Βουλή: Συνάντηση Τασούλα-Δένδια με τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης

Στη Βουλή των Ελλήνων βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης,

|
SHARE THIS
0
SHARES

Στη Βουλή των Ελλήνων βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα (Aguila Saleh Eissa), στον απόηχο του μνημονίου συνεννόησης ‘Αγκυρας-Τρίπολης, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «άκυρο» η λιβυκή Βουλή.

Ο Αγκίλα Σάλεχ Ίσα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα ομολόγου του Κώστα τασούλα με τον οποίο έχει συνάντηση αυτή την ώρα παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

 

Πριν ξεκινήσει η επίσημη συνάντηση τους, ο Αγκίλα Σάλεχ Ίσα ξεναγήθηκε από τον Κώστα Τασούλα στους χώρους της Βουλής. Του έδειξε την είσοδο της Ολομέλειας και το εντευκτήριο. Επίσης του είπε ότι ο πίνακας που έχει στο γραφείο του απεικονίζει την Αθήνα.

 

 

 

O Αγκίλα Σάλεχ Ίσα έχει καταγγείλει με επιστολή του στον ΟΗΕ το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολη,  χαρακτηρίζοντάς το άκυρο.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία και αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη χώρα, δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης/συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης/Συμφωνίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, το κράτος της Λιβύης απαλλάσσεται πλήρως από κάθε είδους απορρέουσες υποχρεώσεις» διαμηνύει ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τη μετάφραση της οποίας στην ελληνική γλώσσα έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή των Ελλήνων, ενόψει της επίσκεψης του Αγκίλα Σάλεχ Ίσα στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Κώστα Τασούλα.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είναι άκυρο το μνημόνιο, ο Αγκίλα Σάλεχ Ίσα καλεί τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να υποβάλει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, απαιτώντας εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, μεταξύ άλλων, να το κηρύξει ανυπόστατο και να ανακαλέσει την αναγνώριση της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης της χώρας.

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook