Follow us

CEO της TUI σε Μητσοτάκη: Φέτος η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα στον τουρισμό

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
μητσοτακης

Η ίδρυση του Co-Lab στη Ρόδο, που αποτελεί το πρώτο εργαστήριο συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό, ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen.

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη σύσταση του Co-Lab, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι "αναμένουμε φέτος μια πολύ καλή τουριστική σεζόν από την έναρξή της", με τον κ. Joussen να τονίζει ότι αναμένει τον διπλασιασμό των αφίξεων από την πλευρά του Ομίλου TUI το 2022 σε σύγκριση με το περασμένο έτος, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω του ομίλου θα ξεπεράσουν ακόμα και τα επίπεδα του 2019.

"Πέρυσι 1,5 εκατομμύριο πελάτες της TUI επισκέφτηκαν την Ελλάδα" σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, προσθέτοντας ότι "ήδη για φέτος πιστεύουμε ότι θα υπερβούμε τα προ κρίσης επίπεδα. Άρα ο σχεδιασμός μας για το τρέχον έτος αφορά 3 εκατομμύρια πελάτες της TUI στην Ελλάδα".

"Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προ κρίσης επίπεδα και θα αποτελέσει έναν από τους κερδισμένους της υγειονομικής κρίσης" σημείωσε ο Fritz Joussen, ενώ υπογράμμισε ότι τα μέτρα προστασίας που κατάρτισε και ενεργοποίησε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτέλεσαν κρίσιμο στήριγμα για τον τουρισμό.

Διαβάστε Επίσης

"Έχετε υπάρξει εξαιρετικοί στη διαχείριση της κρίσης και στη διαχείριση των πρωτοκόλλων για τους προορισμούς. Οι πελάτες αισθάνονταν ασφαλείς, που ήταν πολύ σημαντικό γι' αυτούς. Πιστεύω ότι πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα και επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για όλες τις προσπάθειές σας", είπε.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

μητσοτακης

Μητσοτάκης: "Επιμένουμε σταθερά ότι το νέο μας τουριστικό μοντέλο πρέπει να είναι βιώσιμο"

Μιλώντας για τον χαρακτήρα της πρωτοβουλίας στη Ρόδο, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας GR-eco Islands, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "θέλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και επιμένουμε σταθερά ότι το νέο μας τουριστικό μοντέλο πρέπει να είναι βιώσιμο". Επεσήμανε ακόμη ότι "η πράσινη μετάβαση είναι σημαντική και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό Ταμείο για όλα τα νησιά του Αιγαίου ώστε να μπορούν οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι να συμμετάσχουν σε projects τα οποία θα εστιάζουν ιδιαίτερα σε ζητήματα βιωσιμότητας".

Παράλληλα σημείωσε ότι "η επέκταση της τουριστικής σεζόν είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες στην μακροπρόθεσμη στρατηγική μας και πιστεύουμε ότι πολλοί από τους προορισμούς μας, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου, έχουν την ικανότητα να προσελκύσουν και επισκέπτες πέραν των καλοκαιρινών μηνών".

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μητσοτάκης: "Υπάρχει ένα γενικότερο αφήγημα που υπερβαίνει τον τουρισμό. Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα μια χώρα που γυρίζει σελίδα. Αφήνει πίσω της μια δεκαετία κρίσεων και πόνου και είναι μια χώρα που επιδιώκει πλέον να στραφεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος".

μητσοτακης

Κικίλιας: "Το 2022 ο ελληνικός τουρισμός θα είναι πρωταγωνιστής"

"Ο βιώσιμος τουρισμός αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής κυβέρνησης. Και είναι σημαντική για εμάς η επιλογή της TUI να καταστεί η Ρόδος ο πρώτος βιώσιμος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, χάρη στις εντατικές προσπάθειες που έχουμε κάνει με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη", τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

"Εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά ώστε να είμαστε leaders στον Τουρισμό. Η δουλειά αποδίδει όπως φαίνεται από τα έως τώρα στοιχεία των προκρατήσεων και καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2022 ο ελληνικός τουρισμός θα είναι πρωταγωνιστής", επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Απευθυνόμενος προς τον διευθύνοντα Σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι "βασιζόμαστε σε εσάς ως ισχυρούς εταίρους και θέλουμε να συνεργαστούμε με σταθερότητα και συνέπεια, για να πετύχουμε από κοινού την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αναμένουμε καλές τιμές από εσάς και καλές προσφορές προς τους ξενοδόχους μας".

Σκέρτσος: Εξασφαλισμένοι πόροι για προγράμματα re-skilling και up-skilling

O υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος τόνισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο ανθρώπινο δυναμικό και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις. Σημείωσε ότι έχουν εξασφαλισθεί σημαντικοί κοινοτικοί και εθνικοί πόροι για προγράμματα re-skilling και up-skilling εργαζομένων και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στην ιδέα της συνεργασίας με τον Όμιλο TUI και στην τουριστική επαγγελματική εκπαίδευση, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και τις ευκαιρίες για επανεκπαίδευση εργαζομένων στον τουριστικό τομέα.

Διαβάστε Επίσης

Χατζημάρκος: "Μεγάλη συμμαχία και ψήφος εμπιστοσύνης"

"Αυτή η μεγάλη συμμαχία με έναν ηγέτη της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, όπως ο Όμιλος TUI, πιστεύω ότι ξεπερνά τα στενά όρια της κοινής μας αφοσίωσης σε αυτό το εγχείρημα. Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη Ρόδο, την Περιφέρειά μας και την Ελλάδα", τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

"Δουλεύουμε λοιπόν για τα επόμενα χρόνια, για την επόμενη δεκαετία καθώς η βιωσιμότητα είναι το απαραίτητο στοιχείο που θα μας βοηθήσει να πάμε ακόμα πιο μακριά. Ένα νησί 2,5 εκατομμυρίων αφίξεων το χρόνο μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα μέσα από την κοινή προσπάθεια των πολιτών, του Δήμου και των επαγγελματιών" υπογράμμισε, για όσα κινητοποιεί το έργο στη Ρόδο, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Η ταυτότητα του πρώτου Co-Lab στη Ρόδο

Η συμφωνία για την ίδρυση του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας Co-Lab αφορά την ανάπτυξη πολιτικών και προγραμμάτων που θα διασφαλίσουν τον βιώσιμο τουρισμό. Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Όμιλο TUI και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε τηλεδιάσκεψη με το Μέγαρο Μαξίμου, με τη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Όμιλος TUI αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών παγκοσμίως.

Το καινοτόμο Co-Lab θα συσταθεί στη Ρόδο, με στόχο να συμβάλλει στη μετατροπή του νησιού σε υπόδειγμα πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού που θα αφορά ολόκληρη την αλυσίδα υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης: από τα ξενοδοχεία και τα μέσα μεταφοράς έως τα μουσεία και τους χώρους ψυχαγωγίας.

Με τον τρόπο αυτό, το Νησί των Ιπποτών θα προσφέρει έναν απτό οδικό χάρτη που θα μπορούν να υιοθετήσουν τουριστικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο. Το νέο εργαστήριο θα αναζητήσει εφαρμόσιμες απαντήσεις σε σοβαρές προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως η μείωση του αντίκτυπου του τουρισμού στο περιβάλλον, αλλά με οφέλη για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομικών και για την αγορά εργασίας, χωρίς αποκλεισμούς. Πυξίδα για τη δράση του Co-Lab θα είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και η Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Co-Lab θα αποτελέσει παράλληλα κόμβο για τη συστηματική συνεργασία ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματικότητα και την τοπική κοινωνία σε κάθε στάδιο της όλης διαδικασίας, ώστε οι λύσεις που θα υλοποιηθούν να έχουν ευρεία στήριξη, θα καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού και να αποτελούν προϊόν σοβαρής διαβούλευσης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

"Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι στα Ηνωμένα Έθνη όταν μιλάμε για βιωσιμότητα, δεν μιλάμε μόνο για περιβαλλοντική, οικολογική βιωσιμότητα. Αλλά και στην κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

"Χωρίς βιωσιμότητα στην οικονομία και την κοινωνία, δεν θα επιτευχθεί βιωσιμότητα στο πεδίο του περιβάλλοντος. Εάν οι πολίτες δεν γνωρίζουν πώς θα έχουν μερίδιο στον παγκόσμιο πλούτο, πώς θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην για τα παιδιά τους, πώς θα έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα δεν θα μεριμνήσουν για το περιβάλλον", σημείωσε ο κ. Joussen.

1

Σημεία από τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στην τηλεδιάσκεψη

Αναμένουμε μια πολύ καλή τουριστική σεζόν φέτος, από την έναρξή της, γιατί θυμάστε πολύ καλά ότι πέρυσι δυσκολευτήκαμε τους πρώτους μήνες. Αλλά με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι έχουμε αυτή τη συνάντηση και είμαι ενθουσιασμένος για την πρωτοβουλία που θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε σε λίγο.

Ξέρετε πόσο εκτιμούμε, ως χώρα, τη σχέση μας με την TUI. Κοίταζα τους αριθμούς, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ταξίδεψαν στην Ελλάδα μέσω της TUI πέρυσι, από τους οποίους καταλαβαίνω ότι 600.000 είχαν προορισμό τη Ρόδο. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να σώσουμε την τουριστική μας σεζόν πέρυσι και νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Όπως γνωρίζετε, ήμασταν στην πρώτη γραμμή για την ενεργοποίηση του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ, μια πρωτοβουλία που εξελίχθηκε σε τεράστια επιτυχία.

Θέλουμε όμως να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και ασφαλώς επιχειρηματολογούμε σταθερά ότι το νέο μας τουριστικό μοντέλο πρέπει να είναι βιώσιμο. Γνωρίζω πως και εσείς εστιάζετε ιδιαίτερα στο ζήτημα της βιωσιμότητας. Επομένως, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία και το Co-Lab project που εγκαινιάζουμε σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζεστε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον κ. Χατζημάρκο, και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη. Μπορώ να σας πω ότι ήταν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας όσον αφορά το τουριστικό μας προϊόν και νομίζω ότι κατανοούν επίσης τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες κοιτάζοντας το μέλλον.

Όπως γνωρίζετε, έχουμε τη δυνατότητα να κινητοποιήσουμε σημαντικά δημόσια ευρωπαϊκά, αλλά και ιδιωτικά κεφάλαια για να ανακατευθύνουμε το τουριστικό προϊόν μας προς μια σαφώς πιο βιώσιμη κατεύθυνση. Έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες σε μερικά μικρότερα νησιά μέσω της πρωτοβουλίας "Gr - Εco". Νομίζω ότι ειδικά στα μικρότερα νησιά έχουμε πραγματικά την ευκαιρία να κινηθούμε με τρόπο πολύ φιλόδοξο προς ένα περιβάλλον με ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών άνθρακα. Και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι επίσης ευθυγραμμισμένη με αυτό που θα επιζητούν οι πελάτες σας, οι άνθρωποι που επιλέγουν την Ελλάδα ως τουρισμό προορισμό.

Πιστεύω λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με μία πρόταση που είναι στραμμένη προς το μέλλον, η οποία αποτελεί μεν πρόκληση αλλά είναι ταυτόχρονα συναρπαστική. Θα έχει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης στο ανώτατο επίπεδο.

Αναφερόμενος στο Co-Lab και στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

Έχω μελετήσει την παρουσίαση και επομένως γνωρίζω σε βάθος τι σχεδιάζετε να δημιουργήσετε. Θα ήθελα απλώς να εκφράσω μια πρώτη γνώμη για τα εύστοχα σχόλιά σας. Καταρχάς, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι στα Ηνωμένα Έθνη όταν μιλάμε για βιωσιμότητα, δεν μιλάμε μόνο για περιβαλλοντική, οικολογική βιωσιμότητα. Αλλά και στην κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα. Στη δική μας περίπτωση, ο τουρισμός είναι ο πιο σημαντικός τομέας στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αν δούμε τους τομείς στους οποίους η Ελλάδα μπορεί να είναι ανταγωνιστική.

Και σίγουρα αυτό ισχύει στα νησιά, και σίγουρα και στη Ρόδο. Και όντως σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον τουρισμό και να διασφαλίσουμε ότι θα δημιουργήσει καλές θέσεις εργασίας για την τοπική κοινότητα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια του έτους. Θέλω να τονίσω ότι η επέκταση της τουριστικής σεζόν είναι μια από τις βασικές μας προτεραιότητες στην μακροπρόθεσμη στρατηγική μας. Και πιστεύουμε ότι πολλοί από τους προορισμούς μας, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου, έχουν την ικανότητα να προσελκύσουν και επισκέπτες πέραν των καλοκαιρινών μηνών.

Δεν θα πρέπει απλώς να είμαστε ένας προορισμός τον οποίο επισκέπτεται κάποιος μόνο το καλοκαίρι για να απολαύσει τις όμορφες παραλίες. Αυτή βεβαίως θα είναι πάντα μια σημαντική παράμετρος της στρατηγικής μας, αλλά θέλουμε πραγματικά να μειώσουμε την εξάρτηση από το τρίτο τρίμηνο όσον αφορά τα συνολικά έσοδά μας από τον τουρισμό. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, η δική σας συνδρομή με την έννοια ότι θα παρέχετε πρόσβαση στους τουριστικούς προορισμούς μας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες που θα εργαστούν ώστε να διευρύνουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Και ένα νησί όπως η Ρόδος, που είναι μεγάλο νησί, έχει την ικανότητα να προσελκύσει επισκέπτες και πέραν των καλοκαιρινών μηνών. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υπάρχει πάντα το σκεπτικό "αν χτίσεις κάτι ο κόσμος θα έρθει". Ποιος όμως θα πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση; Πρέπει να είναι οι πτήσεις; Πρέπει να είναι τα ξενοδοχεία, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά; Η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να εργαστούμε από κοινού με τις τοπικές αρχές και να διασφαλίσουμε ότι θα προσφέρουμε ένα προϊόν το οποίο είναι ελκυστικό για τον κόσμο που επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα και πέραν των μηνών του καλοκαιριού.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και βεβαίως δεν αφορά μόνο τη Ρόδο. Υπάρχουν πολλοί άλλοι προορισμοί στην Ελλάδα που μπορούν να προσφέρουν πρόσβαση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Μπορεί να είναι πόλεις που θα προσφέρουν στους επισκέπτες δυνατότητα για city breaks, διαλείμματα στην πόλη, ενώ η Ελλάδα μπορεί να γίνει και χειμερινός προορισμός.

Προσφάτως οι "New York Times" είχαν ένα ολοσέλιδο δημοσίευμα για τον καλύτερο προορισμό στον κόσμο για σκι την άνοιξη, και ο προορισμός αυτός ήταν η Κρήτη. Ήταν εντυπωσιακό. Το γνωρίζω γιατί κάνω σκι και πάντα αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατό να μην έχουν ανακαλύψει αυτό το διαμάντι. Αλλά να μπορείς να πεις, για παράδειγμα, στους επισκέπτες σου ότι μπορούν να επισκεφθούν την Κρήτη τον Μάρτιο και να πάνε στο βουνό και στη θάλασσα την ίδια ημέρα, αυτό όντως προσφέρει μια ποικιλία στο προϊόν.

Και αν προσθέσει κανείς σε αυτό το στοιχείο τον πολιτισμό, τον βιώσιμο, οικολογικό τουρισμό και την ικανότητα να προσφέρεις πολυάριθμες και διαφορετικές εμπειρίες σε διάφορους προορισμούς, νομίζω ότι έχουμε το πακέτο για να είμαστε σε θέση να προωθήσουμε τη χώρα μας ως έναν προορισμό για ολόκληρο τον χρόνο και να συμπεριλάβουμε και το στοιχείο των πόλεων, τα λεγόμενα city breaks, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μπορούμε, πιστεύω, να καταλάβουμε αυτή τη θέση και να συνεργαστούμε μαζί σας για να επεκτείνουμε το εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών που συνδέονται με το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα.

Θέλω να εκφράσω την αμέριστη εμπιστοσύνη μου στις περιφερειακές και τοπικές αρχές. Έχω συνεργαστεί με τον Γιώργο και τον Αντώνη, έχετε τους καλύτερους δυνατούς συνεργάτες για να μπορέσει να αποδώσει καρπούς η προσπάθεια. Και βεβαίως, όπως γνωρίζετε, οι Περιφέρειες θα έχουν σημαντικά περισσότερα κονδύλια την επόμενη προγραμματική περίοδο. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Και εμείς συμβάλαμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά πάντα υπάρχει κατανομή των σημαντικών δημόσιων επενδύσεων και αυτό θα πρέπει να γίνει ασφαλώς με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Έχουμε, λοιπόν, σημαντικά κεφάλαια που είναι διαθέσιμα για να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα. Βεβαίως και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η πράσινη μετάβαση είναι σημαντική και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό Ταμείο για όλα τα νησιά του Αιγαίου ώστε να μπορούν οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι να συμμετάσχουν σε projects τα οποία θα εστιάζουν ιδιαίτερα σε ζητήματα βιωσιμότητας.

Αλλά στην περίπτωση της Ρόδου, νιώθουμε τη σιγουριά ότι έχουμε περιφερειακές και τοπικές αρχές του υψηλότερου επιπέδου, αλλά έχουμε και ένα συνδυασμό καινοτόμων ιδιωτών επιχειρηματιών που με μεγάλη επιτυχία τοποθέτησαν το προϊόν της Ρόδου μπροστά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές εντός Ελλάδας. Λέω συχνά στους φίλους μου στην Κρήτη "δείτε τι κάνουν στη Ρόδο". Είναι καλοδεχούμενος αυτός ο εγχώριος ανταγωνισμός ανάμεσα στις διάφορες περιοχές. Όλοι πρέπει να μάθουμε, ο ένας από τον άλλο.

Πιστεύω ότι αποδείξαμε ότι αν έχεις κανείς ικανούς ιθύνοντες χάραξης πολιτικών σε κεντρικό επίπεδο, που είναι σε θέση να λαμβάνουν γρήγορα σαφείς αποφάσεις οι οποίες ανταποκρίνονται στις εκάστοτε προκλήσεις και δεν στέλνουν μηνύματα που προκαλούν σύγχυση στην αγορά -κυρίως στους μεγάλους παίκτες- μπορεί κανείς να αντλήσει οφέλη από μια κρίση. Και θέλουμε και εσείς από τη δική σας πλευρά να αυξήσετε τη συνολική σας σχέση με την Ελλάδα. Δεν νομίζω πως θα είναι δύσκολο για εσάς να παρουσιάσετε το ελληνικό προϊόν στους πελάτες σας. Γιατί υπάρχει ένα γενικότερο αφήγημα που υπερβαίνει τον τουρισμό. Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα μια χώρα που γυρίζει σελίδα. Αφήνει πίσω της μια δεκαετία κρίσεων και πόνου και είναι μια χώρα που επιδιώκει πλέον να στραφεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Πάντα θέλουμε να συνεργαζόμαστε με παγκόσμιους ηγέτες από διάφορους τομείς που ενδιαφέρονται να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα. Και ήθελα να διασφαλίζω ότι μπορούμε να έχουμε αυτό το επίπεδο επικοινωνίας, όχι μόνο σε επίπεδο Υπουργείου αλλά και στο επίπεδο του δικού μου Γραφείου. Θα εργαστούμε σκληρά για να διασφαλίσουμε πως αυτό το project θα στεφθεί με επιτυχία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 10:28

Μητσοτάκης στην πρώτη ανασκόπηση 2026: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, την διάσκεψη των προθύμων για την Ουκρανία και στην Παιδεία

10 Ιαν 2026 | 16:11

Μητσοτάκης: Selfies και συζητήσεις με πολίτες στο Μοσχάτο - Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τους πλήρωσε ακριβά

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στο Μοσχάτο, αμέσως μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της ΝΔ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 14:23

Μητσοτάκης για τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ: Αλλάξαμε την Ελλάδα, θυμηθείτε πού ήταν το 2016 και πού είναι σήμερα

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία υπουργών, βουλευτών και στελεχών και φίλων του κόμματος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 10:36

Το βίντεο AI του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κρίσιμες στιγμές των 10 ετών που ηγείται της ΝΔ

"Και συνεχίζουμε" καταλήγει το βίντεο που ανάρτησε ο πρωθυπουργός

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 10 Ιαν 2026 | 10:09

Η "κάθοδος" των αγροτών στην Αθήνα: Συνεδριάζουν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Πάμε με μικρό καλάθι"

Οι αγρότες αποφασίζουν για την αντιπροσωπεία και την ατζέντα σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 19:05

Μητσοτάκης: Περνάμε σε μία νέα εποχή - Το 2026 διεγράφησαν 308.000 φοιτητές-φαντάσματα

Το 2025 ήταν μία καλή χρονιά, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη για τα δημόσια πανεπιστήμια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 20:59

Αγρότες: Τα επόμενα βήματα μετά το "ναι" για συνάντηση με Μητσοτάκη - Ανοίγουν οι δρόμοι, αλλά δεν φεύγουν τα τρακτέρ

Οι αγρότες δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ του διαλόγου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των τελωνείων

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 18:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία: "Το ΕΣΥ αλλάζει"

Ο πρωθυπουργός είδε τις πλήρως ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 08 Ιαν 2026 | 13:30

Συρίγος για τη δήλωση Μητσοτάκη για Βενεζουέλα: Δεν είχε πλήρη εικόνα - Δεν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου

"Όπως μια χώρα δεν πρέπει να φέρεται ως δικαστήριο, έτσι κι ένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να φέρεται ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου", σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιαν 2026 | 14:25

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής

Κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 06 Ιαν 2026 | 19:29

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την κοινή δήλωση για τη Γροιλανδία

"Δεν θα στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία, θα συνδράμουμε με άλλους τρόπους", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 06 Ιαν 2026 | 10:50

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Θεοφάνια: "Με σιγουριά, σχέδιο και προσπάθεια, τα καλύτερα είναι μπροστά μας"

"Στο ξεκίνημα του 2026, συνεπώς, χωρίς ν' αρνούμαστε τις δυσκολίες, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΣΗΜΕΡΑ 06 Ιαν 2026 | 09:27

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη σύνοδο της "Συμμαχίας των Προθύμων" -Συμμετέχουν 35 ηγέτες για τη στήριξη της Ουκρανίας

Είκοσι επτά ηγέτες κρατών ή κυβερνήσεων, κυρίως από την Ευρώπη, αναμένονται στη γαλλική πρωτεύουσα για αυτήν τη νέα σύνοδο όπου θα εκπροσωπηθούν συνολικά 35 χώρες.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05 Ιαν 2026 | 13:02

Καιρίδης για Βενεζουέλα: Ο πρωθυπουργός προφανώς αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα νομιμότητας

"Από εκεί και πέρα, αποφασίζει ο πρωθυπουργός να προτάξει το ζήτημα της σύλληψης ενός στυγνού δικτάτορα, ο οποίος βύθισε τη Βενεζουέλα σε μία καταστροφή", δήλωσε ο κ. Καιρίδης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Ιαν 2026 | 20:03

Μητσοτάκης για Παπαδάκη: "Θλίψη για την ξαφνική απώλεια - Σφράγισε την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα"

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατου του αγαπημένου δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2026 | 18:01

Ανδρουλάκης για Βενεζουέλα: H πολιτική αλλαγή σελίδας δεν έρχεται ποτέ με τα όπλα

Μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - Κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα της Βενεζουέλας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 16:45

Πυρά Σαμαρά σε Μητσοτάκη για τη Βενεζουέλα: Το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι επιλεκτικό - Μας το θυμίζει η Κύπρος

"Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να γνωρίζει ότι οι αρχές του διεθνούς δικαίου δεν είναι επιλεκτικές", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 14:44

ΝΔ: "Σοβαρή και υπεύθυνη στάση" προς τη Βενεζουέλα - Δριμύ κατηγορώ από το ΠΑΣΟΚ

Πυρ ομαδόν από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση Μητσοτάκη

"ΒΑΝΑΥΣΗ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ" 03 Ιαν 2026 | 22:40

Μητσοτάκης για Βενεζουέλα: "Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών"

Ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός δίνει στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Βενεζουέλα

ΠΑΡΩΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 03 Ιαν 2026 | 09:06

Συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων για το ουκρανικό την Τρίτη στο Παρίσι

Τη συνάντηση συγκαλεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

ΧΑΛΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ 03 Ιαν 2026 | 08:58

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε να δει τον "Καποδίστρια" του Γιάννη Σμαραγδή παρέα με τον γιο του [Εικόνα]

Ο πρωθυπουργός, πήγε στον Κινηματογράφο "Αθήναιον", όπου μαζί με τον γιο του παρακολούθησε την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Καποδίστριας"

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ 02 Ιαν 2026 | 13:33

Mε εντυπωσιακό μονόπετρο της μητέρας του έκανε πρόταση γάμου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη Μαρία Σάκκαρη

Το ζευγάρι αναμένεται να επισφραγίσει τον έρωτά του το 2027 γεμίζοντας με περηφάνεια και συγκίνηση τα οικεία πρόσωπά του.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ 01 Ιαν 2026 | 20:07

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Μαρία Σάκκαρη: Η αποκάλυψη του πρωθυπουργού για την πρόταση γάμου - "Πανέτοιμος" για παππούς

Ο πρωτοχρονιάτικος καφές του πρωθυπουργού με Τασούλα και Κακλαμάνη εβγάλε χαρμόσυνη είδηση: Ο γιος του έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη.

ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01 Ιαν 2026 | 17:46

Μητσοτάκης: Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους και αντάλλαξε ευχές στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς".

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 01 Ιαν 2026 | 14:37

Μητσοτάκης: Τι ζήτησε για τις Ανεξάρτητες Αρχές απο τον Νικήτα Κακλαμάνη στον πρωτοχρονιάτικο καφέ

Ξανά στο τραπέζι η πρόθεση Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία συναίνεσης με το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ 31 Δεκ 2025 | 17:43

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Εχουμε ακόμη πολλές παθογένειες να νικήσουμε - "Χωρίς μπλόκα κατά της κοινωνίας"

"Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Υγεία και ευτυχία σε κάθε σπιτικό και περισσότερη ευημερία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλή χρονιά!"

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 31 Δεκ 2025 | 12:17

Ο Μητσοτάκης άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου μαζί με την κόρη του, Σοφία [εικόνες]

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε από την Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

Ο «ΤΣΟΛΙΑΣ» ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ» 30 Δεκ 2025 | 21:13

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: "Ο Άδωνις στο φέρνει στο πιάτο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να κάνεις σάτιρα. Όπως η Ζωή"

Ο γνωστός "τσολιάς" της "Ελληνοφρένειας" μίλησε για την τηλεόραση, λέγοντας πως αποφεύγει να πηγαίνει στις εκπομπές

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 30 Δεκ 2025 | 12:36

Μητσοτάκης και Αλαφούζος στον Βοτανικό: "Τον Μάιο του 2027 θα είναι έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού"

O ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΠΑΕ, ευχαρίστησε την κυβέρνηση κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών για τον Παναθηναϊκό.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

30 Δεκ 2025 | 06:46

Εκλεισε τα σενάρια του ανασχηματισμού ο Μητσοτάκης - Τι ζητάει από τους αγρότες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη για τη χρονιά που φεύγει, διέψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

"ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ" 29 Δεκ 2025 | 23:19

"Οχι" του ΠΑΣΟΚ σε ραντεβού Ανδρουλάκη - Μητσοτάκη για τις ανεξάρτητες Αρχές: "Τα λέμε στη Διάσκεψη των Προέδρων"

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν το μήνυμα για διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής των επικεφαλής ανεξάρτητων Αρχών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 29 Δεκ 2025 | 20:55

Πρόταση Μητσοτάκη για συνάντηση με Ανδρουλάκη - Για τον ορισμό προέδρων στις ανεξάρτητες Αρχές

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση συνεννόησης ώστε να οριστούν επιτέλους τα προεδρεία των Αρχών

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 29 Δεκ 2025 | 20:47

Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν διάλογο, στη λογική να μη σπάσει το μέτωπο

O Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την κυβερνητική θέση για εξεύρεση λύσης μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 24 Δεκ 2025 | 12:30

Με στολή Άγιου Βασίλη ο Πίνατ - Άστραψαν τα φλας των φωτορεπόρτερ [εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πίνατ ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ 24 Δεκ 2025 | 11:36

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρωθυπουργό από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε ο Κ.Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 Δεκ 2025 | 06:50

Μητσοτάκης: Καμία σκέψη για εκλογές το 2026 - Προτεραιότητα η μάχη με την ακρίβεια και την στέγαση

Η μάχη της ακρίβειας στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου με το βλέμμα στις κάλπες

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΕΦΑΝΤΗ 23 Δεκ 2025 | 20:13

Περιοδικό "Σχεδία": Στήριξη Μητσοτάκη στην υποψηφιότητα της Αθήνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων 2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ιδρυτή του περιοδικού δρόμου "Σχεδία", Χρήστο Αλεφάντη

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 23 Δεκ 2025 | 14:34
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 23 Δεκ 2025 | 11:42

Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς

"Η πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας στους αγρότες", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 23 Δεκ 2025 | 07:57

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη – Η ατζέντα

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 22 Δεκ 2025 | 20:39

Τριμερής Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου - Μήνυμα σε Τουρκία: "Οσοι φαντασιώνονται αυτοκρατορίες να το ξεχάσουν"

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη - "Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο"

ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 22 Δεκ 2025 | 19:10

Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στο Ισραήλ: "Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις των δύο χωρών"

Οι κ. Μητσοτάκης και Νετανιάχου είχαν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση, και στη συνέχεια διευρυμένη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 22 Δεκ 2025 | 15:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μαχμούντ Αμπάς: Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη ημέρα για τη Γάζα

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 21 Δεκ 2025 | 20:41

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιεροσόλυμα για την Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και συνάντηση με Αμπάς στη Ραμάλα

Οι Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου θα συζητήσουν για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε Άμυνα, Ενέργεια και Ασφάλεια

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 21 Δεκ 2025 | 14:57

Σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης: Συνάντηση με Νετανιάχου και Αμπάς

Στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 21 Δεκ 2025 | 12:39

Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Επιτίθεται στους αγρότες με κυνικό και προσβλητικό τρόπο

"Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες: μια των λίγων που καλοπερνούν και μια των πολλών που αγκομαχούν", λέει ο Κ. Τσουκαλάς.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 21 Δεκ 2025 | 10:27

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στο παράλογο - Μη εποικοδομητική η στάση τους

Την καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου έκανε το πρωί της Κυριακής ο Πρωθυπουργός, εστιάζοντας στα μέτρα στήριξης των πολιτών.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Δεκ 2025 | 19:31

Μητσοτάκης: Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα – Συμμετοχή στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το Ισραήλ λίγες μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023, κίνηση με μεγάλη συμβολική σημασία

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ 19 Δεκ 2025 | 08:30

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας - Δεν θα ενδώσουμε σε μαξιμαλισμό

"Η κυβέρνηση έχει σκύψει με προσοχή πάνω στα προβλήματα των αγροτών. Θεωρεί ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά από τα δικαιολογημένα αιτήματα" δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 19 Δεκ 2025 | 07:14

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Η ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού

"Θεωρώ ότι η λύση η οποία προκρίθηκε, ένα δάνειο δηλαδή από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ήταν η ενδεδειγμένη λύση", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Δεκ 2025 | 17:29

Βέμπερ: Σπουδαίο επίτευγμα η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - O Μητσοτάκης το πρόσωπο αυτής της επιτυχίας

"Συγχαρητήρια σε όλους σας και στον Κυριάκο (σ.σ Πιερρακάκη) εύχομαι καλή τύχη στη διαχείριση του Eurogroup", ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18 Δεκ 2025 | 12:57

Σε ποιο βουνό θα κάνει Χριστούγενα ο Μητσοτάκης - Το σενάριο να μείνει στην Αθήνα

"Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός αρέσκεται να παίρνει αποφάσεις στα βουνά και ειδικά όταν είναι τόσο όμορφα όσο της Ηπείρου".

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΦΡΕΓΑΤΕΣ BELHARRA 18 Δεκ 2025 | 11:51

Μητσοτάκης: "H καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο ναυπηγείο του Λοριάν" - Έτοιμη η Belharra Κίμων

"Η φρεγάτα Κίμων είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, με ανθρωπιά, περνάνε σε μια νέα εποχή", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Δεκ 2025 | 09:17

Ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, με το μυαλό στα αγροτικά μέτωπα - Στην ατζέντα Ουκρανία και δημοσιονομικό πλαίσιο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για την περίοδο 2026-2027 αναμένεται να αποτελέσουν βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή Σύνοδο των "27".

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΩΡΟ 17 Δεκ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έδωσε ασημένιο γούρι με τα αρχικά του στους βουλευτές της ΝΔ [εικόνες]

Το ασημένιο γούρι που προσέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ έμοιαζε με μεγάλο νόμισμα

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 17 Δεκ 2025 | 14:25

Στο Μαξίμου οι βουλευτές της ΝΔ - Το εορταστικό κάλεσμα Μητσοτάκη για... χαλαρή κουβέντα [εικόνες]

Χαλαρή συζήτηση των βουλευτών της ΝΔ, με φόντο τις αντιδράσεις για των αγροτών στο Μαξίμου.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 17 Δεκ 2025 | 12:03

Αισιόδοξος ο Μητσοτάκης στον Τασούλα: Σύντομα οι αγρότες θα απομακρυνθούν από τα μπλόκα

"Τα μέτρα στήριξης που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση κινούνται στη σωστή κατεύθυνση", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κωνσταντίνο Τασούλα.

ΑΚΙΝΗΤΑ 17 Δεκ 2025 | 09:12

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση των σπιτιών: Οι προϋποθέσεις και τα "μυστικά" των 6 νέων μέτρων

Τα ισχυρά κίνητρα, οι περιορισμοί και το μεγάλο στοίχημα: αν ιδιοκτήτες και κατασκευαστές θα "ανοίξουν" ακίνητα για μακροχρόνια ενοικίαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Δεκ 2025 | 07:37

Τι σημαίνουν τα 6 νέα μέτρα για το στεγαστικό - Παρεμβάσεις με επίκεντρο ενοίκια, AirBnb, ανακαινίσεις

Τι αλλάζει στην πράξη για τους πολίτες με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:17

Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το Στεγαστικό - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή δύο ενοικίων το χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "το "Μένουμε Ευρώπη" έχει αντιστραφεί, με την Ευρώπη να λέει πλέον, "Γινόμαστε Ελλάδα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 16 Δεκ 2025 | 15:37

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι γκαντέμης αλλά διαχέει την τύχη στους υπόλοιπους

"Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία" ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ 16 Δεκ 2025 | 14:03

Βουλή: Δείτε live τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία [βίντεο]

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού, ολοκληρώνεται σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Δεκ 2025 | 14:00

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε και μας χρεοκόπησε

"Ας δημιουργήσουμε άμεσα μια επιτροπή στη Βουλή[...]και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16 Δεκ 2025 | 11:00

Πρόγραμμα μαμούθ για το στεγαστικό ανακοινώνει ο Μητσοτάκης απόψε στη Βουλή - Πληροφορίες για μέτρο "έκπληξη"

Με επιδότηση ανακαινίσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να "ξεκλειδώσει" χιλιάδες κλειστά ακίνητα.

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 08:13

Βουλή: Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία και η ομιλία Μητσοτάκη

Η φετινή είναι και η πρώτη συζήτηση Κρατικού Προϋπολογισμού που διεξήχθη με την εφαρμογή του αυτόματου ηλεκτρονικού κόφτη των μικροφώνων.

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 15 Δεκ 2025 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ

"Η Ελλάδα βλέπει τη χώρα σας ως πραγματικό φίλο", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 14 Δεκ 2025 | 17:40

Αγρότες: Η επίσημη λίστα των αιτημάτων – Το κείμενο που εστάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το "όχι" στη συνάντηση

Η επίσημη λίστα και το κείμενο που κοινοποιείται από τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι σημειώνουν για ευλογιά και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Δεκ 2025 | 14:33

Μητσοτάκης για την επίθεση στο Σίδνεϊ: "Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας"

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βία", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 10:30

Εκπληκτος με την άρνηση των αγροτών ο Κυρ. Μητσοτάκης: Τα μπλόκα υπονομεύουν τον αγώνα σας, μελετάμε μέτρα ενίσχυσης

Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, οι λύσεις προκύπτουν από συζήτηση διαμηνύει ο Κυρ. Μητσοτάκης στους αγρότες

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Δεκ 2025 | 09:20

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, στέλνουν λίστα με αιτήματα στον Μητσοτάκη

Οι αγρότες θεωρούν ότι χωρίς συγκεκριμένες λύσεις και απτές απαντήσεις στα αιτήματά τους ο διάλογος δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 08:34

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ για να δει πως γίνεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 16:03

Δεν πάνε στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου οι αγρότες: Θα στείλουν λίστα με τα αιτήματά τους

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση.

ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΤΟ 13 Δεκ 2025 | 13:33

Μητσοτάκης: Να αλλάξουμε την Ελλάδα να την κάνουμε πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στους προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ ότι η κυβερνητική προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ 12 Δεκ 2025 | 21:28

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο

Συζητήθηκε το θέμα της σύγκλησης της επόμενης Άτυπης Διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 15:06

Θεσσαλονίκη: Εφυγαν από το λιμάνι και επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες - Η αντίδραση στην πρόσκληση Μητσοτάκη

Οι αγρότες πήγαν με τα τρακτέρ στα μπλόκα τους όπου θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Δεκ 2025 | 12:31

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο γραφείο μου

"Οι βουλευτές δεν είναι απλοί ιμάντες μεταφοράς του κλίματος των πολιτών, αλλά πολιτικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:09

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Ευφορία για Πιερρακάκη, βαρύ κλίμα για το αγροτικό

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της "γαλάζιας" Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να κινηθεί σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ GREXIT 11 Δεκ 2025 | 22:45

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - Τα οφέλη για την Ελλάδα και η πολιτική συγκυρία

Η αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επικεφαλής, έρχεται σε μια περίοδο που φέρνει νέες προκλήσεις