Βουλή: Δείτε Live τη σύγκρουση κορυφής για την ψήφο εμπιστοσύνης

Δείτε live τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

SHARE THIS
0
SHARES

Δείτε live τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. 

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα: 

-Ζητάω εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω σε ένα σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάσαμε. Ζητάω την εμπιστοσύνη του λαού τον Μάη σε ένα σχέδιο ενίσχυσης των πολλών και αφορά συνολικά την ερχόμενη τετραετία. 

-Δεν ήρθα σήμερα με στόχο να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη. Του έχω ζητήσει να κάνουμε μια συζήτηση και αντιπαράθεση. Δεν ήρθα εδώ για να αντιπαρατεθώ μαζί του στα ασήμαντα, τους αντιπερισπασμούς και τα επικοινωνιακά κόλπα. Ούτε να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και την προπαγάνδα. Ήρθα για να αντιπαρατεθώ με το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που προσπαθεί να κρύψει. Είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό που έριξε τη χώρα στα βράχια το 2010. Με αυτό που οδήγησε στη χρεοκοπία την περίοδο 2010-2014. Ας αντιπαρατεθούμε εδώ στη Βουλή πάνω σε θέσεις και προτάσεις. Να μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά για το ποια πορεία επιθυμούμε για την Ελλάδα. 

-Το κρίσιμο ερώτημα που θέλω να θέσω εγώ στον κ. Μητσοτάκη είναι αν με το πολιτικό μας πρόγραμμα θα διασφαλίσουμε την ανάκαμψη και την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς. Θα συνεχίσουμε την θετική πορεία ή θα οδηγήσουμε τη χώρα ξανά σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σε περιπέτειες το ασφαλιστικό με συστήματα τύπου Πινοσέτ, σε περικοπές, σε διαλυμένο κοινωνικό κράτος εν ονόματι μιας δήθεν ανάπτυξης που θα είναι πλουτισμός των λίγων. 

-Εχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό το ότι ζητώ σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς όταν πριν από 9 χρόνια την ίδια μέρα δεν υπήρχε μια κυβέρνηση που ζητούσε εμπιστοσύνη αλλά ψηφίζονταν η πρώτη δανειακή σύμβαση με τους πιστωτές μας. Δεν μπήκαμε σε αυτήν την τραγωδία επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την οικονομία, αλλά επειδή εσείς η παράταξή σας είχε αφήσει την χώρα απροστάτευτη. Δεν είμασταν εμείς αλλά εσείς που εφαρμόσατε την πιο βάναυση πολιτική λιτότητας και η χώρα έχασε το 1/4 του εθνικού πλούτου. Εσείς προκαλέσατε αυτή την ανυπολόγιστη κρίση. Και δεν δώσατε κατά τη διάρκεια της κρίσης ούτε ένα ευρώ στους φτωχούς συμπολίτες μας. Και βυθίσατε τον λαό σε ένα αίσθημα αναξιοπρέπειας και δεν είχατε το σθένος να σταθείτε δίπλα στους αδύναμους. 

-Εμείς το 2015 παραλάβαμε μια χώρα λεηλατημένη και χρεοκοπημένη, με άδεια ταμεία και ελλείμματα. Και ωστόσο σηκώσαμε, με τη στήριξη του λαού, ανάστημα στην Ευρώπη για να φέρουμε πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού, που δεν απαίτησε χάρες αλλά δικαιοσύνη. Αναγκαστήκαμε τον Ιούλιο του 2015 να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να κάνουμε μετά πολλά βήματα μπροστά. Και ζητήσαμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Και εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά και μοιράσαμε όσο πιο δίκαια τα βάρη. Και ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητές μας. Εμείς βάλαμε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα. Με την προσπάθειά μας να βάλουμε μπροστά τους αδύναμους. Εμείς όλα αυτά τα πετύχαμε με σχέδια και πολύ κόπο. Κυρίως όμως πετύχαμε αυτό για το οποίο ζητήσαμε την εντολή του λαού τον Σεπτέμβριο του 2015, να βγάλουμε τη χώρα από την μνημονιακή περιπέτεια.

-Εχει ξεκινήσει μια νέα πορεία αποκατάστασης των αδικιών. Για εμάς είναι μια σημαντική προτεραιότητα. Από τον Σεπτέμβριο και μετά αυτή η Βουλή ψηφίζει μόνο μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αύξηση κατώτατου μισθού, υποκατάργηση υποκατώτατου,  η μη μείωση των συντάξεων, οι 120 δόσεις, το πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας, όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ υλοποιούνται. Έτσι θα γίνει και με αυτά που εξαγγείλαμε χθες. Εξαγγείλαμε και κάτι που ο αρχηγός της ΝΔ ονόμαζε λαϊκισμό. Την 13η σύνταξη. Θα έρθετε εδώ την άλλη εβδομάδα και θα λέτε σε ένα προς ένα στα μέτρα ναι. Εκτός αν θέλετε να πείτε όχι. Να του δούμε και αυτό. Τα δικά σας μέτρα ήταν μέτρα λεηλασίας του ελληνικού λαού. Σε αυτά λέγατε ναι σε όλα και έβγαινε ο αντιπρόεδρός σας και έλεγε "δεν θα μου κλέψει εμένα τη δόξα η τρόικα". Θα περάσουμε πολύ ωραία την επόμενη εβδομάδα. 

-Θέλω να σας ρωτήσω κ. Μητσοτάκη από χθες μέχρι σήμερα. Είναι τα δικά σας μέτρα ή είναι παροχές, κόλπα και δώρα; Είναι δικαιοσύνη. Είναι η επιστροφή όσων εκλάπησαν από το υστέρημα του λαού τα προηγούμενα χρόνια. Και είναι η αρχή μιας νέας πορείας. Και έμπρακτος σεβασμός στις θυσίες του λαού. Τα μέτρα αυτά είναι μόνιμα. 

-Είμαστε σε θέση να κάνουμε πράξη αυτό το σχέδιο και γιατί η μόνη μας έγνοια ήταν οι ανάγκες των πολλών. Δεν βγήκαμε ποτέ εμείς να κάνουμε πανηγυράκια τύπου success story. Έχει έρθει η ώρα οι πολλοί να αισθανθούν τη θετική πορεία. Δεν γυρίσαμε στο 2009. Τότε οι συντάξεις ήταν 2 επιπλέον, δεν ήταν μία. Οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν φτάσει ακόμη εκεί. Ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σχέδια, ένα που φροντίζει τους πολλους και στο δικό σας κ. Μητσοτάκη. Θα μας το αναλύσετε; Θα μας το πείτε; Ποιος είναι ο λόγος κ. Μητσοτάκη που αρνήστε το νιτμπέιτ; Θέλετε να έχετε κάποιο κοινό να σας χειροκροτεί; Να βάλουμε τον κ. Πορτοσάλτε να σας δίνει σκονάκια;

-Εμείς σήμερα δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε αλλά να εγγυηθούμε. Ούτε για να φέρουμε μέτρα κοινωνικής καταστροφής όπως αυτά που κρύβετε εσείς, ούτε ερχόμαστε με τρύπιες υποσχέσεις. Και βάζουμε στο τραπέζι το απόθεμα που υπάρχει από τις θυσίες του λαού και το δικό μας νοικοκύρεμα. 

-Ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο της ΝΔ; Ξεφεύγουν κατά καιρούς κάποιες αλήθειες του κ. Μητσοτάκη, όπως ότι δεν θέλει να δίνονται συντάξεις και δώρα Χριστουγέννων. Ο λαός δεν έχει ακούσει μια θετική πρόταση από τη ΝΔ, ούτε ένα σχέδιο. Έχει ακούσει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν συμπαθεί τον κ. Πολάκη. Αυτή είναι η προγραμματική πρότασή σας; Η δολοφονία χαρακτήρων και ο κιτρινισμός; Στην Ελλάδα αυτά τα σχέδια έχουν αποτύχει. Έχω την αίσθηση ότι δεν πάτε στις εκλογές με την Πολακιάδα και τον κιτρινισμό επειδή δεν έχετε πρόταση. Εχετε σχέδιο. Πάτε όμως έτσι γιατί θέλετε να αποφύγετε να φανερώσετε το σχέδιο σας. Θέλετε να το κρύψετε γιατί το πρόγραμμά σας το είδε ο λαός να εφαρμόζετε στη χώρα, είναι το σχέδιο του ΔΝΤ. 

-Πήγατε και κάνατε χαιρετισμό στο κέντρο φιλελεύθερων μελετών το οποίο υποστηρίζει τη μείωση του αφορολόγητου. Αυτό που έλεγε το ΔΝΤ. Στο σχέδιό σας είναι η κατάργηση του αφορολογήτου και έρχεστε εδώ και κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Θέλετε επίσης να κρύψετε ότι για το σχέδιό σας στην Ευρώπη είναι το σχέδιο του βαυαρού φίλου σας αλλά βαθιά ανθέλληνα, κ. Βέμπερ. Ενώ εσείς λοιπόν λέγατε χθες ότι σας αντιγράφουμε, ο κ. Βέμπερ έλεγε άλλα. Το προηγούμενο Σάββατο δηλώσατε εσείς ότι είναι ανέφικτο να υπάρξει 13η σύνταξη. Κύριε Μητσοτάκη τι θα κάνετε τις επόμενες ημέρες; Θα το ψηφίσετε το μέτρο; Αν το ψηφίσετε θα πρέπει να καταγγείλετε τον κ. Βέμπερ και να του πείτε να πάει να κάνει κουμάντο στη δική του χώρα. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι για άλλη μια φορά η ΝΔ θα κληθεί να ψηφίσει μέτρα που δεν πιστεύει. Αυτό το πακέτο ελάφρυνσης θα εφαρμοστεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι στην κυβέρνηση και ο κ. Βέμπερ δεν είναι στην Κομισιόν. Διότι κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στον ανθέλληνα κ. Βέμπερ. Ή θα πρέπει να καταψηφίσετε τα μέτρα ή να αποσύρετε τη στήριξή σας στον κ. Βέμπερ μετά από όσα είπε χτες. 

-Μας κάνατε ένα δώρο με αυτήν την πρόταση μομφής. Γιατί εμείς πήραμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα μεγάλα, αυτά που θέλετε να αποφύγετε. Δίνετε η δυνατότητα να μιλήσουμε και για τα πεπραγμένα μας. Κατά βάθος το πρόβλημά σας δεν έχει να κάνει τόσο με το ύφος και το ήθος αλλά με όσα κάναμε στην υγεία. Εμείς φέραμε έργο, κάναμε προσλήψεις όταν εσείς κάνατε απολύσεις. Εμείς φέραμε εξυγίανση των νοσοκομείων. Προχωρήσαμε σε γενναία μεταρρύθμιση για την πρωτοβάθμια φροντίδα, όταν εσείς την είχατε αφήσει στο έλεος. Σας ενοχλούν και όσα αναδεικνύουμε και αφορούν τα άπλυτα των περασμένων δεκαετιών. Σας ενοχλούν τα σκάνδαλα στο φάρμακο, οι υπερκοστολογήσεις, η ΚΕΕΛΠΝΟ. Η μομφή σας είναι εναντίον της προσπάθειας μας στο εθνικό σύστημα υγείας. 

-Θεωρώ ότι αυτές τις ημέρες έγινε μια προσπάθεια ενοχλητική σε ότι αφορά το θέμα των συνανθρώπων μας με αναπηρεία. Σέβομαι και τιμώ τον κ. Κυμπουρόπουλου. Εσείς κ. Μητσοτάκη τον χρησιμοποιείτε ως προεκλογικό εργαλείο. Εσείς δεν τον τιμάτε και δεν τον σέβεστε. Εμείς αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία με ισοτιμία και σεβασμό. Είμαστε οι μόνοι που εξειδικεύσαμε την οδηγία του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρία. Η ένταξη αυτών των ανθρώπων στην κοινωνία απαιτεί θετικές διακρίσεις τις οποίες εμείς υλοποιήσαμε σε μια δύσκολη περίοδο. Μην μας κουνάτε το δάκτυλο για αυτά τα θέματα. Η παράταξη που συμπεριφερόταν στους ανάπηρους συμπολίτες μας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Στην κοινωνία που εμείς θέλουμε δεν χωρούν προκαταλήψεις και διακρίσεις. 

-Κύριε Μητσοτάκη 3 χρόνια έχετε κάνει βαρύγδουπες προβλέψεις. Σε όλες αυτές είχαμε μεγάλη επιτυχία. Σε όλα αποτύχατε.Τώρα έχει μείνει μια τελευταία πρόβλεψη. Ότι θα σας εμπιστευθεί ο λαός στις επόμενες εκλογές. Εγώ θέλω σήμερα να ζητήσω από το σώμα την ψήφο εμπιστοσύνης πάνω σε ένα σχέδιο που έχει αρχή, μέση και τέλος. Αλλά ταυτόχρονα θέλω να ζήτήσει στις 26 του Μάη ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα αυτό και ψήφο καταδίκης στο πρόγραμμα της ΝΔ, του ΔΝΤ και του κ. Βέμπερ. Η ιστορική τομή του 2018 δεν μπορεί να μείνει ανολοκλήρωτη. Την εμπιστοσύνη θα την λάβουμε διπλά, και από τη Βουλή και από τον λαό. 

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής

Κύριε Τσίπρα ακούγοντάς σας με προσοχή κατάλαβα γιατί δεν θέλατε ποτέ να γίνει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη. Αφορά τη συμπεριφορά του. Το ήθος και υφος της εξουσίας που αποπνέει. Ταυτίζεστε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας κ. Τσίπρα.

- Θα συζητήσουμε και για την οικονομία κ. Τσίπρα Μου έκανε εντύπωση η φράση σας «να συζητήσουμε έστω κα στη Βουλή, δεν είμαστε τηλεπερσόνες για να κάνουμε νουμερα. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο κάντε εκλογές»

 Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο, κ,.Τσίπρα προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές

-Στις 26 Μαΐου ένας θα χαμογελάει και ένας θα κλαίει η ΝΔ θα πετύχει τη μεγάλη εκλογική νίκη που θα οδηγήσει στη πολιτική αλλαγή

-Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα, και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων "θα" της νέας δημαγωγίας. Τα τελευταία τυράκια πριν τη φάκα των εκλογών που δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες

Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου. Αντί να λένε «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός!» θα λένε «Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος». Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου.

Συγκινήθηκα πραγματικά για το ενδιαφέρον σας για τα άτομα με αναπηρία-Δεν τολμάτε να πάρετε αποστάσεις από τον Πολάκη. ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που τρέχει να κρυφτεί πίσω από την ασυλία 

Λέτε στους βουλευτές σας «Με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος»

- Μάλλον δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησής σας στον καθρέφτη. Σήμερα, όμως όσα ψέματα κι αν ήρθατε να πείτε πάλι εδώ, τα ψέματα τελείωσαν. Με τη συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη, ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Μπορεί να μετατρέψατε την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Εκβιάζοντας τους βουλευτές σας και όλους εκείνους που είχαν το θάρρος να διαφοροποιηθούν. Τους λέτε: «Με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος». Αυτό τους λέτε.

Δεν μπορεί να είναι μόνο οι κοινές σας διακοπές στις παραλίες των Σφακίων τις εποχές της ανεμελιάς και της ομπρέλας στην παραλία. Είναι κάτι παραπάνω. Υπάρχει λόγος. Ο Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς αλλά δυσκολεύεστε λόγω του αξιώματος σας. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης των διαλυμένων νοσοκομείων και των κομματικών ρουσφετιών.

-Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους. Ο πολιτικός που κρύβει τα θύματα στο Μάτι. Και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες.

-Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που επιτίθεται αναίτια και άνανδρα σ' έναν αγωνιστή της ζωής, όπως είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Και έρχεστε και τον καλύπτετε σήμερα γιατί δεν τολμάτε να πάρετε αποστάσεις. Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης, που στα δύσκολα βέβαια τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86 που κατά τα άλλα καταγγέλλει.

-Γιατί τα γεγονότα είναι πεισματικά και εκδικούνται. Η επιλογή του πρωθυπουργού να υιοθετήσει τον Πολακισμό, από κοινοβουλευτικός χειρισμός έγινε πολιτικό μπούμερανγκ. Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν.

Ο κ.Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι. Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής.

Δεν θα αναφερόμουν στο εθνικό δράμα στο Μάτι αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να προσβάλλει τη μνήμη όλων για όσα τραγικά συνέβησαν. κ. Τσίπρα καταλάβατε τι είπατε πριν 3 ημέρες σε ανθρώπους που κάηκαν. Είπατε ότι το υλικό που βγήκε έναι «ξαναζεσταμένο» υλικό. Πως είναι δυνατόν να προσβάλλετε τη μνήμη 102 ανθρώπων. Ξαναζεσταμένο φαγητό είναι η απόδειξη της χυδαίας υποκρισίας και του σκηνικού που στήσατε εκείνο το βράδυ. Ούτε και θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους.

Η σκηνοθεσία της Ιθάκης -για τη λήξη, υποτίθεται, του Τρίτου Μνημονίου, ενώ ερχόταν το Τέταρτο - επινοήθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ πολλών εκατομμύριων. Η δε Ιθάκη επελέγη επειδή έτυχε να κρύβεται ο κ.Τσίπρας στο Ιόνιο.

Τι είπατε σε ανθρώπους που κάηκαν είπατε πως το υλικό που βγήκε ήταν «ξαναζεσταμένο φαγητό» πως είναι δυνατό να πρεοσβάλλεται 102 ανθρώπους που χάθηκαν

Δεν θα έδινα σημασία στο κότερο αν δεν είχε  κάνει καριέρα ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες στηνοντας όλο το πολιτικό αφήγημα .

Τα γεγονότα εκδικούνται - Ανεβήκατε στην εξουσία μεσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού- Ο τόπος δεν εχει γνωρίσει υποκριτή σαν και σας κανένα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ιστορία όμως αυτή τον εκθέτει και για έναν επιπλέον λόγο. Διότι οι διακοπές στη θαλαμηγό δεν έγιναν άνευ ανταλλάγματος. Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν ένα μήνα πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Με λίγα λόγια «μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, κι εγώ σε κάνω πρέσβη και αθάνατη». Αυτός είστε κ. Τσίπρα. Καριέρα κάνατε πάνω σε όλα αυτά. Τα γεγονότα εκδικούνται. Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και ψεμάτων. Πέφτετε μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης. Και άλλοι έχασαν εκλογές. Αλλά έχασαν με αξιοπρέπεια. Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει ο τόπος. Αλλά τέτοιον υποκριτή, σαν κι εσάς, κανέναν.

Η ψήφος σας, λοιπόν, σε ένα και μόνο θα απαντήσει: Είστε όλοι το ίδιο; Είστε με τον κ. Τσίπρα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών; Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν. Και δεν πιστεύουν πλέον τα ψέματα που ο κ.Τσίπρας συνεχίζει να λέει.

Να λέει ψέματα -αυτός που επέβαλε 29 νέους φόρους - για τη δήθεν λιτότητα που εμείς θα επιβάλουμε. Να λέει ψέματα ότι ενδιαφέρεται για τους αδύναμους - αυτός που κατάργησε το ΕΚΑΣ. Να λέει ψέματα ότι είναι πατριώτης, ενώ αναγνώρισε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια. Να παριστάνει πότε τον αριστερό ριζοσπάστη, και πότε τον Σοσιαλδημοκράτη,- ενώ ακόμη και ο κ. Σάντσεθ τον οποίο σπεύσατε να αγκαλιάσετε σας αποκαλούσε δημαγωγό και ψεύτη.

Θα ήταν μάταιο να συνεχίσω να επικαλούμαι την πραγματικότητα ως απάντηση στην δική σας προπαγάνδα. Εξάλλου σε 18 ημέρες έχουμε εκλογές και οι πολίτες θα αποφασίσουν αν πιστεύουν τη δική σας ιστορία για Ελλάδα που βγαίνει από τα μνημόνια και δημιουργεί ευημερία ή πιστεύουν ότι η ζωή τους έγινε χειρότερη και θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους στην ΝΔ. Λίγο υπομονή ακόμα. Σε 18 ημέρες θα ξέρουμε.

κ. Τσίπρα η αλήθεια είανι ότι δυσκολεύεστε να ωραιοποιήσετε την καμμένη γη που αφήνεται πίσω.

Και πώς να εξηγήσω ότι μόλις προεκλογικά η κυβέρνηση θυμήθηκατε τις 120 δόσεις. Κύριε Τσίπρα δεν θα χρησιμοποιήσω πολλά στοιχεία. Αυτή είναι η σημερινη Ελλάδα. Κοιτάξτε την εξέλιξη του ιδιωτικού χρέους. Απο τα 85 δισ. στα 140 δισ. ευρώ. Και έρχεστε να πανηγυρίζετε για μια ρύθμιση που έπρεπε να είχατε φέρει νωρίτερα και δεν θα έπρεπε να έχετε επιτρέψει τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Καταλαβαίνω γιατί μιμείστε τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά όχι και να κάνετε σκονάκι αποσπάσματα του δικού μας προγράμματος. Αυτό πάει πολύ.

Καταλαβαίνετε πια τι θα γίνει στις εκλογές και παίζετε τα ρέστα σας. Λέτε ότι θα καταβάλετε ως εγγύηση 5 διδ. από το υστέρημα των Ελλήνων για να εξασφαλίσετε την ανοχή των εταίρων μπλέκοντας ανόμοια πράγματα. Δεν ξέρω τι οικονομικά είναι αυτά και ποιος σας τα λέει.

Και τώρα μέσα στο αμόκ της προεκλογικής παροχολογίας του, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε ξαφνικά και τη μείωση του αφρολόγητου την οποία εσείς νομοθετήσατε. Αυτή τη στιγμή θα εφαρμοστεί από το 2020, ξέροντας πως τότε θα κυβερνά άλλος. Πρόκειται για τον ορισμό της υποκρισίας. Καταθέσαμε μια τροπολογία πολύ απλή με θέμα κατάργηση της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου. Θα την ψηφίσετε ναι ή όχι;

Η προοδευτική πολιτική δεν είναι εκείνη που ανακυκλώνει πάθη που βρίσκονται στο ράφι της Ιστορίας. Η προοδευτική πολιτική βλέπει μπροστά. Ενώνει, δεν χωρίζει. Αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη ως προϊόν της ισορροπημένης σχέσης της επιχειρηματικότητας με την απασχόληση.

Εμείς θέλουμε να μεγαλώσει επιτέλους η πίτα προς όφελος όλων. Όχι κάποιων. Όλων. Γι' αυτό και συνδέουμε την ετήσια ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών.Η κοινωνική μας πολιτική προβλέπει την κατάργηση του εκτρώματος Κατρούγκαλου και την εγκατάσταση ενός Ασφαλιστικού, - άλλη μια φορά λέτε για σχέδιο πινοσέτ, άλλη μια φορά λέτε ψέματα. Ένα ασφαλιστικό τριών πυλώνων εφαρμόζεται σε όλες τις προηγμένες χώρες.

Ενοχλήστε κε Τσίπρα όταν η ΝΔ προβάλλει την κοινωνική της ατζέντα- γιατί σας χαλάει το αφήγημα όταν μιλάμε για την μεγάλη υπογεννητικότητα όταν εμείς λέμε ότι εμείς θα δώσουμε 2000 για κάθε παιδί.

Σας ενοχλεί και σας χαλάει το αφήγημα όταν μιλάμε για την παιδεία και σας λέμε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί, σας ενοχλεί όταν η ΝΔ μιλά για ασφάλεια

Σας ενοχλεί όταν μιλάμε για προσλήψεις, εμείς μιλάμε για στοχευμένες προσλήψεις

Η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων

- Οι προοδευτικοί πολίτες, λοιπόν, έχουν το λόγο. Αυτοί θα κάνουν ξανά φωτεινή την Ελλάδα και σε αυτούς απευθύνομαι. Τους καλώ να πουν όχι στην αδράνεια και στην ισοπέδωση προς τα κάτω. Στην αποχή και στις ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές.

