Follow us

Βουλή: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο Γεωργιάδης - "Σε 70 νοσοκομεία γίνονται απογευματινά χειρουργεία"

"Εμείς δεν επιβάλλουμε σε κανέναν να κάνει υποχρεωτικά απογευματινά χειρουργεία", είπε ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Η πολιτική της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία βρέθηκε στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης, νωρίτερα σήμερα, στη Βουλή.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ, ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι σήμερα τα νοσοκομεία στα οποία λειτουργεί ήδη το σύστημα των απογευματινών, επί πληρωμή, χειρουργείων ανέρχονται σε εβδομήντα και μέχρι το τέλος του μήνα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα εκατό. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο ΚΑΤ, σημειώνοντας ότι και οι δεκαεπτά χειρουργικές κλινικές του νοσοκομείου λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία.

"Ακούω ότι ο κόσμος του ΕΣΥ είναι αντίθετος, ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι αντίθετοι, οι ασθενείς ότι είναι αντίθετοι, ότι η κοινή γνώμη είναι αντίθετη. Η μεταρρύθμιση λειτουργεί 10 μέρες. Έχουν ήδη ξεκινήσει απογευματινά χειρουργεία καμιά εβδομηνταριά νοσοκομεία, μέχρι το τέλος του μήνα αυτού άντε τον επόμενο θα είναι 100 νοσοκομεία, ίσως και λίγο παραπάνω", είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν νοσοκομεία που λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία κάθε απόγευμα και ορισμένα νοσοκομεία λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία με δύο και με τρία χειρουργικά κρεβάτια κάθε απόγευμα.

"Εμείς δεν επιβάλλουμε σε κανέναν να κάνει υποχρεωτικά απογευματινά χειρουργεία. Εμείς εκείνο που κάναμε είναι ότι δίνουμε την ελευθερία της επιλογής. Εμείς λέμε ‘σας αφήνουμε ελεύθερους να αποφασίσετε, αν θέλετε να κάνετε ή δεν θέλετε να τα κάνετε'. Το ίδιο στους χειρουργούς, το ίδιο στους αναισθησιολόγους, το ίδιο στους νοσηλευτές, το ίδιο και στους ασθενείς που θα επιλέξουν αν θέλουν ή δεν θέλουν να πάνε", είπε ο υπουργός Υγείας.

Βουλή: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο Γεωργιάδης - "Σε 70 νοσοκομεία γίνονται απογευματινά χειρουργεία"

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα DRGs, που αφορούν στην τεκμηρίωση και κοστολόγηση ιατρικών υπηρεσιών, σύστημα για το οποίο επίσης δέχθηκε σφοδρή κριτική. "Τα DRGs και τη χρήση τους την θεσμοθέτησα το 2014, ώστε η αποζημίωση των ιατρικών πράξεων να γίνεται μέσω του συστήματος αυτού και τελικά ξεκινά η πιλοτική του εφαρμογή, τώρα δέκα χρόνια μετά. Πολύ καθυστερήσαμε. Εν πάση περιπτώσει έστω κι έτσι ευτυχώς άρχισαν να εφαρμόζονται.

Διαβάστε Επίσης

Τα DRGs είναι το απόλυτο εργαλείο ελέγχου της δαπάνης στα δημόσια συστήματα, για να μην μπορούν οι διάφοροι πάροχοι, ιδιώτες κατά κανόνα, να κλέβουν τα νοσοκομεία", είπε ο υπουργός Υγείας.

Στην κριτική που διατυπώθηκε από την αντιπολίτευση για νέο χαράτσι στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις διαγνωστικές εξετάσεις ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η συμμετοχή προβλέπεται για όσους θέλουν να κάνει χρήση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, όμως στα δημόσια διαγνωστικά κέντρα η συμμετοχή είναι μηδέν.

Καθώς από την πλευρά της αντιπολίτευσης τέθηκε το ζήτημα των ελλείψεων και στις υποδομές και σε προσωπικό, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι "την ίδια ώρα που η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποδυναμώνει, με την πολιτική της το ΕΣΥ, για να δοθεί χώρος στους ιδιώτες", "επί υπουργίας Αδώνιδος Γεωργιάδη προχωράει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής ανακαίνισης του ΕΣΥ, από την ίδρυσή του, προχωράει το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγοράς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ετήσιων προσλήψεων στο ΕΣΥ".

Πυρά από την αντιπολίτευση για την πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία

Εγκληματικές ευθύνες καταλόγισαν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ -στο πλαίσιο πάντα της επερώτησης του κόμματός τους- που ανέβηκαν νωρίτερα στο βήμα, και προειδοποίησαν ότι η ακολουθούμενη πολιτική βάζει σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων, μετατρέπει το δικαίωμα στην υγεία σε εμπόρευμα και τον ασθενή σε πελάτη.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης κατήγγειλε "την υλοποίηση στρατηγικής μείωσης του κόστους που αντιμετωπίζει την υγεία, ως εμπόρευμα, και βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της υγείας, με τιμοκατάλογο στην υγεία και τη ζωή, την ώρα που τα νοσοκομεία βρίσκονται στο "κόκκινο" των ελλείψεων και ενώ χιλιάδες ασθενείς ξεροσταλιάζουν για υπηρεσίες υγείας". Αντίστοιχη πολιτική, δηλαδή πολιτική μείωσης της κρατικής δαπάνης, ακολουθεί, όπως είπε, η κυβέρνηση και στο φάρμακο, με συνέπεια οι ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, την ώρα που εξυπηρετείται η φαρμακοβιομηχανία με μέτρα-δωράκια, και πολυεθνικές εγχώριες ή ξένες που εδρεύουν στην Ελλάδα και έχουν πεδίο δόξης λαμπρό για κέρδη.

H Διαμάντω Μανωλάκου είπε ότι τα νοσοκομεία γονατίζουν από τις ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση και αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, την ώρα που οι ουρές στην αναμονή είναι τεράστιες και διαμορφώνονται τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία του λαού. Η βουλευτής χαρακτήρισε ντροπιαστική την πολιτική με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και τα επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία. Κατήγγειλε επίσης ότι προγραμματίζονται επί πληρωμή χειρουργεία για μη ογκολογικούς ασθενείς, την ώρα που πολλοί ασθενείς με καρκίνο περιμένουν στην ουρά να χειρουργηθούν.

Η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πολιτική για την υγεία καταγγέλλοντας ότι η έννοια της ζωής έχει χαθεί, γιατί η προστασία της συνεπάγεται κόστος. Εμφατικά αναφέρθηκε στα παιδιά, λέγοντας ότι αν ένα παιδί είναι άρρωστο στην Ελλάδα, πρέπει να περιμένει έξι μήνες για μαγνητική τομογραφία, στο κρατικό νοσοκομείο Παίδων. Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην κατάσταση στα παιδιατρικά δημόσια νοσοκομεία, με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κατήγγειλε περιπτώσεις "υπομεταγγίσεων", αναμονές για χειρουργεία με λίστες αναμονής χιλιάδων παιδιών, με μείωση των χειρουργείων, ανά έτος. Υπάρχει τέτοια λίστα αναμονής, είπε η Λιάνα Κανέλλη, που ενώ περιμένουν τα παιδιά να χειρουργηθούν, συμπληρώνουν τα 16 έτη και μετά δεν μπορούν να χειρουργηθούν στα νοσοκομεία Παίδων αλλά πρέπει να κατευθυνθούν σε χειρουργεία ενηλίκων.

Κανέλλη: Ξέρω τόσα για τις τηλεοπτικές άδειες, που πρέπει να πεθάνω

Ο Ιωάννης Δελής είπε ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο πάει και χειροτερεύει και συνεχώς μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στις στοιχειώδεις ανάγκες για υγεία και την κάλυψή τους, που μόνο δωρεάν δεν είναι και αναγκάζει τις οικογένειες να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο βουλευτής μίλησε για αποδεκατισμένα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία, από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για ελλείψεις σε ΜΕΘ και χειρουργικά τραπέζια. Όλα αυτά, είπε, είναι το αποτέλεσμα μιας αντιλαϊκής ταξικής πολιτικής στη βάση του σχεδίου "Νέο ΕΣΥ", ακόμη πιο εμπορευματοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, και στη βάση της πολιτικής της ΕΕ.

Ο Γιώργος Μαρίνος είπε ότι θυσιάζονται τα λαϊκά δικαιώματα και η υγεία του λαού στον βωμό της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει εκατομμύρια για την πολιτική του ΝΑΤΟ και ενώ το κράτος υποχρηματοδοτεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Η πολιτική της κυβέρνησης, κατήγγειλε, μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και τον ασθενή τον μετατρέπει σε πελάτη. Ευθύνη, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, έχουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και υπηρέτησαν αυτή την πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας. Ο κ. Μαρίνος, αναφερόμενος στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και τον τιμοκατάλογο ανά κατηγορία χειρουργικής επέμβασης, μίλησε για άθλιο εκβιασμό στους ασθενείς και σχολίασε ότι ο υπουργός Υγείας ενεργεί ως "πλασιέ".

Διαβάστε Επίσης

Ο Μανώλης Συντυχάκης προειδοποίησε τον υπουργό Υγείας ότι ο λαός της Κρήτης τον "περιμένει" και "του τα έχει μαζεμένα", γιατί έχει πληγεί από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. "H υγεία του λαού μας δεν είναι εμπόρευμα, δεν πουλιέται, δεν αγοράζεται, δεν έχει τιμοκατάλογο, δεν μπαίνει στο ζύγι του κόστους-οφέλους. Είναι λαϊκό αγαθό, πρέπει να διασφαλίζεται για όλους ανεξαιρέτως, με δωρεάν πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, με πυρήνα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δηλαδή το κέντρο υγείας. Αυτή η θέση του KKE σήμερα απηχεί των διαθέσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, που αγωνίζεται για την πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, στο πιο απομακρυσμένο νησί της χώρας μας", είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Η Μαρία Κομνηνάκα αναφέρθηκε στις "τραγικές ελλείψεις" στα νησιά που "έχουν πάρει χαρακτήρα επιδημίας", παρά το αίτημα των νησιωτών να εξασφαλιστούν συνθήκες για την ανάληψη υπηρεσίας γιατρών και υγειονομικών στα νησιά. Ακόμη και για στοιχειώδεις εξετάσεις, κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ, είτε η αναμονή είναι μεγάλη είτε δεν υπάρχει η δυνατότητα διενέργειάς τους, με αποτέλεσμα οι νησιώτες να κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ή στην Αθήνα. "Δεν είναι μαξιμαλισμός το αίτημα να στηριχθεί η δημόσια υγεία στα νησιά, ώστε να μη μεταφέρονται οι ασθενείς με αγροτικά και να μη ζουν τον Γολγοθά οι καρκινοπαθείς που πρέπει να κατευθυνθούν στην Αθήνα και να περιμένουν για μήνες και στην πρωτεύουσα την περίθαλψή τους", είπε η κ. Κομνηνάκα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στην "εγκληματική πολιτική της ΕΕ στον τομέα της υγείας". "Είναι οικτρή η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας και στη χώρα μας και όχι μόνο. Το επιβεβαιώνει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο συστημάτων υγείας, που λέει ότι μετά την πανδημία, το 42% των πολιτών της Ευρώπης, δεν μπόρεσε να καλύψει ιατρικές ανάγκες, λόγω υψηλού κόστους και λόγω μεγάλης αναμονής", είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ καταψηφίζει τις προγραμματικές της κυβέρνησης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός για την υγεία το 2019 ανήλθε σε 3,8 δισ. ευρώ, το 2023 ανήλθε σε 5,2 δισ. ευρώ και θα κινηθεί παραπάνω το 2024. Αναφέρθηκε και στο μισθολογικό των γιατρών του ΕΣΥ, για να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πρώτη που μετά από 12 χρόνια αύξησε τους μισθούς και υπήρξε και παρέμβαση στο θέμα των εφημεριών. Στην πρωτοβάθμια υγεία δόθηκε δυνατότητα να μπουν όσοι ήταν γιατροί στα Κέντρα Υγείας, ως προσωπικοί γιατροί με 800 ευρώ παραπάνω στο μισθό τους. Όσο για τις προσλήψεις, αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ έχει τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και επισήμανε ότι αυξήθηκε και το επίδομα επικινδυνότητας των νοσηλευτών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός είπε ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όμως η κυβέρνηση διαρκώς υπονομεύει και υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. "Λέτε ότι δίνετε δικαίωμα επιλογής με τα απογευματινά χειρουργεία. Αλήθεια, ποιο δικαίωμα επιλογής; Σε ποιον; Στον ασθενή; Τι του λέτε; Ότι θα επιλέξεις αν θα χειρουργηθείς απόγευμα, πληρώνοντας παραπάνω, ενώ έχει ήδη πληρώσει τις υπηρεσίες για το δημόσιο σύστημα, ως φορολογούμενος και ως ασφαλισμένος; Να επιλέξει αν θα κάνει άμεσα χειρουργείο ή αν θα περιμένει ένα, δύο ή τρία χρόνια να χειρουργηθεί; Αυτό είναι το δικαίωμα επιλογής;", σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως δεν είναι δικαίωμα επιλογής να λέει το κράτος στον ασθενή "πλήρωσε για να χειρουργηθείς, αλλιώς έχει ο Θεός και αν προλάβεις και αν ζήσεις".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης είπε ότι για το κόμμα του "η πρόσβαση στη φροντίδα υγείας σχετίζεται με την κλινική ανάγκη και όχι την οικονομική δυνατότητα, κατάσταση στην οποία οδηγεί τους πολίτες η Νέα Δημοκρατία που δεν πιστεύει ότι η υγεία πρέπει να παρέχεται ισότιμα και με υψηλή ποιότητα σε όλους τους πολίτες και υποβαθμίζει το ΕΣΥ". Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, έχει αποτύχει σε τρία κορυφαία ζητήματα που απασχολούν κάθε Έλληνα πολίτη: στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στο ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη αλλά και στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θεσμοθέτησε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία του ΕΣΥ και τόνισε ότι η πρόσβαση του πληθυσμού γίνεται διαρκώς δυσκολότερη και ελλιπέστερη και πλέον οι ασφαλισμένοι απαιτείται να πληρώνουν ακόμη και εξ ολοκλήρου, για ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη χαρακτήρισε τον υπουργό Υγείας "θιασώτη του καπιταλισμού" που λησμονεί ότι στις μεγάλες κρίσεις, όπως η πρόσφατη υγειονομική κρίση, αυτοί που έσωσαν τις ζωές των ανθρώπων ήταν τα δημόσια συστήματα υγείας. Σήμερα, κατήγγειλε, υλοποιείται ένα σχέδιο που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην κατεδάφιση του κακοπαθημένου ΕΣΥ που χρειάζεται ενίσχυση αλλά η κυβέρνηση το επιχειρεί με λάθος τρόπο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της "Νίκης" Νίκος Παπαδόπουλος σχολίασε πως αντί η κυβέρνηση να σκύψει με αγάπη αληθινή στον ελληνικό λαό και να κάνει χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ, αντί να δώσει αυξήσεις στους μισθούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εξοντώνει τους γιατρούς με πολλές ώρες εργασίας, αφήνει τους ασθενείς εκτεθειμένους και ευάλωτους στην κακή και βραδεία παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας είπε ότι σήμερα οι πολίτες δεν έχουν καλή πρόσβαση στη δημόσια υγεία και αναγκάζονται να πληρώνουν το ένα τρίτο των εξόδων, για την υγεία τους, από τη δική τους θέση. "Αυτή είναι μια ταξική πολιτική με κερασάκι στην τούρτα τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, ιδίως στα νησιά είναι τραγικές. Φοβόμαστε πως έχετε καταντήσει το ΕΣΥ, τον μεγάλο ασθενή της χώρας και ίσως ολόκληρης της Ευρώπης", είπε ο κ. Καζαμίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΕΡΕΥΝΑ 27 Σεπ 2025 | 08:37

Το μυστικό μακροζωίας της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο: Γονίδια, καλές συνήθειες και... γιαούρτι

Η Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας Μορέρα έφτασε στην εντυπωσιακή ηλικία των 117 ετών

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 08:25

Γεωργιάδης για Πάρι Ρούπο: "Οι υποκριτές αριστεροί μισούν καθετί ελληνικό - Από τη μικρασιατική εκστρατεία πάντα ίδιοι..."

Για "υποκρισία των αριστερών" κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόλυση του κωμικού Πάρι Ρούπου από την Pizza Fan.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 25 Σεπ 2025 | 15:39

Άδωνις για Νατσιό: Παίζει με τον πόνο των γονιών των θυμάτων στα Τέμπη για τα ψηφαλάκια - Ψεύτης, υποκριτής και συκοφάντης

"'Ένας σύγχρονος ιεροεξεταστής και άσχετος από τα θεολογικά. Ήσασταν ειδωλολάτρης και νεοπαγανιστής", απάντησε ο Δημήτρης Νατσιός στον Άδωνι Γεωργιάδη

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ INSTAGRAM 25 Σεπ 2025 | 14:43

Ευγενία Μανωλίδου: Chic στο πλευρό του συζύγου της σε δείπνο

Με εντυπωσιακή μπλε δημιουργία η Ευγενία Μανωλίδου, δίπλα στο σύζυγό της και υπουργό υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:36

Γεωργιάδης: Συμφωνώ απολύτως με τον Τραμπ για το μεταναστευτικό - Τεράστιο λάθος η αριστερίστικη λογική της Ευρώπης

Στις πολιτικές εξελίξεις, τις παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας αλλά και τις διεθνείς προκλήσεις αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 23 Σεπ 2025 | 15:08

Στο Υπ. Υγείας οι τραυματιοφορείς: "Είμαστε όλοι άνω των 50, θέλουμε προσλήψεις και ένταξη στα βαρέα" - Τους συνάντησε ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατέβηκε να δει τους συγκεντρωμένους και αρχικά θέλησε να τους ευχαριστήσει για τη δουλειά που κάνουν.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Σεπ 2025 | 23:59

Γεωργιάδης: Πρώτο το ΚΑΤ στην ανάρτηση ραντεβού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε "θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση και τους εργαζομένους" του νοσοκομείου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 12:02

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι ο Σαμαράς θέλει να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ

"Θα πέσει φωτιά να με κάψει αν μιλήσω εναντίον του", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Αντώνη Σαμαρά

ΑΦΟΡΜΗ 21 Σεπ 2025 | 21:27

Καρφί Γεωργιάδη σε Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Ν. Συρίγο που πήρε τη συνέντευξη Καρυστιανού: "Να φοράτε κράνος"

"Κάθε μέρα, νέοι κυρίως άνθρωποι, είτε σκοτώνονται είτε τραυματίζονται πολύ σοβαρά, επειδή απλά δεν φορούσαν κράνος" έγραψε ο υπουργός Υγείας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Σεπ 2025 | 14:11

Άδωνις Γεωργιάδης: Από 1η Οκτωβρίου τα ραντεβού με όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο 1566

Στην ανάρτηση προστέθηκε και το βίντεο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του νέου αριθμού 1566.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 20 Σεπ 2025 | 08:38

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Αδωνι Γεωργιάδη: "Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία, η Ελλάδα πήρε θέση υπέρ του Ισραήλ"

Στο στόχαστρο της τουρκικής Milliyet βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του για την στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 20 Σεπ 2025 | 08:07

Μανία με την πρωτεΐνη: Πότε η υπερκατανάλωση μπορεί να μας κάνει κακό τελικά

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά, καθώς συμβάλλει στη δόμηση και την αποκατάσταση των μυών, στην παραγωγή ενζύμων και ορμονών, αλλά και στη γενικότερη καλή λειτουργία του οργανισμού

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Σεπ 2025 | 15:11

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί γιατί θαυμάζει το Ισραήλ: "Είναι θαύμα της σύγχρονης ανθρωπότητας, μακάρι να τους μοιάσουμε"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους έχει στηρίξει το Ισραήλ δημόσια, παρά την κατακραυγή για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 19 Σεπ 2025 | 10:02

Γεωργιάδης για Γάζα: Σκληρές οι εικόνες με τα παιδιά, αλλά αυτό που γίνεται δεν είναι γενοκτονία [βίντεο]

"Σε ένα λαό που πριν από 30 χρόνια ήταν 3 εκατ. και τώρα είναι 8 δεν μπορεί να υπάρξει γενοκτονία, είναι παράλογο αθροιστικά" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 18:07

Ελληνικά Hoaxes: Ο μηνυόμενος από τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή

O ισχυρισμός του Άδωνι Γεωργιάδη περί ποινής τριετούς φυλάκισης δεν ευσταθεί, αναφέρουν τα Ελληνικά Hoaxes

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 12:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Κάθε επιχειρηματίας ή εκδότης, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη

"Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να ρίξει έναν πρωθυπουργό που δεν του αρέσει", λέει ο υπουργός Υγείας.

"ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ" 16 Σεπ 2025 | 10:13

Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι "κακώς αναγνωρίζουμε" το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο - Κάλυψη από Π. Μαρινάκη

"Κακώς αναγνωρίζει η χώρα" το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να υποστηρίξει το καθεστώς του Ισραήλ. Εντονες πολιτικές αντιδράσεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΙ ΚΕΡΚ 15 Σεπ 2025 | 12:26

Έξαλλος ο Άδωνις Γεωργιάδης με το συγκρότημα Bob Vylan για τον Τσάρλι Κερκ: "Να μην έρθει στην Ελλάδα"

Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του συγκροτήματος Bob Vylan για τον Τσάρλι Κερκ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 15 Σεπ 2025 | 12:05

Άδωνις Γεωργιάδης για Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Μου θύμισε αντιπρόεδρο Εδεσσαϊκού - Κλασική πασοκική ομιλία "Τσοβόλα δώστα όλα"

"Θυμάστε εκείνο το παλιό βίντεο με τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού; Ήταν λίγο χειρότερος ο Ανδρουλάκης", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 15 Σεπ 2025 | 12:01

Novartis: Ενοχοι οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες - Φυλάκιση 25 μηνών στον Δεστεμπασίδη και 33 στη Μαραγγέλη με αναστολή

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες.

15 Σεπ 2025 | 06:19

Πώς η βιταμίνη D3 μπορεί να "παρατείνει" τη νεότητα των κυττάρων

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η βιταμίνη D μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση μειώνοντας τη φλεγμονή, μια διαδικασία που συχνά οδηγεί σε βλάβες στο DNA.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 12 Σεπ 2025 | 19:30

Κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη με Νατάσα Γιάμαλη για τον Κερκ: "Εμετικό βίντεο" - "Τέτοιες επιθέσεις δεν με φοβίζουν"

Το σχόλιο της Γιάμαλη για τη δολοφονία Κερκ και η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη - Τι απάντησε η δημοσιογράφος στον υπουργό

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 12 Σεπ 2025 | 16:35

Πολάκης και Γεωργιάδης αρπάχτηκαν στα social media για το Νεπάλ: "Άντε και στα δικά μας" - "Μωραίνει Κύριος"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα πρόσφατα γεγονότα στο Νεπάλ ευχόμενος "άντε και στα δικά μας" και ο υπουργός Υγείας έσπευσε να του απαντήσει

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 12 Σεπ 2025 | 08:51

Συνελήφθη ο χρήστης των social media που απειλούσε να "καθαρίσει" τον Άδωνι Γεωργιάδη και ευχόταν να λιντσάρουν βουλευτές

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε κάποιες από τις αναρτήσεις του χρήστη, ο οποίος απειλούσε τον υπουργό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 11 Σεπ 2025 | 11:59

Γεωργιάδης για μέτρα της ΔΕΘ: "Τι περιμένατε, δηλαδή; Nα δώσει ο Μητσοτάκης από ένα Πόρσε στον καθένα;" [βίντεο]

"Μετά από αυτά τα μέτρα το να συνεχίσει η γκρίνια στην Ελλάδα με ξεπερνά", είπε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ Χ 11 Σεπ 2025 | 08:41

Γεωργιάδης για δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Η βία της Άκρας Αριστεράς δυστυχώς είναι παντού και στις ΗΠΑ

"Ο Charlie Kirk πυροβολήθηκε διότι με θάρρος υπερασπιζόταν τις ιδέες του, οι οποίες έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με τις κυρίαρχες ιδέες της Αριστεράς" έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΚΕΤΟΣ 10 Σεπ 2025 | 13:06

Η Ελενα Ακρίτα διαμαρτύρεται για τον "επίορκο γιατρό" που ζήτησε το φακελάκι- Είναι αθώος έως ότου γίνει η δίκη

Διαμαρτύρεται η Ελενα Ακρίτα γιατί ο Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε επίορκο γιατρό τον "φακελάκια" του Ιπποκράτειου

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Σεπ 2025 | 13:12

Γεωργιάδης για φακελάκι στο Ιπποκράτειο: Εχω πει ο κόσμος να μην δίνει και να κάνει καταγγελία

"Δυστυχώς το φακελάκι που πολεμάμε πάρα πολύ και έχουμε κάνει πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις για να το εμποδίσουμε, ναι ζει και βασιλεύει, αρκετοί το κάνουν δυστυχώς".

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Σεπ 2025 | 23:59

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για τη Διαφάνεια στη Χρέωση των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας

Η τροπολογία "έρχεται σε συνέχεια της δέσμευσης του κόμματος για διαφάνεια και στον τομέα των ασφαλίστρων υγείας, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ασυδοσίας και την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 11:33

Αδωνις Γεωργιάδης: Η μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση φυσικών προσώπων από το 1830

"Για τομή που αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας" έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΠΡΟΛΗΨΗ 06 Σεπ 2025 | 08:00

Πώς θα μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου: 5 αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε σήμερα

Στην Ελλάδα καταγράφονται κάθε χρόνο περίπου 68.000 νέες διαγνώσεις και σχεδόν 33.000 θάνατοι από καρκίνο.

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 14:17

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στo πρώτο του μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μίλησε για το πρόβλημα της υγείας του που τον οδήγησε στο νοσοκομείο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ 02 Σεπ 2025 | 19:05

Εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον Γεωργιάδη σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη: "Υπουργός εμπορίου και κερδοσκοπίας" [βίντεο]

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "υποδέχτηκαν" με γιουχαΐσματα τον υπουργό Υγείας.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:29

Καμπάνια της Παπαστράτος για να σταματήσουν οι ανήλικοι το κάπνισμα και το άτμισμα

Τι αφορά η νέα καμπάνια για την αποτροπή του καπνίσματος στους νέους

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Σεπ 2025 | 09:10

Η "Αξιώτισσα" στη Νάξο απαντά στους υπουργούς για το επεισόδιο με τους Ισραηλινούς: "Δεν θα μείνει αναπάντητη η δυσφήμιση"

Απάντηση σε Αδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Μαρινάκη έδωσε η "Αξιώτισσα", μετά τις δηλώσεις τους για το επεισόδιο με τους Εβραίους τουρίστες μέσα στην γνωστή ταβέρνα της Νάξου.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 14:46

Ο Αδωνις Γεωργιάδης νιώθει σαν τον Αριστείδη τον Δίκαιο- Λίγο πριν τον εξοστρακισμό

Το επεισόδιο με τον Αριστείδη τον Δίκαιο και το παράπονο του Υπουργού Υγείας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Σεπ 2025 | 11:13
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Αυγ 2025 | 14:47

Γεωργιάδης για επεισόδιο με Εβραίους στη Νάξο: "Αισθάνομαι ντροπή για τους ανόητους, δεν είναι αυτή η Ελλάδα"

"Λέω στους φίλους μας από το Ισραήλ ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα ούτε έτσι ο Ελληνικός Λαός. Είστε ευπρόσδεκτοι εδώ και να έρχεστε, είστε φίλοι μας και ασφαλείς" αναφέρει ο υπουργός Υγείας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 30 Αυγ 2025 | 12:34

Άδωνις Γεωργιάδης: Τρία ψέματα και μισή αλήθεια για το ΕΣΥ - Πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν την πτώση Μητσοτάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για προπαγάνδα σε βάρος του ΕΣΥ από πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα, με στόχο να πλήξουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 07:54

Ο Γεωργιάδης απειλεί με μηνύσεις χρήστη στο X για ψευδή δήλωση: "Κύριε Ρούτσι, υπάρχουν παιδιά στην Αφρική που δεν έχουν να φάνε"

Μηνύσεις προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη διακίνηση ψεύτικης δήλωσής του για τον Πάνο Ρούτσι.

ΓΙΑ 2022-2023 29 Σεπ 2025 | 07:26

Στη δημοσιότητα σήμερα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών

Σήμερα, Δευτέρα, δίδονται στη δημοσιότητα, από την επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2022-2023.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 17:15

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το Μαξίμου όχι μόνο γνώριζε αλλά και ενορχήστρωνε την επιχείρηση των παράνομων επιδοτήσεων

"Οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας[...]είναι ενδεικτικοί του ύφους και του ήθους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:32

Με 8 βουλευτές η "Νίκη": Διέγραψε τον αντάρτη Βρεττό που στήριξε την πρόταση ΝΔ για πρόεδρο της Εξεταστικής του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Νίκος Βρεττός στήριξε για πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ τον Ανδρέα Νικολόπουλο και την πρόταση της ΝΔ, σε αντίθεση με τη βούληση του κόμματός του.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Παύλος Γερουλάνος: Το πολιτικό έδαφος είναι εξαιρετικά εύφορο για το ΠΑΣΟΚ - Οι συνεργασίες δεν είναι μέσα στο ραντάρ

"Η ανατροπή στις εκλογές είναι πλέον υπόθεση κινητοποίησης των ανθρώπων οι οποίοι δεν πάνε στην κάλπη"

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:03

Μητσοτάκης: "Ωρα να αποσύρει το casus belli η Τουρκία - Δεν χάνεται το δικαίωμα κανενός συγγενούς" αναφέρει για Ρούτσι

"Η Πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 28 Σεπ 2025 | 09:34

Βουλή: Στη δημοσιότητα τη Δευτέρα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών για τα έτη 2022 και 2023

Τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων, των μελών του υπουργικού συμβουλίου, των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των περιφερειαρχών, των δημάρχων και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των κομμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Σεπ 2025 | 21:57

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσκεψη στα μαστιχοχώρια της Χίου

Το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Βολισσό που επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 27 Σεπ 2025 | 19:27

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Mαζί με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Σε ανάρτησή της, η Μαρέβα Γκραμπόφκι, μοιράστηκε μία φωτογραφία από την σημερινή εκδήλωση

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 27 Σεπ 2025 | 17:56

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Aπροκάλυπτη εργαλειοποίηση και "κυνήγι μαγισσών"

Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για "κυνήγι μαγισσών"

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 364 ΣΗΜΕΙΩΝ 27 Σεπ 2025 | 15:19

Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο λόγω της λευκής απεργίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Εισοδήματα έως και 120.000 ευρώ λέει το υπουργείο

Γιατί καθυστερούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο - "Έχουμε θεσπίσει πολύ σημαντικές διατάξεις για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας" δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δίμας

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 27 Σεπ 2025 | 12:29

Θεοδωρικάκος: Απολύτως αναγκαία η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή

Για το "κόμμα Τσίπρα" είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Σεπ 2025 | 11:05

Διπλωματική πηγή: Επικοινωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν πριν την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν

"Ήταν δύσκολο να υπάρξει επαναπρογραμματισμός διότι ήταν πολύ πιεσμένα τα προγράμματα" αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή - Χαμηλές προσδοκίες για την επικείμενη τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα κατεχόμενα

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 27 Σεπ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δημοφιλία 55,1% για τον Χάρη Δούκα - Οι Αθηναίοι συμφωνούν με τις παρεμβάσεις του Δήμου

Tο 48,9% πιστεύει ότι ο Χάρης Δούκας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στη θητεία του απ' ό,τι είχε ο προηγούμενος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 08:55

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

"ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ" 26 Σεπ 2025 | 22:26

Η ΝΔ στηρίζει τον Γ. Σταμάτη: Συνέβαλε στη στήριξη των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη

Η ΝΔ αναφέρεται στα όσα καταλογίζουν στον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη, και σημείωσε ότι "ο κ. Σταμάτης, τότε ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, συνέβαλε καίρια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην παροχή κάθε στήριξης στις οικογένειες των πληγέντων"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 26 Σεπ 2025 | 22:18

Νέες καταγγελίες Ασλανίδη: "Ο Σταμάτης της ΝΔ έπαιρνε συγγενείς θυμάτων και έταζε ρουσφέτια και διαγραφές δανείων"

Ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Focus FM, σχετικά με το περιστατικό που ανέφερε ο Πάνος Ρούτσι μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη έξω από την Βουλή.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 19:14

Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, ζητά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 17:54

Τέμπη: Επιστολή Κυρανάκη στον ΟΣΕ για να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις σε συγγενείς θύματων

Ο Αν. Υπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ να παραιτηθεί από αυτήν την αξίωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι συγγενείς του θύματος.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 15:11

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουρά της Κωνσταντοπούλου και του Βαξεβάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Το ένα λάθος μετά το άλλο

"Η απελπισία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οδηγεί την ηγεσία του από το ένα λάθος στο άλλο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:09

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής στα Τέμπη - Οι αναφορές στον Κρέοντα και την... κάθαρση

"Οποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την (εκ)ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση" έγραψε.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:48

Μαρινάκης: Κάποιους τους νοιάζει μόνο να κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται στη Γάζα, αλλά συγχρόνως είπε ότι είμαστε σύμμαχοι του Ισραήλ.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ 26 Σεπ 2025 | 12:11

Ο διάλογος Τσιάρτα - Πλεύρη στο Χ για μεταναστευτικό και εγκληματικότητα: "Τι γίνεται; Αυτά θα έχουμε κάθε μέρα;"

Ο Βασίλης Τσιάρτας είπε πως "δεν γίνεται να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια" και ζήτησε να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 26 Σεπ 2025 | 11:14

Μπλακ χιούμορ Καράογλου της ΝΔ για τους πεθαμένους μάρτυρες της εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μπορεί να πέθαναν από το άγχος τους"

Απίστευτο σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες που εκλήθησαν στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 11:09

Επιμένει ο Γερουλάνος: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν συνιστούν αμφισβήτηση - Μικρό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι το κόμμα έχει μικρό χρονικό περιθώριο για να "ξεκολλήσει η βελόνα".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη - Ταχύτατη θα είναι η απάντηση στο αίτημα Ρούτσι

Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε τι ισχύει με τα αιτήματα εκταφής σορών από συγγενείς θυμάτων και απαντάει σε όσους τον καλούν να παραιτηθεί.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:12

"Ποιος είναι ο Μάκης;": Οι επίμονες ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο "Μάκης" της επίμαχης συνομιλίας.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400 26 Σεπ 2025 | 09:44

Έντι Ζεμενίδης για Τραμπ – Ερντογάν: Η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη απ' ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζεμενίδης τόνισε πως "η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη από ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 09:38

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει τον Μυλωνάκη - Ο Σαλμάς επιβεβαιώνει τον Μπουκώρο

"Το ότι γνώριζε για τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους, θέτει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 26 Σεπ 2025 | 09:14

Ντόρα Μπακογιάννη: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από τη "17 Νοέμβρη".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 08:25

Γεωργιάδης για Πάρι Ρούπο: "Οι υποκριτές αριστεροί μισούν καθετί ελληνικό - Από τη μικρασιατική εκστρατεία πάντα ίδιοι..."

Για "υποκρισία των αριστερών" κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόλυση του κωμικού Πάρι Ρούπου από την Pizza Fan.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 25 Σεπ 2025 | 23:15

Κυρανάκης προς ΟΣΕ: Μην ασκήσετε αναίρεση για τις αποζημιώσεις οικογένειας θύματος των Τεμπών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε να παραιτηθεί η εταιρεία από τα ένδικα μέσα κατά της πρόσφατης απόφασης του Εφετείου για αποζημιώσεις 4 μελών της οικογένειας θύματος των Τεμπών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 22:56

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για τις φρεγάτες Belharra - Ποιοι καταψήφισαν

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ. Το καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 22:24

Γεραπετρίτης στο Reuters: Η Ελλάδα θα εγγυηθεί την ασφαλή πλεύση του στολίσκου για τη Γάζα στα χωρικά της ύδατα

"Υπάρχει ένας μικρός αριθμός πλοίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νερά της Κρήτης, και θα εγγυηθούμε την ασφαλή πλεύση τους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στο Reuters, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"