Ζωή: Τσίπρας & Παππάς πίσω από την επίθεση Καμμένου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το απόγευμα της Κυριακής απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ζωή: Τσίπρας & Παππάς πίσω από την επίθεση Καμμένου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το απόγευμα της Κυριακής, απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου.

Αυτή η επίθεση έχει μόνο στόχο να πλήξει την προσωπικότητά μου και την πολιτική μου υπόσταση και είναι απολύτως ψευδής και τερατώδης, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποδίδοντας εμμέσως την έναρξη της επίθεσης εναντίον της μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας στους κ. Τσίπρα και Παππά εμπλέκοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και φυσικά τον Πάνο Καμμένο.

«Αυτή η επίθεση ξεκίνησε από την ιστοσελίδα του κ. Δημήτρη Μπεκιάρη ο οποίος συνδέεται με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά και στον οποίο είχε ανατεθεί η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑστις ευρωεκλογές, ενώ συνεχίστηκε από τα έντυπα του αυριανισμού και αναπαρήχθη από την ιστοσελίδα "Ολυμπία», που είναι σε ευθεία σύνδεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Δείχνει τον πανικό όσων καλούνται να εξηγήσουν την ασυνέπειά τους»

«Η απόπειρα να εμφανιστώ ως πρόεδρος της Βουλής να κάνω τα αντίθετα από εκείνα για τα οποία είχα δώσει μάχες είναι μια απόπειρα αήθης και καταδεικνύει τον πανικό εκείνων που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη δική τους ασυνέπεια, για ότι κάνουν τα αντίθετα από ότι έκαναν απο άλλη θέση», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους, επειδή άλλα είπαν και άλλα τελικά έκαναν. Κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους επειδή είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και τελικά ψήφισαν τo χειρότερό, σημείωσε.

Έχω υπάρξει η μόνη βουλευτής που ανέδειξε το ζήτημα μη διερεύνησης των δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή και είμαι η μόνη πρόεδρος που έκανε κάτι γι' αυτό, ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Θα συμβούλευα να μην συνεχίσουν την ελεεινή προσπάθεια σπίλωσής μου. Δεν θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα, ήμουν πάντα συνεπής σε αυτά που έλεγα και έκανα, σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου:

-Η απόπειρα να εμφανιστώ ως πρόεδρος της Βουλής να κάνω τα αντίθετα από εκείνα για τα οποία είχα δώσει μάχες είναι μια απόπειρα αήθης και καταδεικνυέι τον πανικό εκείνων που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη δική τους ασυνέπεια, για ότι κάνουν τα αντίθετα από ότι έκαναν απο άλλη θέση.

-Κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους, επειδή άλλα είπαν και άλλα τελικά έκαναν. Κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους επειδή είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και τελικά ψήφισαν τo χειρότερo.

-Έχω υπάρξει η μόνη βουλευτής που ανέδειξε το ζήτημα μη διερεύνησης των δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή και είμαι η μόνη πρόεδρος που έκανε κάτι γι' αυτό.

-Ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών ανέσυρα την υπόθεση της Siemens και ως ΠτΒ εισηγήθηκα την αλλαγή Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να υπάρξει ειδική διαδικασία αντιμετώπισης των δικογραφιών.

-Οι δικογραφίες που διαβιβάζονται στη Βουλή είναι δεκάδες. Σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο διαβιβάστηκαν 47, ενώ στην προηγούμενη περίπου 100 δικογραφίες. Ως βουλευτής είχα καταγγείλει το γεγονός ότι η αναγγελλία στην Ολομέλεια γίνεται προσχηματικά. Αυτό ήταν κάτι που ανέτρεψα επί δικής μου προεδρίας.

-Η δικογραφία για την οποία γράφουν κάποιοι αηθέστατα ήταν μεταξύ των πρώτων που αναγγέλθηκαν στην Ολομέλεια.

-H δικογραφία ήταν στα χέρια του κ. Καμμένου από τις 5/3/2015. Εγώ ζήτησα τη συνεργασία του υπουργείου με όλες τις αρμόδιες επιτροπές αλλά και έφτιαξα με απόφαση μου ειδική επιτροπή, την επιτροπή για το χρέος, που ασχολήθηκε ειδικά με το χρέος που προκλήθηκε από συμβάσεις μίζας και διαφθοράς.

-Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος προσήλθε ο κ. Καμμένος και πραγματοποίησε παρέμβαση στην οποία δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με τη Βουλή για το θέμα των εξοπλιστικών. Του υπενθύμισα τη δέσμευσή του ότι το υπουργείο θα θέσει υπόψιν της βουλής όλες τις συμβάσεις που έχουν στοιχεία διαφθοράς και διαπλοκής.

-Ο κ. Καμμένος στις 26/8 υπέβαλε ένα αίτημα, την παραμονή που θα έκλεινε η Βουλή, υπέβαλε αίτημα με το οποίο ζητεί την ίδια δικογραφία που είχε πάρει από τον Μάρτιο του 2015. Εκείνη την ώρα εξακριβώθηκε ότι αυτή ήταν η ίδια δικογραφία που είχε λάβει από τον Μάρτιο. Η αιτιολογία ήταν ότι ήθελε ένα δεύτερο αντίγραφο.

-Θα συμβούλευα να μην συνεχίσουν την ελεεινή προσπάθεια σπίλωσής μου. Δεν θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα.

-Αισχρή κακοήθεια ότι δήθεν προσέλαβα ανθρώπους στις 18 Αυγούστου. Τότε δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ. Οι άνθρωποι εργάζονταν από το Μαϊο, τον Ιούνιο...

-Ερωτηθείσα για το αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε το πως βλέπει το ζήτημα διαφθορά από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε πως δεν θα ήθελε να προβεί σε γενικές κρίσεις . Σημείωσε όμως ότι πρέπει να απαντήσουν εκείνοι που είχαν την αρμοδιότητα για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου δεν ανέλαβαν τις πρωτοβουλίες που έπρεπε. Σε σχέση με την υπόθεση Siemens δεν έχω απάντηση γιατί δεν προχώρησε η κυβέρνηση.

-Πρέπει να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή. Δημιουργήθηκε και μια νεοδιαπλοκή με εκείνους που επεδίωξαν να είναι οι προνομιακοί συνομιλητές. Δεν είναι μια γενική τοποθέτηση που συλλήβδην τσουβαλιάζει. Αλλά πρέπει να συνεκτιμηθεί.

-Είδαμε και σε αυτήν την περίοδο περίεργες τροπολογίες, όπως εκείνες για την μεταχρονολημένη και προχρονολογημένη δημοσίευση στη Διαφάνεια, την οποία δεν ψήφισα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 20 Ιαν 2022 | 16:59

Πολάκης: Το Facebook μπλόκαρε ξανά τον λογαριασμό του - "Όντε ψοφά ο γάϊδαρος κουνάει την ουρά του"

Ο Παύλος Πολάκης δεν άφησε ασχολίαστη την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

ΑΕΡΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ 20 Ιαν 2022 | 16:27

ΚΙΝΑΛ: Όλοι οι άνθρωποι του Νίκου Ανδρουλάκη - Ποια είναι η νεαρή δικηγόρος που αναλαμβάνει αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου

Η γενιά των 40άρηδων αναλαμβάνει τα ηνία του ΚΙΝΑΛ - Όλες οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη.

«NΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ» 20 Ιαν 2022 | 15:38

Απειλεί ο εκνευρισμένος Τσαβούσογλου: "Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα" - Κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο ότι στηρίζουν τρομοκράτες

Η παρουσία των Rafale στην Ελλάδα φαίνεται πως δημιουργεί εκνευρισμό στην Άγκυρα - Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 20 Ιαν 2022 | 13:19

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής για τις "λίστες Πέτσα"

Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ κατατέθηκε στα Πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

«ΟΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ» 20 Ιαν 2022 | 12:31

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τέταρτη δόση εμβολίου για όλους

Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει πολύ ισχυρή.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 20 Ιαν 2022 | 11:54

Ο Πολάκης σε ταβέρνα στο Πικέρμι - Το "καρφί" για τους ελέγχους της αστυνομίας

Σε ταβέρνα στο Πικέρμι για φαγητό πήγε το βράδυ της Τετάρτης ο Παύλος Πολάκης.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 20 Ιαν 2022 | 10:27

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση: "Ζηλέψαμε Παπανδρέου και Μητσοτάκη;", του είπε ο Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε εκλογή προέδρου από τη βάση και έφερε τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 20 Ιαν 2022 | 10:25

"Βόμβα" Ζωής Κωνσταντοπούλου για Novartis: Εντεταλμένος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Βαξεβάνης

"Το Documento δημοσίευσε καταθέσεις μαρτύρων που δεν είχαν ακόμη δοθεί", λέει η Ζ. Κωνσταντοπούλου. "Εντεταλμένος και συνεργάτης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ" ο Βαξεβάνης.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Ιαν 2022 | 10:23

Ανδρουλάκης: Σειρά επαφών με φορείς για το θέμα της ακρίβειας

Με φόντο την οικονομία και την ακρίβεια ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινά σειρά επαφών με φορείς της αγοράς και ενώσεις των καταναλωτών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 20 Ιαν 2022 | 09:21

Ειρωνίες τουρκικών ΜΜΕ για τα Rafale: Η Ελλάδα χάρηκε με τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη

Έντονη είναι η ενόχληση της Άγκυρας για την άφιξη των έξι πρώτων Rafale στην Ελλάδα.

ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 6 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ 20 Ιαν 2022 | 07:29

Η Ελλάδα με Rafale- Έξαλλος ο Ερντογάν: "Εμείς φτιάχνουμε δικά μας αεροσκάφη" - Στήριξη από Μακρόν και Βερολίνο

Για κοινή Ευρωπαϊκή άμυνα έκαναν λόγω ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος με αφορμή την ιστορική άφιξη των 6 πρώτων Rafale στην Τανάγρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Ιαν 2022 | 07:12

Ανδρουλάκης για Rafale: Ντροπή να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της ΝΔ

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε τη ΝΔ για επικοινωνιακή προπαγάνδα με αφορμή την παραλαβή των έξι πρώτων Rafale.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2022 | 21:17

Μακρόν σε Μητσοτάκη για Rafale: "Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη της κοινής Άμυνας που χτίζουμε"

Αναφορά στην Ελλάδα έκανε και στην τριτολογία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Εμανουέλ Μακρόν.