Βενιζέλος για μέρισμα: Ψηφοθηρική αναδιανομή της μιζέριας

Εξέφρασε την άποψη ότι η διανομή του μερίσματος ισοδυναμεί με πολιτικές φιλοδωρήματος και εκμαυλισμού της μικρομεσαίας τάξης.

benizelos-politiki-filodwrimatos-kai-anadianomi-mizerias-to-merisma
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Αναδιανομή της μιζέριας» χαρακτήρισε την καταβολή του μερίσματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους προκειμένου να το διανέμει παραιτείται από το επιχείρημα ότι οι στόχοι για την επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων είναι βλαπτικοί για την ελληνική οικονομία και δεν αφήνουν να αναπνεύσει η χώρα.

«Αυτό όμως γίνεται για να πει η κυβέρνηση ότι εξοικονόμησε το 2016 600 εκατομμύρια ευρώ και το 2017 720 εκατομμύρια και να τα μοιράσει στα χαμηλά εισοδήματα που είναι καθηλωμένα λόγω της αύξησης των φόρων, αλλά κυρίως γιατί αυτά τα χαμηλά στρώματα βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται και τα παιδιά τους να μην βρίσκουν δουλειά» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για εν ψυχρώ θυσία των δυνατοτήτων ανάπτυξης της χώρας, αλλά και ανάκτησης του χαμένου εδάφους.

Εξέφρασε την άποψη ότι η διανομή του μερίσματος ισοδυναμεί με πολιτικές φιλοδωρήματος και εκμαυλισμού της μικρομεσαίας τάξης.

«Αυτοί που παίρνουν το μέρισμα το έχουν ήδη καταβάλει ενώ την ίδια επίκειται η αύξηση του αφορολόγητου ορίου αλλά και η νέα μείωση των συντάξεων» είπε. Υποστήριξε δε ότι αυτό που συμβαίνει είναι μια συνειδητή υπονόμευση του μέλλοντος της χώρας όχι μέχρι το 2018 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και το 2022 που έχουμε την υποχρέωση για υψηλά πλεονάσματα, αλλά μέχρι το 2060.

Ανέφερε τέλος ότι το υπερπλεόνασμα είναι προιόν της υψηλότατης φοροεισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και της μείωσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Συνέδεσε δε τη μείωση αυτή και με τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Μάνδρα καθώς όπως είπε δεν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα.

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook