Debate Τσίπρα- Μεϊμαράκη: O κερδισμένος αποκτά προβάδισμα νίκης την Κυριακή

Μάχη με στόχο να συσπειρώσουν όσους ήδη έχουν αποφασίσει να τους ψηφίσουν και να πείσουν τους αναποφάσιστους η αποψινή μάχη Τσίπρα - Μεϊμαράκη στο debate.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Debate Τσίπρα- Μεϊμαράκη: O κερδισμένος αποκτά προβάδισμα νίκης την Κυριακή

«Ένα ντιμπέιτ δεν μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις τις εκλογές, θα μπορούσε να αποτελέσει όμως έναν από τους βασικούς λόγους που θα μπορούσες να χάσεις», είναι το μότο που εισήγαγε ο ελληνοαμερικανός Τζωρτζ Στεφανόπουλος - σύμβουλος ενός πρώην προέδρου, του Μπιλ Κλίντον και ενός πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλέρ -για τις τηλεμαχίες μεταξύ των τελικών διεκδικητών.

Κι αυτό γνωρίζουν καλά στα επιτελεία των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη που ετοιμάζονται για το μεταξύ τους debate στις 21:00 απόψε.

Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός με την χτεσινή συνέντευξη στην ΕΡΤ προσπάθησε να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης να καλύψει κενά και να απαντήσει σε ερωτήματα που του έχει θέσει ο αντίπαλός του μία μέρα πριν από το κρίσιμο ντιμπέιτ. Ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει στο σημερινό ντιμπέιτ να είναι σταθερός στις κινήσεις του αφού η όρθια στάση που επιλέγηκε για τους πολιτικούς αρχηγούς του κάνει πιο ευάλωτους να δείχνουν την αμηχανία τους ή ένα βρεθούν σε δύσκολη θέση από τις κινήσεις των χεριών και την στάση του σώματος.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προτάξει την αντίθεση του νέου με το παλιό στην πολιτική ζωή όπου θα ταυτίσει τον κ. Μεϊμαράκη με το παλαιό πολιτικό σύστημα. Η αναβίωση της λίστας Λαγκάρντ και η ανάκριση Φαλτσιάνι από έλληνες δικαστικούς λειτουργούς δίνουν την ευκαιρία στον πρώην Πρωθυπουργό να εμφανιστεί ως εγγυητής της διαφάνειας και της συνέχισης της έρευνας των δικαστικών αρχών χωρίς να παραμείνει κρυφό κάποιο στοιχείο που αφορά ισχυρές προσωπικότητες της χώρας.

Ολα για τους αναποφάσιστους

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να ολοκληρώσει την επιχείρηση επαναπροσέγγισης των αναποφάσιστων πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας τους τα διλλήματα μέσα από την τηλεμαχία με τον Πρόεδρο της ΝΔ: ποιος είναι ικανός να διαπραγματευτεί καλύτερα το χρέος και να διεκδικήσει ισοδύναμα μέτρα στην θέση επώδυνων μέτρων που περιλαμβάνει η συμφωνία. Παράλληλα θα προτάξει το θέμα του ηθικού πλεονεκτήματος έναντι της ΝΔ και του Β. Μεϊμαράκη τον οποίο θα παρουσιάσει ως εκπρόσωπο του συστήματος που διοίκησε την χώρα επί 40 χρόνια.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να φρενάρει την δημοφιλία του Ευ. Μεϊμαράκη θέτοντας του ερωτήματα για την πολιτική του διαδρομή προσπαθώντας να θυμίσει στους πολίτες την σχέση του Προέδρου της ΝΔ με το πολιτικό σύστημα. Παράλληλα θα επιδιώξει να μιλήσει στην καρδιά των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, ζητώντας μία 2η ευκαιρία διακυβέρνησης της χώρας και εμφανίζοντας τον εαυτό του ως αντίπαλο δέος στον «μπαμπούλα» της Δεξιάς που επανακάμπτει. Τέλος για το θέμα των συνεργασιών ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει ισχυρή εντολή αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα αλλά αποκλείοντας σε κάθε περίπτωση την κυβερνητική σύμπραξη με τη ΝΔ.

Σε αντιπαράθεση με την ΝΔ και την εφαρμογή του Μνημονίου που προτάσσει ο Ευ. Μεϊμαράκης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προβάλλει το «παράλληλο πρόγραμμα» με τα ισοδύναμα μέτρα τα οποία θα αντικαταστήσουν τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου.

Τι θέλει και πως σκοπεύει να κινηθεί ο Β. Μεϊμαράκης

Με εμφανή στόχο να κερδίσει σημαντικό τμήμα από την κρίσιμη εκλογική ομάδα των αναποφασίστων θα κινηθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως έδειξε και με τη χθεσινοβραδινή του ομιλία στη ΔΕΘ, όπου και έθεσε μετ’ επιτάσεως τα διλήμματα των εκλογών.

Από το βήμα της ΔΕΘ, πρόεταξε ως οδηγό τη φράση «δεν αντέχουμε άλλα πειράματα» και «εάν η χώρα συνεχίσει να πειραματίζεται θα οδηγηθεί στην καταστροφή», κάτι που αναμένεται να το πει και στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, αλλά και τις επόμενες κρίσιμες τελευταίες πέντε ημέρες του προεκλογικού αγώνα.

Η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ είναι να κερδίσει ψήφους από τους αναποφάσιστους, αλλά και να μην υπάρξει μεγάλη αποχή, καθώς το κόμμα του έχει πιάσει «ταβάνι» στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος, όπως έδειξε και στη ΔΕΘ, κινείται στη λογική, «να μην τζογάρουν σε αυτές τις εκλογές» οι ψηφοφόροι, επενδύει στο χαρτί των κυβερνήσεων συνεργασίας, αφού οι πολίτες αυτό επιζητούν, ενώ ταυτόχρονα θέλει, όπως είναι αυτονόητο νίκη της Ν.Δ. και η ίδια να είναι ο κορμός αυτής της συμμαχικής κυβέρνησης, με Πρωθυπουργό τον ίδιο.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης το είπε τουλάχιστον τρεις φορές, με ένταση στην Θεσσαλονίκη και θα το πράξει και σήμερα στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις των επομένων ημερών, ότι θα είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός, επιχειρώντας να σταματήσει με αυτό τον τρόπο και τα διάφορα σενάρια περί τρίτου προσώπου στην πρωθυπουργία την επομένη των εκλογών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δίνει μεγάλη σημασία και στην προβολή του επικαιροποιημένου προγράμματος του κόμματος που είναι ένας οδικός χάρτης για την έξοδο από την κρίση. Ο ίδιος θα επιμένει ότι δεν δίνει ούτε αυτός ούτε και το κόμμα του «ψεύτικες υποσχέσεις», αλλά και πως «δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, αλλά μόνο αλήθειες».

Στο επιτελείο του Βαγγ. Μεϊμαράκη, τόσο το τηλεοπτικό ντιμπέιτ όσο και η εμφάνιση στη ΔΕΘ διέλυσε και τους τελευταίους δισταγμούς για το «φίνις» που πρέπει να έχει η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ., αν και δίνουν και μεγάλη σημασία και στην αυριανή τηλεοπτική μονομαχία με τον Αλ. Τσίπρα, την οποία εάν περάσει αλώβητη ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρούν πως πηγαίνουν με καλύτερες προϋποθέσεις στην κάλπη.

Οι συνεργάτες του Βαγγ. Μεϊμαράκη είναι πλήρως ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ. «Πήρε αυτό που ήθελε» επισημαίνουν. Τι ήθελε; Να επιβεβαιώσει το ίματζ του πολιτικού που είναι αποφασισμένος για μεγάλες κινήσεις και έτσι να επικυρώσει τις επαγγελίες του για δουλεία την επόμενη μέρα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Στόχος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι και οι γυναίκες ψηφοφόροι, που αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα στους αναποφάσιστους


Οι ίδιοι τονίζουν ότι απέφυγε την παγίδα της προσφυγής στον εντυπωσιασμό που θα αλλοίωνε το προφίλ του και ίσως έδειχνε αδυναμία και «επέμεινε να είναι ο εαυτός του». Πλέον τίθεται σε φαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο«τελικής επίθεσης», που θα εξελιχθεί σε συγκεκριμένα μέτωπα - από σήμερα, αρχής γενομένης με τη συνέντευξη τύπου, ως και την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες.

Για τη ΝΔ το βασικό σημείο είναι αυτό των διλημμάτων που θα τίθενται όλο και πιο έντονα τις προσεχείς ημέρες ενώπιον του εκλογικού σώματος. Τα διλήμματα θα είναι συγκεκριμένα και αφορούν τον βαθμό ετοιμότητας μεταξύ των δύο κομμάτων να χειριστούν από την επομένη κιόλας των εκλογών τα κρίσιμα θέματα. Είναι ενδεικτικό ότι ο Βαγγ. Μεϊμαράκης χθες στη ΔΕΘ είπε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και το grexit παραμένει στο τραπέζι και άρα απαιτείται και διαφορετική στάση των ψηφοφόρων.

Στην κρίσιμη περιφέρεια της Β΄ Αθηνών, η πρωτιά είναι ανέφικτη, αλλά είναι εφικτή η σημαντική μείωση της ψαλίδας και εκεί επικεντρώνεται η ηγετική ομάδα.


Και στη σημερινή συνέντευξη περισσότερο ο Βαγγ. Μεϊμαράκης θα προσπαθήσει να πείσει για την πολιτική πρόταση της Ν.Δ. και κυρίως να εξηγήσει και να απαντήσει στο ερώτημα γιατί να ψηφιστεί το κόμμα του, το οποίο μόλις πριν οκτώ μήνες καταψηφίστηκε.
Στενοί συνεργάτες του Βαγγ. Μεϊμαράκη πιστεύουν ότι οι πολίτες θα προβληματισθούν πολύ με την ιδέα μιας περιόδου αναταράξεων, με κίνδυνο να κλυδωνισθεί περαιτέρω η οικονομία που βρίσκεται επί ξυρού ακμής. Και ακόμη περισσότερο θα προβληματισθούν για το ενδεχόμενο να προκύψει μια κυβέρνηση η οποία δεν θα μπορεί να διαχειρισθεί αμέσως το ναρκοθετημένο τοπίο της οικονομίας και μια ακόμα περίοδος αδεξιοτήτων θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.
Ο βασικός στόχος όμως είναι να πάρει με το μέρος του τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους που δεν επιθυμούν ακρότητες και πειραματισμούς. Η Ν.Δ. έχει κάθε λόγο να αποδείξει ότι, ανεξαρτήτως του θετικού προσωπικού προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχει σημαντική φθορά λόγω των λαθών των επτά μηνών διακυβέρνησης, ο Αλ. Τσίπρας είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών και αποτελεί αυτός και το κόμμα του την επιτομή της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, όπως λένε στη Συγγρού.
Επίσης, στόχος είναι οι γυναίκες ψηφοφόροι, που αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα στους αναποφάσιστους, αλλά και να πάρει…κεφάλι η Ν.Δ. σε κρίσιμες περιφέρειες γι’ αυτήν, τις οποίες έχασε αν και πάντα πήγαινε καλά, όπως π.χ. Ηπειρο, Δυτ. Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, αλλά και Ανατ. Μακεδονία-Θράκη. Στην κρίσιμη περιφέρεια της Β΄ Αθηνών, η πρωτιά είναι ανέφικτη, αλλά είναι εφικτή η σημαντική μείωση της ψαλίδας και εκεί επικεντρώνεται η ηγετική ομάδα.

Πως θα γίνει το debate. Βημα, βήμα η διαδικασία

Η αναμέτρηση Τσίπρα- Μεϊμαράκη είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9.00, αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο ώρες και τα δυο επιτελεία έχουν συμφωνήσει σε κάποιες αλλαγές με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά το debate θα είναι ζωντανό και θα κρατήσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων, σε αντίθεση με αυτό που συνέβη στο debate των επτά.

Οι αλλαγές

Η σημαντικότερη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά οι δύο αρχηγοί θα μπορούν να διακόπτουν, αλλά και να σχολιάζουν τις απαντήσεις του αντιπάλου τους, σηκώνοντας την κόκκινη κάρτα που θα έχουν στη διάθεσή τους, την οποία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν μέχρι τρεις φορές.

Παράλληλα, ο ένας πολιτικός αρχηγός θα έχει τη δυνατότητα να ρωτήσει τον άλλο.

Ακόμα, σε αυτό το debate θα έχει δικαίωμα για ερώτηση και ο συντονιστής (από την ΕΡΤ), ο οποίος θα κάνει δύο ερωτήσεις, οι οποίες θα είναι οι ίδιες και για τους δύο αρχηγούς.

Στην τηλεμαχία των δύο αρχηγών θα πάρουν μέρος 6 δημοσιογράφοι από τα 6 τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ θα συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Πάνος Χαρίτος.

Η τηλεμαχία θα έχει τέσσερις γύρους και δύο θεματικές ενότητες, μια για την εσωτερική πολιτική και μια για την εξωτερική πολιτική.

Ο χρόνος απάντησης της κάθε ερώτηση θα είναι 90 δευτερόλεπτα.

Ο κάθε αρχηγός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει τρία σχόλια σε ισάριθμες απαντήσεις του άλλου, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα».

Debate Τσίπρα- Μεϊμαράκη: O κερδισμένος αποκτά προβάδισμα νίκης την Κυριακή
Debate Τσίπρα- Μεϊμαράκη: O κερδισμένος αποκτά προβάδισμα νίκης την Κυριακή - εικόνα 2
Debate Τσίπρα- Μεϊμαράκη: O κερδισμένος αποκτά προβάδισμα νίκης την Κυριακή - εικόνα 3

Αναλυτικά οι όροι του Debate που συμφώνησαν τα δύο κομματικά επιτελεία

1.Ημέρα: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο στούντιο της ΕΡΤ.

2. Συντονιστής: ΕΡΤ

3. Τα δύο κόμματα συναποφάσισαν το συντονιστή, τις θεματικές ενότητες, τη σειρά τους, όπως και το χρόνο απαντήσεων. Οι ενότητεςείναι δύο:

α. Εσωτερική πολιτική (Οικονομία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική, Δημόσια Διοίκηση, κ.ά.)

β. Εξωτερική πολιτική (Εθνικά θέματα, Προσφυγικό, Ευρωπαϊκά θέματα)

4. Μετέχουν όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια: Alpha, Ant – 1, Έψιλον, Mega, Σκάι, Star.

Α Γύρος

5. Κάθε δημοσιογράφος κάνει μία ερώτηση [0:30΄], με δικαίωμα follow up [15’’]. Η απάντηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ενάμιση λεπτό [1:30'].

Η πρώτη ερώτηση της πρώτης θεματικής θα γίνει στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η πρώτη ερώτηση της δεύτερης θεματικής στονΒαγγέλη Μεϊμαράκη. Η σειρά που θα ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι καθορίζεται από τους ίδιους σε συνεργασία με τον συντονιστή.

Η κόκκινη κάρτα

6. Κάθε πολιτικός αρχηγός δέχεται συνολικά 12 ερωτήσεις (6 στην πρώτη ενότητα και 6 στη δεύτερη) και έχει δικαίωμα να δείξει 3 φορές «κόκκινη κάρτα» στον «αντίπαλο» πολιτικό αρχηγό σε κάθε ενότητα. Με την «κόκκινη κάρτα» αποκτά το δικαίωμα να πάρει τον λόγο αμέσως μετά την απάντηση του άλλου πολιτικού αρχηγού για ένα λεπτό [1:00΄]. Το σε ποιες απαντήσεις θα δείξει «κόκκινη κάρτα» το αποφασίζει ο ίδιος.

7. Το πλάνο είναι διπλό στη διάρκεια της ερώτησης [πολιτικός αρχηγός που ερωτάται και δημοσιογράφος που ερωτά] με το διπλό να δείχνει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς όταν αρχίζει η απάντηση του ενός για να έχουμε τις τυχόν αντιδράσεις του άλλου.

Break

Β’ Γύρος

8. Κάθε πολιτικός αρχηγός έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση διαρκεί ένα λεπτό [1:00’] και η απάντηση ένα λεπτό και 45 δευτερόλεπτα [1:45’]. Στη συνέχεια θα υπάρχει δυνατότητα για σχόλιο του ερωτώντος αρχηγού επί της απάντησης διάρκειας μισού λεπτού [0:30’]. Η διαδικασία ξεκινάει αντίστροφα, δηλαδή, πρώτα Μεϊμαράκης μετά Τσίπρας.

Γ΄ Γύρος

9. Ο δημοσιογράφος / συντονιστής έχει δικαίωμα να κάνει δύο ίδιες ερωτήσεις (από 0:30΄ η κάθε ερώτηση) στους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς καμία δέσμευση ενότητας, χωρίς δικαίωμα follow up. Η διάρκεια απάντησης είναι ενάμιση λεπτό [1:30΄]. Η σειρά είναι Τσίπρας - Μεϊμαράκης και αντίστροφα.

10. Κάθε αρχηγός έχει το δικαίωμα, αν το κρίνει σκόπιμο, να σηκώσει «κόκκινη κάρτα» και να σχολιάσει την απάντηση του άλλου αρχηγού επί ένα λεπτό [1:00΄].

11. Το πλάνο είναι διπλό με συντονιστή / πολιτικό αρχηγό στη διάρκεια της ερώτησης για να μετατραπεί σε μονό στην απάντηση του πολιτικού αρχηγού και σε διπλό [οι δύο πολιτικοί αρχηγοί] όταν κάποιος από τους δύο αρχηγούς κάνει χρήση της «κόκκινης κάρτας».

Break

Δ΄ Γύρος

12. Στο debate κάθε πολιτικός αρχηγός έχει δύο λεπτά [2:00΄] να απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα, ξεκινώντας από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

13. Το πλάνο δείχνει μόνο τον πολιτικό αρχηγό που έχει τον λόγο.

14. Ευχαριστεί και κλείνει ο συντονιστής.

15. Στη διάρκεια του debate θα γίνουν δύο break, τη διάρκεια των οποίων θα συναποφασίσουν τα κανάλια που μεταδίδουν το debate.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣ 21 Ιαν 2021 | 14:34

Τσίπρας: "Θέατρο του παραλόγου" η απαγόρευση του κυνηγιού

"Επιτρέπεται το μότο κρος στην Πάρνηθα, αλλά όχι το κυνήγι" είπε ο Α. Τσίπρας σε τηλεδιάσκεψη με κυνηγούς και κατηγόρησε την κυβέρνηση για θέατρο παραλόγου.

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ 21 Ιαν 2021 | 11:15

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για την "Τάση Κουφοντίνα": Αποστάσεις από το κείμενο των "15" χωρίς να τους αδειάζουν

Πως προσπαθούν στον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουν τις εντυπώσεις από το κείμενο για τον Κουφοντίνα.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 20 Ιαν 2021 | 23:53

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μπάιντεν-Χάρις: Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην αμερικανική πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι αναγεννάται η ελπίδα για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η περιφερειακή ειρήνη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 2012 20 Ιαν 2021 | 15:37

Οταν ο Μητσοτάκης "κάρφωσε" τον Τσίπρα για τους Αγανακτισμένους, τις κρεμάλες και την απόπειρα εισβολής στη Βουλή

Κόντρα στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για την απόπειρα των Αγανακτισμένων να εισβάλουν στη Βουλή

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 20 Ιαν 2021 | 12:28

Τσίπρας στη Βουλή για την επέκταση στα 12 μίλια: Ηταν στρατηγική επιλογή ΣΥΡΙΖΑ και την λοιδωρούσατε

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ 20 Ιαν 2021 | 11:58

Καταπέλτης ο Καλογρίτσας κατά Νίκου Παππά για το ΣΥΡΙΖΑ Channel- Αυτός ήταν ο οργανωτής

Καταπέλτης για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ήταν ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 19 Ιαν 2021 | 17:22

Τσίπρας στους πρυτάνεις ΑΕΙ: Προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων έναντι των δημοσίων πανεπιστημίων

Στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ προβλέπεται η πρόσληψη 1.000 επιπλέον αστυνομικών αλλά δεν προβλέπεται η πρόσληψη καθηγητών αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας

«ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΘΕΙ» 18 Ιαν 2021 | 15:22

Άνοιγμα αγοράς: Τέσσερις προτάσεις από τον Αλ. Τσίπρα - "Αλλιώς τα λουκέτα την επόμενη φορά θα είναι οριστικά"

Την ανάγκη το άνοιγμα της αγοράς να μην αποτελέσει "δικαιολογία" για τη μη λήψη μέτρων στήριξης στις επιχειρήσεις από την κυβέρνηση τονίζει o Αλέξης Τσίπρας.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 16 Ιαν 2021 | 09:11

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην αντιπολιτευτική ρητορική του 3% - Ομιλία Τσίπρα με ανακρίβειες στη Βουλή

Για επιχείρηση εκμετάλλευσης της υγειονομικής κρίσης με ανακρίβειες και ψευδή στοιχεία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 15:08

Μητσοτάκης: "Παγώνει" το πρόστιμο των 500 ευρώ για 10 ημέρες - Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα

Στο διάστημα αυτό θα καταγραφεί η συμπεριφορά συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα και θα ληφθούν αποφάσεις, είπε ο πρωθυπουργός.

15 Ιαν 2021 | 12:50

Live η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία

Σε εξέλιξη η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 11:54

Ειρωνείες Μητσοτάκη στην πρόταση Τσίπρα για τα εμβόλια: "Πάλι καλά που δεν είπατε να κρατικοποιήσουμε την Pfizer με ένα νόμο και ένα άρθρο"

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση Τσίπρα να αγοράσει μόνη της, εκτός ΕΕ εμβόλια κατά του κορονοϊού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 15 Ιαν 2021 | 11:19

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημια: Για όλα φταίει η κυβέρνηση

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείρηση της πανδημίας επέρριψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