Την άποψη ότι δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Στον απόηχο δημοσιευμάτων και διαρροών για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «ο Πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ο οποίος έθεσε θέμα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες». Η απάντηση που έλαβε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, μέσω δημοσίων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συγκεκριμένη.
«Ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του, ο κ. Παππάς έχει πει από την αρχή ότι δεν θα αρνηθεί μεν την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας -είχε αυτοπροσκληθεί, γιατί εμείς δεν είχαμε θέσει τέτοιο θέμα- αλλά θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού ότι πρέπει να παραιτηθεί. Σε άλλη του δήλωση είπε πως αν ο κ. Σαμαράς καλέσει τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Ο κ. Βούτσης», συμπλήρωσε, «που είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει δηλώσει: “Διάλογος, ναι, μόνο αν συμφωνήσουμε πάνω στην πρέπουσα γραμμή”. Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι υπονομευμένος διάλογος».
«Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης. Για να μπορέσει να υπάρξει οποιοδήποτε μίνιμουμ συνεννόησης, πρέπει στις συζητήσεις να πηγαίνουμε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, δήλωσε νωρίτερα στο ρ/φ σταθμό Βήμα FM ότι «δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν το διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις».