Βουλή: Όταν η Νίνα Κασιμάτη συνάντησε τον Πολάκη

Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης της ΝΔ μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

bouli-otan-i-nina-kasimati-sunantise-ton-polaki
SHARE THIS
0
SHARES

Με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι χθες το απόγευμα η πενθήμερη συζήτηση του προυπολογισμού του 2020.

Του πρώτου προυπολογισμού της ΝΔ μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Η αίθουσα στην Ολομέλεια του Σώματος ήταν σχεδόν γεμάτη καθώς όσοι από τους βουλευτές επιθυμούν να μιλήσουν πρέπει να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα από την πρώτη ημέρα.

Ωστόσο οι προσεκτικοί παρατηρητές «φωτογράφισαν» ενδιαφέροντα στιγμιότυπα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς να είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στην αίθουσα.

Από τους έξι ήταν μόνο δύο.

Ο Αλέξης Τσίπρας που κοιτούσε συνεχώς το κινητό του και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσήλθε στην αίθουσα καθυστερημένος και ενώ είχε ξεκινήσει την τοποθέτηση του ο εισηγητής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης.

 

Ο Πρωθυπουργός κάθισε δίπλα στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα και συνομίλησε μαζί του, αλλά και με τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρο Σκυλακάκη.

Λίγη ώρα αργότερα πλησίασε τον Πρωθυπουργό και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αλλά και η υφυπουργός Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η τελευταία πάντως φάνηκε να είναι κρυωμένη καθώς λίγη ώρα νωρίτερα έδειχνε σε βουλευτή ότι παίρνει καραμέλες για το λαιμό.

 

Αρκετά καθυστερημένη μπήκε στην αίθουσα η Νίνα Κασιμάτη η οποία έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη αλλά και το ίδιο της το κόμμα με την ανάρτηση της για τους αστυνομικούς.

Κάθισε δίπλα στον Σωκράτη Φάμελλο και όπως φάνηκε αντήλλαξαν μια τυπική καλησπέρα.

Αντίθετα πιο εγκάρδιος μαζί της ήταν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που την χαιρέτησε και της έκανε νεύμα ότι θέλει να της μιλήσει.

Εκεί που πάντως πήρε τα πάνω της η Νίνα Κασιμάτη ήταν όταν έκανε την εμφάνιση του ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε στο μπροστινό από εκείνη αίθουσα και εκείνη τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη.

Μετά τις τοποθετήσεις των εισηγητών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ Μανούσου Βολουδάκη και Κατερίνας Παπανάτσιου αντίστοιχα. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αποχώρησαν από την αίθουσα.

 

Μεταξύ εκείνων που παρέμεινε ήταν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών άκουσε όλους τους ομιλητές, αλλά φάνηκε διατεθειμένος να απαντήσει και στις απορίες του Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος για πρώτη φορά εθεάθη με γυαλιά οράσεως  

 

Την ίδια ώρα στο εντευκτήριο των βουλευτών είχαν σχηματιστεί «πηγαδάκια» με κεντρικό και πολυπληθέστερο εκείνο του Αντώνη Σαμαρά.

Τον πρώην πρωθυπουργό πλαισίωναν (μεταξύ άλλων) η Ζέτα Μακρή, ο Χρήστος Κέλλας, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Κώστας Μπορδάνος, ο Κώστας Κυρανάκης κα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς εξιστορούσε περιστατικά κοινοβουλευτικής ιστορίας από παλιότερες συζητήσεις προυπολογισμών.

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ  Βασίλης Σπανάκης βρήκε ευκαιρία για να ξεναγήσει φίλους και ψηφοφόρους στους διαδρόμους και τις αίθουσες της Βουλής.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook