"Πυρά" Βορίδη: Σήμερα ο κ. Τσίπρας ήταν ο Πάνος Καμμένος στα καλύτερά του [Βίντεο]

Θυμάστε τον συγκυβερνήτη σας, Πάνος Καμμένο, που ερχόταν στη Βουλή και ανέπτυσσε κάτι θεωρίες για σκάνδαλα ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Μάκης Βορίδης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Ακούγοντας σήμερα τον κ. Τσίπρα, μου ήρθε στο μυαλό ο Πάνος Καμμένος", απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης στη Βουλή στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι "θυμάστε τον συγκυβερνήτη σας, ο οποίος ερχόταν εδώ και ανέπτυσσε κάτι θεωρίες για σκάνδαλα, όλο κάτι αποκάλυπτε συγκλονιστικά πράγματα που συνέβαιναν, όλο κάτι εικασίες, όλο κάτι υποθέσεις, που όμως τελικά, τίποτα πουθενά δεν κατέληγε; Ε, αυτή ήταν η ομιλία του κ. Τσίπρα σήμερα. "Η εταιρεία, που την πήρατε', "την απευθείας ανάθεση που κάνατε", διάφορα σκάνδαλα, χωρίς κανένα στοιχείο. Πάνος Καμμένος στα καλύτερά του!".

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στην προαναγγελία του κ. Τσίπρα ότι θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη λειτουργία της δημοκρατίας. "Μας είπε ότι θα κάνει και θέμα προ ημερησίας διατάξεως. Ποιο; Το θέμα δημοκρατίας. Μας είπε ότι υπάρχει θεσμικό έλλειμμα. Γιατί υπάρχει θεσμικό έλλειμμα; γιατί μας είπε ότι καταθέτουμε πολλές τροπολογίες, ενόψει πέρατος του κοινοβουλευτικού έτους. Αλλά είμαστε εδώ νομίζω, όλοι μαζί όταν ερχόντουσαν οι διακοσάρες και οι τρακοσάρες τροπολογιών, οι δικές σας, στο τέλος του χρόνου. Δεν υπήρχε τότε έλλειμμα δημοκρατίας;".

"Η κυβέρνηση της σκευωρίας Novartis θέτει θέμα δημοκρατίας στη ΝΔ"

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε και στην αναφορά του κ. Τσίπρα για την διακοπή της συνεργασίας της δημοσιογράφου κ. Κρουστάλλη με το μέσο στο οποίο εργαζόταν επειδή δυσαρέστησε την κυβέρνηση ένα ρεπορτάζ της. "Αυτό λοιπόν, αναδεικνύεται ως ζήτημα δημοκρατίας, χωρίς να έχει υπάρξει οποιοδήποτε στοιχείο ότι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση για τη διακοπή της συνεργασίας της κ. Κρουστάλλη. Κανείς δεν μας το έχει πει αυτό. Αυτό είναι εικασία. Εάν η κ. Κρουστάλλη, δεν τα βρήκε με το Μέσο στο οποίο εργαζόταν, για την πολιτική του γραμμή, για την άποψή του, για τη συνεργασία τους, για οτιδήποτε, αυτό είναι ζήτημα του Μέσου και της δημοσιογράφου. Η κυβέρνηση πως εμπλέκεται;".

βΟΡΊΔΗς

"Αλλά τόσο ευαίσθητος ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του! Να θυμίσω για ποια κυβέρνηση μιλάμε. Μιλάμε για την κυβέρνηση της χειραγώγησης του τηλεοπτικού πεδίου, μιλάμε για την κυβέρνηση της άδειας με βοσκοτόπια, μιλάμε για την κυβέρνηση του Καλογρίτσα και των 2 εκατομμυρίων για να γίνει Συριζοκάναλο. Μιλάμε για την κυβέρνηση της ΕΡΤ, της Ακριβοπούλου και του Καψώχα! Μιλάμε γι΄αυτή την κυβέρνηση και κυρίως για την κυβέρνηση της σκευωρίας Novartis που έρχεται να πει ότι θα βάλει θέμα δημοκρατίας στη Νέα Δημοκρατία!", είπε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε ότι αυτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας θα είναι 'ακόμη μια αυτοκτονική απόφαση' και μακάρι να προξενήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια συζήτηση για τη δημοκρατία, "για να θυμηθούμε τα πεπραγμένα του", πρόσθεσε.

"Η τροπολογία του υπ. Παιδείας έρχεται να καλύψει αυτό που δεν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ"

Απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας και το ΤΕΕ, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι επιχειρείται διαστρέβλωση αν και η τροπολογία αφορά το θέμα του ποιος κρίνει την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων, δηλαδή αν θα την κρίνουν τα επιμελητήρια ή αν θα κριθεί από επιτροπή του υπουργείου Παιδείας.

ΒΟΡΙΔΗΣ

"Η τροπολογία είναι αυτό και μάλιστα έρχεται προκειμένου να καλύψει αυτό που εσείς δεν θέλατε να αντιμετωπίσετε και μας το κληροδοτήσατε ως πρόβλημα δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει πως θα ακολουθήσει διαδικασία ελέγχου και καταλογισμού διότι δεν υπάρχει απόκριση στις αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων", είπε ο κ. Βορίδης και τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ισοτιμίας παρά μόνο ένας μηχανισμός που διαφοροποιεί το σημείο κρίσης, προκειμένου να βγαίνει η απόφαση.

Τι είπε για τις ενισχύσεις των αγροτών

Καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει στην ομιλία του ότι οι ενισχύσεις που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των αγροτών δεν ήταν πλήρεις, ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι:

-σήμερα πληρώθηκαν άλλα 70 εκατομμύρια και επομένως έχει καταβληθεί το σύνολο των ενισχύσεων.

-θα καταβληθεί και η εξισωτική αποζημίωση στις 24/12, δηλαδή ποσό 248 εκατομμύρια ευρώ.

-θα καταβληθεί και το Μέτρο για την ενίσχυση του ελαιολάδου των παραγωγών, 126 εκατομμύρια, στις 24/12.

-μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν πληρωθεί άλλα 7 εκατομμύρια για τις λαϊκές και 37 εκατομμύρια για την ελιά καλαμών, την ανοιξιάτικη πατάτα, το πρώιμο καρπούζι, τα οπωροκηπευτικά Κρήτης θερμοκηπίου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και εξήγησε ότι με αυτή δίνεται η δυνατότητα να παίρνουν τα μέτρα ενίσχυσης οι Έλληνες παραγωγοί, χωρίς να προσκομίζουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. "Είναι μια δίκαιη ρύθμιση διότι στόχος της ενίσχυσης είναι η παραγωγική στήριξη και πρέπει οι παραγωγοί να μπορέσουν να αντισταθμίσουν τη ζημία που είχαν από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό", είπε ο κ. Βορίδης και αναρωτήθηκε πως θα τοποθετηθούν όσοι κόπτονται για το αγροτικό εισόδημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΗΛΩΣΗ 27 Ιαν 2021 | 18:27

Στην αντεπίθεση ο Συρίγος: Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και η ιστορική αναφορά στα χρόνια της δικτατορίας, σε κάνει χουντικό

"Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί" απαντά ο Άγγελος Συρίγος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ» 27 Ιαν 2021 | 18:14

Ταραντίλης σε ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι καιρός να πάψει να επιτίθεται στην ίδια του τη χώρα"

"Είναι πραγματικά λυπηρό που η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται τα ίδια τα γεγονότα και προκαλεί την κοινή λογική", τονίζει ο Χρήστος Ταραντίλης.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Ιαν 2021 | 12:36

Γιάννης Μαντζουράνης: Ο δικηγόρος του Τσίπρα απαντά στη ΝΔ για τα βοσκοτόπια και τον Καλογρίτσα

Τι απαντά ο δικηγόρος του Αλέξη Τσίπρα στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους Κουρτάκη και Παπαχρήστο

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ 27 Ιαν 2021 | 12:25

Παπαχρήστος: Ο Τσίπρας ήθελε να φιμώσει εμένα, τον Κουρτάκη και κάθε ενοχλητική φωνή

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαχρήστος, "ο κ. Τσίπρας σκόπευε να φιμώσει εμένα, την εφημερίδα και τον Γιάννη Κουρτάκη".

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ ΟΜΗΡΕΙΑ 27 Ιαν 2021 | 09:34

Ο Τσίπρας αποκαλύπτει τον διάλογο με τον Μητσοτάκη πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλέξης Τσίπρας, γράφει για την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά και αποκαλύπτει τι τον ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Ιαν 2021 | 08:03

ΕΣΗΕΑ: Εντονη αντίδραση για τις αγωγές Τσίπρα κατά Κουρτάκη και Παπαχρήστου

Την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα, να κάνει αγωγές στους δημοσιογράφους Γ. Παπαχρήστο και Ι. Κουρτάκη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 26 Ιαν 2021 | 16:32

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ λειτουργεί ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα - "Δεν προξενεί εντύπωση"

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη ο Αλ. Τσίπρας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 26 Ιαν 2021 | 14:24

ΝΔ για αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο: Επιχειρεί την οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων για εκφοβισμό

Η ενέργεια του κ. Τσίπρα λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική, αναφέρει η ΝΔ για τις αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσιογράφων

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 26 Ιαν 2021 | 14:03

Πώς αντέδρασαν οι δημοσιογράφοι Παπαχρήστος και Κουρτάκης στις αγωγές Τσίπρα για τη βίλα στο Σούνιο

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αγωγές ύψους 1 εκ ευρώ για τα όσα έγραψαν οι δημοσιογράφοι για τη βίλα στο Σούνιο

ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ 26 Ιαν 2021 | 11:48

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 διαμαρτύρονται για την απαγόρευση των συναθροίσεων - Αν και η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων...

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική απόφαση περι συναθροίσεων- Επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις έως και 100 άτομα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 26 Ιαν 2021 | 11:32

Αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη - Παπαχρήστο για τη βίλα στο Σούνιο με δικηγόρους τον Μαντζουράνη και τον Καμπαγιάννη

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη "για τις συκοφαντίες για αγορά βίλας 1 εκατ. ευρώ".

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 26 Ιαν 2021 | 07:52

Ηχηρό μήνυμα Μπακογιάννη: Oύτε ένας βουλευτής της NΔ δεν θα ακολουθήσει τον κ. Σαμαρά

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην "Καθημερινή της Κυριακή"ς η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε με αιχμηρό τρόπο.

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 26 Ιαν 2021 | 07:05

Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα έως την 1η Φεβρουαρίου - Ολο το παρασκήνιο - Τι δεν αφορά

Από σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου απαγόρευση όλων των δημοσίων συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.