Follow us

Βόμβα από Βούτση: Αποκαλύπτει το "βρώμικο" παρασκήνιο της εκλογής Κασσελάκη - Οι κρυφοί υποστηρικτές, οι φήμες και ο Τσίπρας

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αποκαλύπτει τι προηγήθηκε της εκλογής Κασσελάκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕΤΟΡΑΚΗς
Βούτσης

Αποκαλύψεις για το "βρώμικο" παρασκήνιο που προηγήθηκε της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Αν και δεν το λέει σαφώς, το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αφήνει να εννοηθεί ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη δεν ήταν μια αυθόρμητη παρόρμηση και πρωτοβουλία του εξ Αμερικής υποψηφίου, αλλά σχεδιάστηκε από κύκλους εντός του κόμματος, με στόχο την άλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιο είναι το βρώμικο παρασκήνιο; Ποιοι το σχεδίασαν;

Ο Νίκος Βούτσης λέει αρχικά, ότι όσοι προώθησαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη- δεν λέει ονόματα αλλά προφανώς δείχνει προς την πλευρά του Πολάκη- κυκλοφόρησαν το σενάριο ότι υπήρξαν υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα μέσα στο κόμμα- εξ ου και η ήττα στις εκλογές- και ότι δήθεν η υποψηφιότητα Κασσελάκη ερχόταν σε σύγκρουση με αυτούς τους σκοτεινούς μηχανισμούς, που ήθελαν να διώξουν τον κ. Τσίπρα από την ηγεσία.

Ο κ. Βούτσης αναφέρεται εμμέσως και στην περίφημη ιστορία με τα δήθεν sms της Εφης Αχτσιόγλου προς τον Αλέξη Τσίπρα, που σύμφωνα με δημοσίευμα τον καλούσε να παραιτηθεί, υπονοώντας ότι δεν ήταν ένα λάθος ρεπορτάζ, αλλά δόθηκε επί τούτου στο συγκεκριμένο Μέσο που το δημοσίευσε, από την ομάδα που στήριζε Κασσελάκη.

Λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης:

"Κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών περί περί υπονομευτών για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα ως αντισυστημική, εναντίον των μηχανισμών".

Και σε άλλο σημείο σημειώνει: "Είναι σαφές πως παίχτηκε κάτι το οποίο είναι προβληματικό"… ενώ δεν διστάζει να μιλήσει για ανυπαρξία πολιτικού σχεδίου από πλευράς Κασσελάκη, αλλά όπως λέει είναι βέβαιος ότι θα έχει διαμορφωθεί ένα προσχέδιο από εκείνους που τον στηρίζουν, άλλη μια αιχμή ότι κάποιοι κρύβονται πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οχημα για τη συνωμοσία- γιατί περί αυτού μιλάει ο Νίκος Βουτσης- ήταν το διαδίκτυο και τα δημοσιεύματα δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού κάποιοι τα τροφοδοτούσαν: Το διαδίκτυο, είπε χαρακτηριστικά, δημιούργησε ένα δηλητήριο γύρω από πρόσωπα, "με τροφοδοτούμενους λογαριασμούς" που είναι γεμάτοι ύβρεις. Και εδώ η αιχμή είναι εναντίον του Παύλου Πολάκη, που είναι και ο πιο δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαβάστε Επίσης

Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα

Επόμενο βήμα για όσους συνωμότησαν για την εκλογή Κασσελάκη, σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, ήταν να περάσουν στις οργανώσεις και στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ την άποψη ότι (δήθεν;) η υποψηφιότητα Κασσελάκη ήταν η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Ότι ο νέος και άγνωστος υποψήφιος ήταν ο εκλεκτός του πρώην προέδρου.

Λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης: "Εχει συμβεί το εξής που δηλητηριάζει πάρα πολύ την κατάσταση. Το αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε. Ο κόσμος να έρχεται σε μένα και να λέει ‘’σύντροφε Βούτση, ήρθαμε να ψηφίσουμε τον Αλέξη, ψηφίζοντας τον Κασσελάκη. Θέλω να πω πως αυτό πέρασε. Αυτή ήταν η ιστορία."

Και στο σημείο αυτό ο Νίκος Βούτσης ρίχνει και το υπονοούμενο για τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας:

"Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε την στάση που κράτησε και ότι είχε να πει το είπε στο Ζάππειο και έμεινε δίπλα". Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σιωπή του σε σχέση με τα όσα κυκλοφορούσε η άλλη πλευρά, η πλευρά Κασσελάκη δηλαδή, τροφοδότησε τη φημολογία ότι αυτός είναι ο εκλεκτός του και εξ αυτού του λόγου είναι υπόλογος. Αλλωστε σε άλλο σημείο, ο κ. Βούτσης σημείωσε:

"Όλοι κρινόμαστε και όλοι κρίνονται και από τις δημόσιες τοποθετήσει και από τις σιωπές τους".

Ο Νίκος Βούτσης δεν θέλει τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Βούτσης δεν κρύβει τη μεγάλη πολιτική και ιδεολογική απόσταση που τον χωρίζει από τον Στέφανο Κασσελάκη. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι "απαιτείται να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στις φιλελεύθερες κυβερνήσεις και να υπάρχει μια σύγχρονη, νέα αριστερά…αλλά αυτή δεν υπηρετείται από απόψεις που θέλουν μια μετάλλαξη και μια μετατόπιση στο κέντρο της σημερινής ριζοσπαστικής και ευρύτερης αριστεράς. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή και πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο μας".

Ο Νίκος Βούτσης θεωρεί προβληματικό και τον τρόπο που εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης και ζητάει να υπάρξουν αλλαγές στο καταστατικό:

"Αυτού του τύπου οι ψηφοφορίες του κόσμου για τους πολιτικούς αρχηγούς πρέπει να γίνονται με κάποιες προϋποθέσεις για το ποιοι συμμετέχουν, ποια παράδοση και δραστηριότητα έχουν, όπως υπάρχουν για όλα τα όργανα. Σε μας δεν υπήρχε τέτοια δικλίδα κατά κάποιον τρόπο. Αυτό σημαίνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν είναι βουλευτής και δεν έχει εξοικείωση, θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και μπορεί να είμαστε αναποτελεσματικοί απέναντι στο στόχο μας που είναι να αποδομηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο Μητσοτάκης".

Οι προειδοποιήσεις στον Κασσελάκη

Και ο Νίκος Βούτσης προειδοποιεί τον Στέφανο Κασσελάκη. Πρώτον ότι πρέπει άμεσα να συγκληθούν τα όργανα:

Υπάρχουν τα πολιτικά όργανα που είναι επίσης εκλεγμένα και τα οποία θα έπρεπε ήδη να είχαν συγκληθεί έτσι ώστε ο νέος πρόεδρος να παρουσιάσει το νέο του σχέδιο, εφόσον υπάρχει, και είμαι σίγουρος πως θα έχει διαμορφωθεί από τους συνεργάτες του ή έστω τον ίδιο και να πάνε τα πράγματα με έναν τρόπο, που στην κοινή λογική, προχωράνε.

Και η δεύτερη προειδοποίηση: Μην τολμήσει να σκεφτεί διαγραφές

"Αυτό που αποκλείεται να υπάρχει στο δικό μας κόμμα είναι διαγραφή για πολιτικές απόψεις", είπε ο Νίκος Βούτσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Δεκ 2023 | 23:19

Απάντηση Τσακαλώτου σε Κασσελάκη για το "αυλικούς τραπεζών": "Αποδεικνύεται ότι δεν είσαι, μόνο αν μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ;"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε με… αιχμές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 17:04

"Σήκωσε το γάντι" ο Θεοχαρόπουλος και απάντησε σε Κασσελάκη: "Ούτε αυλικοί των Τραπεζών υπήρχαν, ούτε πέμπτη φάλαγγα"

"Οι αποχωρήσεις ήταν λάθος. Δεν είναι δυνατόν να μην βάζουν τα θέματα ούτε στην Κ.Ε. ούτε στο Συνέδριο και να αποχωρούν" ανέφερε επίσης ο κ. Θεοχαρόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 15:29

O Ραγκούσης "αδειάζει" Κασσελάκη: Το καράβι πλέει προς το "παγόβουνο" - Δεν συμφωνώ με υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις

"Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το "παγόβουνο""

ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 09 Δεκ 2023 | 14:55

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς τέλος οι αποχωρήσεις, φεύγουν 51 συνδικαλιστές - "Ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα, πορεύεται αντιδημοκρατικά"

"Ο Στέφανος Κασσελάκης διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 13:49

Σκληρή επίθεση Κασσελάκη σε Τσακαλώτο - Χαρίτση: Δεν υπάρχουν πια στον ΣΥΡΙΖΑ αυλικοί των Τραπεζών

Ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου επιτέθηκε και στον Γιώργο Γεραπετρίτη για "την υπόκλιση μπροστά στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Δεκ 2023 | 12:22

Αναβρασμός στο "Κόκκινο": Φεύγει μόνη της η δημοσιογράφος που ήθελαν να απολύσουν για τη φωτογραφία Κασσελάκη με τη Φάρλι

"Θα μιλήσω σε σας, πολύ σύντομα μετά από δύο πολύ άσχημες νύχτες. Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο"

09 Δεκ 2023 | 10:29

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Αποφασίζει τον οδικό χάρτη έως το συνέδριο

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, την παραίτησή του από το όργανο ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

09 Δεκ 2023 | 09:22

Δημοσκόπηση GPO: Στο 2,5% η Νέα Αριστερά, κάτω από το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ - Κυριαρχία ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Η πρώτη δημοσκόπηση στην οποία καταγράφεται και η Νέα Αριστερά των "11" που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΥΛΛΟΡΡΟΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ 08 Δεκ 2023 | 15:00

"Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα" στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται από την ΚΕ ο Δραγασάκης, αποχωρεί και ο Βαρεμένος

Δεν έχουν τέλος οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ - Απλό μέλος ο Γιάννης Δραγασάκης - Φεύγει ο Βαρεμένος.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 08 Δεκ 2023 | 11:21

Επεισόδια στου Ρέντη: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τον τραυματία αστυνομικό στο νοσοκομείο

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν και έλαβαν ενημέρωση από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 08 Δεκ 2023 | 11:20

Κασσελάκης για τα επεισόδια στου Ρέντη: Η σημαία της ασφάλειας που διαφήμιζε η κυβέρνηση έχει υποσταλεί εδώ και καιρό

"Όταν η γηπεδική βία φτάνει μέχρι έναν αγώνα βόλεϊ, τότε σημαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις", αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 08 Δεκ 2023 | 10:31

Ανω κάτω το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ: Κραυγές για απολύσεις "αντιφρονούντων" - Τι συνέβη με γνωστή δημοσιογράφο

Με απόλυση από το ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" κινδύνευσε η γνωστή δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη, λόγω ανάρτησής της για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη... Φάρλι.

ΣΥΡΙΖΑ 07 Δεκ 2023 | 21:24

Κασσελάκης για επίσκεψη Ερντογάν: "Ζητάμε διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας"

"Σε αντίθεση με τη συνέντευξη Τύπου του 2017 με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφερθεί σε μουσουλμανική μειονότητα, σήμερα μίλησε για ‘τουρκική'", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.