Βρετανία: Φάρατζ και Brexit οι μεγάλοι νικητές

Οι προβλέψεις δεν έπεσαν έξω ως προς το αποτέλεσμα της Βρετανίας. Το κόμμα του κ. Φάρατζ είναι πρώτο με 34%, σύμφωνα τουλάχιστον με το exit poll του ComRes.

bretania-faratz-kai-brexit-oi-megaloi-nikites
SHARE THIS
0
SHARES

Στη δεύτερη θέση είναι οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν με 22%.

Το Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι υπέστη συντριβή καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 12%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ακολουθούν με 11%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Britain Elects το κόμμα Brexit εκλέγει 24 βουλευτές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 15 έδρες, οι Εργατικοί 14 έδρες, οι Συντηρητικοί 10% και οι Πράσινοι 4 έδρες. 

Το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φαράτζ έρχεται πρώτο σε 13 περιοχές με καταμετρημένο το 40% των ψήφων σε πέντε από αυτές.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν το Λονδίνο και οι Τόρις χάνουν και τις δύο έδρες τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν τρεις έδρες στο Λονδίνο (27% με άνοδο 20%), οι Εργατικοί εκλέγουν δύο ευρωβουλευτές (24% με πτώση 13%), το κόμμα του Brexit εκλέγει δύο με 18%, οι Πράσινοι έναν (με 12% και άνοδο 4%). Οι Συντηρητικοί δεν εκλέγουν κανέναν ευρωβουλευτή αφού συγκέντρωσαν ποσοστό 8% (πτώση 15%), αλλά ούτε το κόμμα Αλλαγή στη Βρετανία και το UKIP.

Στην περιοχή Κένσινγκτον και Τσέλσι του Λονδίνου οι Φιλελεύθεροι σημείωσαν άνοδο της τάξης του 30%, τοποθετώντας το κόμμα τους πρώτο στις προτιμήσεις των εκεί ψηφοφόρων με 36% (+29,4), ενώ σημαντική ήταν η άνοδος των Φιλελεύθερων στο Ίσλινγκτον και στο Χάρινγκεϊ του Λονδίνου, όπου ξεπέρασαν το κόμμα των Εργατικών και ήρθαν πρώτοι με 27,5% και 31,7% αυξάνοντας τα ποσοστά τους κατά 18,6 και 20,2% αντίστοιχα. Στις ίδιες περιοχές οι Εργατικοί μείωσαν το ποσοστό τους κατά 21,2 και 17,7%, στο 26,3% και στο 30,7% αντίστοιχα.

Φωτό: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook