Follow us

Βουλή: Live η συζήτηση στην Ολομέλεια για το πόρισμα της Εξεταστικής για τα Τέμπη

Στην ολομέλεια της Βουλής, συζητείται σήμερα, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Βουλη

Στην ολομέλεια της Βουλής, συζητείται σήμερα, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών".

Στο πόρισμα, που είχε εγκριθεί από την πλειοψηφία της επιτροπής, τονίστηκε ότι, εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως, το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, δεν θα είχε συμβεί.

Δείτε Live:

Στο ίδιο πόρισμα έχουν κατατεθεί οι γνώμες της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τονίζει ότι πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να κάνει λόγο για απόπειρα κυβερνητικής συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη, το ΚΚΕ να σημειώνει πολιτικές και ποινικές ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς από το 2010 και μετά, την Ελληνική Λύση να ζητά την παραπομπή των υπουργών Μεταφορών από το 2012 και μετά, τη Νέα Αριστερά να προτείνει την περαιτέρω διερεύνηση με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, την ΚΟ Σπαρτιάτες να καταγράφει ως αυτονόητη την καταρχήν αρμοδιότητα των Δικαστικών Αρχών, και την ΚΟ Νίκη να αποδίδει ευθύνες στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς 2009-2023. Η Πλεύση Ελευθερίας, που δεν κατέθεσε πρόταση πορίσματος, ανέφερε διά της προέδρου της Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι υπήρξε συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, με εντολή της κυβέρνησης.

Οι ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων

Εάν είχε τηρηθεί απαρέγκλιτα, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας, το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί τόνισε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδης ανοίγοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών". Όπως είπε ο κ. Τσαβδαρίδης, το τραγικό δυστύχημα αποτέλεσε μια από τις πλέον μαύρες στιγμές τής σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, όχι μόνο γιατί άφησε πίσω 57 νεκρούς και βύθισε στο πένθος τις οικογένειες τους, αλλά και γιατί έφερε στην επιφάνεια, με τον πλέον βίαιο τρόπο, όλες τις διαχρονικές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης, που σε συνδυασμό με τα τεράστια ανθρώπινα λάθη βούλιαξαν το σύνολο του έθνους μας στην οδύνη και οδήγησαν στην πάνδημη απαίτηση για ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης".

Ο βουλευτής της ΝΔ απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη, τονίζοντας μάλιστα τη συμβολή του κυβερνώντος κόμματος στην διερεύνηση της υπόθεσης, αποδεχόμενο την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Σημείωσε παράλληλα πως στερείται λογικής η άποψη ότι η λειτουργία του τραίνου είναι επισφαλής όπου δεν λειτουργούν αυτοματοποιημένα συστήματα, κάτι που βεβαίωσαν όλοι σχεδόν οι μάρτυρες, προσέθεσε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι "η απόδοση ευθυνών στους άμεσα εμπλεκόμενους στο τραγικό δυστύχημα, καθώς και στα πρόσωπα που κατείχαν υπεύθυνες θέσεις στους αρμόδιους οργανισμούς, αλλά και στις εταιρείες, είναι ήδη στα χέρια της τακτικής δικαιοσύνης", καθώς και ότι "η πολιτική ευθύνη αντικειμενικά αναλήφθηκε από τον τότε υπουργό Κώστα Καραμανλή, με την άμεση παραίτησή του την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, πράξη που, εκτός των άλλων, διευκόλυνε τον έλεγχο της υπόθεσης".

Για τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής, ο κ. Τσαβδαρίδης είπε ότι δεν είχαν σχέση με το δυστύχημα, μιας και βασίστηκαν στην έρευνα της Ευρωπαίας εισαγγελέως, η οποία αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την οικονομική διαχείριση της σύμβασης 717.

Ο κ. Τσαβδαρίδης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι κανένα πόρισμα και καμία τιμωρία δεν αρκεί να σβήσει τον πόνο των συγγενών, ότι στέκεται ενώπιον τους με ταπείνωση, και ότι σέβεται τον αγώνα τους για δικαιοσύνη.

Βουλή: Live η συζήτηση στην Ολομέλεια για το πόρισμα της Εξεταστικής για τα Τέμπη

Σήμερα πέφτει η αυλαία σε μια "εξεταστική-παρωδία" είπε στην ομιλία του ο εισηγητής της μειοψηφίας, και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Β. Κόκκαλης περιγράφοντας ως "προσβλητικό και ντροπιαστικό" το πόρισμα της πλειοψηφίας για αποκλειστική ευθύνη σταθμάρχη και μηχανοδηγών. Επέκρινε επίσης την πλειοψηφία διότι δεν δέχθηκε την κλήση μαρτύρων τους οποίους εξέτασε ο ανακριτής Λάρισας, καθώς και για την "άρνησή" της για προανακριτική σε βάρος του Κ. Αχ. Καραμανλή με βάση την έρευνα της Ευρωπαίας εισαγγελέως για τη σύμβαση "717".

Ο κ. Κόκκαλης στάθηκε στην ευθύνη του κ. Καραμανλή λέγοντας ότι η ΝΔ πρέπει να δεχθεί την ασυλία του όπως δέχεται και ο προκάτοχός του, ο κ. Σπίρτζης. Λέτε ότι έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, παρότι δεν μπορεί να κάνει κατηγορητήριο σε υπουργό, λόγω του σχετικού νόμου "περί ευθύνης υπουργών" είπε ο κ. Κόκκαλης, καλώντας την πλειοψηφία να συναινέσει σε δήλωση ότι οι υπεύθυνοι υπουργοί θα πάνε στον φυσικό δικαστή για έρευνα. Τέλος είπε ότι η απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση αποτελεί ομολογία ενοχής.

Βουλη Τεμπη

Στο αίτημα των συγγενών θυμάτων των Τεμπών, της κυρίας Καρυστιανού και του κ. Ασλανίδη στη Βουλή, να αναγνωριστεί το προβάδισμα του ενωσιακού δικαίου έναντι του εθνικού, και τη μη εφαρμογή διατάξεων που σχετίζονται με ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μ. Αποστολάκη. Έκανε μάλιστα λόγο για "οργανωμένη συγκάλυψη της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας στη χώρα μας", η οποία έχει ονοματεπώνυμο: Αποτελεί συνειδητή πολιτική απόφαση και στάθμιση του πρωθυπουργού που επιλέγει να προστατέψει τους υπουργούς του".

Όπως είπε, κατά την πρόσφατη συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε με διαπρύσιους λόγους το προβάδισμα του ενωσιακού δικαίου έναντι των συνταγματικών ρυθμίσεων του άρθρου 16. "Είχε όμως στο μυαλό της φιλο-επιχειρηματικά συμφέροντα. Αναρωτιέμαι, θα πράξει το ίδιο τώρα που το θέμα δεν αφορά επιχειρηματικά συμφέροντα;" είπε η κυρία Αποστολάκη. Επέκρινε επίσης την κυβερνητική πλειοψηφία για την άρνησή της να δεχθεί το αίτημα του κόμματός της να συσταθεί προανακριτική επιτροπή με βάση το πόρισμα της Ευρωπαίας εισαγγελέως για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, η οποία, όπως είπε, τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με το δυστύχημα των Τεμπών.

Βουλη Τεμπη

Για "πόρισμα-ντροπή" και για "μνημείο συγκάλυψης και αποθέωσης της ατομικής ευθύνης, για να μπαζωθεί η αλήθεια και οι τεράστιες πολιτικές και κυρίως ποινικές ευθύνες" που βαρύνουν την πλειοψηφία, έκανε λόγο στην ομιλία της η βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα. Σημείωσε μάλιστα ότι καθοριστικό ρόλο για να μην επιτρέψει να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, έπαιξε η πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής. "Και μην καμώνεστε ότι δήθεν ψηφίσατε την εξεταστική επιτροπή διότι θέλατε δήθεν να έρθουν όλα στο φως. Την ανάγκη, φιλοτιμία κάνατε, διότι ξέρετε ότι μπορούσε να ψηφιστεί και χωρίς τις ψήφους της πλειοψηφίας, σε αντίθεση με την προανακριτική, που, όπως ήταν αναμενόμενο, την καταψηφίσατε" είπε η κυρία Κομνηνάκα. Σημείωσε επίσης ότι παρά τις "απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας για αποκλεισμούς μαρτύρων, όπως και τις ανέξοδες αντιπαραθέσεις με τα άλλα κόμματα, επιδιώκοντας ο καθένας σας να κρύψει τις ευθύνες της δικής του κυβερνητικής περιόδου, η εξεταστική επιτροπή επέτρεψε να έρθουν στην επιφάνεια πολλά και αποκαλυπτικά στοιχεία, για την απόδοση τόσο των πολιτικών αλλά κυρίως και των ποινικών ευθυνών, σε όλο τους το εύρος".

Βουλη Τεμπη

Για τη "μεγαλύτερη σύγχρονη ανθρωποθυσία στο βωμό της διαφθοράς και της διαπλοκής, του αμαρτωλού τριγώνου: πολιτικά πρόσωπα, υπηρεσιακοί παράγοντες και μεγαλοεργολάβοι, μίλησε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Π. Σαράκης. Όπως είπε, πρόκειται για μια "μία ανείπωτη τραγωδία στην οποία υποκρύπτεται ένα έγκλημα πολιτικό, ποινικό, αλλά και ηθικό". Σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, "η ελληνική κοινωνία, πέρα και πάνω από κομματικές προτιμήσεις, αντιλαμβάνεται με πλήρη διαύγεια και νηφαλιότητα, ότι επιχειρείται μεθοδικά και συστηματικά, να εκτραπεί η πορεία της διερεύνησης του εγκλήματος των Τεμπών, προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση: Αυτή της απόδοσης του δυστυχήματος σε ανθρώπινο λάθος, και, μακριά από τις ευθύνες εκείνων που άφησαν να εκτελείται η αμαρτωλή σύμβαση 717 [...] για να εξυπηρετήσουν τα αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα των εθνικών εργολάβων, με τους συνεταίρους τους, πολυεθνικούς μονοπωλιακούς κατασκευαστικούς ομίλους".

Βουλη Τεμπη

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Π. Πέρκα είπε ότι η εξεταστική επιτροπή απετέλεσε "ντροπή" για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Απευθυνόμενη στους βουλευτές της συμπολίτευσης είπε ότι "η συμμετοχή σας στην προσπάθεια συγκάλυψης θα σας ακολουθεί στον πολιτικό και όχι μόνο βίο σας". "Υποστηρίξατε την βολική για σας πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική και όχι προανακριτική", προσέθεσε, σημειώνοντας ότι ""με το καλημέρα", είχαμε αποκλεισμό μελών της επιτροπής, άρνηση για διακομματικό προεδρείο και αποκλεισμό μαρτύρων-κλειδιά".

Βουλη Τεμπη

Τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των ποινικών ευθυνών των πολιτικών προσώπων ζήτησε στην ομιλία του ο βουλευτής της ΚΟ Σπαρτιάτες, Π. Δημητριάδης. Όπως είπε, το πόρισμα της πλειοψηφίας είναι ελλιπές και αφήνει πάρα πολλά σκοτεινά σημεία, λόγω της απόφασής της να σταματήσει τις εργασίες της επιτροπής χωρίς να καλέσει ουσιώδεις μάρτυρες και πριν κατατεθεί στην επιτροπή η δικογραφία του εφέτη ανακριτή Λάρισας. Παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι θα χυθεί άπλετο φως και για ανοιχτό κατάλογο μαρτύρων, δεν εκλήθησαν όσοι μιλούσαν για τα αίτια της πυρκαγιάς μετά τη σύγκρουση των τραίνων, είπε ο κ. Δημητριάδης.

Βουλη Τεμπη

Επίθεση στον πρωθυπουργό και τη ΝΔ εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΚΟ Νίκη, Τ. Οικονομόπουλος λέγοντας ότι "το πιο προβληματικό απολειφάδι του ελληνικού κράτους, εδώ και 50 χρόνια, είστε εσείς και ότι αντιπροσωπεύετε: Η διεφθαρμένη κομματοκρατία από μία δράκα πολιτικάντηδων, που δεν αγαπούν ούτε νοιάζονται τον ελληνικό λαό". "Όταν ένα έγκλημα της εκτελεστικής εξουσίας ξεπλένεται από μέλη της νομοθετικής εξουσίας, που παριστάνουν την δικαστική εξουσία, αυτό λέγεται κουρέλιασμα της διάκρισης των εξουσιών" είπε ο κ. Οικονομόπουλος.

Βουλη Τεμπη

"Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την ύβρι της απώθησης της μνήμης των 57 νεκρών των Τεμπών στη χώρα τής λησμοσύνης" είπε στην ομιλία της η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελ. Καραγεωργοπούλου. "Μαζί με τους συγγενείς των δολοφονημένων, μαζί με το 1.350.000 πολίτες που υπέγραψαν το ψήφισμα, μαζί με όλους τους πολίτες της χώρας, που διψούν για την αλήθεια, τη μνήμη, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την ελευθερία, θα παλέψουμε για την ολοκλήρωση της αρχέγονης διαδικασίας: ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις" είπε η κυρία Καραγεωργοπούλου.

βουλη τεμπη

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 23 Δεκ 2025 | 11:40

Πλακιάς κατά Γεωργιάδη: Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τη Μαρία Καρυστιανού - Μας ενώνουν πολλά

"Αν μπορούμε να τα βρούμε ακόμα περισσότερο θα σας έλεγα ότι δεν θα ήταν ότι καλύτερο για εσάς. Το πιο πιθανό θα ήταν να ξαναγυρίσετε στο επάγγελμα του τηλεβιβλιοπώλη", σημείωσε ο Ν. Πλακιάς

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 22 Δεκ 2025 | 16:58

Καραχάλιος για Καρυστιανού: "Κανένας γονιός θύματος δεν τη στηρίζει στη δημιουργία κόμματος"

"Αν αμελεί τα του Συλλόγου των Τεμπών, μπορεί να διοικήσει τη χώρα;" λέει για τη Μαρία Καρυστιανού ο Νίκος Καραχάλιος

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ 22 Δεκ 2025 | 14:47

Μαρία Καρυστιανού: 'Καρφιά" για το ακαταδίωκτο του Διοικητή της ΑΑΔΕ - "Ο κ. Πιτσιλής να απαντήσει στα ερωτήματα"

Η πρόεδρος του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού και για απόπειρα των ιθυνόντων να μάθουν "με ποιους συνεργαζόμαστε"

ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ 22 Δεκ 2025 | 14:44

Αγρότες: Ανοιξαν οι σήραγγες στα Τέμπη - Οι αγρότες άφηναν τα ΙΧ, αλλά η ΕΛΑΣ απαγόρεψε την κυκλοφορία

Αποχώρησαν στις 16:00 οι αγρότες από τις σήραγγες των Τεμπών - Άφηναν ΙΧ και λεωφορεία να περνούν, όμως η Τροχαία δεν επέτρεπε τη διέλευση

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΙΧ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ 22 Δεκ 2025 | 07:52

Αγροτικά μπλόκα: Κλείνουν για τα φορτηγά οι σήραγγες των Τεμπών στις 11:30

Όπως διαμηνύουν οι αγρότες, η διέλευση των ΙΧ και των λεωφορείων θα γίνεται κανονικά - Οι σήραγγες των Τεμπών θα κλείσουν συμβολικά για τα φορτηγά για πέντε ώρες

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 21 Δεκ 2025 | 17:28

Καρυστιανού για την έφοδο της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο των Τεμπών: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης για την τρομοκράτησή μας

Η Μαρία Καρυστιανού σημειώνει για τον έλεγχο της εφορίας στον σύλλογο ότι "όλα είναι καθαρά και διάφανα" και ότι η προσπάθεια σπίλωσης "θα πέσει πάλι στο κενό".

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 Δεκ 2025 | 15:26

Πληροφορίες για έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ φέρεται να πήγε στα γραφεία του Συλλόγου την περασμένη Παρασκευή, την ώρα όμως που είχε ξεκινήσει στη Λάρισα η δίκη για τα βίντεο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 19 Δεκ 2025 | 18:11

Πλακιάς για Καρυστιανού: "Πώς θα την αντιμετωπίζουμε; Ως μια μάνα που έχασε το παιδί της ή ως πολιτικό;"

Ο Νίκος Πλακιάς εξέφρασε την άποψη ότι ο χρόνος που επιλέχθηκε για την προαναγγελία καθόδου της Μαρίας Καρυστιανού στην πολιτική είναι άστοχος

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 19 Δεκ 2025 | 15:23

"Να χωθούν μέσα όσοι συγκάλυψαν τα Τέμπη", λένε οι συγγενείς θυμάτων - Γιατί ευχαρίστησαν τους αγρότες

Ευχαρίστησαν και τους αγρότες στις δηλώσεις τους οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ 19 Δεκ 2025 | 14:22

"Γαλάζιος" καβγάς Καιρίδη - Δαβάκη στη Βουλή: "Πού είναι ο Δένδιας; Απαράδεκτο που δεν ήρθε" - "Πώς κάνεις έτσι;"

"Προσβάλει την επιτροπή και τη Βουλή με την απουσία του", είπε ο Καιρίδης στον Δαβάκη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 19 Δεκ 2025 | 13:58

Πέρασε με 159 "ναι" από τη Βουλή η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ.

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 18 Δεκ 2025 | 16:51

Αλβανία: Χάος στο κοινοβούλιο με συγκρούσεις βουλευτών - Άναψαν καπνογόνα, πέταξαν νερά [εικόνες - βίντεο]

Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανία άναψαν φωτοβολίδες, πέταξαν νερό στον πρόεδρο της Βουλής και πήραν θέση σε έδρανα υπουργών της κυβέρνησης

ΟΠΕΚΕΠΕ 18 Δεκ 2025 | 15:02

Ζωή εκτός ελέγχου- Βιντεοσκοπούσε την Εξεταστική και φώναζε στον Λαζαρίδη: "Πες θρασύδειλε τι είπες για τον πατέρα μου"

"Η σεξίστρια Κωνσταντοπούλου αναίτια άρχισε να μας βιντεοσκοπεί" δήλωσε ο Μ. Λαζαρίδης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 18 Δεκ 2025 | 12:20

Πάνος Ρούτσι: Αν η Καρυστιανού κάνει κίνημα, ο σύλλογος θυμάτων θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάρει την ίδια γραμμή

"Τα λεφτά υπάρχουν στον σύλλογο και είναι μετρημένα", είπε ο Πάνος Ρούτσι για τα έσοδα από τις συναυλίες για τα θύματα της τραγωδία των Τεμπών

18 Δεκ 2025 | 10:42

Βουλή: Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η λειτουργία των ΕΛΤΑ

Παρόντες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και οι Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 08:13

Ο Νίκος Πλακιάς στηρίζει Κωνσταντοπούλου: "Με ενοχλούν οι επιθέσεις εναντίον της - Μη μιλάτε για τη Ζωή των Τεμπών"

Σε μια ανάρτηση υπέρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο δυστύχημα των Τεμπών.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 17 Δεκ 2025 | 19:10

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ροντέο" με Κωνσταντοπούλου - Καβγάς με Συρεγγέλα, τράβαγε βίντεο Λαζαρίδη, Μυλωνάκη

Ένταση με Μ. Συρεγγέλα για το Μαξίμου που "άκουγε τηλέφωνα", το "είστε εγκληματίας" στον Γ. Μυλωνάκη και το "πες θρασύδειλε..." στον Μ. Λαζαρίδη

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:43

Βουλή: Άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου μετά από μήνυση δημοσιογράφου - Τα ερωτήματα ΝΔ για ΜΚΟ

Γιατί η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:09

Πηγές ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου να απαντήσει για χρηματοδότηση ΜΚΟ και πόθεν έσχες

"Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία και οι χρηματοδότες; Τηρεί τους κανόνες χρηματοδότησης κομμάτων;", ρωτούν πηγές της ΝΔ τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ 17 Δεκ 2025 | 12:10

"Δεν μπορείς να είσαι πρόεδρος του Συλλόγου για τα Τέμπη και να δημιουργείς κόμμα", λέει η γραμματέας στην Καρυστιανού

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παύσης της Μ. Καρυστιανού από την προεδρία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη, η γραμματέας του Συλλόγου, Ελένη Βασάρα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 17 Δεκ 2025 | 11:34

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Μαρκόπουλος μου είπε "σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν"

"Περιμένω από εκείνους που υποστήριξαν ότι η δική μου φράση ήταν σεξιστική να καταδικάσουν και τον Μαρκόπουλο", δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΣΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" ΤΟΥ ΑΝΤ1 17 Δεκ 2025 | 11:24

Καραχάλιος για Καρυστιανού: "Βάζει πάνω απ' όλα τον εαυτό της και διχάζει - Είναι control freak" [βίντεο]

"Πριν παραιτηθείς θα δώσεις αναφορά μέχρι και το τελευταίο cent πού πήγαν τα λεφτά της συναυλίας. Χωρίς έλεγχο δεν υπάρχει ηγεσία", είπε ο Νίκος Καραχάλιος.

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ FAKE NEWS» 17 Δεκ 2025 | 10:59

Η απάντηση της Καρυστιανού μετά τις επικρίσεις για το νέο κόμμα: "Πολλά ΜΜΕ με συκοφαντούν"

"Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου", τονίζει η Μ. Καρυστιανού αναφορικά με δημοσίευμα που αφορά στην πιθανή εμπλοκή της στην ενεργό πολιτική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 17 Δεκ 2025 | 09:54

Οι έξι προτάσεις Ανδρουλάκη για τους αγρότες: "Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν αντέχονται άλλο"

"Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που μειώνει το κόστος παραγωγής, βάζει κανόνες στην αγορά, στηρίζει το εισόδημα, διασφαλίζει διαφάνεια και προστατεύει την αγροτική γη".

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 17 Δεκ 2025 | 00:12

Πλακιάς για Καρυστιανού: Από εδώ και πέρα θα κρίνεται ως πολιτικός και όχι ως συγγενής θύματος στα Τέμπη [βίντεο]

"Μπήκε στην αρένα με τα θηρία", σχολίασε για την Μαρία Καρυστιανού ο Νίκος Πλακιάς

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ 136 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 16 Δεκ 2025 | 20:56

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 "ναι" ο κρατικός προϋπολογισμός του 2026

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:17

Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το Στεγαστικό - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή δύο ενοικίων το χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "το "Μένουμε Ευρώπη" έχει αντιστραφεί, με την Ευρώπη να λέει πλέον, "Γινόμαστε Ελλάδα"

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:15

Κουτσούμπας: Κίνδυνοι για τον λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας από τις συμφωνίες της κυβέρνησης [βίντεο]

"Οι αγώνες να συνενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι που θα αναζητήσει τη διέξοδο σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο", το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα

ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ VIRAL 16 Δεκ 2025 | 17:38

Η αντίδραση Κουτσούμπα για την Κωνσταντοπούλου που διέκοπτε την ομιλία του στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ένταση στη Βουλή, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε στα όσα έλεγε από το βήμα της Ολομέλειας ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 16 Δεκ 2025 | 17:11

Ξαναχτυπά η Καρυστιανού για το νέο κόμμα: Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Το κίνημα θα υποδείξει τον αρχηγό

"Δεν θέλουμε πολιτικά πρόσωπα αλλά άφθαρτους που μπορούν να δώσουν λύση", ξεκαθάρισε η Μαρία Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 16:57

Αλ. Χαρίτσης: O προϋπολογισμός του 2026 είναι ο τελευταίος με τεχνητή αναπνοή - Η ανάπτυξη πάει στον πάτο

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι: "παρέλασαν από δω όλες τις προηγούμενες μέρες υπουργοί που είχαν το θράσος να κουνάνε και το δάχτυλο"

''ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ'' 16 Δεκ 2025 | 14:18

Το "άδειασμα" των συγγενών θυμάτων των Τεμπών στην Καρυστιανού: Προσωπικές της επιλογές, δεν είχαμε ανάμειξη

"Οι ενέργειες αυτές δεν εκφράζουν τον Σύλλογο, δεν είχαμε καμία ενημέρωση, δεν γνωρίζουμε τους "συνεργάτες" της και τα "επιτελεία", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ 16 Δεκ 2025 | 14:03

Βουλή: Δείτε live τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία [βίντεο]

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού, ολοκληρώνεται σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 08:13

Βουλή: Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία και η ομιλία Μητσοτάκη

Η φετινή είναι και η πρώτη συζήτηση Κρατικού Προϋπολογισμού που διεξήχθη με την εφαρμογή του αυτόματου ηλεκτρονικού κόφτη των μικροφώνων.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 15 Δεκ 2025 | 22:12

Ανοιχτό αφήνει η Καρυστιανού το ενδεχόμενο για νέο κόμμα: "Θα με βρει στην πρώτη γραμμή όταν είναι στην τελική μορφή"

Η κ. Καρυστιανού παραδέχεται πως μάλλον δεν υπάρχει κάποιος φορέας τον οποίο και να εμπιστεύεται

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ 15 Δεκ 2025 | 19:46

Πλεύρης στη Βουλή για το μεταναστευτικό: Τέλος στις πολιτικές "περνάνε και λιάζονται"

Στις 12/6/2026 η Ελλάδα θα έχει μηδέν υποχρεώσεις για επιστροφές μεταναστών στη χώρα μας, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 15 Δεκ 2025 | 13:03

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας: Αναλυτικά οι διατάξεις για τα μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ν/σ αφορά σε μισθολογικές ρυθμίσεις για το στρατιωτικό προσωπικό, αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, εθελοντική στράτευση γυναικών και άλλες διατάξεις.

ΟΜΙΛΙΑ 14 Δεκ 2025 | 18:44

Απολογισμός δράσης από τον Χρυσοχοϊδη στην ομιλία για τον προϋπολογισμό: Τεράστια η δραστηριότητα του ελληνικού FBI

"Το "ελληνικό FBI στους 13 μήνες της λειτουργίας του έχει συλλάβει 1900 κατηγορούμενους και οι 550 εξ αυτών είναι αυτή τη στιγμή προφυλακισμένοι" είπε στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ 14 Δεκ 2025 | 12:04

"Εσείς χειροκροτούσατε Βαρουφάκη, εμείς Πιερρακάκη": Η απάντηση Παπαθανάση στη νέα επίθεση Πολάκη

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ, του Νίκου Παπαθανάση και του Παύλου Πολάκη

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Δεκ 2025 | 11:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν πως έκανα σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το επεισόδιο με τον Γιώργο Ξυλούρη

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 20:53

Κωνσταντοπούλου: "Εγώ προσωπικά "έχω σκίσει πολλά καλσόν" - Είναι φράση με "ταξικό" πρόσημο όχι σεξιστικό"

Τη δική της απάντηση για τη φράση που εξαπέλυσε με στόχο την αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Μαρία Συρεγγέλα, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 12:34

Γεωργιάδης για σύλληψη κουμπάρου Ανδρουλάκη: "Πάει πολύ το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για ''Γκρούεζες''"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή τη δεύτερη μέρα της συζήτησης για το προϋπολογισμό

ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 13 Δεκ 2025 | 09:50

Βουλή: Δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του 2026 - Δείτε Live

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 12 Δεκ 2025 | 10:58

Χαμός στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ για τις συλλήψεις: "Είναι κουμπάρος του Ανδρουλάκη" - "Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός"

Κόντρα ανάμεσα στον Μ.Λαζαρίδη και τη Μ.Αποστολάκη για τις συλλήψεις στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 12 Δεκ 2025 | 09:51

Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα για τον "Φραπέ" και δέχθηκα απειλές ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι του ζητήθηκε ο λόγος γιατί δήθεν μίλησε απαξιωτικά για την Κρήτη - "Να μετράμε τις κουβέντες μας για τον Φραπέ".

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 12 Δεκ 2025 | 08:17

Βουλή: Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2026 - Ψηφίζεται το βράδυ της Τρίτης με ομιλία Μητσοτάκη

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης, με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η ΒΟΥΛΗ ΕΓΙΝΕ... ΡΟΝΤΕΟ 11 Δεκ 2025 | 23:50

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα παραπεμφθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στον εισαγγελέα θα δοθούν τα πρακτικά της κατάθεσης του "Φραπέ" στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΧΑΜΟΣ 11 Δεκ 2025 | 17:56

Καταγγελία Κωνσταντοπούλου για απειλές Φραπέ: "Θα τη σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι" - Ζητά να συλληφθεί

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητά τη σύλληψη του μάρτυρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου για ψευδομαρτυρία

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΜΠΑΣ 11 Δεκ 2025 | 11:44

Βουλευτής της Ελληνική Λύσης σήκωσε κηδειόχατο στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κώστας Μπούμπας ανάρτησε κηδειόχαρτο για το τέλος του πρωτογενή τομέα παραγωγής στην εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΥΠΟΙΚ 10 Δεκ 2025 | 08:29

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας – Τι προβλέπουν οι διατάξεις

Ρυθμίσεις για ανακατανομή πόρων, μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και φορολογικά θέματα στα Ελληνικά Ναυπηγεία περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 10 Δεκ 2025 | 07:21

Καρυστιανού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Κομισιόν ήξερε την έλλειψη τηλεματικού, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα

Επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο βρέθηκε για τέταρτη φορά.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Δεκ 2025 | 18:31

Κυρανάκης: Περισσότεροι οδηγοί και λεωφορεία το 2026, επέκταση Μετρό, έργα σε προαστικό, οι λύσεις μας για το κυκλοφοριακό

Ο κ. Κυρανάκης παραδέχτηκε ότι "υπάρχουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την μεγάλη καθυστέρηση στις μετακινήσεις των πολιτών"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Δεκ 2025 | 11:20

Καρυστιανού: Ενα κίνημα πολιτών θα φέρει τη λύση στην Ελλάδα - Δεν ξέρω αν θα βγω μπροστά [βίντεο]

"Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, γιατί τον μεγαλύτερο φόβο τον έζησα. Τίποτα δε με φοβίζει πια. Ακόμη και όταν δέχτηκα απειλές, δεν φοβήθηκα", είπε η Μαρία Καρυστιανού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 03 Δεκ 2025 | 16:00

Στη Βουλή η Γκίλφοϊλ: Η θερμή αγκαλιά του Κακλαμάνη που την περίμενε με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Βουλής υποδέχτηκε την πρέσβειρα των ΗΠΑ με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και έναν θερμό ασπασμό

ΤΕΜΠΗ 03 Δεκ 2025 | 10:35

Καλαμπάκα: Η Χρύσα, η Θώμη και η Αναστασία φωτίζουν το Καστράκι - Η συγκλονιστική ανάρτηση του Νίκου Πλακιά

Από εκεί, μοιάζουν να "αντικρίζουν" με αγάπη τους γονείς, τους φίλους και όλους όσοι τις θυμούνται, υπενθυμίζοντας ότι η θύμησή τους είναι αθάνατη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ 03 Δεκ 2025 | 09:36

Αυστηροποιήθηκε ο νόμος περί όπλων - "Ναι" από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε "παρών"

ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 19:57

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Π. Τυχεροπούλου γνώριζε τι γινόταν και δεν είπε ποτέ τίποτα

"Τις τελευταίες ημέρες των ελέγχων η κυρία Τυχεροπούλου έστειλε δεσμευμένα ΑΦΜ σε excel χωρίς αποδεικτικά στοιχεία", αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 02 Δεκ 2025 | 18:37

Στη Βουλή η τροπολογία αυστηροποίησης των ποινών για την οπλοκατοχή - Τι ισχύει για τις μπαλωθιές

Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 2.000 έως 50.000 ευρώ.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 29 Νοε 2025 | 08:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Φραπές και η "κουμπαριά" με τον Μητσοτάκη άναψαν φωτιές - Απειλητική ανάρτηση κατά Ανδρουλάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ "τρολ" του διαδικτύου και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί απαντήσεις για όσα ακούγονται να λέει ο Γιώργος Ξυλούρης στις επισυνδέσεις.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 28 Νοε 2025 | 16:08
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 28 Νοε 2025 | 13:59

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη - Μέτσολα: "Όχι" σε περικοπές στους αγρότες – "Όχι" σε διαιρεμένη Κύπρο

Η κ. Metsola υπογράμμισε ότι "όσο είναι διαιρεμένη η Κύπρος, η Ευρώπη δεν είναι ολοκληρωμένη".

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 28 Νοε 2025 | 12:29

Βελόπουλος για Τέμπη: Αόρατο χέρι κάνει παρεμβάσεις στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό

Ο κ. Βελόπουλος μίλησε σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 27 Νοε 2025 | 18:41

Τι ισχυρίζεται από τη φυλακή ο αστυνομικός της Βουλής: "Η υπόθεση είναι 'φούσκα', τα παιδιά είναι άθικτα"

Ο αστυνομικός της Βουλής δεν έχει, όπως ισχυρίζεται, κακοποιήσει ούτε τη γυναίκα αλλά ούτε και τα παιδιά τους

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 27 Νοε 2025 | 18:12

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Ανδρουλάκη - Θεοδωρικάκου για το αν υπάρχει κουμπαριά του Μητσοτάκη με τον "Φραπέ"

Ο Ανδρουλάκης προσκόμισε δημοσίευμα εφημερίδας στην Ολομέλεια που αναφέρεται σε κουμπαριά Μητσοτάκη με Ξυλούρη - Απάντηση από τον Θεοδωρικάκο

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 27 Νοε 2025 | 15:50

ΟΠΕΚΕΠΕ - Καβγάς Κωνσταντοπούλου με τη Συρεγγέλα: "Η βρωμιά σας ξεχειλίζει" - "Είναι μπούλινγκ αυτό που κάνετε"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με την αντιπρόεδρο Μαρία Συρεγγέλλα.

ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ 26 Νοε 2025 | 19:16

Πηγές ΝΔ για κατάθεση Αντωνόπουλου: "Ο φίλος του Ανδρουλάκη είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια Ξυλούρη"

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την κατάθεση Αντωνόπουλου - Επιτακτική την προσαγωγή του επονομαζόμενου "Φραπέ" θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 26 Νοε 2025 | 19:12

Ξέφυγε η κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: "Σταμάτα, ανάγωγη" - "Δείξατε το χιτλερικό σας πρόσωπο"

Χαμός στη Βουλή με Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον... Διαμαντή Καραναστάση - Τα έβαλε και με το ΚΚΕ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 26 Νοε 2025 | 16:48

Αστυνομικός της Βουλής: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φρίκη από τη δική μου την υπόθεση"

Ο προφυλακισμένος αστυνομικός μίλησε στο Star, μια συνέντευξη που θα προβληθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

ΒΟΥΛΗ 21 Νοε 2025 | 23:27

Θεοδωρικάκος: "Η νομοθετική πρωτοβουλία για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας υπηρετεί το εθνικό συμφέρον"

"Κανονικότατα συνεχίζεται η λειτουργία της ΟΛΠ ΑΕ, της Cosco, του λιμανιού του Πειραιά με βάση τις συμφωνίες που έχουν γίνει νόμοι του κράτους", ξεκαθάρισε

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 21 Νοε 2025 | 16:39

Κόντρα Λαμπρόπουλου - Κωνσταντοπούλου: "Στηρίζετε τους αναρχικούς" - "Αστυνομικοί έδειραν κόσμο στα Εξάρχεια"

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ζήτησε από την κ. Κωνσταντοπούλου να καταδικάσει τα επεισόδια που προηγήθηκαν από αναρχικούς στα Εξάρχεια

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ" 21 Νοε 2025 | 14:45

Ανδρουλάκης: Έφεραν τον fake "Φραπέ", αλλά ο κανονικός δεν έρχεται για να αποφύγει η ΝΔ την πολιτική φθορά

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για "επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς".

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 20 Νοε 2025 | 17:27

Αρπάχτηκαν Μαρινάκης - Τζανακόπουλος στη Βουλή: "Μιλάτε για χρεοκοπία δέκα χρόνια;" - "Αδιανόητη αλαζονεία"

"Να έχετε λίγο σεβασμό στους πολίτες όταν μιλάτε για τη χρεοκοπία" απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Τζανακόπουλο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20 Νοε 2025 | 12:31

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2026 στη Βουλή - Πιερρακάκης: "Ρεαλιστικός, κοινωνικός, εφαρμόσιμος και αναπτυξιακός"

Μαζί με τον οικονομικό προϋπολογισμό ο κ. Πιερρακάκης κατέθεσε και τον γενικό ισολογισμό και απολογισμό του κράτους για το έτος 2024

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 20 Νοε 2025 | 08:12

Κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2026: Μείωση φόρων για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού προβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και φοροελαφρύνσεις

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 19 Νοε 2025 | 17:57

Η Κωνσταντοπούλου αποθεώνει Καραναστάση μετά την παραίτηση: "Ιδρυσε την Πλεύση Ελευθερίας, την έφερε στη βουλή "

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε θα γίνουμε ποτέ δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ο Διαμαντής το απέδειξε με κάθε πράξη του και κάθε ρανίδα της υπέρβασης του", αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου

ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 87 ΕΤΩΝ 19 Νοε 2025 | 12:00

Boυλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέκου Φλαμπουράρη

"Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και στην οικογένεια του και στο κόμμα του", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς.

19 Νοε 2025 | 11:40

Το κόμμα Καρυστιανού και ο Καραχάλιος

Θα το έμαθε πλέον για τα καλά και η Μαρία Καρυστιανού. Ωραία ιδέα το κόμμα, υπάρχει σίγουρα ρεύμα, αλλά θέλουν πολύ προσοχή οι συνεργάτες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ 18 Νοε 2025 | 18:01

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του Αλέκου Φλαμπουράρη

Θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η είδηση θανάτου του Αλέκου Φλαμπουράρη σε ηλικία 87 ετών

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 17 Νοε 2025 | 15:12

Μαρία Καρυστιανού: "Ο αγώνας μου είναι πολιτικός - Η δίκη για τα Τέμπη θα είναι σικέ"

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε απαισιόδοξη όσον αφορά στην έκβαση της δίκης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

16 Νοε 2025 | 08:33

Καραχάλιος στο TheTOC: Ο Καμμένος μου είπε να πάει την Καρυστιανού στην Κίμπερλι - Ηθελε τη σύζυγό του αντιπρόεδρο

Ο Νίκος Καραχάλιος περιγράφει στο TheTOC το χρονικό της γνωριμίας του με την Μαρία Καρυστιανού και τη βοήθεια που προσέφερε, προκειμένου να προχωρήσει οργανωτικά και πολιτικά η ανακοίνωση του κινήματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ 52Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ 15 Νοε 2025 | 19:11

Στο Πολυτεχνείο Πάνος Ρούτσι και Ηλίας Παπαγγελής - "Να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλος σταθμός που θα γίνει τάφος" [βίντεο]

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου

14 Νοε 2025 | 22:57

Τέμπη: "Δεν ήξερε τον πίνακα χειρισμών της Λάρισας" - Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και για την εκπαίδευσή του

Ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών φέρεται να κατείχε ελάχιστες γνώσεις σχετικά με τον πίνακα αυτόματης χάραξης που έπρεπε να χρησιμοποιεί

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ 14 Νοε 2025 | 17:38

Τέμπη: 10 οικογένειες έχουν αιτηθεί για εκταφή θυμάτων - 33 δεν το επιθυμούν, εννέα δεν έχουν απαντήσει

Η διαδικασία των εκταφών αφορά άλλη, διαφορετική δικογραφία, η οποία δεν θα έχει επίπτωση στην πρόοδο της κύριας δίκης των Τεμπών

ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 14 Νοε 2025 | 15:19

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Μετά το Πάσχα του 2027 οι εκλογές – Το θέμα είναι ποιος θα "σουβλιστεί"

Βορίζια, ακρίβεια, δημοσκοπήσεις, εσωκομματική ηρεμία, αλλά και εκλογές, στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη με τους βουλευτές ΝΔ

«ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» 14 Νοε 2025 | 12:16

Μονομαχία Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ακρίβεια: "Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ" - "Θησαυρίζουν τα ολιγοπώλια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "ανακοινώνει μέτρα παυσίπονα'' για την ακρίβεια

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 14 Νοε 2025 | 11:19

Τέμπη: Ο σταθμάρχης ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη της 23ης Μαρτίου

Το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη της 23ης Μαρτίου 2026, για το δυστύχημα των Τεμπών, επιδόθηκε χθες, με παραλήπτη τον 60χρονο σταθμάρχη που είχε βάρδια εκείνη τη νύχτα

«ΚΑΝΕΛ» 14 Νοε 2025 | 10:36

Καραχάλιος: Ο Καμμένος ήθελε να μας προσφέρει το κουφάρι των ΑΝΕΛ για να ενωθεί με το ΚΥΜΑ της Καρυστιανού

Ο Νίκος Καραχάλιος αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε μία συγκεκριμένη "σεβαστή κυρία" σε ρόλο Αντιπροέδρου.

ΤΙ ΕΙΠΕ 14 Νοε 2025 | 08:45

Καραχάλιος κατά Καμμένου: Έχει μία ροπή προς τη μυθολογία – Η εμπλοκή του επηρέασε τη στάση της Καρυστιανού

Ο Νίκος Καραχάλιος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση των Τεμπών φαίνεται να επηρέασε τη στάση της Μαρίας Καρυστιανού.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Νοε 2025 | 18:11

Ανδρουλάκης: "Εγκληματική οργάνωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ έκλεβε τις επιδοτήσεις των αγροτών και τις έκανε μαύρο χρήμα"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε για "γκεμπελισμό" τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και "τον αρχηγό του Τάγματος των Γενιτσάρων, Γιώργο Φλωρίδη"

ΜΕ ΠΝΠ 13 Νοε 2025 | 17:09

Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - Αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους

Θεσπίζεται δικαίωμα αποζημίωσης παραγωγών που διατηρούν εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο πλήττεται από την επιζωοτία της ευλογιάς

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 13 Νοε 2025 | 12:25

Αποστολάκης στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Είχαμε καταφέρει να βάλουμε μία τάξη - Τώρα το θέμα έχει ξεφύγει"

"Τώρα το θέμα έχει όμως ξεφύγει από ότι φαίνεται" είπε ο κ. Αποστολάκης.

ΤΖΑΚ ΣΛΟΣΜΠΕΡΓΚ 13 Νοε 2025 | 09:23

ΗΠΑ: Ο 32χρονος εγγονός του Τζον Κένεντι θα διεκδικήσει μια έδρα στη Βουλή

Ο Σλόσμπεργκ επισημαίνει ότι αν οι Δημοκρατικοί δεν θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Κογκρέσο, τότε θα υπάρξει κίνδυνος μιας "τρίτης θητείας" του Τραμπ.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ 12 Νοε 2025 | 22:44

Τέμπη: Σε απολογία Τριαντόπουλος και Αγοραστός για αλλοίωση στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Οι απολογίες των συνολικά οκτώ κατηγορουμένων για την τραγωδία στα Τέμπη, θα ληφθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 12 Νοε 2025 | 15:05

Κούβελας για Καρυστιανού: Της είπα ότι, αν κάνει κίνηση, είμαστε μαζί της - Δεν θέλει να έχει σχέση με Κωνσταντοπούλου

Ο πρόεδρος της Πνοής Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας, τόνισε πως έχει καλή σχέση με την κ. Καρυστιανού και συναντήθηκε δύο φορές μαζί της, ενώ του είχε μεταφέρει πως σκεφτόταν να κινηθεί πολιτικά

ΒΟΥΛΗ 12 Νοε 2025 | 14:42

"Μάχη" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την κατάθεση του αντιπροέδρου της Cognitera

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του Ιωάννη Κάτρη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.