Ποιον στηρίζετε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τσίπρα; Κανέναν δεν στηρίζετε γιατί είστε χαμένοι στο διάστημα. Εμείς τον κ. Βεμπερ, ναι. Είναι ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικογένειας. Και πώς θα συνδέσετε τις Βρυξέλλες με το Καράκας του κ. Μαδούρο; Υπάρχει λύση. Να ορίσετε «σύνδεσμο» τον κ. Παππά - με την ευγενή υποστήριξη των κυρίων Πετσίτη και Αρτεμίου.

Εμείς στηρίζουμε τον Γκουαϊδό απέναντι στη χούντα του Μαδούρο. Εσείς γιατί στηρίζετε ένα καθεστώς που ποδοπατά διαδηλωτές;

Στις 26 Μαΐου μετατρέπουμε την κάλπη των εκλογών στο πρώτο μαγέλο βήμα πολιτικής αλλαγής

Αποφασίζουμε για πια Ελλάδα θέλουμε - Είναι η πρώτη ευκαιρία μετά από πολύ καιρό να μιλήσουν οι πολίτες, να δ΄ωσουν το συνθημα επανεκκίνησης της χώρας Καλώ τους Ελληνες να στείλουν ενα μήνυμα ελπίδας βροντερό και καθαρό. 

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

"Εχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Ομως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της δευτερολογίας του στη Βουλή.

Είσαι πολύ λίγος εσύ να μιλάς για τους πολλούς και λίγους σε μένα Αφήστε τα fake news - Σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν είναι κρυφό, είναι γνωστό σε όλους ότι εδω και 3 χρόνια εχω συνεργάτιδα την κα Παναγοπούλου Είναι γνωστό επίσης ότι η σχέση αυτή είναι συνεργατική. Σε όλους ήταν γνωστό ότι το Δεκαπενταύγουστο δεν θρηνούσατε για το Μάτι

Είναι ντροπή σας Το ξαναζεσταμένο φαγητό της τυμβωρυχίας Ε θα σας πάω μέχρι τέλους δεν θα σας αφήσω

"Είμαι 11 χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα", είπε ο πρωθυπουργός.

"Κύριε Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω, ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; επισήμανε ο κ. Τσίπρας .

"Τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 δεν θρηνούσατε για το Μάτι. Σε ελικόπτερα ήσασταν και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες κ. Μητσοτάκη", είπε ο πρωθυπουργός.

  "Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε. Αν μου ζητούσατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες μου. Βγάζω και σέλφι. Έχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίες. Μπορεί να σας έδινα και μία με ψαροντούφεκο, αν θέλετε, γιατί μου αρέσει και το ψαροντούφεκο, αν σας αρέσει να έχετε πιο ευχάριστες φωτογραφίες από άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται, προκειμένου να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Είναι ντροπή σας! Είναι ντροπή σας!", είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Ανταπάντηση Μητσοτάκη

Ποιος εχει καθορίσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης το γνωρίζετε καλύτερα όταν χτυπούσατε τη σύζυγό μου. ολοι έχουμε παιδιά μην πηγαίνεται τη συζήτηση εκεί . την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια ας μιλήσουμε για τη δική σας οικογένεια με ποιους εκαναν δουλεια στη χούντα.

Όταν βάζατε τα άθλια έντυπά σας τα οποία χρηματοδοτούνται ευθέως από τους διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου να χτυπάνε τη σύζυγό μου, και ξαφνικά ανακαλύψατε τις οικογενειακές ευαισθησίες. Και επειδή όλοι έχουμε παιδιά και όλοι έχουμε την οικογένεια πάνω από όλα μην πηγαίνετε τη συζητηση εκεί. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, έκανε δουλειές στη χούντα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος όπως είπε η κα Παναγοπουλου είχατε δικαίωμα να πάτε αλλα όχι να το κρύψετε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι. Θα σας έκραζαν όλοι. Ας μην πούμε σε ποιους κάνετε ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ, στους κολλητούς και φίλους σας καθ υπόδειξη του κ. Φλαμπρουράρη.

Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολιτκή από μικρός. Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. 'Αλλοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα.

Απάντηση Τσίπρα στη δευτερολογία Μητσοτάκη

Με έναν στίχο του ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε όσα είπε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης: "Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν".

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση 

 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook