Ζωή: Τσίπρας & Παππάς πίσω από την επίθεση Καμμένου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το απόγευμα της Κυριακής απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ζωή: Τσίπρας & Παππάς πίσω από την επίθεση Καμμένου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το απόγευμα της Κυριακής, απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου.

Αυτή η επίθεση έχει μόνο στόχο να πλήξει την προσωπικότητά μου και την πολιτική μου υπόσταση και είναι απολύτως ψευδής και τερατώδης, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποδίδοντας εμμέσως την έναρξη της επίθεσης εναντίον της μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας στους κ. Τσίπρα και Παππά εμπλέκοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και φυσικά τον Πάνο Καμμένο.

«Αυτή η επίθεση ξεκίνησε από την ιστοσελίδα του κ. Δημήτρη Μπεκιάρη ο οποίος συνδέεται με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά και στον οποίο είχε ανατεθεί η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑστις ευρωεκλογές, ενώ συνεχίστηκε από τα έντυπα του αυριανισμού και αναπαρήχθη από την ιστοσελίδα "Ολυμπία», που είναι σε ευθεία σύνδεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Δείχνει τον πανικό όσων καλούνται να εξηγήσουν την ασυνέπειά τους»

«Η απόπειρα να εμφανιστώ ως πρόεδρος της Βουλής να κάνω τα αντίθετα από εκείνα για τα οποία είχα δώσει μάχες είναι μια απόπειρα αήθης και καταδεικνύει τον πανικό εκείνων που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη δική τους ασυνέπεια, για ότι κάνουν τα αντίθετα από ότι έκαναν απο άλλη θέση», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους, επειδή άλλα είπαν και άλλα τελικά έκαναν. Κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους επειδή είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και τελικά ψήφισαν τo χειρότερό, σημείωσε.

Έχω υπάρξει η μόνη βουλευτής που ανέδειξε το ζήτημα μη διερεύνησης των δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή και είμαι η μόνη πρόεδρος που έκανε κάτι γι' αυτό, ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Θα συμβούλευα να μην συνεχίσουν την ελεεινή προσπάθεια σπίλωσής μου. Δεν θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα, ήμουν πάντα συνεπής σε αυτά που έλεγα και έκανα, σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου:

-Η απόπειρα να εμφανιστώ ως πρόεδρος της Βουλής να κάνω τα αντίθετα από εκείνα για τα οποία είχα δώσει μάχες είναι μια απόπειρα αήθης και καταδεικνυέι τον πανικό εκείνων που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη δική τους ασυνέπεια, για ότι κάνουν τα αντίθετα από ότι έκαναν απο άλλη θέση.

-Κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους, επειδή άλλα είπαν και άλλα τελικά έκαναν. Κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους επειδή είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και τελικά ψήφισαν τo χειρότερo.

-Έχω υπάρξει η μόνη βουλευτής που ανέδειξε το ζήτημα μη διερεύνησης των δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή και είμαι η μόνη πρόεδρος που έκανε κάτι γι' αυτό.

-Ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών ανέσυρα την υπόθεση της Siemens και ως ΠτΒ εισηγήθηκα την αλλαγή Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να υπάρξει ειδική διαδικασία αντιμετώπισης των δικογραφιών.

-Οι δικογραφίες που διαβιβάζονται στη Βουλή είναι δεκάδες. Σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο διαβιβάστηκαν 47, ενώ στην προηγούμενη περίπου 100 δικογραφίες. Ως βουλευτής είχα καταγγείλει το γεγονός ότι η αναγγελλία στην Ολομέλεια γίνεται προσχηματικά. Αυτό ήταν κάτι που ανέτρεψα επί δικής μου προεδρίας.

-Η δικογραφία για την οποία γράφουν κάποιοι αηθέστατα ήταν μεταξύ των πρώτων που αναγγέλθηκαν στην Ολομέλεια.

-H δικογραφία ήταν στα χέρια του κ. Καμμένου από τις 5/3/2015. Εγώ ζήτησα τη συνεργασία του υπουργείου με όλες τις αρμόδιες επιτροπές αλλά και έφτιαξα με απόφαση μου ειδική επιτροπή, την επιτροπή για το χρέος, που ασχολήθηκε ειδικά με το χρέος που προκλήθηκε από συμβάσεις μίζας και διαφθοράς.

-Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος προσήλθε ο κ. Καμμένος και πραγματοποίησε παρέμβαση στην οποία δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με τη Βουλή για το θέμα των εξοπλιστικών. Του υπενθύμισα τη δέσμευσή του ότι το υπουργείο θα θέσει υπόψιν της βουλής όλες τις συμβάσεις που έχουν στοιχεία διαφθοράς και διαπλοκής.

-Ο κ. Καμμένος στις 26/8 υπέβαλε ένα αίτημα, την παραμονή που θα έκλεινε η Βουλή, υπέβαλε αίτημα με το οποίο ζητεί την ίδια δικογραφία που είχε πάρει από τον Μάρτιο του 2015. Εκείνη την ώρα εξακριβώθηκε ότι αυτή ήταν η ίδια δικογραφία που είχε λάβει από τον Μάρτιο. Η αιτιολογία ήταν ότι ήθελε ένα δεύτερο αντίγραφο.

-Θα συμβούλευα να μην συνεχίσουν την ελεεινή προσπάθεια σπίλωσής μου. Δεν θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα.

-Αισχρή κακοήθεια ότι δήθεν προσέλαβα ανθρώπους στις 18 Αυγούστου. Τότε δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ. Οι άνθρωποι εργάζονταν από το Μαϊο, τον Ιούνιο...

-Ερωτηθείσα για το αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε το πως βλέπει το ζήτημα διαφθορά από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε πως δεν θα ήθελε να προβεί σε γενικές κρίσεις . Σημείωσε όμως ότι πρέπει να απαντήσουν εκείνοι που είχαν την αρμοδιότητα για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου δεν ανέλαβαν τις πρωτοβουλίες που έπρεπε. Σε σχέση με την υπόθεση Siemens δεν έχω απάντηση γιατί δεν προχώρησε η κυβέρνηση.

-Πρέπει να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή. Δημιουργήθηκε και μια νεοδιαπλοκή με εκείνους που επεδίωξαν να είναι οι προνομιακοί συνομιλητές. Δεν είναι μια γενική τοποθέτηση που συλλήβδην τσουβαλιάζει. Αλλά πρέπει να συνεκτιμηθεί.

-Είδαμε και σε αυτήν την περίοδο περίεργες τροπολογίες, όπως εκείνες για την μεταχρονολημένη και προχρονολογημένη δημοσίευση στη Διαφάνεια, την οποία δεν ψήφισα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 18 Ιαν 2021 | 21:35

Μήνυμα Λαβρόφ σε Τουρκία: Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως και 12 μίλια

Ο Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου να επιλυθούν μέσω διαλόγου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2021 | 19:16

Κοντοζαμάνης για τα πρακτικά των λοιμωξιολόγων: Η δημοσιοποίησή τους θα έπληττε την ανεξαρτησία και ευθυκρισία τους

Σκληρή κόντρα Κοντοζαμάνη - Φάμελλου στη Βουλή για την διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ TWITTER 18 Ιαν 2021 | 17:57

Έξαλλος ο Γρηγόρης Δημητριάδης για το σκίτσο της "ΕΦΣΥΝ": Ντροπή - Αδιανόητο να συγκρίνεται οποιαδήποτε πολιτική με το Άουσβιτς

Ξέσπασε ο Γρηγόρης Δημητριάδης για το σκίτσο της "Εφημερίδας των Συντακτών" που συγκρίνει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ με το Άουσβιτς

«ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ» ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 18 Ιαν 2021 | 16:34

Νέες απειλές Τσαβούσογλου εναντίον της Ελλάδας παρουσία και πάλι του Χάικο Μάας

Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες, διαφορετικά δε θα έχουμε μόνο ατύχημα αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει, είπε προκλητικά ο Τσαβούσογλου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2021 | 16:01

Κοντοζαμάνης: Θα γίνονται έξι αντί για πέντε εμβόλια για τον κορονοϊό ανά φιαλίδιο της Pfizer - Με τη χρήση ειδικής σύριγγας

Από κάθε φιαλίδιο της Pfizer θα γίνονται έξι εμβόλια και όχι πέντε που ίσχυε μέχρι σήμερα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 18 Ιαν 2021 | 15:33

ΝΔ: Ποιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μπούγας

Ο Γιάννης Μπούγας αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη θέση του Σταύρου Καλαφάτη

«ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΘΕΙ» 18 Ιαν 2021 | 15:22

Άνοιγμα αγοράς: Τέσσερις προτάσεις από τον Αλ. Τσίπρα - "Αλλιώς τα λουκέτα την επόμενη φορά θα είναι οριστικά"

Την ανάγκη το άνοιγμα της αγοράς να μην αποτελέσει "δικαιολογία" για τη μη λήψη μέτρων στήριξης στις επιχειρήσεις από την κυβέρνηση τονίζει o Αλέξης Τσίπρας.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 18 Ιαν 2021 | 15:12

Μητσοτάκης: Μέσα στο 2021 €5,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης - Το εμβόλιο είναι ανώδυνο, χωρίς την παραμικρή παρενέργεια

Σε έναν απολογισμό του μέχρι στιγμής κυβερνητικού έργου αλλά και στους επόμενους στόχους της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 18 Ιαν 2021 | 14:44

Σακελλαροπούλου στη Μπεκατώρου στο Προεδρικό: Η Σοφία έσπασε τη σιωπή για όσους γνωρίζουν και δεν μιλούν [εικόνες]

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τη Σοφία Μπεκατώρου στο Προεδρικό Μέγαρο

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 18 Ιαν 2021 | 14:04

Le Figaro για Άννα Διαμαντοπούλου και ΟΟΣΑ: Το βιογραφικό της μιλά από μόνο του

Η εφημερίδα Le Figaro για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2021 | 13:56

Χρυσοχοΐδης: Το σώμα της ΕΛΑΣ στα ΑΕΙ θα μπορεί να κάνει και συλλήψεις

Δικαίωμα συλλήψεων από το σώμα της ΕΛΑΣ στα ΑΕΙ ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER 18 Ιαν 2021 | 12:44

Σάλος με σκίτσο της "Εφημερίδας των Συντακτών": Συγκρίνει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ με το Άουσβιτς"

Έκρηξη οργής για το σκίτσο της Εφημερίδας των Συντακτών που συγκρίνει το Άουσβιτς με τις μεταρρυθμίσεις στα ΑΕΙ

ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Ιαν 2021 | 12:34

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΕ: Οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν πιο γρήγορα- Να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε, ακόμα, η πρόταση του Πρωθυπουργού για ένα Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η οποία, επίσης, θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη των 27, την Πέμπτη.