Βουλή: Κάλυψη σε Ξεπαπαδέα και Πετσίτη από τον Παπαγγελόπουλο

«Πρόκειται για υπέρμετρο θόρυβο σε σχέση με την ανυπαρξία του ζητήματος» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος

bouli-kalupsi-se-ksepapadea-kai-petsiti-apo-ton-papaggelopoulo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Πλήρη κάλυψη στην γενική γραμματέα Διαφθοράς Νατάσσα Ξεπαπαδέα, αλλά και στον Μιχάλη Πετσίτη από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με  δημοσιεύματα η κυρία Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ως νομική σύμβουλος σε off shore κυπριακή εταιρία του Αρτεμίου αλλά και ως μέλος Διοικητικού Συμβουλίου τεχνικής εταιρίας η οποία έπαιρνε δημόσια έργα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης  απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των Χάρη Θεοχάρη (ΝΔ) και Θόδωρου Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ)  ανέφερε ότι δεν υπήρχε ασυμβίβαστο με την θέση που κατείχε το 2015 (σύμβουλος του κ. Παπαγγελόπουλου) με την νομική εκπροσώπηση κυπριακής εταιρίας στην οποία εμπλέκεται ο Αρτεμίου.

«Πρόκειται για υπέρμετρο θόρυβο σε σχέση με την ανυπαρξία του ζητήματος» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και επέμεινε ότι η κυπριακή εταιρία που ανέλαβε η κυρία Ξεπαπαδέα δεν ήταν off shore, αλλά εταιρία περιορισμένης ευθύνης σύμφωνα με το κυπριακό δίκαιο. Είπε επίσης  ότι η εταιρία δεν ανήκε στον Αρτεμίου ο οποίος ήταν νομικός  της εκπρόσωπος  «γνωρίζω το όνομα του ιδιοκτήτη αλλά να μην τον κάνουμε βούκινο» είπε και διέψευσε ότι η γγ Διαφθοράς είχε στραφεί κατά του ελληνικού δημοσίου σε υπόθεση με άλλη εταιρία συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν τον Χάρη Θεοχάρη ο οποίος αντέτεινε ότι και η  κυπριακή εταιρία ήταν υπεράκτια αλλά και ότι ο Αρτεμίου ήταν ιδιοκτήτης της.  Σχολιάζοντας δε τον ισχυρισμό του αναπληρωτή υπουργού ότι  οι πράξεις της ήταν νόμιμες και ηθικές, διερωτήθηκε μήπως η κυρία Ξεπαπαδέα παραιτήθηκε πρώτα από διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπαγγελόπουλου και υποβαθμίστηκε σε σύμβουλο του ώστε να αναλάβει την υπόθεση και στην συνέχεια ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες της διοριζόμενη ως γγ διαφθοράς.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις που φέρουν την κυρία Ξεπαπαδέα ως μέλος ΔΣ τεχνικής εταιρίας.

«Παραιτήθηκε έγκαιρα» ήταν η απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου  ο οποίος πάντως ανέφερε ότι δεν γνωρίζει γιατί το όνομα της δεν έχει διαγραφεί από το ΓΕΜΙ.

Ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε πάντως ότι πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς που αφορά ολόκληρη την κυβέρνηση αλλά και τον πρωθυπουργό.

Ανάλογες ήταν οι απαντήσεις που έδωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και στον  κ. Παπαθεοδώρου ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Αρτεμίου μπαινόβγαινε στο Μαξίμου αλλά και ότι ο Πετσίτης ήταν φορολογικός του εκπρόσωπος στην Ελλάδα.

Με σκωπτική διάθεση και  αφού πρώτα υποστήριξε ότι ο Κύπριος δικηγόρος έχει δαιμονοποιηθεί, χαρακτήρισε έγκλημα  τις επισκέψεις του στο Μαξίμου αλλά και το ταξίδι με τον Νίκο Παππά στην Βενεζουέλα.

«Βάζετε στην υπόθεση και λίγο Λαυρεντιάδη, λίγο ΔΕΠΑ, και έδεσε όχι το γλυκό, αλλά η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση» είπε.

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να βρει το αδίκημα που έχει διαπράξει ο Πετσίτης και πάλι με ειρωνική διάθεση ανέφερε ότι η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε το επίθετο που πήρε κάποτε ένας πρόγονος του Πετσίτη να αποδειχθεί ότι είναι  ένα πέτσινο σκάνδαλο.​

 

Φωτο: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook