Βουλή: Ψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για τα Rafale - Θολή στάση ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε "επιφύλαξη"

Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας με τις συμβάσεις για την απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Βουλή

Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας με τις συμβάσεις για την απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ καταψήφισε ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Μακάριος Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία μας καθώς κανείς είπε δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι αυτά τα αεροσκάφη είναι απαραίτητα για την ισχυροποίηση της χώρας μας, ιδιαίτερα στην τρέχουσα ευαίσθητη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα. Με την απόκτηση αυτών αεροσκαφών, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, οχυρώνουμε την άμυνά μας και κατοχυρώνουμε τις προϋποθέσεις της ειρήνης απέναντι σε μια συνεχούς και κλιμακούμενης προκλητικότητας και επιθετικότητας από τη γείτονα χώρα.

Παράλληλα είπε πως η κυβέρνηση αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια λόγων και έργων καθώς από την στιγμή που η προμήθεια αεροσκαφών αποτέλεσε μια αναγνωρισμένη ανάγκη στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού, αυτή μερίμνησε ώστε σε μόνον τέσσερις μήνες να έρθει η Συμφωνία στη Βουλή, προς κύρωση. Αναφορικά με τις συμβάσεις ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως σε λίγους μήνες θα έχουμε και τα απτά αποτελέσματα αυτής της κύρωσης, με την ένταξη των πρώτων έξι μαχητικών Rafale στο οπλοστάσιο της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η συμφωνία αυτή αποδεικνύει ταυτόχρονα και το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας με την Γαλλία. Σημείωσε ότι η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα χωρίς να θυσιάζεται η ακεραιότητα και η αποτελεσματικότητα σε κανένα επίπεδο, με όρους που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την λογοδοσία για τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν το νομοσχέδιο γιατί αυτό είναι το " εθνικά απαιτητό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι εισηγήθηκε η μειοψηφία

Ο εισηγητής της μειοψηφίας Γιώργος Τσίπρας, επέμεινε στην κριτική για τις διαδικασίες του επείγοντος που επέλεξε η κυβέρνηση για την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου λέγοντας πως "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε προχωράμε, έτσι. Υπάρχουν και ορισμένα όρια".

Σημείωσε πως η αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας "σε καμία περίπτωση δεν δίνει την πολυτέλεια ή το ελεύθερο ή το περιθώριο στην Κυβέρνηση, στο Κράτος, στη χώρα, να αντιμετωπίζει με ένα πιο χαλαρό τρόπο το θέμα των δαπανών για την 'Αμυνα, ακόμη και αν αυτές αυξάνονται. Αντίθετα ότι διανύουμε μια τέτοια περίοδο πρέπει να μας κάνει ακόμα πιο προσεκτικούς σε ζητήματα οικονομίας, να διατηρούμε τις προτεραιότητες στις επιλογές τις οποίες κάνουμε και να είμαστε ακόμα πιο σφιχτοί και σκληροί στις διαπραγματεύσεις".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως το κόμμα του " έχει τοποθετηθεί με αρκετή σαφήνεια, γι' αυτό και είναι επί της αρχής θετικό στην επιλογή που γίνεται για τα Rafale, αρκεί πάντα να μην ανατρέπονται οι μεγάλες προτεραιότητες που υπήρχαν σε ό,τι αφορά στην εθνική μας άμυνα" Σημείωσε πως "η σύμβαση που διαβάσαμε σήμερα, γιατί το άλλο κείμενο που έχουμε στα χέρια μας ήταν αρκετά γενικόλογο, είναι εξαιρετικά προβληματική". Και εξήγησε πως η συμφωνία αυτή "είναι κατάφωρα προς το συμφέρον των Γαλλικών εταιρειών, χωρίς να διασφαλίζει παρά ελάχιστα τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Δεν είναι σαφές το τελικό κόστος. Είναι εξαιρετικά εμπροσθοβαρής η χρηματοδότηση της σύμβασης και σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τις συμβατικές παραδόσεις υλικού. Δεν εξασφαλίζει την ποιοτική παράδοση των υλικών. Υπάρχουν μέσα διατυπώσεις οι οποίες δεν έχουν ξανακάνει την εμφάνισή τους σε συμβάσεις γύρω από το ζήτημα του τι παραλαμβάνουμε. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, σε κανένα πεδίο και για κανένα από τα 18 αεροσκάφη". Και ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στις συμβάσεις αυτές.

Η τοποθέτηση του ΚΙΝΑΛ

Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε πως το κόμμα του λέει "Ναι", στην προμήθεια των RAFALE, αλλά ζητάει και την απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και της συνεργασίας με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία ιδιωτική και κρατική" Κανείς είπε δεν αμφισβητεί τη δυναμική των RAFALE. που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον ευρύτερο επιχειρησιακό χώρο ενδιαφέροντος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας εν γένει.

Μια προμήθεια και ένα οπλικό σύστημα που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ως ένας εξαιρετικός πολλαπλασιαστής ισχύος και ένας παίκτης εναέριας υπεροχής στην άμυνα της χώρας μας ενισχύοντας την αποτρεπτική και κατασταλτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Αλλά ταυτόχρονα, δυστυχώς, καταδεικνύεται ένας εξαιρετικής κρισιμότητας αρνητικός παράγοντας. Αυτός της έλλειψης μακρόπνοου σχεδιασμού κάτι που δεν έγινε ούτε από την προηγούμενη ούτε γίνεται και από αυτή την κυβέρνηση.

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως στην συμφωνία αυτή υπάρχουν κενά σε σχέση με την απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και δεν γίνεται κανένας λόγος για τη συνεργασία και συνέργεια με την εθνική αμυντική βιομηχανία ιδιωτική και κρατική, δεν υπάρχει πρόβλεψη για βιομηχανικές επιστροφές ούτε στην παραγωγή ούτε στη συντήρηση. Μια διαδικασία που θα έδινε δυνατότητα στήριξης και εξυγίανσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας.

Το ΚΚΕ

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης δήλωσε πως το κόμμα του διαφωνεί και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο γιατί και η επιλογή αυτή για την ενίσχυση των ΕΔ μας είναι ενταγμένη μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ που θέλει αυτή την προμήθεια των αεροσκαφών RAFALE και έχει βάλει τη σφραγίδα του, έχει βάλει τις προδιαγραφές του, έχει επέμβει στην τυποποίηση, όπως επεμβαίνει σε κάθε απόφαση που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Η συμφωνία αυτή είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ δεν είναι ξεκομμένη από τις γεωπολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Ειδικά για την αγορά των Rafale, τόνισε πως πλέον έχουμε μεγάλη εμπειρία του τι σημαίνει το κυνήγι των εξοπλισμών. Είναι μια διαδικασία χωρίς τέλος και αρχή. Αυτή που βγαίνουν είναι οι βιομηχανίες παραγωγής πολεμικού υλικού και η "λυκοσυμμαχία" του ΝΑΤΟ.

Η Ελληνική Λύση

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Γιώργος Μυλωνάκης εστίασε την κριτική τους την έλλειψη της αμυντικής μας βιομηχανίας λέγοντας πως για την κατάσταση που έχει περιέλθει" ντρέπομαι και λυπάμαι" καθώς "τα ΕΑΣ έχουν απαξιωθεί. Η ΕΛΒΟ δεν παράγει τίποτα". Για την απόκτηση των Rafale είπε πως αργοπορήσαμε και η κ υβένρηση έπρεπε να είχε φέρει το νομοσχέδιο πριν τα Χριστούγεννα.

Η Ελληνική Λύση, σας είπε από την πρώτη στιγμή ότι το RAFALE είναι το πλέον κατάλληλο για τον ελληνικό χώρο, τα χρήματα τα οποία δαπανώνται και για τα καινούργια και για τα μεταχειρισμένα κάπου εκεί κοντά πρέπει να είναι. Είναι ένα αεροσκάφος νομίζω "φονική" πολεμική μηχανή. Είναι άριστα συνδεδεμένο με τον χώρο τον οποίον έχουμε εδώ στο Αιγαίο και νομίζω, ότι αυτή τη στιγμή, αυτό το αεροσκάφος θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Η μοίρα αυτών των 18 αεροσκαφών θα είναι ο τρόμος και ο φόβος των Τούρκων"

Η Μέρα25

Η ειδική εισηγήτρια του ΜέΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα από τα ην δική της πλευρά ανέφερε πως "κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με την αμυντική ενίσχυση της χώρας, ιδίως σήμερα, που η χώρα σύρεται σε μια διαπραγμάτευση με τον θεωρητικό γείτονα και με την αποδοχή, μάλιστα, και επί διαιτητή, ο οποίος χρησιμοποιεί την Τουρκία σαν όχημα στον γεωπολιτικό του σχεδιασμό. Και θα ήμασταν και εμείς υπέρμαχοι στην ενίσχυση της χώρας βάσει σχεδίου και στρατηγικής" . Τόνισε πως "ο πατριωτισμός ούτε παζαρεύεται ούτε εξαντλείται στις εμπορικές πτυχές της πολιτικής ημερήσιας διάταξης.

Στο ιστορικό των εξοπλισμών της χώρας μας, διαπιστώνουμε ότι οι επιλογές μας δεν προέκυπταν από τις αντικειμενικές εθνικές ανάγκες μας. Δυστυχώς, στο μεγαλύτερο βαθμό καθορίζονται και από τον παράγοντα των ισορροπιών μεταξύ των περίφημων συμμάχων μας". Και πρόσθεσε πως " η πολυτυπία στους εξοπλισμούς μας θα μπορούσε να είναι πλεονέκτημα, εάν ήταν αποτέλεσμα εθνικού σχεδιασμού και αν βασιζόταν αποκλειστικά σε αμυντικά κριτήρια. Όμως, στο ελληνικό παράδειγμα η πολυτυπία προέκυψε από τις συγκυριακές εξαρτήσεις της χώρας μας.

Είναι αποτέλεσμα της έλλειψης εθνικού σχεδιασμού και για το λόγο αυτό, λειτουργεί σαν μειονέκτημα" Εζχουμε είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 " πολύ σοβαρό προβληματισμό για τις υπό συζήτηση και ψήφιση συμβάσεις επειδή η συγκεκριμένη συμφωνία συγκρούεται τόσο με την υφιστάμενη νομοθεσία για τις εξοπλιστικές συμβάσεις όσο και με την πρακτική που ακολουθείται σχετικά στη χώρα μας και δηλώνουμε επιφύλαξη για την τελική μας στάση, η οποία σαφώς θα επηρεαστεί και από το περιεχόμενο των χαρακτηρισμένων ως απορρήτων, μόλις καταφέρουμε να αποκτήσουμε γνώση αυτών".

Παναγιωτόπουλος: Τα Rafale διαμορφώνουν σαφείς συνθήκες υπεροχής της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο ισοζύγιο ισχύος μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας

"Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα καθώς οι εργασίες της Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής έδειξαν πως η διπλωματία συμβαδίσει με την ενίσχυση της ισχύος της αποτροπής" ανέφερε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας μιλώντας στο νομοσχέδιο για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale για τις ανάγκες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Η Επιτροπή της Βουλής, είπε ο υπουργός, "νωρίτερα συνεδρίασε για την ψήφιση του νομοσχεδίου που επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της πατρίδας μας. Και τώρα, αμέσως μετά, συνεδριάζουμε προκειμένου να συζητήσουμε την προμήθεια των Rafale" Υπογράμμισε πως "οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να διαδραματίσουν ένα κρίσιμο και απαιτητικό ρόλο ως προς την διαφύλαξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, την διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προβάλλοντας το έντονο αποτύπωμα της αποτρεπτικής ισχύος τους".

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε πως " η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων μας, είναι η ισχύς των όπλων της αλλά και ο πολλαπλασιαστής της ποιότητας που αυτός είναι το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει".

Ο υπουργός, σημείωσε πως "η προσπάθεια για την επαύξηση της μαχητικής ισχύος και της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια υπόθεση διαρκής και εντατική, η οποία καθίσταται επιτακτική από τις παρούσες γεωπολιτικές προκλήσεις που υπάρχουν στο ευρύτερο περιβάλλον μας και κυρίως με δεδομένη την προκλητική αναθεωρητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία ευθέως αμφισβητεί κυριαρχικά μας δικαιώματα, και απειλεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο"

Στο πλαίσιο αυτό , εξήγησε, με γνώμονα τις απαιτήσεις της Δομής των Ενόπλων μας Δυνάμεων έχει εγκριθεί και από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει 105 υποπρογράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν σε βάθος 5 με 7 ετών. Τμήμα αυτού του σχεδίου είναι και η απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale που είναι στην πιο προηγμένη τους μορφή. Πρόκειται, είπε ο υπουργός , "για υπερσύγχρονα αεροσκάφη που τα χαρακτηριστικά και η ισχύς των όπλων που φέρουν διαμορφώνουν υπέρ της Πολεμικής μας Αεροπορίας σαφείς συνθήκες υπεροχής στο πεδίο της ευρύτερης περιοχής αλλά και στο αεροπορικό ισοζύγιο ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας"

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, ανέφερε πως επιλέχθηκαν τα Rafale καθώς το αεροσκάφος αυτό αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, ανήκουν μεταξύ της 4ης και 5ης γενιάς, με τεχνολογικές καινοτομίες που το καθιστούν ικανό να εκτελέσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλες τις αποστολές σε ολόκληρο των ελληνικό εναέριο χώρο και την Ανατολική Μεσόγειο, έναντι σύγχρονων τεχνολογικών αντιπάλων και μέσα σε ένα σύνθετο απειλών πεδίο μάχης.

Απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση της συμφωνίας, αντιτείνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια χρειαζόντουσαν 4 χρόνια για να υπογραφεί μια συμφωνία και να έρθουν τα πρώτα αεροσκάφη. Τώρα σε 4 μήνες ολοκληρώθηκε η συμφωνία και σε ένα χρόνο από την έναρξη των διαπραγματεύσεων θα έχουμε τα 6 πρώτα αεροσκάφη , τον δεύτερο χρόνο άλλα 6 και τον τρίτο τα υπόλοιπα 6 μαχητικά! Αυτό, τόνισε, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και μάλιστα έγινε με όρους πλήρους διαφάνειας αφού επιλέξαμε να εμπλέξουμε στον προ συμβατικό έλεγχο και το Ελεγκτικό Συνέδριο για να μην υπάρχουν ή να επιλυθούν οι οποιεσδήποτε σκιές.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στην επίλυση προβλημάτων στην διαπραγμάτευση βοήθησε πολύ με παρεμβάσεις της και η Γαλλίδα ομόλογός του ζητώντας από την γαλλική πολεμική αεροπορία να κάνει ότι καλύτερο γινόταν για τους Έλληνες. Η προμήθεια αυτή, είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι ολιστική καθώς δεν έχει μόνο τα 18 αεροσκάφη, αλλά και την τεχνική υποστήριξη όλων των συστημάτων τους και τα όπλα που φέρουν. Παράλληλα , ανέφερε έχει δρομολογηθεί και έχουν προεπιλεγεί οι ιπτάμενοι και οι τεχνικοί που θα πάνε για εκπαίδευση στην Γαλλία.

Διαφώνησε πλήρως με την άποψη ότι η συμφωνία αυτή είναι λεόντεια και εμπροστοβαρής για τους Γάλλους λέγοντας ότι ναι οι πληρωμές μπορεί να είναι εμπροσθοβαρείς αλλά εμπροσθοβαρείς είναι και οι παραδόσεις σε αεροσκάφη και όπλα.

Σχετικά με την κατάσταση των 12 μεταχειρισμένων αεροσκαφών που θα αποκτήσουμε ο υπουργός ανέφερε πως οι Γάλλοι κατασκεύασαν επινόησαν, ένα σύστημα δείκτη καταπόνησης του αεροσκάφους, το λεγόμενο Fating Index, με κάποιες ειδικές παραμέτρους που προσδιόρισαν πόσο καταπονημένο ήταν κάθε αεροσκάφος από αυτά που μας προσφέρουν. Σημείωσε πως τα γαλλικά αεροσκάφη δεν έχουν για μια ώρα πτήσης που έχουν κάνει αυτή την καταπόνηση που έχουν τα ελληνικά αεροσκάφη που επιχειρούν στο Αιγαίο και η γαλλική πλευρά μας εξασφαλίζει 3500 ώρες από ένα σύνολο 5000 ωρών που είναι το όριο ζωής κάθε RAFALE. Δηλαδή, 3500 μπροστά από τις 5000 και βέβαια, με τη δυνατότητα αναβάθμισης που μας προσφέρουν θα καταστεί δυνατό, εάν το επιλέξουμε, το 2023 αυτό το όριο ζωής να επεκταθεί στις 7.000 ώρες και το 2025 στις 9.000 ώρες. Επομένως, το συντριπτικά μεγαλύτερο περιθώριο του συνολικού ορίου ζωής των άσκοπων RAFALE που θα μας παραδοθούν βρίσκεται μπροστά…. Δεν έχουν εξαντλήσει ούτε καν έχουν φτάσει στο μισό του σημείου αυτού. Και αυτό οφείλεται στις επιτυχείς διαπραγματεύσεις και στη καλή διάθεση που έδειξε η κάθε πλευρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 16:52

Βαρουφάκης: Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ικανοποιήσει καμία από τις υποχρεώσεις που είχε για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης

"ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ" 15 Ιαν 2021 | 15:04

Κουτσούμπας: Ο μαζικός εμβολιασμός απέχει πολύ και δεν μπορεί να κουκουλώσει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνηση

Κκριτήριο της κυβέρνησης δεν είναι οι ανάγκες του λαού και για αυτό δεν θωράκισε το σύστημα Υγείας με προσλήψεις και ΜΕΘ, σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

"ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ" 15 Ιαν 2021 | 14:53

Βουλή: Γεννηματά για την πανδημία κορονοϊού - Όχι άλλα λάθη, κοστίζουν ανθρώπινες ζωές

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής και προοδευτικής διακυβέρνησης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ 'ΑΜΥΝΑΣ 15 Ιαν 2021 | 13:39

Δένδιας για 12 μίλια στο Ιόνιο: Έχει διαμορφωθεί κλίμα κατανόησης και ομοψυχίας

Θέση για το θέμα των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας - Τουρκίας πήρε ο Νίκος Δένδιας.

15 Ιαν 2021 | 12:50

Live η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία

Σε εξέλιξη η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 12:22

Κορονοϊος: Αυξάνεται το πρόστιμο στα 500 ευρώ για όσους παραβιάζουν τα μέτρα

Από τα 300 στα 500 ευρώ ανεβαίνει το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 15 Ιαν 2021 | 11:19

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημια: Για όλα φταίει η κυβέρνηση

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείρηση της πανδημίας επέρριψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Ιαν 2021 | 10:46

Μέτρα στήριξης από Μητσοτάκη: Επιχορήγηση ενοικίου και τον Φεβρουάριο- Παράταση για 2 μήνες στα επιδόματα ανεργίας

Για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας ενημερώνει την εθνική αντιπροσωπεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 15 Ιαν 2021 | 07:38

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημία και τα εμβόλια

Με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ 14 Ιαν 2021 | 21:01

Rafale: Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο - Κατά μόνο ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Η Βουλή άναψε το "πράσινο φως" για την απόκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών, Rafale.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ 14 Ιαν 2021 | 19:18

Κυριάκος Μητσοτάκης: Eνημερώνει τη Βουλή για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αύριο στη Βουλή για την πανδημία

ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ 14 Ιαν 2021 | 13:45

Πώς διαφημίζει την παρέμβασή του στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης- Με... τουφέκι και φυσεκλίκια

Για να διαφημίσει την παρέμβασή του στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε φωτογραφία όπου εμφανίζεται πάνοπλος…

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ 14 Ιαν 2021 | 09:48

Σκάνδαλο Folli Follie: Η ανάκριση τελείωσε - Το "μπαλάκι" στη Βουλή για τις αναφορές σε "πολιτικούς συμμάχους"

Επόμενη στάση... Βουλή για το τρένο των αποκαλύψεων για την υπόθεση της Folli Follie.