Βενιζέλος:Ο Τσίπρας ζητά εθνική δημαγωγία όχι συναίνεση

Κριτική εφ'όλης της ύλης από Βενιζέλο στον Τσίπρα και την κυβέρνηση. Σταματήστε τη διαπραγμάτευση, θα κάνετε στο ασφαλιστικό ότι στις τράπεζες.

benizeloso-tsipras-zita-ethniki-dimagwgia-oxi-sunainesi
SHARE THIS
0
SHARES

Κριτική εφ'όλης της ύλης από τον Β.Βενιζέλο σε Τσίπρα και κυβέρνηση. Λυπηθείτε τη χώρα,σταματήστε τη διαπραγμάτευση, θα κάνετε στο ασφαλιστικό ότι με τις τράπεζες είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ .Μίλησε «για επιπολαιότητες και ερασιτεχνισμούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με tweets» και προκάλεσε το Μαξίμου να «ανασυστήσει» την εξεταστική και για τα τρία μνημόνια.     

« Αναλάβετε την ευθύνη σας και κυβερνήστε. Αλλά προς Θεού πάψτε να «διαπραγματεύεστε» με αυτό τον τρόπο όπως για το μνημόνιο, το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. Λυπηθείτε την χώρα» ανέφερε ο Ε.Βενιζέλος.

Για το ασφαλιστικό σημείωσε πως αν η κατάσταση στην οικονομία ήταν όπως πριν από 12 μήνες, τότε η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού θα ήταν ευνοϊκότερη για τους ασφαλισμένους.

Σκληρή κριτική και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λέγοντας ότι «έγινε εξαέρωση του χαρτοφυλακίου και αφελληνισμός των τραπεζών. Πραγματοποιήθηκε ένα παλιό σχέδιο αν διαβάσει κανείς τα κείμενα του κ. Βαρουφάκη. Είναι επίσης και δείγμα της σκληρής δήθεν διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης που πάντα καταλήγει σε υποχώρηση σε όλα. Αυτό θα γίνει και στο ασφαλιστικό. Μην διαπραγματεύεστε άλλο».

Ο Τσίπρας στο συμβούλιο ζήτησε ...εθνική δημαγωγία 


Σχολιάζοντας το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών κατηγόρησε τον Τσίπρα για «δημαγωγία σε θεσμικό επίπεδο να καλείς αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και να τους λες να ευχηθούν να μην κοπούν συντάξεις… Να δημιουργηθεί εθνική δημαγωγία για να κρυφτεί ο κυβερνητικός τυχοδιωκτισμός».

Να κάνουμε εξεταστική για τα μνημόνια, το κούρεμα και τις τράπεζες

 
Παράλληλα, ζήτησε να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για την «εξέταση των 3 μνημονίων, για το κούρεμα χρέους και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Να ανασυσταθεί η εξεταστική επιτροπή και να τα εξετάσει όλα για λόγους ιστορικούς και παιδαγωγικούς και να διασκεδάσει ο ταλαίπωρος λαός από τις ανακολουθίες σας. Να μας εξηγήσετε γιατί σας πήραν από τα χέρια τα 11 δις ευρώ από το ΤΧΣ,  γιατί συγκεντρώσατε μέσα στο άγχος σας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών φορέων και τα κάνετε Ρέπος χωρίς προοπτική αποκατάστασης, γιατί αυξήσατε το χρέος και τώρα ευνουχίζετε την εθνική διαπραγμάτευση με αυτά που λέτε με το PSI. Θα τη βλέπετε με το κιάλι την διαπραγμάτευση του 2012 και θα την προσκυνάτε».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook