Follow us

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Τσίπρα, για Πάνο Καμμένο: Το κιτς και η μεγαλομανία συνάντησαν τη γελοιότητα- Αυτά αλλάζουμε

Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την κύρωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας και της προμήθειας των νέων φρεγατών Belharra.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης και αφήνοντας αιχμή για τον Αλέξη Τσίπρα ότι αισθάνεται άβολα κάθε φορά που ακούει τον πρώην υπουργό Οικονομικών του, να του θυμίζει την κωλοτούμπα…

Ο κ. Βαρουφάκης έχει συνέπεια στα όσα λέει, είπε ο πρωθυπουργός, δεν θέλει εξοπλισμούς,…αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον κ. Τσίπρα.

Και διατύπωσε το ερώτημα στον Αλέξη Τσίπρα, αν θα καταγγείλει την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλ΄λια, εφόσον κερδίσει τις εκλογές. "Οφείλετε μια απάντηση κ. Τσίπρα ώστε να ξέρουν οι πολίτες όταν θα προσέλθουν στις κάλπες."

Απάντησε και στα περί αλλαγής του αμυντικού δόγματος που είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Αν αμυντικό δόγμα ήταν ότι οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα, όπως λέγατε κ. Τσίπρα, ναι το αλλάζουμε, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν αμυντικό δόγμα ήταν ότι θα πάρουμε φρεγάτες με leasing όπως έλεγε ο κ. Καμμένος, ναι το αλλάζουμε. Γιατί αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Αν το δόγμα ήταν να αφήσουμε τα υποβρύχια χωρίς τορπίλες, ναι το αλλάζουμε.

Και συνέχισε με μια απίστευτη επίθεση στον Πάνο Καμμένο:

"Αν το αμυντικό δόγμα ήταν ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, όπου το κιτς και η μεγαλομανία συναντούσαν τη γελοιότητα, ναι το αλλάζουμε."

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάβασε μια παλαιότερη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα όπου έλεγε στο militaire, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι τα Rafale είναι καλά αεροπλάνα, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερα αν συνδυάζονταν με την αγορά φρεγατών. Και ακόμα καλύτερα, αν υπήρχε και μια αμυντική συμφωνία που να συνοδεύει τις αγορές οπλικών συστημάτων.

Ε αυτά που εσείς λέγατε, εμείς τα κάναμε κύριε Τσίπρα, είπε ο Πρωθυπουργός…

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

"Πρέπει να πω κ. Βαρουφάκη ότι το 2021 δεν είναι 2015 ευτυχώς. Η Ελλάδα που περιγράφεται είναι του 2015, απόκοτο της τότε κυβέρνησης. Η Ελλάδα του 2021 είναι μια Ελλάδα της οποίας η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτατα, μειώνεται η ανεργία, προσελκύει επενδύσεις, όλοι οι φόροι για όλους τους Έλληνες μειώνοντας όπως είχαμε δεσμευτεί, Ελλάδα περήφανη, ανταγωνιστική" τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία.

"Και μια Ελλάδα που έχει τη δυνατότητα να κάνει επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες για πάνω από μια δεκαετία δεν μπορούσε να κάνει" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

"Κύριε Τσίπρα δεν είπατε ότι είναι συμφωνία που έχει ορισμένα προβλήματα. Είπατε ότι είναι κακή. Με βάση τη συμφωνία, στο άρθρο 31 παράγραφος 4, μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα μέρη της. Θα την καταγγείλετε; Ναι ή όχι; Να γνωρίζουν οι Έλληνες, να γνωρίζουν οι Γάλλοι, να γνωρίζουν και οι Τούρκοι οι οποίοι εμφανώς δεν χαίρονται. Να ξέρουν αν θα την καταγγείλετε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τι ακριβώς θα κάνετε; Οφείλετε τουλάχιστον στη φίλη Γαλλία μία ειλικρινή απάντηση" τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

"Εάν το δόγμα της χώρας ήταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ο καθένας μπορεί να μπαίνει όποτε και όπως θέλει, αυτό το δόγμα το αλλάζουμε. Γιατί το Μάρτη του 2020 στον Έβρο δεν επιτρέψαμε μια εισβολή οργανωμένη από την Τουρκία. Ναι λοιπόν, το αλλάζουμε το δόγμα. Εάν κ. Τσίπρα το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής επί δικών σας ημερών ήταν να παραγγέλνουμε φρεγάτες με leasing - αυτά έλεγε ο κ. Καμμένος - ναι το αλλάζουμε".

"Αν το δόγμα μας ήταν να αφήνουμε τα υποβρύχιά μας χωρίς τορπίλες, τα πλοία επιφανείας σε κατάσταση που δυσχεραίνει τη δυνατότητα του Πολεμικού Ναυτικού, και αυτό το αλλάζουμε. Και αν ήταν να έχουμε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Καμμένο όπου, η γελοιότητα συναντούσε το κιτς και τη μεγαλομανία, ναι και αυτό το αλλάζουμε" συνέχισε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στη Βουλή.

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Τσίπρα, για Πάνο Καμμένο: Το κιτς και η μεγαλομανία συνάντησαν τη γελοιότητα- Αυτά αλλάζουμε

"Είπατε ότι έχω αγωνία να κλείσω τα εξοπλιστικά, όλα επί δικών μας ημερών. Ναι έχω αγωνία κ. Τσίπρα. Όταν έχω την Τουρκία απέναντι με απειλή casus belli, έχω αγωνία. Εσείς είχατε αγωνία; Εγώ έχω μεγάλη αγωνία και είναι πρώτο μου μέλημα να θωρακίσω τη χώρα", συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εξηγήσει στη συνέχεια, ότι "η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής είναι εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο. Επειδή πολλά άκουσα και από τον κ. Βαρουφάκη, η Γαλλία ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έστειλε και πλοία και αεροσκάφη όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ πέρσι τον Αύγουστο. Δυσκολεύομαι με τη μικρότητα και μικροπολιτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για κάτι που αποτελεί εθνική κατάσταση".

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: "Καταθέστε μου μία συμφωνία αμυντικής συνδρομής που κάνει αναφορά στα ζητήματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Η συμφωνία αναφέρεται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε επίπεδο ΕΕ, δεν έχει μηχανισμό ενεργοποίησης. Το θέμα το έθεσα σε ανώτατο επίπεδο στο ευρωπαϊκό συμβούλιο".

Συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός και απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως "κάνατε μία αναφορά στο αν μπορούμε να αγοράσουμε και τις φρεγάτες Belharra και τα Rafale. Ναι, αντέχουμε να αγοράσουμε και τα δύο. Το ερώτημα όμως είναι αν αυτή η συμφωνία η οποία συνδέει την απόκτηση φρεγατών με την στρατηγική εταιρική σχέση την επιδιώξατε και εσείς στο παρελθόν".

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θυμάστε τι είχατε πει στο militaire:

"Θυμάστε τι είχατε πει σε συνέντευξη στον ιστότοπο militaire το Δεκέμβριο του 2020; Αυτό το οποίο το οποίο λέγατε ήρθαμε και το κάναμε και τώρα εσείς το καταψηφίζετε" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: "Ξέρετε τι κάνατε σε αυτή τη συνέντευξη; Θεωρήσατε ότι βάζοντας τον πήχη τόσο ψηλά θα ήταν αδύνατο να τον φτάσουμε. Είστε εκτεθειμένος να εξηγήσετε γιατί αυτό που ζητούσατε το Δεκέμβριο του 2020, τώρα το απορρίπτετε.

Πόσες είναι οι επιχειρήσεις στο Σαχέλ; Τις ξέρετε; Υπάρχει η αμιγώς γαλλική επιχείρηση Μπαρκάν που εμπλέκεται προφανώς σε εχθροπραξίες. Υπάρχει και μία ακόμα που παρέχει υποστήριξη στη συνολική γαλλική παρουσία στο Σαχέλ. Ποιες χώρες συμμετέχουν; Το Βέλγιο, η Δανία, η Εσθονία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Τσεχία. Όλες αυτές οι χώρες δεν έχουν υπογράψει καμία συμφωνία με τη Γαλλία. Δεν βρίσκονται καν στη Μεσόγειο. Κρίνουν σκόπιμο να υπάρχει δική τους υποστηρικτική παρουσία.

Η Ελλάδα δεν έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει σε αυτή τη δύναμη αλλά και να το έκανε, θα το έκανε σε αυτό το πλαίσιο. Οι λαϊκισμοί σας περί επιστροφών φέρετρων με την ελληνική σημαία είναι ότι αθλιέστερο έχω ακούσει σε αυτή την αίθουσα από όταν ανέλαβα τη διακυβέρνηση του τόπου".

Κλείνοντας την δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

"Καταλαβαίνετε την ειρωνεία όταν εσείς μιλάτε για αλήθεια. Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν. Με ενόχλησε μία αποστροφή την οποία κάνατε για τη μικρή Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μικρή μόνο αν την βλέπετε εσείς έτσι. Εμείς βλέπουμε μια χώρα με αυτοπεποίθηση, με ρόλο στην Ευρώπη. Δεν είμαστε μικρή χώρα. Δεν πάσχουμε από μεγαλοϊδεατισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φέρουμε την Ελλάδα στο μικρό δικό σας μέγεθος" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Καρφιά σε Τσίπρα: "Από το όχι στις γραβάτες, πήγατε στο όχι στις φρεγάτες"

Για μια ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωτολογία του στη Βουλή.

"Είναι μία συμφωνία που αναβαθμίζει συνολικά τη συνεργασία των δύο χωρών μας στους τομείς της άμυνας της ασφαλείας και της εξωτερικής πολιτικής" τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

"Το ιστορικό αυτό κείμενο τίθεται υπ όψιν της βουλής, καθιστώντας τη σημερινή συζήτηση ιστορική, καθώς η έγκριση του σημαίνει θωράκιση της χώρας, την ενίσχυση του νοτιοευρωπαϊκού σκέλους της συμφωνίας, αλλά και την πρώτη προσπάθεια για στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης", συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: "Για πρώτη φορά προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά ρήτρα αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση που τρίτος επιτεθεί σε ένα από τα δύο κράτη. Και όλοι ξέρουμε ποιος απειλεί με casus belli στην περιοχή μας".

Διακαής πόθος οι φρεγάτες

"Οι τρεις φρεγάτες Belharra ήταν διακαής πόθος του πολεμικού μας ναυτικού και πλέον η Ελλάδα θα έχει πλοία επιφανείας, αντάξια των Ελλήνων καπετάνιων μας, για τα επόμενα 30 χρόνια" συνέχισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. "Τα πρώτα Rafale θα φθάσουν στην Τανάγρα πριν από το τέλος του έτους. Επιπλέον υπάρχουν οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία για τις θαλάσσιες ζώνες, υπάρχει επίσης συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με αντίστοιχη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, οι σχέσεις με το Ισραήλ καθώς και η επέκταση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τα επόμενα 5 χρόνια" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "πολύ σημαντική" την "ευρωατλαντική διάσταση της συμφωνίας, αλλά και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού πλαισίου" καθώς "η εν λόγω συμφωνία είναι πλήρως συμβατή με την γαλλογερμανική συμφωνία του Άαχεν".

"Ταυτόχρονα συγκροτείται μία ενιαία ευρωπαϊκή στάση στη Μεσόγειο", σημείωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι τα παραπάνω αποτελούν απόδειξη της ισχυρής αυτοδύναμης ευρωπαϊκής παρουσίας του αύριο. "Συμμερίζομαι την άποψη Μακρόν ότι εμείς οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σταματήσουμε να υποδεχόμαστε με αφέλεια τις τεκτονικές αλλαγές στο γεωπολιτικό κομμάτι, που συμβαίνουν γύρω μας" υπογράμμισε ακόμα Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας της Ελλάδος - Γαλλίας.

Η πρώτη φρεγάτα στη Σαλαμίνα το 2025

"Οι πραγματικοί ευρωπαϊστές καλούμαστε να γίνουμε ευρωπαίοι πραγματιστές χαράσσοντας με θάρρος τον δρόμο της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ που είναι μονόδρομος" τόνισε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη σημασία της ελληνογαλλικής Συμφωνίας που προβλέπει την ένοπλη συνδρομή από την ισχυρότερη στρατιωτικά δύναμη της ΕΕ, τη μόνη που έχει πυρηνικά στην Ένωση" συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι "η τιμή των φρεγατών δεν ξεπερνά τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες, καθώς εκμεταλλευτήκαμε τη συγκυρία για να διαπραγματευτούμε σκληρά. Η εξόφληση τους απλώνεται στον χρόνο, αλλά και ο χρόνος παράδοσης είναι πολύ σημαντικός καθώς η συμφωνία με την Ελλάδα προηγήθηκε τελικώς παραγγελιών του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού".

"Δεν υπάρχει άμυνα χωρίς ισχυρή οικονομία να την χρηματοδοτεί" συνέχισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει "ούτε όμως και οικονομία χωρίς ισχυρή άμυνα και εξωτερική πολιτική να την στηρίζει".

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι "ανάλογα εξοπλιστικά προγράμματα δρομολογούνται και στο στρατό ξηράς καθώς η χώρα μας έχει εγκαταλείψει το ανόητο δόγμα του "θα το ρισκάρουμε με τους γείτονες χωρίς να εξοπλιζόμαστε. Η πρώτη νέα φρεγάτα θα πλεύσει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας εντός του 2025, εκεί που κάποιοι συνοδοιπόροι σας έκαναν τελετές κιτς υπέρ των Σαλαμινομάχων, προσκυνώντας τα νερά, γιατί καλό είναι να κρινόμαστε αλλά να μην ξεχνιόμαστε".

Κάθε όχι σήμερα είναι ένα όχι στη βούληση των πολιτών και των ενόπλων δυνάμεων που είπαν ένα περήφανο ναι στη Συμφωνία

"Ναι, η Ελλάδα είναι το τελευταίο προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή, "απαντώντας" σε ανάλογες κατηγορίες κομμάτων της αντιπολίτευσης. "Εκτός εάν θέλετε να αλλάξετε την γεωγραφία και να μας πάτε στην θέση της Δανίας" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

"Η συμφωνία αυτή (σ.σ. με τη Γαλλία) υπερβαίνει την θητεία της παρούσας κυβέρνησης, είναι μία παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας" συνέχισε ο πρωθυπουργός. "Ως εκ τούτου κάθε όχι που θα ακουστεί σήμερα στη Βουλή θα είναι ένα όχι στη βούληση των πολιτών και των ενόπλων δυνάμεων που είπαν ένα περήφανο ναι στη συμφωνία" σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: "Απευθύνομαι σε εσάς κ. Τσίπρα και στους βουλευτές σας γιατί έχω πληροφορηθεί την αρνητική σας στάση και σας καλώ να την αναθεωρήσετε. Το παρών σημαίνει απών από τις ανάγκες της χώρας. Η αρχική σας τοποθέτηση κ. Κατρούγκαλε ήταν θετική. Αλήθεια τι μεσολάβησε και έρχεστε σήμερα στη Βουλή ως εθνική εξαίρεση" ρώτησε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τον τομεάρχη εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

"Γνωρίζετε ότι ο όρος επικράτεια περιλαμβάνει όχι μόνο το έδαφος αλλά και την θάλασσα και τον αέρα και η συνθήκη κινείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας που καλύπτουν πλήρως τις ελληνικές θέσεις. Η συμφωνία περιλαμβάνει δέσμευση για συνδρομή σε περίπτωση επίθεσης ανεξαρτήτως του τόπου. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει αποφανθεί πως επίθεση δεν σημαίνει μόνον εισβολή αλλά και οποιοδήποτε επεισόδιο. Εξ ου και σε καμία συμφωνία δεν αναφέρεται η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα. Ποτέ άλλοτε μία τόσο ισχυρή δύναμη δεν βρέθηκε εγγυήτρια της εδαφικής μας ακεραιότητας επί του πεδίου και εάν χρειαστεί και εν όπλοις. Το παρελθόν σας σας εκδικείται. Από το όχι στις γραβάτες πήγατε στο όχι στις φρεγάτες, Κρίμα", συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να σκιάζει τη σημασία τη Συμφωνίας με την Γαλλία

"Δεν γνωρίζετε κ. Τσίπρα πως στο Σαχέλ δραστηριοποιούνται 8 ευρωπαϊκές χώρες και καμία από αυτές δεν έχει υπογράψει συμφωνία με την Γαλλία" συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Δεν ήσασταν στα ευρωπαϊκά συμβούλια όταν στα κείμενα συμπερασμάτων τονιζόταν η στρατηγική σημασία της περιοχής του Σαχέλ" τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Βρήκα ένα tweet σας που λέγατε πως η ασφάλεια της Μεσογείου συνδέεται άρρηκτα με την κατάσταση στην Υποσαχάρια Αφρική. Πόσο άλλη υποκρισία κ. Τσίπρα; Το τελευταίο καταφύγιο σας είναι στα λεγόμενα του κ. Βενιζέλου, ευτυχώς που ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και μπορεί να μιλάει γιατί μέχρι πρότινος τον θέλατε στην φυλακή με το σκάνδαλο της Novartis".

