Open Mind: H Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές, στο στούντιο του OpenMind με την Έλλη Στάη οι εκπρόσωποι των κομμάτων διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

SHARE THIS
0
SHARES

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές, στο στούντιο του OpenMind με την Έλλη Στάη βρέθηκαν o γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης, ο γελοιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος και οι δημοσιογράφοι Βούλα Κεχαγιά και Κώστας Γιαννακίδης. 

Οι καλεσμένοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους για όλα τα "καυτά" θέματα της επικαιρότητας, με πρώτο το ζήτημα της Δικαιοσύνης και το σκάνδαλο Novartis, καθώς και τις καταγγελίες για τον περίφημο "Ρασπούτιν" και τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπρόσωποι των κομμάτων τοποθετήθηκαν σχετικά με το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία της "Θέμιδος", με τον κ. Σκουρλέτη να αναφέρει ότι δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη, αλλά ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη και τον κ. Θεοδωρικάκο να υποστηρίζει ότι η ΝΔ έχει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να επαναλαμβάνει την θέση της Πειραιώς για το θέμα. 

Δείτε το πρώτο μέρος της εκπομπής:

Στη συνέχεια της εκπομπής, ένταση προκλήθηκε και μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Σταμάτη Μαλέλη με εκατέρωθεν βολές και αιτιάσεις για το ποιος "άνοιξε δρόμο στην Δεξιά" και ποιος απαξίωσε την Αριστερά.

Δείτε το δεύτερο μέρος της εκπομπής: 

Δείτε το τρίτο μέρος της εκπομπής:

Σφοδρή ήταν η σύγκρουση και στη συνέχεια της εκπομπής, με τον κ. Μαλέλη να μιλά για εμφυλιολεμικό κλίμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.  “Θέλουμε να τελειώσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο για να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ. Θέλουμε να μην είστε ηγεμονική δύναμη σε έναν χώρο που ανήκει σε εμάς” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλέλης.

“Η  Ευρώπη βρίσκεται σε φάση αποσύνθεσης. Οταν λέμε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και έχουμε εποπτεία, όταν χαιρόμαστε που αυξήθηκε λίγο ο μισθός, αυτό δεν λύνει κανένα πρόβλημα” ανέφερε από τη μεριά του ο Στάθης Σταυρόπουλος για να ακολουθήσει έντονη πολιτική κόντρα με τον κ. Σκουρλέτη. Ο τελευταίος έσπευσε να δηλώσει ότι "ευτυχώς που δεν ακολουθήσαμε την πολιτική Βαρουφάκη να πάμε στην ολοκληρωτική καταστροφή και την μόνιμη λιτότητα” ενώ κατηγόρησε το ΜΕΡα λέγοντας το εξής: “Αποδράσατε όταν έπρεπε η Αριστερα να αναλαβει ευθύνης”. “Κάνατε δεξια πολιτική” απάντησε από την μεριά του ο κ. Σταθόπουλος.

Δείτε το τέταρτο μέρος της εκπομπής: 

Τέλος, ιδιαίτερα αλγείνη εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλου στην εκπομπή, τόσο για το ύφος όσο και για την συνολική του συμπεριφορά.

Κληθείς από την Έλλη Στάη να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι πρέπει να αποτραπεί η είσοδος στη Βουλή των κομμάτων της ακροδεξιάς, της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι “άλλο είναι οι ναζιστές και άλλο οι πατριώτες”.

Ωστόσο, στην follow up ερώτηση της κ. Στάη για τη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος προσφάτως σύμφωνα με την οποία “τα πολύ ναζιστικά τον βρίσκουν αντίθετο”, ο κ. Βελόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει, ζητώντας τη διακοπή της σύνδεσης, δήθεν ενοχλημένος από μια απολύτως εύλογη, ωστόσο, δημοσιογραφική ερώτηση.

“Το ότι εμείς πρέπει να δίνουμε τον λόγο, σε κόμματα που έχουν μάλιστα εκλεγεί στο ευρωκοινοβούλιο, αυτό είναι  διαφορετικό από το ότι αυτοί μπορεί να το εκμεταλέυονται με το δικό τους τρόπο. Ο κοσμος βλέπει και κρίνει” ανέφερε η κ. Στάη

“Είναι θέμα τιμής να μην μπουν στη Βουλή ούτε η Χρυσή Αυγή ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου” ανέφερε από τη μεριά του ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: “Εδώ έχουμε να κάνουμε με ακραίες και παράλογες καταστάσεις”. “Θρέψατε την ακροδεξιά και ο κ. Βελόπουλος είναι το αποτέλεσμα αυτής της τάσης”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκπομπή: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Άθα Σκοταρά 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook