Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντάλλαξε ένα μέτρο με εθνική υποχώρηση

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ στο 12ο συνέδριο της Ν.Δ.

deite-live-i-omilia-mitsotaki-sto-sunedrio-tis-nd
SHARE THIS
0
SHARES

"Είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα προσωπικά αυτό το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Το τελευταίο μας Συνέδριο πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές", ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. από το βήμα του 12ου συνεδρίου της Ν.Δ.

"Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι κόμμα του λαού. Της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων. Είμαστε η παράταξη που θα οδηγήσει τη χώρα ενωμένη σε μια νέα εποχή ευημερίας, σεμια δύσκολη εποχή για την Ευρώπη. Και εύχομαι, με την εμπιστοσύνη των πολίτων, να είμαστε εμείς που θα ηγηθούν αυτής της μεγάλης προσπάθειας, συνέχισε κατά την ομιλία του

"Ένα μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Φύγετε μια ώρα αρχύτερα. Και ζητά ένα και μόνο πράγμα από εμάς: «Προχωρήστε μπροστά!» Είναι, λοιπόν, διπλό το χρέος μας: Να τελειώσει η παρακμή και η Ελλάδα να πάει, επιτέλους, μπροστά!", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι το σύνθημα "Ελλάδα μπορούμε" είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 

"Είμαστε με διαφορά το ισχυρότερο κόμμα της χώρας", συνέχισε. ¨"Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ".

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: "Εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πραγματικός μας αντίπαλος όμως τα προβλήματα που μας κληροδοτούν". 

Τα κατηγορώ

-Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας.

-Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέμε μία μείζονα εθνική υποχώρηση.

Για τη μεσαία τάξη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε: "Θα ξαναδημιουργήσουμε τη μεσαία τάξη. Γιατί χωρίς μεσαία τάξη δεν υπάρχει ευημερία, δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη, δεν υπάρχει σταθερή δημοκρατία.Χωρίς μεσαία τάξη υπάρχουν μόνο άκρα, υπάρχει συμβιβασμός με τη φτώχεια που παγιώνεται".

"Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια χώρα της ανακυκλούμενης μιζέριας".

Ο κρατισμός η μάχη που πρέπει να κερδίσουμε

"Η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία όμως πρέπει να κερδίσουμε αφορά τον κομματισμό και τον κρατισμό. Γιατί εκεί είναι η πηγή της κρίσης και η αιτία της καταστροφής. Ρουσφετολογία, συντεχνία, κομματισμός, διαφθορά και γραφειοκρατία, όλα στο όνομα του λαού", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Θα σταθούμε δίπλα στους δημοσίους υπαλλήλους. Όμως μην ξεχνάμε ποτέ μια μεγάλη αλήθεια. Ο πλούτος παράγεται από τον ιδιωτικό τομέα, από τον μισθωτό εργαζόμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρό, μεσαίο και μεγάλο επιχειρηματία"

6 μεγάλοι στόχοι

Παιδεία-Κράτος-Οικονομία οι τρεις μεγάλες κατευθύνσεις και έξι στόχοι:

1. Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.

2. Μια ανοιχτή Οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.

3. Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.

4. Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.

5. Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.

6. Μία Ελλάδα ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο.

Παιδεία: Τα πανεπιστήμιά μας -πρώτα τα δημόσια και αύριο τα μη κρατικά- θα κάνουν μία νέα αρχή. Κρατώντας εδώ τους σπουδαστές μας, σε σύνδεση με την οικονομία και αναπτύσσοντας ξενόγλωσσα τμήματα, μπορούν να μετατρέψουν την χώρα μας σε κέντρο όλης της Ν.Α Ευρώπης

Κράτος: το σχέδιο μας προβλέπει αξιοκρατία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εξυπηρέτηση του πολίτη και αξιολόγηση. Αμοιβές και προαγωγές με βάση την αξία και την απόδοση.

Οικονομία: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

Θέσεις του κόμματος:

-Ενιαία ρύθμιση χρεών για όλους.120 δόσεις ξεκινώντας με τους πολλούς που χρωστάνε έως 3.000 ευρώ

-Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην χώρα μας από οικογένειες που πληρούν εισοδηματικά κριτήρια. Το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ

-Ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της

-«Βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα.από γυναίκες που θα πιστοποιούνται και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει ήδη στο εξωτερικό,για να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες

-Εγγυημένο Εισόδημα για 800.000 συμπολίτες μας

Στις εκλογές που έρχονται θα αντιπαρατεθούναπό τη μία, οι δυνάμεις της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων. Και από την άλλη, οι δυνάμεις της εσωστρέφειας, της καθήλωσης και της φτώχειας.

Στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούστηκαν οι στίχοι από τον Κωστή Παλαμά, αγαπημένοι όπως είπε του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σήμερα επίκαιροι:

"Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν πέρασαν,

θα 'ρθουν, θα περάσουν.

Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί.

 


ΦΩΤΟ: INTIMEnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook