Βόμβα Βενιζέλου από την Ελβετία για πρόωρες εκλογές

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δήλωσε στη Βασιλεία ότι οι εγγυήσεις που ζητούν οι δανειστές θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού.

bomba-benizelou-apo-tin-elbetia-gia-prowres-ekloges
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου βρίσκεται, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόικα και τις απαιτήσεις των δανειστών, δήλωσε επί λέξη ότι «οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού», αφήνοντας με τον τρόπο αυτό ένα ορθάνοιχτο παράθυρο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί γιατί δεν μπορεί να επισημοποιηθεί η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είπε ότι «οι εταίροι μας δεν θέλουν να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και επιτήρηση, λόγω ΣΥΡΙΖΑ».

«Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιζέλου:

«Αναρωτιέται, και δίκαια, κάθε Έλληνας πολίτης γιατί υπάρχει μια τόσο σκληρή και μακρά διαπραγμάτευση πού κολλάει το πράγμα; Γιατί, μια χώρα όπως η Ελλάδα, μετά από πέντε χρόνια θυσιών, τώρα που εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ισχυρό τραπεζικό σύστημα, έχει δυσκολία να επισημοποιήσει την έξοδο από το Πρόγραμμα και τη μετάβαση σε μια νέα φάση, χωρίς Μνημόνιο και Τρόικα;

Το ερώτημα είναι γιατί οι εταίροι μας έχουν επιφυλάξεις να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση. Τι είναι αυτό που δεν εμπιστεύονται; Είναι προφανές ότι ο λόγος είναι βαθειά πολιτικός. Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις.

Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια. Η αλήθεια λοιπόν λέει ότι η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να βγει από το Πρόγραμμα, από το Μνημόνιο και την Τρόικα και να περάσει σε μια άλλη εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας, συλλειτουργίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε ισότιμη βάση».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook