Follow us

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΧΡΟΝΟΚΟΦΤΗΣ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

Στην ψηφοφορία, τα κόμματα τοποθετήθηκαν, ως ακολούθως:

  • Επί της αρχής, "Ναι" δήλωσαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. "Παρών" δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και Νίκη. "Όχι" δήλωσαν το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

  • Επί του άρθρου 1 (σ.σ. διασφάλιση της τήρησης του χρόνου ομιλίας με ηλεκτρονικό τρόπο), "Ναι" δήλωσε η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νίκη. "Παρών" δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση. "Όχι" δήλωσαν το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

  • Επί του άρθρου 2 (σ.σ. προσδιορισμός χρονικού διαστήματος εντός του οποίου μπορεί να προβληθεί αντίρρηση αντισυνταγματικότητας), "Ναι" δήλωσαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. "Παρών" δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νίκη. "Όχι" δήλωσαν η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

  • Επί του άρθρου 3 (σ.σ. ρητή απαγόρευση αγόρευσης υπό διπλή ιδιότητα): "Ναι" δήλωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση. "Παρών" δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νίκη. "Όχι" δήλωσαν η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Στύλιος: "Η απεριόριστη χρήση του λόγου, δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος του δικαιώματος λόγου των βουλευτών"

Πρόκειται για μια απαραίτητη τροποποίηση που προστατεύει την κοινοβουλευτική διαδικασία, θωρακίζει το απεριόριστο δικαίωμα γνώμης των βουλευτών και της δυνατότητας να τοποθετούνται, μετά από ενημέρωση, ώριμη σκέψη και εκτίμηση της κατάστασης, δήλωσε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος, κατά τη συζήτηση των προτάσεων του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, τροποποίησης διατάξεων του Κανονισμού. Επιδιώκεται, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, η χρήση του κοινοβουλευτικού λόγου να γίνεται με μέτρο και υπενθύμισε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να μιλήσει πέρα από τον προβλεπόμενο χρόνο, ούτε ένα δευτερόλεπτο, γιατί κλείνει το μικρόφωνο, μετά από προειδοποίηση.

"Η απεριόριστη χρήση του λόγου, από πρόσωπα με συγκεκριμένες θεσμικές ιδιότητες, δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος του δικαιώματος λόγου των βουλευτών", υπογράμμισε ο κ. Στύλιος και τόνισε ότι η ρύθμιση της συζήτησης επιδιώκει τη διαθεσιμότητα περισσότερου χρόνου στους βουλευτές, για να τοποθετηθούν και να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους και να μπορούν να μιλούν νωρίτερα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Ολομέλειας.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η πρόταση αφορά "μικρή τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής" και σημείωσε πως διασφαλίζεται ότι ο μεγαλύτερος δυνατόν αριθμός βουλευτών θα απολαύει, κάθε φορά, του δικαιώματος γνώμης. "Το Σύνταγμα κατοχυρώνει, ως απεριόριστο το δικαίωμα του βουλευτή στην έκφραση γνώμης", επισήμανε ο κ. Στύλιος και εξήγησε ότι με την προτεινόμενη διατάξη (σ.σ χρονοκόφτης) ο χρόνος όλων των ομιλιών θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και αυτόματα με τη χρήση σχετικής εφαρμογής και μετά την παρέλευση του χρόνου αγόρευσης, η εφαρμογή θα διακόπτει αυτόματα τη χρήση του μικροφώνου από τον ομιλούντα. Έτσι θα τηρείται ο χρόνος ομιλίας όλων όσων λαμβάνουν το λόγο. Οι υπουργοί και οι πρόεδροι των ΚΟ, πέρα από τον χρόνο που προβλέπεται, θα μπορούν να λαμβάνουν τον λόγο μέχρι τρεις φορές και όχι απεριόριστα.

Αναφορικά με τον χρονικό περιθώριο για την προβολή αντιρρήσεων αντισυνταγματικότητας, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι αφορά σε ενιαία συζήτηση επί της αρχής, επί των άρθρων και επί του συνόλου και η αντίρρηση μπορεί να προβάλλεται, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια μέχρι το πέρας του χρόνου που διατίθεται αρχικά, στους εισηγητές και τους ειδικούς αγορητές. Η συζήτηση επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας, θα αρχίζει, εντός δύο ωρών, μετά τη λήξη του χρονικού αυτού διαστήματος. "Δίνεται χρόνος, με αυτόν τον τρόπο, για ενημέρωση και προετοιμασία, για τη συμμετοχή των βουλευτών στη συζήτηση", είπε ο κ. Στύλιος.

Αναφορικά με τη ρητή απαγόρευση αγόρευσης υπό διπλή ιδιότητα, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι υφίσταται ομόφωνη γνωμοδότηση της ολομέλειας του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, σύμφωνα με την οποία, δεν επιτρέπεται η χρήση του δικαιώματος αγόρευσης αθροιστικά από πρόσωπα που διαθέτουν στη Βουλή των Ελλήνων περισσότερες από μια ιδιότητες. Το δικαίωμα αγόρευσης, ουδέποτε ήταν απεριόριστο στη Βουλή, σύμφωνα με τον Κανονισμό, είπε ο κ. Στύλιος. Η ισχύς των διατάξεων αρχίζει από τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο κ. Στύλιος επισήμανε, τέλος, ότι ο πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη ενημερώσει τη Διάσκεψη των Προέδρων ότι επίκειται ευρεία και περισσότερο συστηματική πρόταση τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής, με το νέο έτος.

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Δουδωνής: Χρειάζεται να αναστηλώσουμε το κύρος του Κοινοβουλίου γιατί αυτό είναι το κύρος της Δημοκρατίας μας

"Χρειάζεται να αναστηλώσουμε το κύρος του Κοινοβουλίου γιατί αυτό είναι το κύρος της Δημοκρατίας μας", ανέφερε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, κατά τη συζήτηση της τροποποίησης διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και πρόσθεσε:

"Το κύρος του Κοινοβουλίου έχει τρωθεί, έχει χτυπηθεί από αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές. Αυτές αφορούν τόσο στον τρόπο -δηλαδή στην υπέρβαση του χρόνου, στην αγνόηση των πλαισίων του Κανονισμού- όσο και στο περιεχόμενο. Θα σας δώσω δύο παραδείγματα:

Τι σημαίνει να χρησιμοποιούνται λέξεις όπως "κακιά", "υστερική", "απαίσια", "χυδαία"; Ο μανιχαϊστικός άξονας "καλός - κακός" δεν πρέπει να έχει ακουστεί στο Κοινοβούλιο τα τελευταία πενήντα χρόνια. Δεν μπορεί το περιεχόμενο μιας ομιλίας να προσβάλει τη χώρα, έστω και αναφερόμενο στο παρελθόν. Αναφέρομαι στον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι φροντίζει η χώρα να μην είναι το "ρεντίκολο της Ευρώπης". Με συγχωρείτε, έχω διαφορετική εικόνα για την Ελλάδα".

Επίσης, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε "δεν είναι δυνατόν να ψηφίζεται μια διάταξη στην αναθεώρηση του Συντάγματος -για τις Εξεταστικές από τη μειοψηφία- και να μην περιφρουρείται, όταν η μειοψηφία δεν μπορεί να καλέσει εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, όπως είδαμε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ή να καταστρατηγούνται διατάξεις, όπως εκείνες για την επιστολική ψήφο, με αντισυνταγματικό τρόπο, όπως είδαμε τον περασμένο Ιούλιο".

Ο κ. Δουδωνής επεσήμανε ότι η "Ώρα Πρωθυπουργού" δεν τηρείται και σε αυτό το πνεύμα σημείωσε ότι απαιτείται συνολική αναθεώρηση του Κανονισμού για την περιφρούρηση του κύρους του Κοινοβουλίου.

Σε σχέση με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, ο βουλευτής τόνισε ότι η πρόταση για τη διάρκεια της ομιλίας των βουλευτών, των προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και των λοιπών ομιλητών περιφρουρεί την εφαρμογή του πλαισίου του Κανονισμού και το ΠΑΣΟΚ θα δηλώσει υπέρ.

Για τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, σωστά, όπως είπε, τίθεται χρονικό πλαίσιο μέχρι το τέλος της ομιλίας του τελευταίου ειδικού αγορητή και σωστά τοποθετείται όριο δύο ωρών. Υπέρ θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ρητή απαγόρευση αγόρευσης υπό διπλή ιδιότητα.

ΒΟΥΛΗ

Καλαματιανός: Καταστρατήγηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής με ευθύνη της πλειοψηφίας

Αυτό που οδηγεί στη διαπίστωση ότι έχει τρωθεί το κύρος του κοινοβουλίου είναι η καταστρατήγηση και η αντίθεση των πράξεων και ενεργειών της πλειοψηφίας, απέναντι στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό, ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, κατά τη συζήτηση τροποποιήσεων διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

"Έχει εμπεδωθεί η άποψη των πολιτών ότι καλοκαίρι έγινε μια κοινοβουλευτική εκτροπή, όταν υπεβλήθη ένα αίτημα αναβολής της συζήτησης και το προεδρείο δεν θέλησε ποτέ να προχωρήσει σε ψηφοφορία, επί του αιτήματος αναβολής, σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Μάλιστα ζήσαμε τα γεγονότα εκείνα, να μην έρθουν 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και 67 να καταθέσουν επιστολική ψήφο, προφανώς γιατί κάποιοι δεν επιθυμούσαν να είναι εδώ και να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους", είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καλαματιανός υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να γίνει μια συνολική συζήτηση για τις αλλαγές που απαιτούνται στον Κανονισμό και να δοθεί βάρος στην εφαρμογή ή την αλλαγή του Κανονισμού, ώστε "να μην κατατίθενται τροπολογίες τα μεσάνυχτα και να συζητώνται την άλλη μέρα το πρωί, να υπάρχει δυνατότητα στην αντιπολίτευση να ψηφίζει χωριστά τα άρθρα κάθε τροπολογίας και όχι σε ένα κείμενο και να αναγκάζεται να ψηφίζει κάποια τροπολογία παρότι υπάρχουν και διατάξεις θετικές, ώστε να υπάρχει σεβασμός της αντιπολίτευσης από τον πρωθυπουργό και να έρχεται στη Βουλή να απαντά σε ερωτήσεις των προέδρων της αντιπολίτευσης".

Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε μάλιστα ότι ο Σωκράτης Φάμελλος έχει καταθέσει 11 ερωτήσεις στον πρωθυπουργό αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει σε καμία. Ο κ. Καλαματιανός είπε επίσης ότι οι διατάξεις είναι αποσπασματικές ενώ θα έπρεπε να συζητηθεί συνολικά ο χρόνος των ομιλιών των προέδρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 15 Δεκ 2025 | 13:03

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας: Αναλυτικά οι διατάξεις για τα μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ν/σ αφορά σε μισθολογικές ρυθμίσεις για το στρατιωτικό προσωπικό, αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, εθελοντική στράτευση γυναικών και άλλες διατάξεις.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ 15 Δεκ 2025 | 12:53

H Μαρία Συρεγγέλα καταθέτει αγωγή σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Λόγω της "κυρίας Ferrari"

Σύμφωνα με τη Μ. Συρεγγέλα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου την έχει συκοφαντήσει ότι είχε συνεργάτη την κα Σεμερτζίδου

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

"ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΧΩΡΑ" 15 Δεκ 2025 | 11:51

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ αλλά με πτώση 1,5% σε έναν μήνα - Πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης, Πιερρακάκης, Τσίπρας

Η ΝΔ λαμβάνει το 23,7% στην πρόθεση ψήφου - Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός του 2025 λέει το 40,6%.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 14 Δεκ 2025 | 19:26

Ανδρουλάκης: Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η ανείπωτη τραγωδία στο Σίδνεϊ

"Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό της Αυστραλίας", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΟΜΙΛΙΑ 14 Δεκ 2025 | 18:44

Απολογισμός δράσης από τον Χρυσοχοϊδη στην ομιλία για τον προϋπολογισμό: Τεράστια η δραστηριότητα του ελληνικού FBI

"Το "ελληνικό FBI στους 13 μήνες της λειτουργίας του έχει συλλάβει 1900 κατηγορούμενους και οι 550 εξ αυτών είναι αυτή τη στιγμή προφυλακισμένοι" είπε στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ 14 Δεκ 2025 | 12:04

"Εσείς χειροκροτούσατε Βαρουφάκη, εμείς Πιερρακάκη": Η απάντηση Παπαθανάση στη νέα επίθεση Πολάκη

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ, του Νίκου Παπαθανάση και του Παύλου Πολάκη

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Δεκ 2025 | 11:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν πως έκανα σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το επεισόδιο με τον Γιώργο Ξυλούρη

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 20:53

Κωνσταντοπούλου: "Εγώ προσωπικά "έχω σκίσει πολλά καλσόν" - Είναι φράση με "ταξικό" πρόσημο όχι σεξιστικό"

Τη δική της απάντηση για τη φράση που εξαπέλυσε με στόχο την αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Μαρία Συρεγγέλα, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 12:34

Γεωργιάδης για σύλληψη κουμπάρου Ανδρουλάκη: "Πάει πολύ το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για ''Γκρούεζες''"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή τη δεύτερη μέρα της συζήτησης για το προϋπολογισμό

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 12:03

ΠΑΣΟΚ:"Ποιον κρατά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος κ. Χιλετζάκης, και δεν τον διαγράφει η ΝΔ;"

"Θα διαγράψει η Νέα Δημοκρατία τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, κ. Χιλετζάκη, από μέλος της;", αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 11:42

Παράνομες επιδοτήσεις: Απόψε η μεταγωγή των συλληφθέντων στην Αθήνα - Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες

Η μεταγωγή τους στην Αθήνα αναμένεται να γίνει απόψε, ενώ τη Δευτέρα πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων Αρχών.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 13 Δεκ 2025 | 09:50

Βουλή: Δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του 2026 - Δείτε Live

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Δεκ 2025 | 22:56

Σκληρή κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου: "Έχετε το μονοπώλιο της τοξικότητας" - "Δεν πρέπει να χαίρεστε αλλά να ντρέπεστε"

"Εμείς είχαμε 1,76 δισεκατομμύρια. Αν είχαμε 1,77, μαντέψτε: θα το δίναμε. Εκτός αν πας να φορολογήσεις κάποιους", είπε προς τον κ. Φάμελλο

ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ 12 Δεκ 2025 | 18:08

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Ανδρουλάκης διαγράφει τον κουμπάρο του μετά τη σύλληψη - Τον είχε διώξει και η Γεννηματά το 2019

Ο δικηγόρος είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση της Φώφης Γεννηματά το 2019 και επανήλθε το 2021, επί ηγεσίας Νίκου Ανδρουλάκη

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 12 Δεκ 2025 | 17:44

Επίθεση Πολάκη σε Πιερρακάκη: "Από την αυλή του Σημίτη, τακίμιασε με τον Μητσοτάκη - Πρέπει να αποτύχει στο έργο του"

Ο Παύλος Πολάκης εκφράζει τη διαφωνία του και με τον Δημήτρη Λιάκο, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε "επιτυχία" την εκλογή Πιερρακάκη

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ 12 Δεκ 2025 | 14:44

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα διαγράψει ο Ανδρουλάκης τους κουμπάρους του;"

"Θα ζητήσει άμεσα τη διαγραφή τους ή θα ισχύσουν και εδώ δύο μέτρα και δύο σταθμά;", διερωτώνται πηγές της ΝΔ.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 12 Δεκ 2025 | 10:58

Χαμός στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ για τις συλλήψεις: "Είναι κουμπάρος του Ανδρουλάκη" - "Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός"

Κόντρα ανάμεσα στον Μ.Λαζαρίδη και τη Μ.Αποστολάκη για τις συλλήψεις στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 12 Δεκ 2025 | 09:51

Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα για τον "Φραπέ" και δέχθηκα απειλές ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι του ζητήθηκε ο λόγος γιατί δήθεν μίλησε απαξιωτικά για την Κρήτη - "Να μετράμε τις κουβέντες μας για τον Φραπέ".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ 12 Δεκ 2025 | 09:23

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η εκλογή Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί εθνική και προσωπική επιτυχία

Η εκλογή Πιερρακάκη στη θέση του Προέδρου του Eurogroup, "σημαίνει οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δηλώνουν έτοιμοι να μελετήσουν τα μαθήματα που διδάσκει η ελληνική κρίση"

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 12 Δεκ 2025 | 08:17

Βουλή: Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2026 - Ψηφίζεται το βράδυ της Τρίτης με ομιλία Μητσοτάκη

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης, με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η ΒΟΥΛΗ ΕΓΙΝΕ... ΡΟΝΤΕΟ 11 Δεκ 2025 | 23:50

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα παραπεμφθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στον εισαγγελέα θα δοθούν τα πρακτικά της κατάθεσης του "Φραπέ" στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 11 Δεκ 2025 | 22:33

Συγχαρητήρια και από ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη για το Eurogroup: Θετική εξέλιξη για τη χώρα

"Η εκλογή ενός Έλληνα αξιωματούχου στο υψηλό αξίωμα του Προέδρου του Eurogroup είναι μια αδιαμφισβήτητα σημαντική και θετική εξέλιξη για τη χώρα"

ΧΑΜΟΣ 11 Δεκ 2025 | 17:56

Καταγγελία Κωνσταντοπούλου για απειλές Φραπέ: "Θα τη σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι" - Ζητά να συλληφθεί

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητά τη σύλληψη του μάρτυρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου για ψευδομαρτυρία

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 11 Δεκ 2025 | 17:08

Boυλή: Άρθηκε η ασυλία του Αθανάσιου Καββαδά της ΝΔ - Κατηγορείται για απάτη σε βάρος περιουσίας ΟΤΑ

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν 256 βουλευτές, 4 καταψήφισαν και ένας βουλευτής δήλωσε "παρών"

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΜΠΑΣ 11 Δεκ 2025 | 11:44

Βουλευτής της Ελληνική Λύσης σήκωσε κηδειόχατο στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κώστας Μπούμπας ανάρτησε κηδειόχαρτο για το τέλος του πρωτογενή τομέα παραγωγής στην εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11 Δεκ 2025 | 06:35

Το αγροτικό μέτωπο ταράζει τη ΝΔ: "Μας κοροϊδεύετε;" - Ηλεκτρισμένο το κλίμα στους βουλευτές

Η ασφυκτική πίεση που νιώθουν οι βουλευτές της περιφέρειας από αγρότες και κτηνοτρόφους, εκτονώθηκε χθες στην "γαλάζια" σύσκεψη στην οδό Πειραιώς.

ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ 10 Δεκ 2025 | 19:51

Στα κάγκελα οι βουλευτές ΝΔ για τα μπλόκα: "Είναι μέσα όλοι οι δικοί μας" - Τσιάρας: "Χωρίς ελέγχους θα χάναμε τις επιδοτήσεις"

"Οι έλεγχοι ήταν προαπαιτούμενο. Αν δεν γίνονταν έλεγχοι θα διακινδύνευαν οι ίδιοι οι ευρωπαϊκοί πόροι" σημείωσε ο κ. Τσίαρας

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

ΥΠΟΙΚ 10 Δεκ 2025 | 08:29

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας – Τι προβλέπουν οι διατάξεις

Ρυθμίσεις για ανακατανομή πόρων, μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και φορολογικά θέματα στα Ελληνικά Ναυπηγεία περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο.

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 06:40

"Μύλος" με το αγροτικό: Η παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και τα "γαλάζια" καρφιά εκ των έσω

Το "μπαρούτι" που μυρίζει εδώ και μέρες μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 09 Δεκ 2025 | 16:11

Τσουκαλάς: "Η κυβέρνηση έπαιζε κρυφτό εδώ και μήνες - Της ήταν αόρατοι οι αγρότες"

Ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο "γαλάζια" εγκληματική οργάνωση, υπενθυμίζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα των αγροτών.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 13:23

Καλπάκης για τα έκτροπα των αγροτών στην Κρήτη: "Δεν μπορώ να τους πω να δείξουν τακτ"

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ 09 Δεκ 2025 | 11:09

Επιμένει για το "βίοι παράλληλοι" ο πρώην διευθυντής της Αυγής: "Ούτε με άδειασε κανένας, ούτε άδειασα κανέναν"

Για την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας "Η Αυγή", λόγω του κυριακάτικου πρωτοσέλιδου, μίλησε ο δημοσιογράφος Σπύρος Σουρμελίδης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Δεκ 2025 | 18:31

Κυρανάκης: Περισσότεροι οδηγοί και λεωφορεία το 2026, επέκταση Μετρό, έργα σε προαστικό, οι λύσεις μας για το κυκλοφοριακό

Ο κ. Κυρανάκης παραδέχτηκε ότι "υπάρχουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την μεγάλη καθυστέρηση στις μετακινήσεις των πολιτών"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 13:35

Ανδρουλάκης για κυκλοφοριακό χάος: Η αναξιοπιστία του πρωθυπουργού είναι παροιμιώδης, όπως σε όλα τα μείζονα θέματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε στη Βουλή τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 08 Δεκ 2025 | 13:23

Γ. Μπουλέκος για πρωτοσέλιδο Αυγής: Δεν παραιτούμαι - Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το άρθρο μου ερμηνεύτηκε ως μομφή σε Τσίπρα

Τι είπε ο υπεύθυνος για τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουλέκος, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Αυγής και την παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΔΡΟΜΟΥΣ 07 Δεκ 2025 | 16:07

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της "Αυγής", μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: "Δεν απηχεί τις απόψεις μας" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της Αυγής ο Σπύρος Σουρμελίδης, λόγω του σημερινού κυριακάτικου πρωτοσέλιδου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 07 Δεκ 2025 | 14:40

Χαρακόπουλος: Κανένας "Φραπές" δεν θα μπορεί πλέον να παίρνει επιδοτήσεις - Πληρωμές μέχρι τις γιορτές

Ο γγ της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε ότι "μετά την Πρωτοχρονιά θα ανοίξει ένας νέος ενάρετος κύκλος στο σύστημα καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων"

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

ΣΤΟ MEGA 05 Δεκ 2025 | 07:56

Ανδρουλάκης: Στόχος μου η πολιτική αλλαγή - Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος, το σχέδιο και ο στόχος για πολιτική αλλαγή δεν διαταράσσεται, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ενωμένο τον αγώνα, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 04 Δεκ 2025 | 20:01

Πηγές ΝΔ: Η κατάθεση Ν. Μπουνάκη, στενού φίλου του Ν. Ανδρουλάκη, τίναξε στον αέρα το αφήγημα ΠΑΣΟΚ

"Ο μάρτυρας -και αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ- εμφανίστηκε να διαφωνεί με την πρόταση του κόμματός του"

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 04 Δεκ 2025 | 17:52

Πιερρακάκης για σχολάζουσες κληρονομιές: Θέτουμε τη χώρα σε κίνηση - Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία

"Αφήνουμε πίσω μας παθογένειες δεκαετιών. Χτίζουμε μηχανισμούς που παράγουν αποτέλεσμα", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 04 Δεκ 2025 | 16:26

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΠΑΣΟΚ για Μπουνάκη - Ο ίδιος ουδέποτε δήλωσε δημόσιες εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα, δεν έχει λάβει επιδοτήσεις

"Οι αγρότες σήμερα είναι στους δρόμους γιατί βιώνουν τις συνέπειες από τη δράση ενός εγκληματικού δικτύου", αναφέρουν πηγές ΠΑΣΟΚ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ 04 Δεκ 2025 | 12:05

Ο Μπουνάκης απορρίπτει τις κατηγορίες για τις δηλώσεις στη λίμνη Κάρλα και τα 3.500 στρέμματα - ΝΔ: Εκτεθειμένο το ΠΑΣΟΚ

"Το σύστημα δεν επιτρέπει δήλωση δημόσιων εκτάσεων, να το διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή, η υπόθεση πλήττει την επιχείρησή μου", είπε ο Νίκος Μπουνάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 03 Δεκ 2025 | 16:00

Στη Βουλή η Γκίλφοϊλ: Η θερμή αγκαλιά του Κακλαμάνη που την περίμενε με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Βουλής υποδέχτηκε την πρέσβειρα των ΗΠΑ με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και έναν θερμό ασπασμό

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 03 Δεκ 2025 | 11:29

Πέτρος Παππάς: Δεν ανασκεύασα κάτι για τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν μου ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ κάτι τέτοιο

"Παρέθεσα ολόκληρο το κομμάτι του debate που είχαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη", ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 03 Δεκ 2025 | 10:34

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα - "Βιώνουμε όλοι μία τραγική κατάσταση"

"Ποιότητα ζωής για όλους" είναι το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ 03 Δεκ 2025 | 09:36

Αυστηροποιήθηκε ο νόμος περί όπλων - "Ναι" από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε "παρών"

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 02 Δεκ 2025 | 18:37

Στη Βουλή η τροπολογία αυστηροποίησης των ποινών για την οπλοκατοχή - Τι ισχύει για τις μπαλωθιές

Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 2.000 έως 50.000 ευρώ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 02 Δεκ 2025 | 16:21

Σδούκου σε Καρχιμάκη: "Δεν είστε για πολιτική, είστε για stand-up comedy" - Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ [βίντεο]

"Στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι σενάριο για stand up comedy, όπως το απαξιώνει η Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 02 Δεκ 2025 | 16:19

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - "Υπάρχει δικό τους στέλεχος που έχει κερδίσει το λαχείο;"

"Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι φοβούνται; Γιατί δεν θέλουν να παραπεμφθούν ο "χασάπης" και η "αγρότισσα με τη Ferrari" στη Δικαιοσύνη;" αναφέρουν πηγές ΝΔ

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2025 | 11:11
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 02 Δεκ 2025 | 07:51

Διαθήκες: Τι αλλάζει με την προστασία των κληρονόμων για χρέη, για συντρόφους και συζύγους

Μετά από 8 δεκαετίες ήρθε η ώρα ριζικής αλλαγής για το Κληρονομικό Δίκαιο, με ένα νομοσχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση του υπ. Δικαιοσύνης.

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 21:05

Τα μαζεύει ο Πέτρος Παππάς για την εργατικότητα και τα επιτεύγματα του Άδωνι Γεωργιάδη

"Αν όλα αυτά ο υπουργός τα αντιλαμβάνεται ως "έπαινο", τότε ας τα κρατήσει. Είναι αποκλειστικά δικά του", ανέφερε στη νέα του δήλωση

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 17:06

Τσουκαλάς: Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών - Aντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό

"Τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος που είναι εύλογα και δίκαια, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 01 Δεκ 2025 | 15:37

Φραστική επίθεση από τον "γαλάζιο" υποψήφιο στον ΔΣΑ καταγγέλλει ο Δουδωνής - Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, "έξω από τον Δικηγορικό Σύλλογο σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 11:09

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στα κόμματα της αντιπολίτευσης για αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών

"Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 86", δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ 01 Δεκ 2025 | 10:45

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το Ιδρυμα Νεολαίας: Εδιναν 180.000 ευρώ για ανύπαρκτα γεύματα εν μέσω lockdown

Δημοσίευμα του tvxs αναφέρει ότι εν μέσω καθολικού lockdown, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κατέβαλε χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία catering για παροχή γευμάτων σε φοιτητική εστία.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2025 | 15:25

Τσουκαλάς για "Φραπέ": Το ζήτημα δεν είναι η κουμπαριά, αλλά αν αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ξεμπλοκαριστούν τα ΑΦΜ

"Όταν ο "Φραπές" λέει στον αδελφό του "μίλα με τον κουμπάρο σου πριν έρθεις στην Κρήτη", τι εννοεί;", αναρωτήθηκε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 14:06
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2025 | 12:09

Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Τα "καθρεφτάκια" της κυβέρνησης δεν καλύπτουν την ανεπάρκεια της

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε "ούτε λέξη για την παταγώδη αποτυχία της επταετούς διακυβέρνησης του στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2025 | 11:39

Στην Πάτρα ο Ανδρουλάκης για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα: Κορυφαίο ζήτημα η περιφερειακή ανάπτυξη

"Είμαι χαρούμενος που γιορτάζουμε σήμερα τον πολιούχο της πόλης, τον Άγιο Ανδρέα, εδώ στην Πάτρα και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 29 Νοε 2025 | 08:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Φραπές και η "κουμπαριά" με τον Μητσοτάκη άναψαν φωτιές - Απειλητική ανάρτηση κατά Ανδρουλάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ "τρολ" του διαδικτύου και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί απαντήσεις για όσα ακούγονται να λέει ο Γιώργος Ξυλούρης στις επισυνδέσεις.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 28 Νοε 2025 | 14:07

Τσουκαλάς: Τί φοβόταν η κυβέρνηση και δεν έκανε δεκτό το αίτημα για βίαιη προσαγωγή του Ξυλούρη;

"Όχι άλλο κρυφτό από τη Νέα Δημοκρατία", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 28 Νοε 2025 | 13:59

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη - Μέτσολα: "Όχι" σε περικοπές στους αγρότες – "Όχι" σε διαιρεμένη Κύπρο

Η κ. Metsola υπογράμμισε ότι "όσο είναι διαιρεμένη η Κύπρος, η Ευρώπη δεν είναι ολοκληρωμένη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 28 Νοε 2025 | 12:21

ΠΑΣΟΚ: Επίσημη ομολογία επιβράδυνσης της οικονομίας πίσω από το κυβερνητικό success story

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνεται και αυτό οφείλεται στην δραματική υποχώρηση των επενδύσεων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Νοε 2025 | 10:54

Τι ισχύει τελικά με την κουμπαριά των οικογενειών Μητσοτάκη και Ξυλούρη: Το δημοσίευμα, η κόντρα και η αλήθεια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε κουμπαριά Ξυλούρη – Μητσοτάκη, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για ψέματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοε 2025 | 08:09

Η Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε την πρόταση Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν συμφώνησα με την παραίτησή του"

Η πρώην υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση, καθώς θεωρούσε πως ο Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί εκείνη τη χρονική στιγμή.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR 27 Νοε 2025 | 21:22

Δημοσκόπηση GPO: 7 στους 10 θέλουν νέα κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ έχει διπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Στο 25,2% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και στο 12,6% το ΠΑΣΟΚ, υποχωρούν κι άλλο Πλεύση Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 21% ένα πιθανό κόμμα Τσίπρα

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 27 Νοε 2025 | 18:41

Τι ισχυρίζεται από τη φυλακή ο αστυνομικός της Βουλής: "Η υπόθεση είναι 'φούσκα', τα παιδιά είναι άθικτα"

Ο αστυνομικός της Βουλής δεν έχει, όπως ισχυρίζεται, κακοποιήσει ούτε τη γυναίκα αλλά ούτε και τα παιδιά τους

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 27 Νοε 2025 | 18:12

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Ανδρουλάκη - Θεοδωρικάκου για το αν υπάρχει κουμπαριά του Μητσοτάκη με τον "Φραπέ"

Ο Ανδρουλάκης προσκόμισε δημοσίευμα εφημερίδας στην Ολομέλεια που αναφέρεται σε κουμπαριά Μητσοτάκη με Ξυλούρη - Απάντηση από τον Θεοδωρικάκο

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 27 Νοε 2025 | 15:50

ΟΠΕΚΕΠΕ - Καβγάς Κωνσταντοπούλου με τη Συρεγγέλα: "Η βρωμιά σας ξεχειλίζει" - "Είναι μπούλινγκ αυτό που κάνετε"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με την αντιπρόεδρο Μαρία Συρεγγέλλα.