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: "Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να σκιάζει τη σημασία τη Συμφωνίας με την Γαλλία. Πρόκειται για μία ασπίδα έναντι απειλών κατά της χώρας μας, αποτελεί και τον πρόλογο της κοινής άμυνας και της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας, ένα διμερές υπόδειγμα δράσης με πολυεπίπεδες αναφορές. Θα κλείσω επισημαίνοντας με τη σοβαρή παράδοση που έχει κατακτήσει η χώρα μας τα κόμματα εξουσίας να ομονοούν σε θέματα εθνικής άμυνας και θα χαιρετίσω τη στάση του Κινήματος Αλλαγής. Εξ ου και θα ξανακαλέσω τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναθεωρήσουν τη στάση τους ιδίως όταν η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου επειδή δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Η ευθύνη σας είναι βαριά και βαριά θα είναι και η ετυμηγορία της ιστορίας" είπε ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την ομιλίας του στη συζήτηση στη Βουλή, για την κύρωση της Συμφωνίας της Ελλάδος - Γαλλίας.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Από το όχι στις γραβάτες περάσατε στο όχι στις φρεγάτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει τη συμφωνία ενώ απάντησε και στις διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ για τις προβλέψεις του κειμένου. Οσον αφορά το αν η συμφωνία ισχύει και σε περίπτωση που δεχθεί η Ελλάδα επίθεση στην ΑΟΖ, ο πρωθυπουργός απάντησε θετικά, αφού τυχόν επίθεση στην επικράτεια που προβλέπει η αμυντική συμφωνία, αφορά οποιαδήποτε επίθεση σε οποιοδήποτε σημείο και ανεξαρτήτως του πώς θα εκδηλωθεί. Και πρόσθεσε δηκτικά: "Από το όχι στις γραβάτες περάσατε στο όχι στις φρεγάτες…".

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στην άλλη ένσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ενδεχόμενο η Ελλάδα να συνδράμει τη Γαλλία στο Σαχέλ, σημειώνοντας ότι δεν μπορούμε να ζητούμε από τους Γάλλους να μας προστατεύσουν κι εμείς να αρνούμαστε τη συνδρομή μας σε επιχειρήσεις γαλλικές, ενώ θύμισε τις παλαιότερες θέσεις του Αλέξη Τσίπρα για το Σαχέλ όταν ήταν πρωθυπουργός.

Και κατέληξε: Από αυτή την ψηφοφορία δεν πρέπει να λείψει το όνομα κανένα βουλευτή.

Διαβάστε Επίσης

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Αθήνα τρώει πια μπριζόλες ψαριών: Ποιοι, πού και τι σερβίρουν

Η νέα εποχή της θαλασσινής γαστρονομίας περιλαμβάνει 'μπριζόλες' τόνου, 'κότσια' ξιφία και αλλαντικά από σφυρίδα.

86ΧΡΟΝΟΣ 02 Φεβ 2026 | 20:12

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού του Μιτεράν, Τζακ Λανγκ, "αναλαμβάνει την ευθύνη" για τις σχέσεις του με τον Έπσταϊν

Το όνομα του 86χρονου Λανγκ και εκείνο της κόρης του Καρολίν εμφανίζονται σε πολλά από τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφορικά με την υπόθεση Έπσταϊν

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 18:15

Βενιζέλος για διάγγελμα Μητσοτάκη: "O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του"

"Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης", αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 02 Φεβ 2026 | 18:10

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν Μητσοτάκης - Ερντογάν στην Αγκυρα, λέει το τουρκικό κανάλι A Haber

Ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησεις θα είναι και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρει το τουρκικό κανάλι A Haber

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 02 Φεβ 2026 | 17:57

Αναθεώρηση του Συντάγματος: Αυτές είναι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που προβλέπονται - Οι προϋποθέσεις

Τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

ΠΟΛΛΑ EMAIL 02 Φεβ 2026 | 17:55

Αγγίζει και τη Γαλλία το σκάνδαλο Επστάιν: Συνάντηση του Μπρουνό Λε Μερ με τον καταδικασμένο παιδόφιλο

Τη γαλλική πολιτική σκηνή αγγίζει πλέον το σκάνδαλο Έπσταϊν καθώς αποκαλύφθηκαν επαφές του πρώην "τσάρου" της γαλλικής οικονομίας μαζί του

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ 02 Φεβ 2026 | 16:44

Μια πριγκίπισσα για τον "σταρ" της ακροδεξιάς στη Γαλλία: "Ο Μπαρντελά έχει σχέση με γαλαζοαίματη'

Την άνοιξη του 2027 ο Μπαρντελά ίσως εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας - Θα έχει μια πριγκίπισσα στο πλευρό του για "Πρώτη Κυρία";

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 02 Φεβ 2026 | 15:59

Focus: Τι πρέπει να μάθει η Γερμανία από την Ελλάδα - Το "ελληνικό μοντέλο" στο κράτος πρόνοιας

Στο άρθρο γίνεται επίσης σύγκριση των διαδικασιών που προβλέπεται στις δύο χώρες για την απόκτηση κάρτας αναπηρίας

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ 02 Φεβ 2026 | 15:08

Αμεση ανάλυση: Τι επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανακοίνωση περί μεταρρύθμισης του Συντάγματος

Είναι βέβαιον ότι θα επιδιωχθεί να έρθει σε δύσκολη θέση η αντιπολίτευση, εφόσον επιμείνει στη γνωστή στείρα στάση του Όχι σε όλα

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» 02 Φεβ 2026 | 13:02

Π. Μαρινάκης για συνταγματική αναθεώρηση: Τα κόμματα του Κέντρου να δείξουν ότι απέβαλαν το κακό τους παρελθόν

"Ο πρωθυπουργός ως πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής της ΚΟ επιδιώκει μια αναθεώρηση με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση" τόνισε ο Π. Μαρινάκης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 10:58

Οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση: "Καιρός για μεγάλες τομές σε ένα κείμενο του 20ου αιώνα"

"Είναι καιρός να τολμήσουμε μεγάλες τομές, που θα ενισχύουν το κύρος των θεσμών και την εμπιστοσύνη των πολιτών", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 02 Φεβ 2026 | 06:40

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση: Ποινική ευθύνη υπουργών, ηγεσία Δικαιοσύνης και μονιμότητα στο Δημόσιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει ως βασικό επίδικο την πρόοδο της χώρας αναζητώντας συναινέσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 01 Φεβ 2026 | 17:36

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για αναθεώρηση του Συντάγματος - Στο τραπέζι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να βάλει στο τραπέζι την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Φεβ 2026 | 10:47

Μητσοτάκης για εργατικά δυστυχήματα: Ψευδές ότι η χώρα είναι δήθεν μια δυστοπία -Η σκέψη μας στις οικογένειες που πενθούν

"Η Ελλάδα παραμένει σταθερά μεταξύ των 3 ευρωπαϊκών χωρών με τα λιγότερα εργατικά δυστυχήματα στην ΕΕ", αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ 31 Ιαν 2026 | 21:37

Κυριάκος Μητσοτάκης ...a few moments later: Το χιουμοριστικό βίντεο για το περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα παραλειπόμενα από το συνέδριο του ΕΛΚ στην Κροατία

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 31 Ιαν 2026 | 17:50

Η "Κρυφή" Τέχνη της Βουλής: Μια Πολιτιστική Γιορτή των υπαλλήλων του κοινοβουλίου στο Καπνεργοστάσιο

Η έκθεση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια πολυφωνική καλλιτεχνική έκφραση

31 Ιαν 2026 | 13:44

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Μπ. Μπορίσοφ: Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μια σημαντική και στρατηγική επένδυση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ

31 Ιαν 2026 | 10:06

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 30 χρόνια από τα Ιμια: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, αλλά γαλάζια νερά

"Η εμπειρία των Ιμίων διδάσκει ότι η εθνική επαγρύπνηση πρέπει να είναι καθημερινή", τονίζει.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 31 Ιαν 2026 | 09:27

Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Η ατζέντα και οι "κόκκινες γραμμές"

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδεύουν προς το τετ α τετ κορυφής της Άγκυρας.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 31 Ιαν 2026 | 08:29

Οικονομία, σταθερότητα και "τρικυμία" στην Κεντροαριστερά- Τα "όπλα" Μητσοτάκη στην κούρσα για τις εκλογές

"Πρωταγωνιστής" στην διαφήμιση των φοροαπαλλαγών ήταν και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΗΜΑ 30 Ιαν 2026 | 19:53

Υπεγράφη η σύσταση της Hellenic Ammunition στο Λαύριο - Παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ CSG και ΕΑΣ αφορά τη σύσταση της Hellenic Ammunition στο Λαύριο για παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 30 Ιαν 2026 | 19:27

Μητσοτάκης από Ζάγκρεμπ: Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι απαραίτητες

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ζάγκρεμπ, λαμβάνει μέρος ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 30 Ιαν 2026 | 18:01

"Το είπαμε, το κάναμε": Το βίντεο Μητσοτάκη για τη μείωση φόρων και την αύξηση μισθών

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι αυξήσεις αθροίζουν υπό προϋποθέσεις μέχρι και δύο μισθούς τον χρόνο

ΕΡΕΥΝΑ 30 Ιαν 2026 | 14:47

Τι δείχνει η μυστική δημοσκόπηση του Μαξίμου- Πού κερδίζει και πού χάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι χειρότερες κατηγορίες για την κυβέρνηση είναι οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

ΚΡΗΤΗ 30 Ιαν 2026 | 12:32

Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Καστελίου ο Μητσοτάκης: Το 2028 θα είναι το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Καστέλι Ηρακλείου γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων αεροναυτιλίας.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 30 Ιαν 2026 | 11:58

Συγκίνησε ο Βλαχάκος στη Βουλή για τον αδελφό του που σκοτώθηκε στα Ίμια: "Ο Τάκης θα καμαρώνει για τις νέες φρεγάτες"

"Έζησαν ως άνθρωποι που ήξεραν ότι η πατρίδα δεν είναι έννοια αφηρημένη" δήλωσε συγκινημένος ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που έχασε τη ζωή του στα Ίμια.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 30 Ιαν 2026 | 07:30

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία που αφορά τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ 29 Ιαν 2026 | 23:44

Γαλλία: Δραματική έκκληση για ευθανασία από 42χρονο ηθοποιό - "Οι γιατροί δεν έχουν πια τίποτα να μου προσφέρουν"

Ο ηθοποιός Αρνό Ντενί βρίσκεται σε απελπισία, μετά από μια επέμβαση κήλης που δεν πήγε καθόλου καλά

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 29 Ιαν 2026 | 18:50

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία - Εντάσσεται στο "Προλαμβάνω"

Το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά 1,5 εκατομμύριο πολίτες

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Catherine Vautrin: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τη σημασία των συνεργειών ανάμεσα στις αμυντικές βιομηχανίες των δύο χωρών

ΣΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΙΜΩΝ 29 Ιαν 2026 | 14:29

Δένδιας: Η Belharra αναδεικνύει τη ναυτική ισχύ της Ελλάδας - Η σχέση μας με τη Γαλλία είναι πολύ ισχυρή

Οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε επί της φρεγάτας "Κίμων" της πρώτης ελληνικής Belharra.

ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 29 Ιαν 2026 | 12:09

Η άφιξη Δένδια με τη Γαλλίδα υπουργό Αμυνας στην υπερσύγχρονη φρεγάτα "Κίμων" [βίντεο]

Ο Νίκος Δένδιας συναντάται με τη Γαλλίδα ομόλογό του στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ 29 Ιαν 2026 | 11:50

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τις εργαζόμενες στη "Βιολάντα" και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ

"Εκ μέρους του σώματος εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων", είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Γεωργαντάς.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 28 Ιαν 2026 | 20:26
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Ιαν 2026 | 17:31

Σκληρή κόντρα Λαζαρίδη - Χρηστίδη στη Βουλή για τα Ιμια: "Οδηγήσατε σε θάνατο τρεις αξιωματικούς"

Η φράση Λαζαρίδη περί "γκριζαρίσματος" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 28 Ιαν 2026 | 13:21

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το κυκλοφοριακό: Περιορισμός φορτηγών στον Κηφισό, έξυπνα φανάρια, νέοι δρόμοι

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν σε τρία επίπεδα: άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

ΒΟΥΛΗ 28 Ιαν 2026 | 10:59

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την προστασία έργων τέχνης και συλλεκτικών αντικειμένων -Καταψήφισε το ΚΚΕ

Το νομοσχέδιο με τη θετική ψήφο της ΝΔ. Το καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ 28 Ιαν 2026 | 06:43

Μπαίνει στο πολιτικό παιχνίδι η Καρυστιανού: Από τις αμβλώσεις στα ελληνοτουρκικά και στην... αποφυγή νέων συνεντεύξεων

Μέσα στον Φεβρουάριο η κ. Καρυστιανού και οι συνεργάτες της θα ανακοινώσουν το νέο κόμμα.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 27 Ιαν 2026 | 20:17

Βέλγιο: Ένας Γάλλος διώκεται για φόνο, 17 χρόνια μετά την εξαφάνιση της συντρόφου του

Η Φρανσουάζ Ντανουά αγνοείται από τις 12 Ιουλίου 2009, όταν είχε πάει για πεζοπορία με την οικογένειά της στην περιοχή Κολούνγκο

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 27 Ιαν 2026 | 20:17

Βουλή: Κατά της άρσης ασυλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα στη μήνυση του Κ. Πλεύρη η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, μετά από μήνυση του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Μητσοτάκης για τραγωδία στη Ρουμανία: Ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

"Η ελληνική κυβέρνηση και η πρεσβεία μας βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη", έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Ιαν 2026 | 13:55

Π. Μαρινάκης για Καρυστιανού: Δεν είναι θεσμικός συνομιλητής για να της απαντάμε για τα ελληνοτουρκικά

"Σε κάποιες υποχρεούμαστε να απαντήσουμε όπως είναι αυτά τα οποία είπε για τις αμβλώσεις. Σε κάποιες άλλες, δεν είναι θεσμικός συνομιλητής, δεν απαντάμε"" τόνισε ο Π. Μαρινάκης

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2026 | 13:24

Σύσκεψη με Μητσοτάκη για ευλογιά των αιγοπροβάτων: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο - Όχι σε μαζικό εμβολιασμό

Κεντρική προτεραιότητα η ύπαρξη περισσότερων κτηνιάτρων στο πεδίο και η αξιοποίηση και νέων εργαστηρίων - Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.

ΣΤΟ 16,7% ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27 Ιαν 2026 | 11:19

Δημοσκόπηση Interview: "Ρωγμές" στην εικόνα της Καρυστιανού προκάλεσαν οι αμβλώσεις, αλλά την προτιμούν από τον Τσίπρα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,7% και στην τρίτη θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ 27 Ιαν 2026 | 09:56

Γαλλία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών - Τι ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο

Η Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για την απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών στη Γαλλία

ΥΠΕΣ 27 Ιαν 2026 | 06:24

Αμεσα η συζήτηση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και τη νέα τριεδρική περιφέρεια - Ψάχνει συναίνεση η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει μπροστά την διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά την επιστολική ψήφο των απόδημων και στις εθνικές εκλογές.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Ιαν 2026 | 18:10

Ολιγόλεπτη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Όλγα Κεφαλογιάννη στο Μαξίμου, μετά το υπουργικό συμβούλιο

Μετά το τέλος της συνεδρίασης και την αποχώρηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 26 Ιαν 2026 | 15:28

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών - Θα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε το κόμμα

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

"ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 26 Ιαν 2026 | 12:16

Τριεδρική περιφέρεια αποδήμων και επιστολική ψήφος με σταυρό - Η πρόταση της κυβέρνησης που ψάχνει 200 βουλευτές

Πρόταση για δημιουργία ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού - Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας επανέρχεται στους 12.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 11:26

Μητσοτάκης για τη φωτιά στα Τρίκαλα: Η πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν οι ευθύνες

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι η πυροσβεστική ήδη ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 300 ΚΑΜΕΡΕΣ 26 Ιαν 2026 | 10:15

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό για κυκλοφοριακό και τα νέα μέτρα στον Κηφισό

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη σε έναν μήνα από τώρα θα αρχίσει προσπάθεια για να διευκολυνθούν οι πολίτες, με περισσότερα μέλη της τροχαίας στους δρόμους

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 06:32

Πρώτο υπουργικό του 2026: Στο τραπέζι το "βαθύ κράτος" και αλλαγές στην ψήφο των απόδημων

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και το 2026, με την υλοποίηση των 30 δράσεων και των 10 νομοσχεδίων που είναι ήδη σε επεξεργασία.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 23:01

Γαλλία: Στοπ τα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών ανακοίνωσε ο Μακρόν - Απαγόρευση κινητών στα σχολεία

O Εμανουέλ Μακρόν στέλνει μήνυμα πως από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς θα απαγορεύονται τα κινητά στα σχολεία και η χρήση των social media σε παιδιά κάτω των 15

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 25 Ιαν 2026 | 20:16

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην εθνική πόλο: "Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι"

"Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την ιστορική κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!"

25 Ιαν 2026 | 19:59

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: "Ανάρτηση αυτο-αποθέωσης"

"Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φορέσει την φορεσιά του μεταρρυθμιστή", σχολιάζει

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 10:57

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη, να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών-μελών της

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΤΟ INSTAGRAM 24 Ιαν 2026 | 18:51

Καλάβρυτα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας [βίντεο]

"Μου ζήτησαν να παρουσιάσω το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας στα Καλάβρυτα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 24 Ιαν 2026 | 17:31

Καρέ καρέ το ρεσάλτο Γάλλων κομάντο σε δεξαμενόπλοιο:Ύποπτο για συμμετοχή στο ρωσικό "σκιώδη" στόλο

Στο υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα καταγράφεται βήμα προς βήμα η επιχείρηση του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 24 Ιαν 2026 | 11:58

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα: Στις πίστες του Χιονοδρομικού, με τα χιονοπέδιλα στον ώμο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

ΓΑΛΛΙΑ 23 Ιαν 2026 | 21:49

Η Danone ανακαλεί "παρτίδες βρεφικού γάλακτος" - Aνησυχία για τοξική επιμόλυνσή του

Τα εν λόγω προϊόντα παρασκευάζονταν στην Ιρλανδία και εξάγονταν σε ορισμένες χώρες της ΕΕ

ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ 23 Ιαν 2026 | 17:57

Γαλλία: Έρευνα για τη σχέση του θανάτου δύο βρεφών και της κατανάλωσης προϊόντων βρεφικού γάλακτος

Το υπουργείο σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδεικτικά στοιχεία ότι οι θάνατοι συνδέονται με τα προϊόντα αυτά βρεφικού γάλακτος

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 23 Ιαν 2026 | 16:33

Κόντρα Κέλλα - Λιακούλη στη Βουλή για τα αιγοπρόβατα: "Αποτύχατε παταγωδώς" - "Οσα λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα"

"Κανένα κράτος της ΕΕ δεν έχει εμβολιάσει τα ζώα του με τα υπάρχοντα εμβόλια" απάντησε ο Χρήστος Κέλλας στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Ιαν 2026 | 10:41

Μητσοτάκης στο Euronews: Είναι καλό που ο Τραμπ έκανε σαφές ότι επιθυμεί αποκλιμάκωση στη Γροιλανδία

Η διατλαντική σχέση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

ΕΕ-ΗΠΑ 23 Ιαν 2026 | 07:25

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οι εντάσεις ζημιώνουν και τις δύο πλευρές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα", σε σχέση με τον χρόνο στον οποίο συγκαλέστηκε η Σύνοδος Κορυφής.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 20:08

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Ναι" στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ, αλλά μόνο για τη Γάζα

"Πρότασή μου, οι 13 χώρες να προσυπογράψουν την προσχώρησή τους μόνο για την επόμενη φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Γάζα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΕ 22 Ιαν 2026 | 17:48

Μακρόν: Γαλλικό "ρεσάλτο" σε τάνκερ του σκιώδους στόλου της Ρωσίας στη Μεσόγειο [εικόνες]

"Οι δραστηριότητες του σκιώδους στόλου συμβάλλουν στη χρηματοδότηση του πολέμου επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας", πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

"ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ" 22 Ιαν 2026 | 17:00

Μαρινάκης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο Νταβός - Η επίσημη εξήγηση

Ο προγραμματισμός του πρωθυπουργού ήταν διήμερη παρουσία του στο Νταβός, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 16:22

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Βολεύτηκαν όλες οι κυβερνήσεις με την τεχνική λύση" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος, Γρ. Αποστολάκος

"Ο Οργανισμός είχε 1.500 υπαλλήλους και σήμερα έχει 500" κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 13:30

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Παραπληροφόρηση για τον εμβολιασμό"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας - Ο πρωθυπορυγός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ TELEGRAPH 22 Ιαν 2026 | 09:05

Το "πλαίσιο συμφωνίας" Τραμπ για τη Γροιλανδία: Μοντέλο Κύπρου – Βρετανίας, ορυκτοί πόροι και "χρυσός θόλος"

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις Τραμπ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι το ζήτημα της κυριαρχίας της Γροιλανδίας δεν τέθηκε στις συνομιλίες.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 22 Ιαν 2026 | 08:26

Σάλος στη Βουλή: Μέτρα... χούντας για τους αγρότες ζήτησε ο πρώην "Σπαρτιάτης" βουλευτής Βαλτογιάννης

"Ή παραιτείστε και πάμε σε εκλογές ή κάνετε αυτό που έγινε τον Μάρτιο του 1968. Πλήρης διαγραφή αγροτικών χρεών", είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Βαλτογιάννης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22 Ιαν 2026 | 07:57

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει στο Νταβός: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και μετά Σύνοδος Κορυφής

Ο πρωθυπουργός στις 10:30 θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το ζήτημα της ευλογιάς και των μέτρων βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της ζωονόσου

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 21 Ιαν 2026 | 22:38

"Γης μαδιάμ" η Βουλή από Κωνσταντοπούλου και Μπάρκα για τη λίστα ομιλητών - "Κατέβασαν" την Λινού από το βήμα

Η κ. Κωνσταντοπούλου καλούσε την βουλευτή Αθηνά Λινού να μην μιλήσει αν και είχε έρθει η σειρά της να τοποθετηθεί

ΕΙΚΑΣΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 18:21

Η στιγμή που ο Τραμπ ειρωνεύεται τον Μακρόν για τα γυαλιά ηλίου στο Νταβός: "Τι στο καλό συνέβη;"

Η ασυνήθιστη εμφάνιση του Μακρόν με μπλε αεροπορικά γυαλιά καθρέφτες δεν πέρασε ασχολίαστη από τον Τραμπ - Οφθαλμίατρος εξηγεί τι μπορεί να είναι

ΒΟΥΛΗ 21 Ιαν 2026 | 18:02

Τσιάρας για τη σύσταση Διακομματική Επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα: "Σας θέλουμε συμμάχους - Αποφασίστε αν θέλετε"

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι "ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους παραγωγούς και εξήγγειλε νέα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής"

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 17:16

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πέταξε σήμερα για το Νταβός εξαιτίας της κακοκαιρίας - Ισως πάει αύριο

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός δεν θα αναχωρήσει απόψε για τη Ζυρίχη

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ 21 Ιαν 2026 | 15:43

Ο "γνωστός" Τραμπ: Διαπραγματεύσεις για Γροιλανδία, δεν θα χρησιμοποιήσω βία αλλά αν πείτε όχι θα το θυμόμαστε

Ομιλία Τραμπ στο Νταβός- "Αγαπώ την Ευρώπη αλλά δεν πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση" - "Δεν θα χρησιμοποιήσω βία" για την απόκτηση της Γροιλανδίας

«Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΩΤΑ» 21 Ιαν 2026 | 15:04

Κατέφθασε με ελικόπτερο ο Τραμπ στο Νταβός: Τι θα πει στην ομιλία του

Με στρατιωτικό ελικόπτερο από τη Ζυρίχη στο Νταβός, ο Τραμπ - Τι θα πει στην ομιλία του

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 13:32

Η στιγμή που έρχεται το 112 και στη Βουλή: "Ανέβηκες και χτύπησε" - "Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε"

Η κάμερα της Βουλής απαθανάτισε τη στιγμή που ηχεί το μήνυμα του 112, ενώ στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 21 Ιαν 2026 | 12:47

Αλειφτήρας: Εξετάζουμε συλλαλητήριο στην Αθήνα - Θέλουμε να υλοποιηθούν σύντομα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, δήλωσε ότι απομακρύνονται τα τρακτέρ αλλά οι δράσεις θα συνεχιστούν διαφορετικά.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 11:16

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθυστερεί η αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Νταβός λόγω κακοκαιρίας

Η αναχώρηση του πρωθυπουργού για την ελβετική πόλη, θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αφού διασφαλιστεί η ομαλή διαχείριση της κατάστασης με την κακοκαιρία.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 21 Ιαν 2026 | 06:31

Η Ευρώπη απέναντι στον Τραμπ - Ο Μητσοτάκης στο Νταβός και οι δύσκολες ισορροπίες της Ελλάδας

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, και από την άλλη κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 Ιαν 2026 | 18:38

Το δείπνο της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο

Στο δείπνο συζητήθηκε η ελληνοαμερικανική συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 20 Ιαν 2026 | 18:24

Πρώτη αντίδραση της ΕΕ στο "bullying" Τραμπ: Το Ευρωκοινοβούλιο "παγώνει" την εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί ένα "πολύ ισχυρό εργαλείο" έναντι στις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ με φόντο τη Γροιλανδία

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 20 Ιαν 2026 | 14:52

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την απόσυρση 17 μαρτύρων αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής

Έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της επιτροπής, η πρόταση της ΝΔ για απόσυρση μαρτύρων - Απορρίφθηκαν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ 20 Ιαν 2026 | 13:22

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα στην κηδεία του βιομήχανου Νίκου Στασινόπουλου - Παρών και ο Παύλος Ντε Γκρες

Ο "πατριάρχης" της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

20 Ιαν 2026 | 12:24

Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση στο "αντίο" στην τελευταία αριστοκράτισσα του ελληνικού κινηματογράφου [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, στην ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 20 Ιαν 2026 | 10:53

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Σας φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών - Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ"

Η Ελλάδα έχει στρατηγικές σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά είναι και μέλος της ΕΕ τόνισε ο πρωθυπουργός προς τον ΠτΔ - "Έχουμε αγωνιστεί για την υπεράσπιση πολυμέρειας και Διεθνούς Δικαίου".

ΗΠΑ 20 Ιαν 2026 | 10:18

Ο Τραμπ απειλεί τη Γαλλία με επιβολή δασμών 200% στα κρασιά και τις σαμπάνιες αν δεν ενταχθεί στο "Συμβούλιο Ειρήνης"

"Θα αυξήσω στο 200% τους τελωνειακούς δασμούς στα κρασιά και στις σαμπάνιες τους. Και θα ενταχτούν στο Συμβούλιο Ειρήνης", δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Ιαν 2026 | 06:39

Προς εκτόνωση το αγροτικό: Τρεις νέες διευκολύνσεις στο τραπέζι -Το "μπαλάκι" των αποφάσεων στα μπλόκα

Σε ρυθμούς εκτόνωσης φαίνεται ότι βαδίζει το αγροτικό ζήτημα, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των "σκληρών" των μπλόκων.

ΕΝΑ ΚΑΡΑΚΑΛ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΡΒΑΛ 19 Ιαν 2026 | 23:48

Τελωνειακοί στη Γαλλία κατάσχεσαν δύο σπάνιες γάτες: Ο ιδιοκτήτης τους τις πέταξε από το μπαλκόνι [εικόνες]

Η απίθανη ιστορία των δύο ζώων έγινε γνωστή μόλις τώρα, αν και χρονολογείται από τον περασμένο Οκτώβριο

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 19 Ιαν 2026 | 18:15

Καβγάς Κωνσταντοπούλου - Κυρανάκη στη Βουλή: "Κρεσέντο σεξισμού" - "Υπεράσπιση βιαστή"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπουλου και Κωνσταντίνου Κυρανάκη

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Ιαν 2026 | 17:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, λένε οι "σκληροί" των μπλόκων

Οι εκπρόσωποι των "σκληρών" αγροτών δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες στο Μαξίμου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Ιαν 2026 | 13:51

Μητσοτάκης σε αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης - Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση με τους αγρότες της "σκληρής γραμμής" και ποια μέτρα ελέγχει προς εφαρμογή