Βέμπερ: Ο Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό

Την βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές και θα βάλει την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΛΚ στο συνέδριο της ΝΔ

bemper-o-tsipras-eipe-psemata-ston-elliniko-lao
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές και θα βάλει την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΛΚ υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας «εξαιρετικός πρωθυπουργός». Από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο Μάνφρεντ Βέμπερ τόνισε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η πολιτική μας οικογένεια πρέπει να είναι ενωμένη. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Κυριάκο τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζω το πρόγραμμα της Ν.Δ. και πιστεύω σε αυτό. Ένα πράγμα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα. Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή». 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την περίοδο της διακυβέρνησης της χωράς επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είπε ψέματα στον ελληνικό λαό για να ανέβει στην εξουσία. 

«Υπό την ηγεσία της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται. Αλλά τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Οι ενέργειες της κυβέρνησής του ήταν καθυστερημένες και δίχως να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα: και το τίμημα βέβαια το πλήρωσαν οι Έλληνες. Οι εργαζόμενες μητέρες, οι νέοι άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά, οι ηλικιωμένοι που στηρίζονται στις συντάξεις τους. Οι σοσιαλιστές του Τσίπρα έχουν απορρίψει όλες τις εμπορικές συμφωνίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόνο ένα κλίμα ευνοϊκό για τους επενδυτές θα δημιουργήσει δουλειές. Γι αυτό το λόγο ο Κυριάκος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός.»

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ μίλησε για την ανανέωση που επιχειρείται στη ΝΔ. «Θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι θαυμάζω όσα η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Η ανανέωση είναι εμφανής. Θαυμάζω το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα με ισχυρές αξίες και βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, παραμένει ισχυρό και σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής». 

Παράλληλα αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα τόσο με τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο όσο και με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ «Η νίκη της ΝΔ θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη ότι η άνοδος του λαϊκισμού δεν είναι μη αναστρέψιμη. Και έχουμε σήμερα ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Το Brexit μας έδωσε μια πολύ σαφή εικόνα: η μέθοδος των λαϊκιστών είναι μόνο η καταστροφή. Τα καταφέραμε. Χάρη στην καλή δουλειά της σημερινής Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χάρη στον Επίτροπο Αβραμόπουλο. Και χάρη στον επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και σε όλους τους Έλληνες συναδέλφους και την εξαιρετική δουλειά που έκαναν καθημερινά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!».

 

ΦΩΤΟ: INTIMEnews

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook