Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημόσυνο για ...ταγματασφαλίτες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία βουλευτή του κόμματος σε εκδήλωση μνήμης διαβόητης φιλοναζιστικής οργάνωσης.

bouleutis-tou-suriza-se-mnimosuno-gia-tagmatasfalites
SHARE THIS
0
SHARES

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία βουλευτή του κόμματος σε εκδήλωση μνήμης διαβόητης φιλοναζιστικής οργάνωσης. 

Πρόκειται για τον βουλευτή Σερρών Λευτέρη Αβραμάκη, ο οποίος πάντως εξέδωσε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας μεν το περιστατικό, υποστηρίζοντας δε ότι βρέθηκε τυχαία στην εκδήλωση.

«Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας, σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό. Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετήσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Η εξήγηση του βουλευτή φαίνεται πως δεν έπεισε και η εφημερίδα "Αυγή" εξαπέλυσε πυρά εναντίον του.

«Η παρουσία ενός βουλευτή της Αριστεράς σε μια τέτοια εκδήλωση μίσους δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να δικαιολογηθεί με επιχειρήματα του τύπου “είδα κόσμο και πήγα να χαιρετήσω” καθώς αυτά υποτιμούν τη νοημοσύνη και προσβάλουν την ιστορία όλων όσους ο Λ. Αβραμάκης τάχθηκε να υπηρετεί» αναφέρεται σε σημερινό (Τετάρτης) άρθρο της εφημερίδας.

Και προστίθεται:

«Μάλλον χειρότερη γίνεται η κατάσταση με τον βουλευτή Σερρών που προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καταφέρνει να φέρει τον πολιτικό φορέα τον οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

«Και μάλιστα στην πολιτικά κρίσιμη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ υψώνει, ως οφείλει, τους τόνους απέναντι στην ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως αυτή συνοδεύεται με ολοένα αυξανόμενο αυταρχισμό και περιστολή των δικαιωμάτων που άλλες εποχές θυμίζουν» συνεχίζει η εφημερίδα.

«Εποχές και πολιτικές που έχουν την αφετηρία τους στο απεχθές, για τους δημοκρατικούς πολίτες το κράτος της Δεξιάς, που φρόντισε προ δεκαετιών να μολύνει τον τόπο με γιορτές και μνημόσυνα μίσους όπως αυτό από το οποίο... κατά λάθος πέρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος οφείλει κάτι πιο ειλικρινές από το “είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετήσω”», καταλήγει το άρθρο. 

Οι καταγγελίες της ΠΕΑΕΑ

Είχαν προηγηθεί οι σοβαρότατες καταγγελίες της ΠΕΑΕΑ Σερρών, ότι ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Λευτέρης Αβραμάκης ήταν παρόν στο ετήσιο μνημόνιο διακοσίων ταγματασφαλιτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μάχη του ΕΛΑΣ με μαχητές της Πανελλήνιας  Απελευθερωτικής Οργάνωσης (ΠΑΟ), μια από τις γνωστότερες δωσιλογικές οργανώσεις την περίοδο της κατοχής.

Ποια ήταν η ΠΑΟ

Επρόκειτο για μία οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη δράση της το 1942, συγκροτήθηκε το 1941, στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με την ταμπέλα της "αντιστασιακής", για να εξελιχθεί ωστόσο σε αντιεαμική οργάνωση και πολέμιο του ΕΛΑΣ. Ουδέποτε έλαβε επίσημη αναγνώριση ως αντιστασιακή οργάνωση ή ως συμμαχική δύναμη από το Συμμαχικό Στρατηγείο, ενώ ακόμα και οι Βρετανοί τηρούσαν ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση απέναντι της, καθώς αναγνώριζαν πως συνεργάζεται με τις κατοχικές δυνάμεις. 

 

Φωτό: Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook