωρίδη, Βελόπουλο και Κωνσταντοπούλου - "Υποκρισία" - "Με τις ζωές των Ελλήνων δεν θα παίζετε"

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Φλωρίδη στις κατηγορίες του κ. Βελόπουλου για "προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων πολιτικών στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών"

ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 21 Φεβ 2024 | 15:38

Τουρκία: Αποσυναρμολογείται ο ένας από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας για αποκατάσταση ρωγμών [βίντεο]

Εντοπίστηκε βαθιά ρωγμή σε έναν από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ STEALTH 21 Φεβ 2024 | 12:11

Παρθενική πτήση για το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς ΚΑΑΝ [βίντεο]

Το μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ σχεδιάζεται να ενταχθεί στο δυναμικό της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το 2028.

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ 21 Φεβ 2024 | 11:54

Μυστήριο με τη σύλληψη δύο νεαρών Τούρκων στα Χανιά - Ζούσαν σε πολυτελή βίλα με Porsche - Έρευνα και της ΕΥΠ

Οι δύο νεαροί Τούρκοι, ηλικίας 22 και 27 ετών, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε υπερπολυτελή μισθωμένη βίλα.

ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ 20 Φεβ 2024 | 22:28

Ανησυχία Δένδια για την Τουρκία: "Χαμήλωσε τους τόνους, αλλά δεν έχει αλλάξει τις θέσεις της, έχουμε 100 εκατ. δίπλα μας"

Την ίδια ώρα, έξι συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και αυτή για στρατιωτική συνεργασία, υπέγραψαν σήμερα Τουρκία και Αλβανία.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 20 Φεβ 2024 | 16:38

Η Αθήνα απαντά σε σκληρό ύφος στην Αγκυρα για την τουρκική Navtex - Ρηματική διακοίνωση και επιστολές διαμαρτυρίας

Σε όλα τα κείμενα, όπως υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές της Αθήνας, απορρίπτονται οι τουρκικοί ισχυρισμοί και προβάλλεται η νομική ορθότητα ελληνικών θέσεων.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 17 Φεβ 2024 | 17:46

Τουρκική πρόκληση στα Ίμια: Ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ξαφνικά, το μεσημέρι του Σαββάτου, η Τουρκία προχώρησε σε νέα πρόκληση, όταν ακταιωρός της εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στα Ίμια.