"Βόμβες" Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Λειτουργούσε εκβιαστικά

Το νήμα της δικαστικής έρευνας για τη υπόθεση Novartis έπιασε από την αρχή η Ελένη Ραίκου στην κατάθεση της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
"Βόμβες" Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Λειτουργούσε εκβιαστικά

Την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο φέρεται να υπονόησε η Ελένη Ραίκου, στην κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαίτερη αιχμηρή κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης λέγοντας ότι ήταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας. Υποστήριξε ότι ο Ρασπούτιν επιδίωκε με κάθε τρόπο να κατασκευάζει στοιχεία και μάρτυρες με τελικό στόχο να βάλει στο στόχαστρο πολιτικά πρόσωπα.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς είπε ότι τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τον στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι δεν τον κατήγγειλε εξ αρχής διότι δεν υπήρχε θεσμική προστασία.

Αντίθετα, φέρεται να υπογράμμισε, υπήρχε απόκλιση από τα συνηθισμένα στον Αρείο Πάγο που την έκαναν να αισθάνεται άβολα. Στην ουσία όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι διότι όπως εξήγησε και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να πήγαινε δεν θα γινόταν κάτι διότι και η κυρία Δημητρίου ταυτίζονταν με την κυβέρνηση.

Ο Παπαγγελόπουλος, φέρεται να είπε, δεν σταματούσε πουθενά. Έπαιρνε τηλέφωνα, υπεδείκνυε τι να κάνουμε και σε υποθέσεις που αφορούσαν τον ίδιο, όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για επιχειρηματίες.

Στην Novartis επιθυμούσε να κατασκευάσει μάρτυρες με στόχο να ενοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα. Τελικά το κατάφερε μέσω της Τουλουπάκη, που όπως είπε η κυρία Ραίκου την είχε για αντικαταστάτρια του.

Η κυρία Ράικου σύμφωνα με πληροφορίες θέλοντας να δείξει την εμπλοκή Παπαγγελόπουλου και σε άλλες υποθέσεις είπε ότι τον Ιανουάριο του 2017 διαβιβάστηκε στην εισαγγελεία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας με πόρισμα για την τράπεζα Αττικής για την δανειοδότηση εκατοντάδων επιχειρηματιών χωρίς να τηρούνται τα τραπεζικά κριτήρια. Τότε σύμφωνα με την ίδια ο Παπαγγελόπουλος της τηλεφώνησε και της ζήτησε να κρατήσει την υπόθεση και να μην προχωρήσει σε έρευνες. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς είπε ότι και ο εισαγγελέας Αθανασίου της εκμυστηρεύθηκε ότι δέχθηκε και εκείνος παρεμβάσεις από τον Παπαγγελόπουλο.

Τι ανέφερε η Τουλουπάκη

Το νήμα της δικαστικής έρευνας για τη υπόθεση Novartis έπιασε από την αρχή η Ελένη Ραίκου στην κατάθεση της, εμφανίζοντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να την πιέζει προκειμένου να αποστείλει την υπόθεση στην Βουλή αν και δεν υπήρχαν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς μίλησε με λεπτομέρειες για το πως ξεκίνησε η έρευνα τον Δεκέμβριο του 2016 όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην εισαγγελέα τον σχετικό φάκελο.

Όπως εξήγησε και με δεδομένο ότι η εταιρία ήταν υπότροπη και σε άλλες χώρες και της είχαν επιβληθεί κυρώσεις, εστίασε την έρευνα στην προοπτική να λάβει και η χώρα μας αποζημιώσεις. Έτσι έστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ για να αποστείλουν στοιχεία. Οι Αμερικανοί απέστειλαν έγραφα για ένα συνέδριο στο Βερολίνο που είχαν πάρει μέρος υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, αλλά και ο Βουλκίδης και ο Μαυρίκος. Κατόπιν τούτων η κυρία Ράικου έδωσε εντολή ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας που ήταν στην τιμολόγηση φαρμάκων είχαν σχέση με το συνέδριο με στόχο να αποδειχθεί ότι υπήρξε ζημία του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν έρευνες σε 33 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με την κυρία Ράικου η διεξαχθείσα έρευνα ήταν εξαντλητική. Φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο φόρτος της έρευνας ήταν τόσο μεγάλη που δεν πηγαίνανε σπίτι τους ούτε τα Σαββατοκύριακα.

Η κυρία Ράικου φέρεται να επανέλαβε τα όσα είχε καταθέσει για το ρόλο της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και την επιμονή της να εμπλέξει στην έρευνα πολιτικά πρόσωπα. Επανέλαβε ότι η κυρία Παπαδάκου την επισκέφτηκε στο γραφείο της και της ζητούσε επίμονα στοιχεία. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε οι ισχυρισμοί της δημοσιογράφου της έκαναν εντύπωση διότι η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο, αλλά και επειδή κανένας δημοσιογράφος δεν είχε ρωτήσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς είπε ότι παρόμοιες ερωτήσεις της έκανε και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Όσο για την κυρία Παπαδάκου ξαναπήγε, σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε, στο γραφείο της εισαγγελέως ασκώντας τις ίδιες πιέσεις. Αυτή τη φορά τη ρώτησε αν υπάρχουν στοιχεία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Παναγιώτη Πικραμμένο και για off shore που είχε ο πρώτος. Μετά υπήρξε νέο τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που την ρώτησε για ποιο λόγο δεν έχει στείλει το φάκελο στην Βουλή. Η κυρία Ράικου φέρεται να του απάντησε ότι δεν είναι αυτής της σχολής και τότε εκείνος διαμήνυσε, θα δεις τι θα πάθεις. Η πρώην εισαγγελέας φέρεται να είπε στα μέλη της επιτροπής ότι αισθανόταν να εκβιάζεται.

Υπήρχε "συμβόλαιο θανάτου"

Λίγη ώρα αργότερα προκάλεσε μεγάλη έκπληξη όταν η κ. Ράικου φέρεται να είπε μεταφορικά ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου φέρεται να είπε ότι συνήγαγε το συγκεκριμένο συμπέρασμα μετά πό δημοσιεύματα εις βάρος τα οποία ανέφεραν ότι απέκρυψε στοιχεία.

Η κυρία Ράικου σε κάποιο σημείο της κατάθεση της φέρεται να αναφέρθηκε στην συνάδελφο της Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο η αίσθηση ήταν ότι μιλούσε μεταφορικά όταν αναφέρονταν σε συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της. Μίλησε διεξοδικά για το πογκρόμ που δέχθηκε μετά την άρνηση της να ενδώσει στις πιέσεις και να αποστείλει το φάκελο στη Βουλή.

Ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι πρώτα υπήρξαν δημοσιεύματα εις βάρος και μετά ξεκίνησαν σειρά πειθαρχικών διώξεων που όπως είπε όλες αρχειοθετήθηκαν. Σύμφωνα με την ίδια τα πειθαρχικά μέτρα εις βάρος της αποσκοπούσαν στο να κάμψουν το δικαστικό της φρόνημα. Για τρία χρόνια σχεδόν όπως είπε έδινε συνεχώς καταθέσεις και εξηγήσεις στην Άρειο Πάγο.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να κατηγόρησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό σε βαθμό τέτοιο που η ίδια απορούσε πως τον στηρίζει η κυβέρνηση.

Φέρεται μάλιστα να καταλόγισε στον τότε αναπληρωτή υπουργό ότι έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους, επίσης ότι έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε ανθρώπους.

Ο "Ρασπούτιν"

Η κυρία Ράικου φέρεται να επανέλαβε ότι ο Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν από το 2005 και κατά τη θητεία του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έστηνε δημοσιεύματα εναντίον αθώων ανθρώπων.

Για τα συκοφαντικά εις βάρος της δημοσιεύματα είπε ότι στόχος της ήταν να πλήξουν το κύρος της αλλά και να ενισχύσουν την αξιοπιστία της κυρίας Τουλουπάκη ότ δήθεν η τελευταία έδινε στοιχεία, αλλά εκείνη προστάτευε πολιτικούς.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή η Ελένη Ραίκου κάλεσε δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ και τους ενημέρωσε για τις μεθοδεύσεις του Ρασπούτιν της εννοώντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι δημοσιογράφοι, εξήγησε για να μην γράψουν το όνομα της, μίλησαν για κύκλους της κυρίας Ράικου, η αλήθεια είναι όμως ότι τα είχε πει η ίδια. Μάλιστα φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από όσα έχει κάνει ο Παπαγγελόπουλος, στη επιτροπή αυτή θα ακουστεί μόνο το 1% των όσων έπραξε

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ 08 Ιουλ 2020 | 09:19

Novartis: Η Τουλουπάκη αθωώνει τον σύζυγο Ράικου - Δεν έκανε παράνομες συνταγογραφήσεις [έγγραφο]

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο σύζυγος της κυρίας Ράικου ελέγχθηκε για τα έτη 2013 εως και 2017 και προέκυψε ότι "συνταγογραφούσε σύμφωνα με τους κανόνες".

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 30 Ιουν 2020 | 12:18

ΜέΡΑ25: Παρακολουθούμε με αηδία την κοκορομαχία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis

Ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 30 Ιουν 2020 | 12:15

Αυθεντικό το ηχητικό Μιωνή - Παππά: Έκθεση πραγματογνώμονα κατέθεσε ο ελληνοισραηλινός στην προανακριτική

Το απέστειλε πέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Τρίτης ο επιχειρηματίας στην προανακριτική.

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο Β. ΠΛΙΩΤΑΣ 29 Ιουν 2020 | 19:20

Υπό την Εισαγγελία Εφετών η έρευνα για τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε ο Σ. Μιωνής

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τον κ. Μωραϊτάκη να έχει ο ίδιος την εποπτεία των εισαγγελικών ερευνών

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 29 Ιουν 2020 | 11:36

Σταύρος Παπασταύρου: Αλλη μία απάτη του ΣΥΡΙΖΑ το δήθεν έμβασμα για τον Σαμαρά

Ηρθε η ώρα του παρακρατικού μηχανισμού που με στοχοποίησε λέει

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 29 Ιουν 2020 | 09:17

Novartis - Οι ΗΠΑ προσφέρουν άσυλο στους τρεις Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες

Θα παράσχουν πολιτικό άσυλο προκειμένου οι μάρτυρες να αποφύγουν πολυετείς δικαστικούς αγώνες.

ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΒΟΛΕΣ 28 Ιουν 2020 | 16:55

Τσοβόλας: Ο Σαμαράς παρανόμως αρνήθηκε να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis

"Κατά τρόπο αντιδημοκρατικό και προσβλητικό για τους θεσμούς, αποφεύγοντας τη βάσανο των ερωτήσεων των μελών της Επιτροπής, προσέφυγε σε μονόλογο με συνέντευξη", τόνισε.

ΖΗΤΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ 28 Ιουν 2020 | 11:40

ΚΙΝΑΛ για NOVARTIS: Σκάνδαλο φαρμακευτικής δαπάνης και σκευωρία κατά των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ

"Η επιμονή σε μεθοδεύσεις και λαθροχειρίες, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν περαιτέρω τους σκευωρούς", επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

"ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΟΛΑ" 28 Ιουν 2020 | 09:56

Άδωνις για ηχητικό: Ο Σαμαράς διέγραψε αμέσως τον Μπαλτάκο, ο Τσίπρας γιατί κρατάει τον Παππά;

"Ο Παπαγγελόπουλος του υποσχόταν ότι δια της Τουλουπάκη θα κλείσει εμάς φυλακή, γι’ αυτό τον κράτησε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ 27 Ιουν 2020 | 16:17

Τσιάρας για συνομιλίες Παππά - Μιωνή: Πρόκειται για εξόχως πολιτικό θέμα αν αποδειχθούν όσα ακούγονται

"Aν όλα αυτά αποδειχθούν, υπάρχει μεγάλο ζήτημα. Πρόκειται για εξόχως πολιτικό θέμα" τόνισε ο υπουργός.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 27 Ιουν 2020 | 14:15

Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τελικά μόνο "αυταπάτες" αλλά και απάτες

"Η κυβέρνηση τους λειτουργούσε ως "μαγαζί" με παράλληλα "παραμάγαζα" του σκοτεινού και βαθέως κράτους της Δεξιάς", υποστηρίζει.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 27 Ιουν 2020 | 11:50

Τσίπρας για Novartis: Στις ΗΠΑ είναι σκάνδαλο και στην Ελλάδα είναι σκευωρία;

"Δεν μπορούν να κρύβονται μόνο πίσω από το αυτονόητο πλέον αίτημα της Ελλάδας για αποζημίωση από τη Novartis. Ούτε πίσω από τις ανοησίες περί σκευωρίας", δήλωσε.

"ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΟΥ" 27 Ιουν 2020 | 11:11

Εισαγγελέας Ζαγοραίος για τους διαλόγους φωτιά: Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά

Ανακοίνωση του τέως Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου για δημοσίευμα που αναφέρεται στο πρόσωπο του.