
Το πολιτικό πλαίσιο της ομιλίας που θα κάνει σε λίγες ημέρες στη ΔΕΘ έβαλε ο Κ. Μητσοτάκης χθες, κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, επιμένοντας σε μονοκομματικές κυβερνήσεις για χάρη, όπως είπε, της πολιτικής σταθερότητας.
Φέρνοντας το παράδειγμα της Γαλλίας, μίας από τις πιο ισχυρές χώρες της Ευρώπης, εξήρε την θέση της Ελλάδας, και έθεσε το διακύβευμα που έχει ενώπιον της: να συνεχίσει να παράγει πλεονάσματα και να μην επιβάλλει νέους φόρους ή να περικόπτει δαπάνες, όπως η Γαλλία, συνεχίζοντας να βαδίζει στον δρόμο της ανάπτυξης.
Το θέμα δεν το… έθιξε τυχαία ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς ήδη έχει ανοίξει συζήτηση για την οικονομία τόσο από την αντιπολίτευση- η οποία μιλάει για λάθος μείγμα πολιτικής- όσο και από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε για φτωχοποίηση των πολιτών στα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Σε αυτήν την συγκυρία, ο Κ. Μητσοτάκης απέδωσε την καλή "θέση" της χώρας στην πολιτική σταθερότητα που βιώνει τα τελευταία χρόνια, η οποία είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μίας μονοκομματικής κυβέρνησης.
"Η μεγάλη, καθοριστική σημασία της έννοιας της πολιτικής σταθερότητας και της δυνατότητας μιας κυβέρνησης μονοκομματικής να προχωρά απρόσκοπτα στην υλοποίηση του προγράμματός της, απέναντι στην ολοένα και αυξανόμενη πόλωση και στην τοξικότητα και στα fake news" είπε χαρακτηριστικά, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα: ότι αυτή η 4ετία θα είναι παραγωγική, καθώς θα υλοποιεί και θα παραδίδει τα έργα που υποσχέθηκε στην προηγούμενη διακυβέρνηση της. "Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι βλέπουν την πολιτική μόνο μέσα από τον φακό μιας παρωχημένης κομματικής αντιπαράθεσης. Δική μας υποχρέωση είναι να μιλάμε με το έργο μας και τελικά να βελτιώνουμε τις ζωές των πολιτών -των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, των δημοτών της Θεσσαλονίκης, των πολιτών ολόκληρης της χώρας" είπε χαρακτηριστικά.
Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης
Αν και η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στην καλύτερη δημοσκοπική της φάση, για το Μέγαρο Μαξίμου, το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης είναι απτή απόδειξη του "γαλάζιου" συνθήματος "το είπαμε το κάναμε". Το μετρό παραδόθηκε στην ώρα του και τώρα εντός του πρώτου τριμήνου του 2026 θα επεκταθεί και προς την Καλαμαριά, ενώ έπεται το σχέδιο για επέκταση του και στην Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη.
Στις αρχές του 2027 η πόλη θα έχει αποκτήσει ένα σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο, που όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης "σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται, και είναι πολλές, αλλάζουν τελείως τον χάρτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλονίκη".
Στην παρουσίαση που έγινε με τίτλο "Η Θεσσαλονίκη Αλλάζει" μνεία έγινε και στην κατασκευή 17 νέων σχολείων μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν, την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο του 2026.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr