Κύκλοι ΝΔ: "Σε παραδικαστικό πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ" - Για ψευδή κατάθεση κατηγορούν τη Ράικου ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλος

Κατηγορείται ότι απέκρυψε έγγραφο από την αλληλογραφία της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τις αμερικανικές Αρχές, το έτος 2016.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Την ύπαρξη εγγράφου από την αλληλογραφία της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τις αμερικανικές Αρχές, το έτος 2016, στο οποίο γινόταν λόγος για χρηματισμό πολιτικού προσώπου, απέκρυψε, καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η Εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου, όπως την κατηγορούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η κατάθεση της εισαγγελέως Εφετών Ελένης Ράικου προκειμένου να αξιολογηθεί η αξιοπιστία της, ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής. "Η κ. Ράικου πρέπει να διωχθεί διότι είπε ψέματα στην επιτροπή σας", είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Όπως σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, η Ελένη Ράικου έχει καταθέσει στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης ότι ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας της, δεν ανέφεραν οι δικαστικές εισαγγελικές και ερευνητικές αρχές των ΗΠΑ κάτι για δωροδοκία "κυβερνητικών αξιωματούχων" στην Ελλάδα από τη Novartis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Όμως στο από 29.12.2016 υπ. αριθμό φακέλου-ΝΚ-20573205 15 έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών ρητά και αναμφισβήτητα αναφέρει προς την κ. Ράικου στην οποία απευθύνεται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες βρίσκονταν σε εξαιρετική θέση, εκ της οποίας είχαν πρόσβαση και γνώση του αποδεικτικού υλικού, αναφορικά με δωροδοκίες που έλαβαν χώρα από πλευράς Novartis σε αξιωματούχους στην Ελλάδα και αναφέρονται κατηγορίες αποδεικτικών εγγράφων τα οποία σχετίζονται με δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων, με αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση προϊόντων της Novartis, καταστάσεις περιέχουσες ονοματεπώνυμα, ποσά και ημερομηνίες καταβολών σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους και καταστάσεις εμφαίνουσες αυξημένες καταβολές σε εταιρείες ΜΜΕ που χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος επί σκοπώ δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων", επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: "Η αναληθής κατάθεση της κ. Ράικου στην Προανακριτική είναι πρόδηλη και γι΄αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αποστολή και των πρακτικών και του εγγράφου των ΗΠΑ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών της κ. Ράικου".

Στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε ότι θα πρέπει να διωχθεί η κ. Ράικου διότι ψευδώς ισχυρίστηκε ότι κανένα έγγραφο του FBI επί θητείας της δεν αναφερόταν σε πολιτικούς. "Η Ελένη Ράικου είχε το έγγραφο από το 2016. Στη δικαστική συνδρομή δε που είχε κάνει επίσης ζητούσε στοιχεία για πολιτικό πρόσωπο. Επαναλαμβάνω, υπήρχε έγγραφο του FBI από τον Δεκέμβριο του 2016, επί Ράικου", δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος πρόσθεσε ότι το ίδιο ψέμα με την κ. Ράικου, έχει πει και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά ο οποίος πρέπει να προσέλθει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής ώστε να δώσει απαντήσεις αντί να σπιλώνει εισαγγελικούς λειτουργούς και να συκοφαντεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Εισαγγελία Διαφθοράς

Στην ύπαρξη εγγράφου των αμερικανικών Αρχών, επί θητείας Ράικου, το οποίο κάνει λόγο για χρηματισμό πολιτικού στην Ελλάδα, έχουν αναφερθεί τόσο η νυν προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όσο και ο επίκουρος εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας, στις εξηγήσεις που έχουν δώσει στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη. Σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής επιτροπής, η Ελένη Τουλουπάκη έχει καταθέσει στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ότι το 2016 η Ελένη Ράικου είχε έγγραφο από τις αμερικανικές Αρχές στο οποίο γίνεται αναφορά σε χρηματισμό πολιτικού προσώπου και δη αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Αντιστοίχως και ο επίκουρος εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας έχει καταθέσει στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ότι η Ελένη Ράικου είχε έγγραφο από τις αμερικανικές Αρχές στο οποίο γινόταν λόγος για χρηματισμό προσώπου φέροντος συγκεκριμένη υπουργική ιδιότητα. "Ένας γνώστης της δικογραφίας θα μπορούσε αβίαστα να ταυτοποιήσει αμέσως το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Επομένως αναφορά σε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο δεν γινόταν μόνο στο έγγραφο του Ιανουαρίου του 2018", έχει καταθέσει, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής επιτροπής ο επίκουρος εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας. Οι εξηγήσεις των εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς στον Άρειο Πάγο, έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η προανακριτική επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θ.Πλεύρης: "Προβληματικές δεν είναι οι ερωτήσεις αλλά οι απαντήσεις"

Τη δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου ότι ο Θανάσης Πλεύρης πρέπει να εξαιρεθεί από τις εργασίες της επιτροπής, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ. "Ο κ. Παπαγγελόπουλος με κατηγόρησε ότι οι ερωτήσεις που είχα θέσει στον Νίκο Παππά δείχνουν πως γνώριζα για το περιεχόμενο της ηχογράφησης της συνομιλίας Παππά-Μιωνή. Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι πως δεν είναι προβληματικές οι ερωτήσεις. Προβληματικές είναι οι απαντήσεις όταν είναι αντιφατικές. Αν διαβάσει κάποιος καλά τη δικογραφία, οι ερωτήσεις δικαιολογούνται για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Όσο για την ερώτηση που είχαν κάνει στον κ. Παππά για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με τέτοια στοχοποίηση που της έχει γίνει, αυτό έλειπε να μην ρωτήσω", είπε ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης.

Κύκλοι ΝΔ: "Σε παραδικαστικό πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ"

Την ίδια ώρα κύκλοι της ΝΔ σχολιάζουν για τα όσα είπε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: "Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις με τους διαλόγους όπου ο κ. Παππάς περιγράφει το παραδικαστικό μαγαζί που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αγωνία ο κ. Παπαγγελόπουλος φώναξε στην επιτροπή "γιατί μόνο εμένα". Επίσης πήρε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα fake news της δήθεν μίζας των 2,6 εκατομμυρίων, λέγοντας επί λέξει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο εναντίον του κ. Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στον παραδικαστικό πανικό του, αντί να λασπολογεί και να αναρωτιέται για τις στοχευμένες ερωτήσεις του εισηγητή μας, να προβληματιστεί για τις ψευδείς απαντήσεις του κ. Παππά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δ.Τσοβόλας: "Το παιχνίδι της ΝΔ είναι στημένο"

Η χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή, προεξόφλησε Ειδικό Δικαστήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

"Το παιχνίδι της ΝΔ είναι στημένο. Χθες, από το βήμα της Βουλής, ο ίδιος ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η υπόθεση θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο. Δηλαδή, προεξόφλησε ότι θα περάσει από το δικαστικό συμβούλιο, υποθέτω εννοεί με παρεμβάσεις", ανέφερε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 20 Ιαν 2022 | 13:19

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής για τις "λίστες Πέτσα"

Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ κατατέθηκε στα Πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2022 | 15:52

Αναπτυξιακός νόμος: Βελτιωτικές αλλαγές για πολύ μικρές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία τριών αστέρων

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, εντάσσονται και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις στον αναπτυξιακό νόμο καθώς και τα ξενοδοχεία τριών αστέρων

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 Ιαν 2022 | 21:35

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος: Τι προβλέπει - Οι ενισχύσεις και τα κίνητρα

Τα βασική σημεία του αναπτυξιακού νομοσχεδίου - Η αξιολόγηση και οι μεταβατικές διατάξεις.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13 Ιαν 2022 | 16:50

Αλέξης Τσίπρας: Είμαι ακόμα θετικός - Με βάση τον ΕΟΔΥ μπορώ να πάω στη Βουλή και να κολλήσω τους συναδέλφους μου

"Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται", σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 28 Δεκ 2021 | 17:03

Σε παραλήρημα οι "Θεματοφύλακες": Ονειρεύονται επίταξη στο Νομισματοκοπείο και κατάληψη στη Βουλή [βίντεο]

Προκλητικό έγγραφο από τους Θεματοφύλακες προς τη φρουρά της Βουλής για διώξεις εσχάτης προδοσίας.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS 24 Ιαν 2022 | 07:46

Μια απάντηση στον εκλεκτό συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη - Για τη δίωξή του και το παραδικαστικό κύκλωμα Παπαγγελόπουλου

Η απάντηση στον Κώστα Βαξεβάνη για τη δίωξή του και τα όσα γράφει στο editorial του Documento.

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ 24 Ιαν 2022 | 07:29

Κυβέρνηση: Το στοίχημα των ανοιχτών δρόμων και του ρεύματος - Στόχος να μην επαναληφθούν τα προβλήματα με την Μήδεια

Συνεχείς συσκέψεις στην Πολιτική Προστασία και τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα με εκείνα του περασμένου Φλεβάρη.

24 Ιαν 2022 | 07:11

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Το ουκρανικό στην ατζέντα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 23 Ιαν 2022 | 20:54

ΣΥΡΙΖΑ: Μπίστης, Λιάκος, Δανέλλης, Παναγιώτου στηρίζουν την πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου από τη βάση

Τι αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Σπύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης , Παναγιώτης Παναγιώτου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 23 Ιαν 2022 | 20:35

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Χρειάζονται δημόσιες παρεμβάσεις - Σε λογική εφησυχασμού η κυβέρνηση

Ο κ. Ανδρουλάκης επικρίνει την κυβέρνηση για την ακρίβεια, καθώς υποστηρίζει ότι οι εξελίξεις την βρήκαν απροετοίμαστη.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΗΣΕΙΣ 23 Ιαν 2022 | 20:13

Επανεμφάνιση Φουρθιώτη με απειλές για Γεραπετρίτη και Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσιος εκβιασμός ενός υπόδικου

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τον υπουργό, με τον Γ. Γεραπετρίτη να παραδέχεται τις επαφές και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ανθρωποφαγία και τοξικότητα.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 23 Ιαν 2022 | 14:17

ΝΔ για τα φυλλάδια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική και χυδαία η προσπάθεια να καπηλευτούν κομματικά την υπόθεση της 24χρονης

"Τέλος στην ασυδοσία των ελίτ είμαστε μαζί με κάθε Γεωργία" και "Πλούσιοι, νέοι, ωραίοι, σεξιστές δεν μας κάνει εντύπωση που είστε βιαστές" ήταν τα συνθήματα που αναγράφονταν στα τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 23 Ιαν 2022 | 12:35

Θετικός στον κορονοϊό και ο Αλέξης Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ

"Το μοριακό τεστ που έκανα χθες βγήκε θετικό. Έχω κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου και ευτυχώς τα συμπτώματα είναι ήπια", έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης.