X

Βουλή: Ψηφίστηκε το έκτακτο εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους

Με τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ και της ΧΑ ψηφίστηκε η η τροπολογία για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους.

Γράφει: TheToc team

Με τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής ψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή η τροπολογία με την οποία καθορίζεται το έκτακτο εφάπαξ βοήθημα που θα δοθεί στους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 850 ευρώ.

Από την ψηφοφορία απείχε το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ ουδέτερη στάση κράτησε η Νέα Δημοκρατία η οποία ψήφισε «παρών». Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος συνολικά 254 βουλευτές, από τους «ναι» ψήφισαν οι 196 βουλευτές και «παρών» οι 61. Συνολικά απουσίασαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές.