Βενιζέλος: «Θα μείνω αρχηγός» - στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε ποιο κόμμα;

Η θυελλώδης συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ο «εκτσογλανισμός» της κοινωνίας – τα απωθημένα της κομμουνιστογενούς αριστεράς - Η αγωνία Σαμαρά - σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

benizelos-tha-meinw-arxigos---stelexi-tou-pasok-se-poio-komma
|
SHARE THIS
0
SHARES

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν στο ΠΑΣΟΚ μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Συζήτηση για την ουσία του προβλήματος - τη σημερινή εικόνα του κινήματος - δεν έγινε. Παρά τη δήλωση-μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος και ότι διαθέτει «ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής και πολιτικής αντοχής» η εσωστρέφεια παραμένει κι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα από τις 13 Ιανουαρίου αναμένεται να βγάλει στην επιφάνεια ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Το βέβαιο είναι ότι το ενδιαφέρον κι η ανησυχία του Μαξίμου, μετά τη διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα, στρέφεται προς τη Χαριλάου Τρικούπη. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού γνωρίζουν ότι οι διαφωνίες στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχουν και ιδεολογικό υπόβαθρο και δεν εστιάζονται μόνο στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Οι αναφορές του Θάνου Μωραΐτη στο «αφήγημα που δεν βγαίνει» και στο ΠΑΣΟΚ που «κινδυνεύει να πάει στα βράχια αν δεν αλλάξουμε πορεία» είναι χαρακτηριστικές. Η έτερη αναφορά ότι ο «τακτικισμός δεν είναι ιδεολογία» είναι σαφής αιχμή και αμφισβήτηση του  Ευάγγελου Βενιζέλου.

Υπο αυτήν την έννοια, παραδέχεται στέλεχος της κυβέρνησης, η δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ και η συνεχιζόμενη εσωστρέφεια στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας είναι αυτή την ώρα το νούμερο ένα πρόβλημα.

Οι επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκούν για να αντιστρέψουν την πτωτική πορεία, λέει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας επί της ουσίας στη δήλωση Βενιζέλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «οδηγεί σε εκτσογλανισμό της κοινωνίας» και στις αναφορές του Φίλιπου Σαχινίδη ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ από την Βουλή» και ότι αυτό «είναι ένα απωθημένο της κομμουνιστογενούς αριστεράς από το 1974».

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έδωσε σήμερα ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παππάς, με συνέντευξή του στο real.gr σημειώνει ότι «δεν έχει πλέον σημασία το τι λέει ο κ. Βενιζέλος», διότι «ούτε την αποχώρηση του με αξιοπρέπεια δεν μπορεί να σχεδιάσει».

Απ' την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με μήνυμά του στο twitter σημειώνει ότι η νέα υβριστική επίθεση του κ Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, «δείχνει έλλειμμα ήθους και ψυχραιμίας, αλλά και πλεόνασμα πανικού».

Φωτογραφία: Fosphotos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook