Βενιζέλος: Διορθώνουμε τα λάθη του Γιώργου Παπανδρέου

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών; Μετωπική με τον Γιώργο και τους Παπανδρεϊκούς επιλέγει ο Ευ. Βενιζέλος. Βαριές κουβέντες σε συνέντευξη.

benizelos-diorthwnoume-ta-lathi-tou-giwrgou-papandreou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Οι παπανδρεϊκοί μπαίνουν στο στόχαστρο του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την συλλογή των 4.000 υπογραφών από την Κίνηση των 75 και την συγχρονισμένη αντιπαράθεση με βουλευτές όπως ο Θ. Μωραΐτης, ο Φ. Σαχινίδης και ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ως πρόβλημα του Κινήματος όσους υποστήριξαν την ηγεσία του κόμματος το 2009-2010. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε σε εντονότερο ύφος ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ακολούθησε λάθος πολιτικές με την υπογραφή του Μνημονίου οι οποίες διορθώθηκαν κατόπιν. Οι ακριβείς δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν ως εξής:

«Nα μιλάμε για σοβαρά πράγματα. Σοβαρό πράγμα είναι να μην δέχεσαι ότι αυτό που έκανε η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια είναι σωστό. Και να λες ότι κάναμε λάθος πολιτικές. Ναι. Τις ξεκινήσαμε λάθος το 2009, τις συνεχίσαμε λάθος για να τις διορθώσουμε. Ερώτηση Δημοσιογράφου: Ποιος το λέει  όμως αυτό Πρόεδρε; Ευ. Βενιζέλος: Το λένε αυτοί οι οποίοι στήριξαν την ηγεσία του 2009 – 2010. Δυστυχώς. Αυτό είναι το θέμα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήκωσε το γάντι της αντιπαράθεσης με τους παπανδρεϊκούς μετά την ανακοίνωση των 4.000 υπογραφών από την Κίνηση των 75 του Μιχάλη Καρχιμάκη για την διοργάνωση συνεδρίου του Κινήματος και όχι της Δημοκρατικής Παράταξης.

Είχαν προηγηθεί οι σκληρές εκφράσεις που είχαν ανταλαγεί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις με τους παπανδρεϊκούς βουλευτές Θ. Μωραΐτη και Φ. Σαχινίδη. Τα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ διαβλέπουν μετωπική σύγκρουση με το Παπανδρεϊκό στρατόπεδο και ο έχουν επιλέξει να σηκώσουν το γάντι της αντιπαράθεσης στον βαθμό που εκτιμούν ότι ο κόσμος που έχει στηρίξει τον Γ. Παπανδρέου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και έχει κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει- όπως και στην τελευταία συνένετυξή του στον Alpha- ότι «πέμπτη φάλαγγα είναι που αυτοί που λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και δεν είναι. Δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Είναι το κριτήριο του παραβάν. Εάν όλοι αυτοί που λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι  υποψήφιοι σε άλλα κόμματα, στελέχη άλλων κομμάτων, ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, ήταν πράγματι με το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά, θα ήμασταν το πρώτο κόμμα στις εκλογές. Το πρώτο κόμμα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι λησμονήθηκε η πενταετία Καραμανλή: «Τα συντρίμμια είναι συντρίμμια της ανευθυνότητας δεκαετιών, διότι και εμείς φταίμε που δώσαμε –αν θέλετε- συγχωροχάρτι στην περίοδο 2004 – 2009. Αν είχαμε λειτουργήσει διαφορετικά το 2009 – 2010 δεν θα είχε λησμονηθεί και η περίοδος 2004 – 2009. Έτσι δεν είναι;», είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook