Follow us

Βουλή: Κόντρα Πλεύρη, Σκουρλέτη, Βαρουφάκη για τις συμμαχίες - "Είναι το ΜέΡΑ25 η προοδευτική διακυβέρνηση;"

Σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν Θάνος Πλεύρης, Πάνος Σκουρλέτης και Γιάνης Βαρουφάκης για το δημοψήφισμα του 2015 και τις συμμαχίες στις επόμενες εκλογές

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πλεύρης Σκουρλέτης Βαρουφάκης

Κόντρα ανάμεσα σε Θάνο Πλεύρη, Πάνο Σκουρλέτη και Γιάνη Βαρουφάκη ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή όσα είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 για τα σενάρια συμμαχιών και συγκυβερνήσεων στις επόμενες εκλογές.

"Εσείς κ. Βαρουφάκη δεν είχατε να χάσετε τίποτα όταν κλείσατε τις τράπεζες" απάντησε ο υπουργός Υγείας στον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το δημοψήφισμα του 2015 και την πολιτική συζήτηση περί συμμαχιών την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε στον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σας απαντήσει σχετικά με το δημοψήφισμα του 2015 γιατί "είναι το παρελθόν του που θέλει να κρύβει. Εσείς κ. Βαρουφάκη είστε το παρελθόν που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύβει, γιατί προσπάθησε να φορτώσει σε εσάς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετήσατε. Υπουργός του Αλέξη Τσίπρα ήσασταν, ως Υπουργός του Αλέξη Τσίπρα εκτελούσατε εντολές της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και μόλις ήρθαν τα δύσκολα προσπάθησε να ξεχάσει το παρελθόν του ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ".

Αντιτάχθηκε με όσα ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης σχετικά με τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος λέγοντας πως "όλοι έχουμε δει τι είπατε εκείνη την μέρα, ότι είναι απρεπές για τον Υπουργό Οικονομικών, για εσάς, να στέκεστε στα ATM όταν κλείσατε τις τράπεζες! Γιατί κύριε Βαρουφάκη είναι απρεπές; Γιατί εσείς δεν θα είχατε πρόβλημα ακόμα και αν κατέρρεε εντελώς το σύστημα; Πείτε μου, πού είναι τα οικονομικά σας συμφέροντα ως Βαρουφάκης εσάς;

Διότι αν υλοποιούνταν αυτά όλα τα οποία θέλατε και είχε καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, εσείς πόσο θα είχατε πληγεί από αυτή την κατάρρευση; Είχατε περιουσία που δεν θα είχε επηρεαστεί από την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών. Γι αυτό σας λέω πως ήταν απρέπεια. Το να έχεις περιουσιακά στοιχεία, τα οποία δεν επηρεάζονται από την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, αλλά να παίζεις ως παίγνιο τον ελληνικό λαό στο τι θα γίνει".

Διαβάστε Επίσης

Απρεπές κύριε Βαρουφάκη, συνέχισε ο υπουργός ήταν πως "την ημέρα που ψηφιζόταν -μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα, το οποίο κάνατε- και αφού είχε αποχωρήσει όλος ο κόσμος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και βρέθηκε αυτή εδώ η παράταξη να βάλει την Ελλάδα πάνω από όλα να μείνει, εσείς δεν ήρθατε στο Κοινοβούλιο να υπερασπιστείτε την πολιτική σας. Ήσασταν στην Αίγινα. Δεν ήρθατε να υποστηρίξετε την πολιτική σας. Να ακούσει ο ελληνικός λαός τη δική σας ιστορία και αυτά δεν μπορούμε να τα ξεχνάμε, κύριε Βαρουφάκη".

Υπερασπίζεστε ότι αν είχε ακολουθηθεί ο δρόμος, ο οποίος πιστεύατε, θα ήταν ο δρόμος που θα είχε λύσει το πρόβλημα. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι είναι ο καταστροφικός δρόμος και περισσότερο υπεύθυνος από εσάς είναι ο Πρωθυπουργός τότε, ο Αλέξης Τσίπρας που επέτρεψε να φτάσει η χώρα στο χείλος του γκρεμού".

Ο κ. Πλεύρης, ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ εάν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Τσακαλώτος, "πως επιλογή του είναι μια τυχόν συγκυβέρνηση με τον κ. Βαρουφάκη. Και εάν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθηθεί το σχέδιο του κ. Βαρουφάκη, όπως μας το παρουσίασε εδώ πέρα. Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας το θέλει αυτό; Είναι το ΜέΡΑ25 η προοδευτική διακυβέρνηση;" αλλά σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απαντήσει ποτέ! Και ξέρετε γιατί δεν θα σας απαντήσει; Διότι ό,τι κάνατε ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και μόλις είδε τις συνέπειες αυτού που γινόταν, είπε να τα φορτώσουμε στον Βαρουφάκη. 'Αρα, όταν λέμε Βαρουφάκης λέμε Αλέξης Τσίπρας. Γι' αυτό θα είσαστε πάντοτε υπόλογοι και πάντοτε όταν ο Αλέξης Τσίπρας κοιτά τον καθρέφτη του θα βλέπει τον Γιάνη Βαρουφάκη".

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον φαύλο κύκλο των μνημονίων

Πάνος Σκουρλέτης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης, σε παρέμβασή του απάντησε στον κ. Πλεύρη πως "κατανοώ την προσπάθειά σας, καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές, να θέλετε πάση θυσία να αποφύγετε τη συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική σας, για τις αστοχίες σας, για την αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας, της ακρίβειας, και να θέλετε να πάτε στο 2015.

Την αποδεχόμαστε αυτήν την πρόκληση. Διότι η περίοδος 2015-2019 ήταν η αρχή του τέλους των μνημονίων. Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έκλεισε τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, και ιδιαίτερα εκείνο το πρώτο εξάμηνο της σκληρής διαπραγμάτευσης, όταν εσείς παίζατε τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας, όταν τα στελέχη σας τα κυβερνητικά λέγαν "Βάστα, Σόιμπλε", όταν λέγατε ότι τα μνημόνια είναι ευλογία και θα έπρεπε αν δεν υπήρχαν να τα είχαμε ανακαλύψει εμείς. Αυτά λέγατε! Όταν η κ. Μπακογιάννη τότε ότι "μπορεί να μην ξανανοίξουν οι τράπεζες". Τα θυμόσαστε αυτά; Όταν σπεκουλάρατε πάνω στην κατάρρευση της χώρας" και χαρακτήρισε "κορυφαία την στιγμή του δημοψηφίσματος του 62%.

Γιατί ανάγκασε τις πιο ακραίες φωνές εντός της Ευρώπης να αποδεχθούν τη νόμιμα δημοκρατική, εκλεγμένη κυβέρνηση και τις θεωρίες περί εξοστρακισμού της χώρας. Αυτή είναι η αλήθεια που σας πονάει. Είναι όταν ο λαϊκός παράγοντας επεμβαίνει δυναμικά και αλλάζει τα δεδομένα, και αυτό το αποτέλεσμα οδήγησε σε ένα λιγότερο επώδυνο συμβιβασμό. Και το ξέρει σήμερα ο ελληνικός λαός. Είναι ένα μνημόνιο το οποίο εσείς λέτε αχρείαστο, αλλά ήταν ένα μνημόνιο ήπιο, το οποίο έκλεισε τον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Και σήμερα, εσείς ερχόσαστε και κάνετε τους μάγκες με τις πλάτες της διαχείρισης των οικονομικών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019".

Βαρουφάκης σε Πλεύρη: Ψεύδεστε ασυστόλως

Γιάνης Βαρουφάκης

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης, από την πλευρά του είπε στον υπουργό πως "δεν σας επιτρέπω είναι να ψεύδεστε ασυστόλως και κατ' εξακολούθηση. Πρώτον, ο ίδιος σας είπα ότι χαρακτήρισα απρεπές για τον Υπουργό Οικονομικών εκείνη τη μέρα να κάτσω στην ουρά των ATM και σας εξήγησα γιατί. Διότι θεωρούσα ότι την ώρα που οι συνάδελφοί μου οι Βουλευτές άδειαζαν τα ΑΤΜ της Βουλής, τα ΑΤΜ, τα οποία αντίθετα με τα ΑΤΜ, του λαού εκεί έξω, και με ευθύνη της δικής μου υπογραφής δεν ξαναγέμιζαν από την τράπεζα της Ελλάδας, ήταν απρέπεια για τον Υπουργό Οικονομικών, θα ήταν σαν τον καπετάνιο στο πλοίο, ο οποίος πάει να πιει νερό πριν πιει και ο τελευταίος επιβάτης. Είμαι απολύτως καθαρός σε αυτό.

Διαβάστε Επίσης

Επίσης, είπατε ότι έλειπα από τη συνεδρίαση της Βουλής. Ψεύδεστε. Πρόκειται για ψεύδος. Θυμάστε τι αφορούσε εκείνη η συνεδρίαση; Να εξουσιοδοτήσουμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθεί εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες. Δεν μου λέτε, εγώ όταν πήγαινα στα EUROGROUP έπαιρνα ποτέ άδεια από τη Βουλή των Ελλήνων για να διαπραγματευτώ; Εγώ έστειλα μια επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής και είπα ότι τον εξουσιοδοτώ. Όταν ήρθε όμως πίσω με τα μνημόνια, ήμουν εδώ νύχτα-μέρα, κάθε δευτερόλεπτο, μάχιμος εναντίον του μνημονίου. Το καταψήφισα και υποστήριζα τις θέσεις μου.

Είπατε, όμως κάτι άλλο, για το κατά πόσον έπαιξα στα ζάρια τη χώρα, τα ακίνητα, αν έχω εγώ ακίνητα. Επιτρέψτε μου να μη ρίξω το επίπεδο. Επιτρέψτε μου να μη ρίξω το επίπεδο να μιλάω επί προσωπικού. Θα μιλήσω πολιτικά. Από τον Δεκέμβριο 2009 έλεγα στον Γιώργο Παπανδρέου "Μην τολμήσεις να πάρεις ένα τεράστιο δάνειο, μια μεγάλη πιστωτική κάρτα από την οποία να προσποιείσαι ότι τραβάς χρήματα για να αποπληρώνεις τα χρέη σου". Από τότε είχα μια σταθερή θέση […]. Η στάση μου ήταν αυτή πάντοτε. Και τι έλεγα; Οποιαδήποτε πατριωτική κυβέρνηση έπρεπε να πει "όχι σε νέες πιστωτικές κάρτες", με ρήξη και αν αυτό χρειάζεται και δραχμή να το σκεφτούμε. Δεν τη θέλουμε, αλλά όπως όταν ο Ερντογάν απειλεί να σου πάρει ένα νησί δεν λες "εγώ δεν θα κάνω ποτέ πόλεμο", έτσι λες ποτέ "δεν πάω στο εθνικό νόμισμα". Ήταν η θέση μου από το 2009. Κατέβηκα τον Ιανουάριο του 2015 μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν τη θέση, ψηφίστηκα με αυτήν τη θέση, έγινα υπουργός οικονομικών με αυτήν τη θέση της ρήξης, πήγα στο EUROGROUP και έκανα αυτήν τη ρήξη. Είμαι περήφανος που όταν ο Αλέξης Τσίπρας συνθηκολόγησε μαζί με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -δικαίωμά τους είναι, δικό τους κόμμα ήταν, εγώ δεν ανήκα καν στον ΣΥΡΙΖΑ- εγώ παραιτήθηκα και από τότε συνεχίζω να είμαι εδώ και να λέω ακριβώς το ίδιο πράγμα".

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρατήρησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν σήκωσε το γάντι και δεν απάντησε στον κ. Βαρουφάκη και αυτό αξιολογείται, όπως αξιολογείται ότι δεν μπορεί να λέτε κ. Βαρουφάκη πως όταν "ο κόσμος στήνεται στις ουρές με δικές σας αποφάσεις τόσο αφ' υψηλού να αναφέρετε ότι είναι απρεπές" επίσης " στην συνεδρίαση, εκείνη μετά το δημοψήφισμα, που είχατε πάψει να είστε Υπουργός Οικονομικών και περίμενε όλος ο ελληνικός λαός να δει τι θα γίνει εσείς επιλέξατε να λείπετε, να έρθετε να πείτε το τι έχει γίνει" και σε προσωπικό επίπεδο του είπε "εσείς, κύριε Βαρουφάκη, τι συνέπειες θα είχατε από την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος αν τελικά γινόταν και δεν είναι προσωπικό.

Θάνος Πλεύρης

Γιατί, εσείς, σε μια κατάρρευση θα μπορούσατε να συνεχίσετε τη ζωή σας, όπως την είχατε και πιο πριν, με μια πετυχημένη πορεία εκτός Ελλάδος, αλλά εδώ θα βρισκόταν όλος ο κόσμος χωρίς καταθέσεις. Κι αυτό, λοιπόν, δεν είναι προσωπική κριτική" και κατέληξε "εγώ εγκαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ενώ τον πείσατε για όλα αυτά και πήρατε εντολή να υλοποιήσετε όλα αυτά, προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη αλλού σε εσάς και για αυτόν τον λόγο επιμένω: Αλέξης Τσίπρας ίσων Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτό ήταν το πρώτο οκτάμηνο που στοίχισε στον ελληνικό λαό, αυτό πληρώσαμε με ένα αχρείαστο νέο μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό ακριβώς το πράγμα κρίθηκε".

Ο κ. Βαρουφάκης αντέτεινε πως "εγώ για το τι θα έχανα είχα από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015, μόλις προκηρύχθηκαν οι εκλογές, είχα στείλει επιστολή παραίτησης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου δίδασκα. Και ενώ θα μπορούσα να είχα πάρει άδεια άνευ αποδοχών - να έχω την "πισινή" που λένε- για να επιστρέψω δεν την είχα όπως άλλωστε είχα ότι δεν θα ξαναφύγω ποτέ από την Ελλάδα, γιατί οι τύχες μου συνδέονται πλέον, από τη στιγμή που κατεβαίνω στον πολιτικό στίβο, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, με τις τύχες όσων είναι αναγκασμένοι να ζουν σε αυτή τη χώρα. Οπότε, νομίζω ότι αυτό το απαντάει".

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε πως αυτή η αντιπαράθεση φέρνει στο προσκήνιο απολύτως καταδικασμένες εποχές στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Φέρνει ξανά στο προσκήνιο την περίοδο του πρώτου εξάμηνου της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με υπουργό τότε τον κ. Βαρουφάκη. Ξαναθυμόμαστε όλοι και κυρίως οι Έλληνες πολίτες πώς με το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο εκείνης της διακυβέρνησης φτάσαμε ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού. Φτάσαμε ένα βήμα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ελληνικός λαός όλο αυτό το πλήρωσε με ένα τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, το χειρότερο μνημόνιο όλων! Το μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μνημόνιο που έφεραν οι χειρισμοί του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να ξεχάσουν οι Έλληνες πολίτες. Όλη αυτήν την περιπέτεια του 2015! Είναι χρέος μας, λοιπόν, να μην ξαναγυρίσει η χώρα, να μην ξαναγυρίσει η Ελλάδα, σε τέτοιες εποχές και σε τέτοιες περιπέτειες. Το μάθημα νομίζω ότι το έχουμε μάθει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ" - "ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ" 23 Σεπ 2022 | 14:05

Σύγκρουση Βορίδη - Ζαχαριάδη στη Βουλή: "Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές με... σκάνερ"

Αντιπαράθεση μεταξύ Ζαχαριάδη και Βορίδη στη Βουλή σχετικά με την ρωσική ανάμειξη στις εκλογές, αλλά και τη διενέργειά τους μέσω σκαναρίσματος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 23 Σεπ 2022 | 13:55

Τσίπρας: Γροθιά στο στομάχι οι 3.000 αναμονές για επεμβάσεις στο "Αγία Σοφία" - Πλεύρης: 2.853 άτομα η λίστα επί ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 22 Σεπ 2022 | 13:33

Προσωπικός Γιατρός: Πάνω από 4 εκατ. πολίτες έχουν εγγραφεί

Αναστέλλεται έως την 1η Δεκεμβρίου 2022 η επιβολή των αντικινήτρων μη εγγραφής στον προσωπικό γιατρό. Με την υπογραφή νέων συμβάσεων, θα υπάρξει επάρκεια γιατρών σε όλες τις περιοχές.

ΠΑΡΩΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑ25 22 Σεπ 2022 | 08:02

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τις ΔΕΚΟ και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Η τροπολογία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ψηφίστηκε από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ και την Ελληνική Λύση.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ 21 Σεπ 2022 | 11:36

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Ομικρον 4 και Ομικρον 5

Από πότε θα μπορούν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 ετών με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού Ο4 και Ο5.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 21 Σεπ 2022 | 10:40

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τις αλλαγές σε ΔΕΚΟ και ΑΕ του Δημοσίου

Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα εποπτείας και ελέγχου των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου και ενισχύεται ο ρόλος του εσωτερικού ελέγχου, βάσει των διεθνών ελεγκτικών προτύπων.

ΒΟΥΛΗ 21 Σεπ 2022 | 10:06

Εξεταστική Επιτροπή για υποκλοπές: Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεσή του προέδρου της ΑΔΑΕ

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου ξεκίνησε χθες το απόγευμα, διεκόπη και συνεχίζεται σήμερα στις 10:00 πμ.

ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ 20 Σεπ 2022 | 12:42

Προσωπικός γιατρός: Ποιες είναι οι δέκα νέες ειδικότητες που εντάσσονται

Στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού υπογραμμίζεται ότι έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.800.000 πολίτες.

ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ 19 Σεπ 2022 | 21:03

Σκληρή κόντρα Θεοδωρικάκου - Σκουρλέτη στη Βουλή για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Έντονη αντιπαράθεση Τ. Θεοδωρικάκου- Π. Σκουρλέτη για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τον Έβρο σε επίκαιρη ερώτηση για την ενδοοικογενειακή βία

"ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΟΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Ο ΘΕΣΜΟΣ" 19 Σεπ 2022 | 13:22

Απάντηση Πλεύρη σε 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον Προσωπικό Γιατρό: Αδιάβαστοι ή στρέφονται κατά του εαυτού τους

Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης σε 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόσβαση στον Προσωπικό Γιατρό.

ΤΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ 16 Σεπ 2022 | 14:11

Νέα Δημοκρατία: Δεν έγινε καυγάς Κυρανάκη- Τζανακόπουλου- Ο Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον Κυρανάκη...

Κύκλοι της ΝΔ αρνούνται ότι υπήρχε πρόκληση και καβγάς μεταξυ Κυρανάκη και Τζανακόπουλου στην Εξεταστική στη Βουλή.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 15 Σεπ 2022 | 21:57

Βαρουφάκης στη ΔΕΘ: Το προοδευτικό μέτωπο χτίζεται πριν από τις εκλογές, όχι μετά

Δριμεία επίθεση Βαρουφάκη στην κυβερνητική, οικονομική πολιτική - Οι όροι και οι προϋποθέσεις του για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 15 Σεπ 2022 | 13:20

Η ελληνική Βουλή είπε ναι στην είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ- Ποιοι ψήφισαν όχι εκτός...του ΚΚΕ

Κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η είσοδος στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, με την στήριξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.