Follow us

Βουλή: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο Γεωργιάδης - "Σε 70 νοσοκομεία γίνονται απογευματινά χειρουργεία"

"Εμείς δεν επιβάλλουμε σε κανέναν να κάνει υποχρεωτικά απογευματινά χειρουργεία", είπε ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Η πολιτική της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία βρέθηκε στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης, νωρίτερα σήμερα, στη Βουλή.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ, ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι σήμερα τα νοσοκομεία στα οποία λειτουργεί ήδη το σύστημα των απογευματινών, επί πληρωμή, χειρουργείων ανέρχονται σε εβδομήντα και μέχρι το τέλος του μήνα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα εκατό. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο ΚΑΤ, σημειώνοντας ότι και οι δεκαεπτά χειρουργικές κλινικές του νοσοκομείου λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία.

"Ακούω ότι ο κόσμος του ΕΣΥ είναι αντίθετος, ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι αντίθετοι, οι ασθενείς ότι είναι αντίθετοι, ότι η κοινή γνώμη είναι αντίθετη. Η μεταρρύθμιση λειτουργεί 10 μέρες. Έχουν ήδη ξεκινήσει απογευματινά χειρουργεία καμιά εβδομηνταριά νοσοκομεία, μέχρι το τέλος του μήνα αυτού άντε τον επόμενο θα είναι 100 νοσοκομεία, ίσως και λίγο παραπάνω", είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν νοσοκομεία που λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία κάθε απόγευμα και ορισμένα νοσοκομεία λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία με δύο και με τρία χειρουργικά κρεβάτια κάθε απόγευμα.

"Εμείς δεν επιβάλλουμε σε κανέναν να κάνει υποχρεωτικά απογευματινά χειρουργεία. Εμείς εκείνο που κάναμε είναι ότι δίνουμε την ελευθερία της επιλογής. Εμείς λέμε ‘σας αφήνουμε ελεύθερους να αποφασίσετε, αν θέλετε να κάνετε ή δεν θέλετε να τα κάνετε'. Το ίδιο στους χειρουργούς, το ίδιο στους αναισθησιολόγους, το ίδιο στους νοσηλευτές, το ίδιο και στους ασθενείς που θα επιλέξουν αν θέλουν ή δεν θέλουν να πάνε", είπε ο υπουργός Υγείας.

Βουλή: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο Γεωργιάδης - "Σε 70 νοσοκομεία γίνονται απογευματινά χειρουργεία"

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα DRGs, που αφορούν στην τεκμηρίωση και κοστολόγηση ιατρικών υπηρεσιών, σύστημα για το οποίο επίσης δέχθηκε σφοδρή κριτική. "Τα DRGs και τη χρήση τους την θεσμοθέτησα το 2014, ώστε η αποζημίωση των ιατρικών πράξεων να γίνεται μέσω του συστήματος αυτού και τελικά ξεκινά η πιλοτική του εφαρμογή, τώρα δέκα χρόνια μετά. Πολύ καθυστερήσαμε. Εν πάση περιπτώσει έστω κι έτσι ευτυχώς άρχισαν να εφαρμόζονται.

Διαβάστε Επίσης

Τα DRGs είναι το απόλυτο εργαλείο ελέγχου της δαπάνης στα δημόσια συστήματα, για να μην μπορούν οι διάφοροι πάροχοι, ιδιώτες κατά κανόνα, να κλέβουν τα νοσοκομεία", είπε ο υπουργός Υγείας.

Στην κριτική που διατυπώθηκε από την αντιπολίτευση για νέο χαράτσι στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις διαγνωστικές εξετάσεις ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η συμμετοχή προβλέπεται για όσους θέλουν να κάνει χρήση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, όμως στα δημόσια διαγνωστικά κέντρα η συμμετοχή είναι μηδέν.

Καθώς από την πλευρά της αντιπολίτευσης τέθηκε το ζήτημα των ελλείψεων και στις υποδομές και σε προσωπικό, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι "την ίδια ώρα που η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποδυναμώνει, με την πολιτική της το ΕΣΥ, για να δοθεί χώρος στους ιδιώτες", "επί υπουργίας Αδώνιδος Γεωργιάδη προχωράει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής ανακαίνισης του ΕΣΥ, από την ίδρυσή του, προχωράει το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγοράς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ετήσιων προσλήψεων στο ΕΣΥ".

Πυρά από την αντιπολίτευση για την πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία

Εγκληματικές ευθύνες καταλόγισαν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ -στο πλαίσιο πάντα της επερώτησης του κόμματός τους- που ανέβηκαν νωρίτερα στο βήμα, και προειδοποίησαν ότι η ακολουθούμενη πολιτική βάζει σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων, μετατρέπει το δικαίωμα στην υγεία σε εμπόρευμα και τον ασθενή σε πελάτη.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης κατήγγειλε "την υλοποίηση στρατηγικής μείωσης του κόστους που αντιμετωπίζει την υγεία, ως εμπόρευμα, και βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της υγείας, με τιμοκατάλογο στην υγεία και τη ζωή, την ώρα που τα νοσοκομεία βρίσκονται στο "κόκκινο" των ελλείψεων και ενώ χιλιάδες ασθενείς ξεροσταλιάζουν για υπηρεσίες υγείας". Αντίστοιχη πολιτική, δηλαδή πολιτική μείωσης της κρατικής δαπάνης, ακολουθεί, όπως είπε, η κυβέρνηση και στο φάρμακο, με συνέπεια οι ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, την ώρα που εξυπηρετείται η φαρμακοβιομηχανία με μέτρα-δωράκια, και πολυεθνικές εγχώριες ή ξένες που εδρεύουν στην Ελλάδα και έχουν πεδίο δόξης λαμπρό για κέρδη.

H Διαμάντω Μανωλάκου είπε ότι τα νοσοκομεία γονατίζουν από τις ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση και αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, την ώρα που οι ουρές στην αναμονή είναι τεράστιες και διαμορφώνονται τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία του λαού. Η βουλευτής χαρακτήρισε ντροπιαστική την πολιτική με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και τα επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία. Κατήγγειλε επίσης ότι προγραμματίζονται επί πληρωμή χειρουργεία για μη ογκολογικούς ασθενείς, την ώρα που πολλοί ασθενείς με καρκίνο περιμένουν στην ουρά να χειρουργηθούν.

Η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πολιτική για την υγεία καταγγέλλοντας ότι η έννοια της ζωής έχει χαθεί, γιατί η προστασία της συνεπάγεται κόστος. Εμφατικά αναφέρθηκε στα παιδιά, λέγοντας ότι αν ένα παιδί είναι άρρωστο στην Ελλάδα, πρέπει να περιμένει έξι μήνες για μαγνητική τομογραφία, στο κρατικό νοσοκομείο Παίδων. Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην κατάσταση στα παιδιατρικά δημόσια νοσοκομεία, με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κατήγγειλε περιπτώσεις "υπομεταγγίσεων", αναμονές για χειρουργεία με λίστες αναμονής χιλιάδων παιδιών, με μείωση των χειρουργείων, ανά έτος. Υπάρχει τέτοια λίστα αναμονής, είπε η Λιάνα Κανέλλη, που ενώ περιμένουν τα παιδιά να χειρουργηθούν, συμπληρώνουν τα 16 έτη και μετά δεν μπορούν να χειρουργηθούν στα νοσοκομεία Παίδων αλλά πρέπει να κατευθυνθούν σε χειρουργεία ενηλίκων.

Κανέλλη: Ξέρω τόσα για τις τηλεοπτικές άδειες, που πρέπει να πεθάνω

Ο Ιωάννης Δελής είπε ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο πάει και χειροτερεύει και συνεχώς μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στις στοιχειώδεις ανάγκες για υγεία και την κάλυψή τους, που μόνο δωρεάν δεν είναι και αναγκάζει τις οικογένειες να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο βουλευτής μίλησε για αποδεκατισμένα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία, από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για ελλείψεις σε ΜΕΘ και χειρουργικά τραπέζια. Όλα αυτά, είπε, είναι το αποτέλεσμα μιας αντιλαϊκής ταξικής πολιτικής στη βάση του σχεδίου "Νέο ΕΣΥ", ακόμη πιο εμπορευματοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, και στη βάση της πολιτικής της ΕΕ.

Ο Γιώργος Μαρίνος είπε ότι θυσιάζονται τα λαϊκά δικαιώματα και η υγεία του λαού στον βωμό της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει εκατομμύρια για την πολιτική του ΝΑΤΟ και ενώ το κράτος υποχρηματοδοτεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Η πολιτική της κυβέρνησης, κατήγγειλε, μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και τον ασθενή τον μετατρέπει σε πελάτη. Ευθύνη, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, έχουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και υπηρέτησαν αυτή την πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας. Ο κ. Μαρίνος, αναφερόμενος στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και τον τιμοκατάλογο ανά κατηγορία χειρουργικής επέμβασης, μίλησε για άθλιο εκβιασμό στους ασθενείς και σχολίασε ότι ο υπουργός Υγείας ενεργεί ως "πλασιέ".

Διαβάστε Επίσης

Ο Μανώλης Συντυχάκης προειδοποίησε τον υπουργό Υγείας ότι ο λαός της Κρήτης τον "περιμένει" και "του τα έχει μαζεμένα", γιατί έχει πληγεί από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. "H υγεία του λαού μας δεν είναι εμπόρευμα, δεν πουλιέται, δεν αγοράζεται, δεν έχει τιμοκατάλογο, δεν μπαίνει στο ζύγι του κόστους-οφέλους. Είναι λαϊκό αγαθό, πρέπει να διασφαλίζεται για όλους ανεξαιρέτως, με δωρεάν πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, με πυρήνα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δηλαδή το κέντρο υγείας. Αυτή η θέση του KKE σήμερα απηχεί των διαθέσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, που αγωνίζεται για την πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, στο πιο απομακρυσμένο νησί της χώρας μας", είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Η Μαρία Κομνηνάκα αναφέρθηκε στις "τραγικές ελλείψεις" στα νησιά που "έχουν πάρει χαρακτήρα επιδημίας", παρά το αίτημα των νησιωτών να εξασφαλιστούν συνθήκες για την ανάληψη υπηρεσίας γιατρών και υγειονομικών στα νησιά. Ακόμη και για στοιχειώδεις εξετάσεις, κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ, είτε η αναμονή είναι μεγάλη είτε δεν υπάρχει η δυνατότητα διενέργειάς τους, με αποτέλεσμα οι νησιώτες να κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ή στην Αθήνα. "Δεν είναι μαξιμαλισμός το αίτημα να στηριχθεί η δημόσια υγεία στα νησιά, ώστε να μη μεταφέρονται οι ασθενείς με αγροτικά και να μη ζουν τον Γολγοθά οι καρκινοπαθείς που πρέπει να κατευθυνθούν στην Αθήνα και να περιμένουν για μήνες και στην πρωτεύουσα την περίθαλψή τους", είπε η κ. Κομνηνάκα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στην "εγκληματική πολιτική της ΕΕ στον τομέα της υγείας". "Είναι οικτρή η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας και στη χώρα μας και όχι μόνο. Το επιβεβαιώνει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο συστημάτων υγείας, που λέει ότι μετά την πανδημία, το 42% των πολιτών της Ευρώπης, δεν μπόρεσε να καλύψει ιατρικές ανάγκες, λόγω υψηλού κόστους και λόγω μεγάλης αναμονής", είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ καταψηφίζει τις προγραμματικές της κυβέρνησης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός για την υγεία το 2019 ανήλθε σε 3,8 δισ. ευρώ, το 2023 ανήλθε σε 5,2 δισ. ευρώ και θα κινηθεί παραπάνω το 2024. Αναφέρθηκε και στο μισθολογικό των γιατρών του ΕΣΥ, για να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πρώτη που μετά από 12 χρόνια αύξησε τους μισθούς και υπήρξε και παρέμβαση στο θέμα των εφημεριών. Στην πρωτοβάθμια υγεία δόθηκε δυνατότητα να μπουν όσοι ήταν γιατροί στα Κέντρα Υγείας, ως προσωπικοί γιατροί με 800 ευρώ παραπάνω στο μισθό τους. Όσο για τις προσλήψεις, αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ έχει τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και επισήμανε ότι αυξήθηκε και το επίδομα επικινδυνότητας των νοσηλευτών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός είπε ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όμως η κυβέρνηση διαρκώς υπονομεύει και υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. "Λέτε ότι δίνετε δικαίωμα επιλογής με τα απογευματινά χειρουργεία. Αλήθεια, ποιο δικαίωμα επιλογής; Σε ποιον; Στον ασθενή; Τι του λέτε; Ότι θα επιλέξεις αν θα χειρουργηθείς απόγευμα, πληρώνοντας παραπάνω, ενώ έχει ήδη πληρώσει τις υπηρεσίες για το δημόσιο σύστημα, ως φορολογούμενος και ως ασφαλισμένος; Να επιλέξει αν θα κάνει άμεσα χειρουργείο ή αν θα περιμένει ένα, δύο ή τρία χρόνια να χειρουργηθεί; Αυτό είναι το δικαίωμα επιλογής;", σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως δεν είναι δικαίωμα επιλογής να λέει το κράτος στον ασθενή "πλήρωσε για να χειρουργηθείς, αλλιώς έχει ο Θεός και αν προλάβεις και αν ζήσεις".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης είπε ότι για το κόμμα του "η πρόσβαση στη φροντίδα υγείας σχετίζεται με την κλινική ανάγκη και όχι την οικονομική δυνατότητα, κατάσταση στην οποία οδηγεί τους πολίτες η Νέα Δημοκρατία που δεν πιστεύει ότι η υγεία πρέπει να παρέχεται ισότιμα και με υψηλή ποιότητα σε όλους τους πολίτες και υποβαθμίζει το ΕΣΥ". Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, έχει αποτύχει σε τρία κορυφαία ζητήματα που απασχολούν κάθε Έλληνα πολίτη: στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στο ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη αλλά και στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θεσμοθέτησε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία του ΕΣΥ και τόνισε ότι η πρόσβαση του πληθυσμού γίνεται διαρκώς δυσκολότερη και ελλιπέστερη και πλέον οι ασφαλισμένοι απαιτείται να πληρώνουν ακόμη και εξ ολοκλήρου, για ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη χαρακτήρισε τον υπουργό Υγείας "θιασώτη του καπιταλισμού" που λησμονεί ότι στις μεγάλες κρίσεις, όπως η πρόσφατη υγειονομική κρίση, αυτοί που έσωσαν τις ζωές των ανθρώπων ήταν τα δημόσια συστήματα υγείας. Σήμερα, κατήγγειλε, υλοποιείται ένα σχέδιο που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην κατεδάφιση του κακοπαθημένου ΕΣΥ που χρειάζεται ενίσχυση αλλά η κυβέρνηση το επιχειρεί με λάθος τρόπο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της "Νίκης" Νίκος Παπαδόπουλος σχολίασε πως αντί η κυβέρνηση να σκύψει με αγάπη αληθινή στον ελληνικό λαό και να κάνει χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ, αντί να δώσει αυξήσεις στους μισθούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εξοντώνει τους γιατρούς με πολλές ώρες εργασίας, αφήνει τους ασθενείς εκτεθειμένους και ευάλωτους στην κακή και βραδεία παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας είπε ότι σήμερα οι πολίτες δεν έχουν καλή πρόσβαση στη δημόσια υγεία και αναγκάζονται να πληρώνουν το ένα τρίτο των εξόδων, για την υγεία τους, από τη δική τους θέση. "Αυτή είναι μια ταξική πολιτική με κερασάκι στην τούρτα τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, ιδίως στα νησιά είναι τραγικές. Φοβόμαστε πως έχετε καταντήσει το ΕΣΥ, τον μεγάλο ασθενή της χώρας και ίσως ολόκληρης της Ευρώπης", είπε ο κ. Καζαμίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 14:17

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στo πρώτο του μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μίλησε για το πρόβλημα της υγείας του που τον οδήγησε στο νοσοκομείο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ 02 Σεπ 2025 | 19:05

Εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον Γεωργιάδη σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη: "Υπουργός εμπορίου και κερδοσκοπίας" [βίντεο]

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "υποδέχτηκαν" με γιουχαΐσματα τον υπουργό Υγείας.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:29

Καμπάνια της Παπαστράτος για να σταματήσουν οι ανήλικοι το κάπνισμα και το άτμισμα

Τι αφορά η νέα καμπάνια για την αποτροπή του καπνίσματος στους νέους

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Σεπ 2025 | 09:10

Η "Αξιώτισσα" στη Νάξο απαντά στους υπουργούς για το επεισόδιο με τους Ισραηλινούς: "Δεν θα μείνει αναπάντητη η δυσφήμιση"

Απάντηση σε Αδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Μαρινάκη έδωσε η "Αξιώτισσα", μετά τις δηλώσεις τους για το επεισόδιο με τους Εβραίους τουρίστες μέσα στην γνωστή ταβέρνα της Νάξου.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 14:46

Ο Αδωνις Γεωργιάδης νιώθει σαν τον Αριστείδη τον Δίκαιο- Λίγο πριν τον εξοστρακισμό

Το επεισόδιο με τον Αριστείδη τον Δίκαιο και το παράπονο του Υπουργού Υγείας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Σεπ 2025 | 11:13
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Αυγ 2025 | 14:47

Γεωργιάδης για επεισόδιο με Εβραίους στη Νάξο: "Αισθάνομαι ντροπή για τους ανόητους, δεν είναι αυτή η Ελλάδα"

"Λέω στους φίλους μας από το Ισραήλ ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα ούτε έτσι ο Ελληνικός Λαός. Είστε ευπρόσδεκτοι εδώ και να έρχεστε, είστε φίλοι μας και ασφαλείς" αναφέρει ο υπουργός Υγείας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 30 Αυγ 2025 | 12:34

Άδωνις Γεωργιάδης: Τρία ψέματα και μισή αλήθεια για το ΕΣΥ - Πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν την πτώση Μητσοτάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για προπαγάνδα σε βάρος του ΕΣΥ από πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα, με στόχο να πλήξουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ 28 Αυγ 2025 | 13:47

Επίθεση Πολάκη σε Γεωργιάδη: "Αν είχαμε δικαιοσύνη στη χώρα, έπρεπε να ήσουν φυλακή και όχι να δικάζομαι εγώ"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Παύλου Πολάκη, με αφορμή τα όσα είχε πει εναντίον του για την υπόθεση Novartis.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 27 Αυγ 2025 | 16:02

Άδωνις Γεωργιάδης: Ψευδή τα όσα διακινούνται περί επικινδυνότητας των χειρουργείων του Αγίου Σάββα - Δημιουργούν κλίμα φόβου

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

ΜΕ ΜΕΙΚ ΑΠ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ 26 Αυγ 2025 | 19:58

Ανησυχία και ερωτήματα προκαλεί τεράστια μελανιά στο χέρι του Τραμπ: "Είναι από τις πολλές χειραψίες" λέει αλλά δεν πείθει

"Είναι από τις πολλές χειραψίες" - Οι εξηγήσεις που δίνει ο Τραμπ για τους μώλωπες στα χέρια του μάλλον δεν πείθουν

ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 26 Αυγ 2025 | 13:51

Νέα κόντρα Γεωργιάδη με τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο: Μετά τα πανηγύρια και τον Ρουβίκωνα, ξανά για το Ισραήλ και τη Γάζα

Νέα απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, αφού προηγουμένως ο υπουργός Υγείας είχε κάνει σχετική ανάρτηση απευθυνόμενος στον διασώστη.

ΧΟΡΕΥΕΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ 26 Αυγ 2025 | 11:32

Η Ευγενία Μανωλίδου σέρνει το χορό στη Σάμο

Το αυθόρμητο γλέντι που στήθηκε στη Σάμο και ο χορός της Ευγενίας Μανωλίδου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 25 Αυγ 2025 | 10:33

Ο Γεωργιάδης έκλεισε ραντεβού με γαστρεντερολόγο on air - "Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις αρνητικές κριτικές"

Ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε ραντεβού με γαστρεντερολόγο στον αέρα εκπομπής για να αποδείξει ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΟΡΓΟΥ 25 Αυγ 2025 | 10:13

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος απαντά στον Γεωργιάδη για τα επεισόδια στην Αμοργό: Κάτω τα χέρια από τον Ρουβίκωνα

Απάντηση στον Γεωργιάδη μετά την ανάρτησή του στην οποία ζητάει παρέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας για τις "δημόσιες απειλές" του Ρουβίκωνα κατά του δημάρχου Αμοργού, έδωσε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 24 Αυγ 2025 | 15:58

Γεωργιάδης: Να ασχοληθούν ΕΛΑΣ και εισαγγελία με τις δημόσιες απειλές του Ρουβίκωνα κατά του δημάρχου Αμοργού

Παρέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας για τις "δημόσιες απειλές" του Ρουβίκωνα κατά του δημάρχου Αμοργού, ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 23 Αυγ 2025 | 22:14

Γεωργιάδης: Ποτέ στο ΕΣΥ δεν έχουμε κάνει διάκριση στην φροντίδα με βάση την οικονομική επιφάνεια ή την κοινωνική θέση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην υπόθεση του δισεκατομμυριούχου που σώθηκε από Έλληνες γιατρούς.

ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΕΣΥ! 21 Αυγ 2025 | 18:05

Μύκονος: Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος που σώθηκε από τους γιατρούς του ΕΣΥ - Οι δικοί του γιατροί αρνήθηκαν να τον παραλάβουν

Ο επιχειρηματίας ήταν στη Μύκονο και είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενώ οδηγούσε μια γουρούνα - "Αυτός θα πεθάνει" είπαν οι γιατροί της ιδιωτικής του ασφάλειας - Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 21 Αυγ 2025 | 13:24

Γεωργιάδης: Δισεκατομμυριούχος σώθηκε από τους γιατρούς του ΕΣΥ σε νησί του Αιγαίου- Μετά απο τροχαίο [βίντεο]

"Ο δισεκατομμυριούχος μπήκε σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργείο χθες το βράδυ, και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ όπου είναι σταθεροποιημένος" είπε ο κ. Γεωργιάδης.

ΕΝΤΑΣΗ 20 Αυγ 2025 | 08:19

Επίθεση γυναίκας στον Αδωνι Γεωργιάδη για τα νοσοκομεία- Ο αιχμηρός διάλογος στα εγκαίνια του νοσοκομείου Ρόδου [βίντεο]

Μία γυναίκα εξέφρασε την οργή της για τα προβλήματα στη δημόσια υγεία, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά σε απολογητικό ύφος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 18 Αυγ 2025 | 06:28

Πότε θα μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού στα νοσοκομεία μέσω της δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής 1566

O τηλεφωνικός αριθμός έχει ήδη εξυπηρετήσει πάνω από 40.000 ανθρώπους σε ένα μήνα και οι δυνατότητες του συνεχώς μεγαλώνουν.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Αυγ 2025 | 12:59

Άδ. Γεωργιάδης για 1566: Πάνω από 40.000 έχουν εξυπηρετηθεί σε ένα μήνα - Το βίντεο AI που δημοσίευσε

"Το βίντεο που θα δείτε είναι λοιπόν όλο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, σενάριο δικό μου και δημιουργία των παιδιών"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 14 Αυγ 2025 | 11:09

Γεωργιάδης για ομολογία 19χρονου για τον εμπρησμό στα Συχαινά Αχαΐας: "Μόνη λύση η παραδειγματική τιμωρία"

"Ένας 19χρονος, αποφάσισε να καταστρέψει την ζωή του και να περάσει τα επόμενα 20 χρόνια της ζωής σου στην φυλακή, ποιος ξέρει για ποιον λόγο" ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

12 Αυγ 2025 | 20:45

Γεωργιάδης: Σε επιφυλακή το νοσοκομείο Χίου και οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Αχαΐα

Το ΕΣΥ είναι παρών στη μάχη" επισημαίνει ο υπουργός Υγείας σε ανάρτηση του στο Χ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 11 Αυγ 2025 | 09:44

Άδωνις Γεωργιάδης για την υποχώρηση ασανσέρ στο "Γεννηματάς": Δεν διαπιστώθηκε καμία βλάβη

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, η εταιρεία συντήρησης εξέτασε τον ανελκυστήρα αμέσως μετά το περιστατικό και δε διαπίστωσε καμία βλάβη.

ΣΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 10 Αυγ 2025 | 11:19

Σπάνια επέμβαση για θρομβοεκτομή στέφθηκε με επιτυχία για 15χρονη - Το μήνυμα Γεωργιάδη

Είναι ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής, στον οποίο διενεργήθηκε θρομβεκτομή σε πνευμονική εμβολή στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα πιο σπάνια Πανευρωπαϊκά

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Αυγ 2025 | 13:50

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν συνηθίζεται - στην Ελλάδα και διεθνώς - κάθε νοσοκομείο να διαθέτει όλες τις κλινικές

Οπως λέει μεταξύ άλλων πως "δεν είναι σύνηθες — ούτε στην Ελλάδα ούτε διεθνώς — κάθε νοσοκομείο να διαθέτει όλες τις κλινικές και όλες τις ιατρικές εξειδικεύσεις".

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 08 Αυγ 2025 | 10:17

Γεωργιάδης: Η Λένα Σαμαρά εξετάστηκε από νευρολόγο στο Σισμανόγλειο που ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Οι εξηγήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την εξέταση της Λένας Σαμαρά στο Σισμανόγλειο.

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ 08 Αυγ 2025 | 09:39

Ένταση ανάμεσα σε Γεωργιάδη και υγειονομικούς στη Ρόδο: "Δεν ντρέπεστε;" - "Γιατί φωνάζετε; Για ηρεμήστε"

Φωνές και αντεγκλήσεις μεταξύ Αδωνι Γεωργιάδη και υγειονομικών στη Ρόδο. Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα επαναπροκηρυχθούν θέσεις για παθολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΣΤΟ ACTION 24 03 Σεπ 2025 | 19:35

Νέο παραλήρημα της Λατινοπούλου κατά των Ρομά: "Γύφτοι είναι και γύφτους θα τους λέω" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Action 24 το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στην εγκληματικότητα επέμεινε να αποκαλεί τους Ρομά "γύφτους"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΑΛΛΟΥ 03 Σεπ 2025 | 14:29

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει… στην Κίνα- Το αιχμηρό σχόλιο στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το καρφί του Μιχάλη Μητσού στα Νέα για την απουσία από τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Σεπ 2025 | 12:46

Νέα κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι με το κλείσιμο του υπνωτηρίου, 50 άστεγοι θα βρεθούν και πάλι στον δρόμο. Για "ψεύδη" κάνει λόγο ο Χάρης Δούκας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 11:54

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα γίνουν εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - "Ο κόσμος δεν θέλει να ζει με επιδόματα"

Στα προγράμματα μετεγκατάστασης σε ακριτικές περιοχές, την κοινωνική αντιπαροχή, τα ενοίκια, το δημογραφικό και τους τρίτεκνους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 03 Σεπ 2025 | 11:19

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ερευνα για συνεργούς και για εγκληματική οργάνωση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη συνέχεια των ερευνών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.