Ενέσεις «ηθικού» από τον Τσίπρα στους βουλευτές του

Τις ιστορικές τους ευθύνες για να βγάλουν την χώρα από την κρίση επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του λίγο πριν ψηφίσουν το ασφαλιστικό και φορολογικό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ενέσεις «ηθικού» από τον Τσίπρα στους βουλευτές του

Με...ροζ χρώματα περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ την νέα πραγματικότητα που θα διαμορφώσει στην ελληνική κοινωνία το ασφαλιστικό και το φορολογικό και υπενθύμισε στους βουλευτές του τις ιστορικές τους ευθύνες λίγο πριν την ψηφοφορία της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε μύδρους κατά Μητσοτάκη και ειρωνείες κατά της Φ. Γεννηματά ενώ απέφυγε την παραμικρή αναφορά στους πιστωτές και ειδικότερα στο ΔΝΤ που αποτελούσε ενώπιον των βουλευτών του «σάκο του μποξ».

Μόνοι μας θα δώσουμε τη μάχη ,ξεχάστε στηρίγματα στο παλαιό σύστημα

«Είναι ιστορική η ευθύνη μας. Ξέραμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσβατος» ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλία του ο πρωθυπουργός και συνέχισε «Στη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα της επιτροπείας δεν θα αναζητήσουμε στηρίγματα στο παλαιό πολιτικό σύστημα. Τη μάχη θα τη δώσουμε με όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα απέναντι. Και θα την κερδίσουμε. Θα είμαστε απέναντι στις κατασκευασμένες ειδήσεις χρεοκοπημένων ΜΜΕ, στις παρασυνάξεις της διαπλοκής».

Στη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα της επιτροπείας δεν θα αναζητήσουμε στηρίγματα στο παλαιό πολιτικό σύστημα. Τη μάχη θα τη δώσουμε με όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα απέναντι

Στο ίδιο εμψυχωτικό πλαίσιο ενόψει της ψηφοφορίας για τις επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό ο κ. Τσίπρας είπε: Είναι τιμή και παράσημο τόσα πολλά και ισχυρά συμφέροντα να συνασπίζονται απέναντί μας. Εμάς οι μοναδικοί μας σύμμαχοι είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, οι δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Με τη στήριξη αυτών καλούμαστε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Συμπαγείς σαν μια γροθιά θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αυτό το κράτος χρειάζεται βαθιές τομές και ρήξεις για να θυμίζει η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα».

Επίθεση στον Μητσοτάκη εύσημα στον...Μεϊμαράκη

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε την σφοδρότερη ίσως επίθεση από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι «άγεται και φέρεται από τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής» ότι «έχει γίνει φερέφωνο της διαπλοκής και των μιντιακού κατεστημένου» και πως ταυτίζεται με τους πλέον σκληρούς δανειστές της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού χαρακτήρισε «θεσμικό και πολιτικό ατόπημα την «επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και...εξήρε τη διαφοροποίηση όπως είπε κάποιων στελεχών της .Εννοώντας σαφώς τον Ευ. Μεϊμαράκη τον οποίο δεν είχε κρύψει ότι επιθυμούσε στην ηγεσία της Ν.Δ.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιώντας τον όρο που «ανέσυρε» προσφάτως ο Φαήλος Κρανιδιώτης για να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Ν.Δ παρατήρησε « ο κ. Μητσοτάκης τροφοδοτεί τον πολιτικό του λόγο από τον πανικό των golden boys και των καναλαρχών. Ποντάρει στην καταστροφή.

Δηλητήριο κατά ΠΑΣΟΚ

Εξαπέλυσε εξίσου βολές κατά του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του λέγοντας ότι έχουν γίνει το «δεκανίκι του Μητσοτάκη» και φερέφωνο του Λεβέντη αφού προτείνει διαρκώς οικουμενική κυβέρνηση.

«Τα κόμματα του κέντρου έχουν πάθει σύνδρομο Στοκχόλμη. Ενώ οδηγήθηκαν στο περιθώριο λόγω τα ταύτισής τους με τη Ν.Δ, συνεχίζουν ακόμη και τώρα να είναι φερέφωνά της την ώρα μάλιστα που η ευρωπαϊκή τους οικογένεια έχει αλλάξει ρότα. Ο Πιτέλλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να μελετήσει αυτές τις κινήσεις , τις μετατοπίσεις και να προβληματιστεί. Είναι λυπηρό να καταντάει κανείς φερέφωνο του κ. Λεβέντη κ δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την ομιλία του αυτή τη φορά έλειπε κάθε αναφορά ή έστω και αιχμή για τους πιστωτές και ειδικότερα το ΔΝΤ όπως έκανε σχεδόν σε κάθε αντίστοιχη συνεδρίαση.

Είμαστε στην τελική ευθεία για κλείσιμο της αξιολόγησης

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση είπε ότι είμαστε στην τελική ευθεία

«Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης της Συμφωνίας του καλοκαιριού. Τους τελευταίους μήνες η διαπραγματευτική ομάδα δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε μια δύσκολη μάχη σε πολιτική και τεχνικό επίπεδο. Στόχος μας δεν είναι απλά να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά να προχωρήσει η διαδικασία και να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθεια να κάνουμε τομές

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στους βουλευτές του ότι «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, με τις όποιες ενστάσεις φυσικά, αναγνωρίζει τη σκληρή μας προσπάθεια για προοδευτικές τομές σε δύσκολες συνθήκες» και μια τέτοια τομή είναι το ασφαλιστικό.

Επέκρινε την αντιπολίτευση για την στάση της λέγοντας «Μας χλεύαζαν, έλεγαν κάποιοι βγάλτε τα μόνοι σας με τους δανειστές και τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας παλέψαμε σκληρά, αγνοήσαμε τις σειρήνες της υποταγής»

Υποστήριξε εκ νέου πως με το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου υλοποιείται η βούληση να «προστατεύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και είχαμε την επιλογή το βάρος να το μοιράσουμε δίκαια».

Ξαναφέρνουμε είπε ο κ. Τσίπρας σε ράγες βιωσιμότητας το ασφαλιστικό χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Χωρίς να περικοπεί ούτε ευρώ από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων,χωρίς να θιγούν στην πλειονότητά τους οι επικουρικές.

Επανάλαβε πως χωρίς αυτή την παρέμβαση το ασφαλιστικό θα κατέρρεε. «Σε λίγα χρόνια θα βρισκόμασταν μπροστά στο φάσμα να μην μπορούμε να εγγυηθούμε συντάξεις» είπε.

Απέρριψε τα περί αιφνιδιασμού υποστηρίζοντας πως προηγήθηκε πεντάμηνος διάλογος κατά τον οποίο μάλιστα ο ίδιος δέχθηκε στο Μαξίμου δυο φορές τους αγρότες. Τους οποίους και διαβεβαίωσε ότι το 90% δεν θα επιβαρυνθεί.

«Ήμουν ο πρώτος πρωθυπουργός που κάλεσε δυο φορές στο γραφείο του εκπροσώπους των αγροτών. Ο συνδυασμός φορολογικού- ασφαλιστικού είχα δεσμευτεί ότι στο τέλος θα είναι υπέρ τους. Και αυτή η δέσμευση έγινε πράξη....Με την εθνική σύνταξη και όσα ανταποδοτικά θα προστίθενται σε αυτή εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με το φορολογικό θα επιβαρυνθούν όσοι έχουν μεγάλα εισοδήματα

Σχετικά με το φορολογικό επανάλαβε ότι με βάση την πρόταση της κυβέρνησης το 61% θα πληρώνει λιγότερο φόρο.

«Στη συνολική εικόνα σε ποσοστό έως 98% θα έχουν μικρή επιβάρυνση ή ελάφρυνση σε σχέση με ό,τι ισχύει έως σήμερα» είπε και υποστήριξε επίσης ότι με τις νέες ρυθμίσεις προστατεύονται οι νέοι και οι άνεργοι.

Η μεταρρύθμιση είπε «δεν είναι για όλους ευνοϊκή»,και αυτό γιατί οι επιβαρύνσεις θα είναι για όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

-Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν το κλείσιμο άμεσα της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης της συμφωνίας του καλοκαιριού. Δώσαμε και δίνουμε μια δύσκολη μάχη. Στόχος μας δεν είναι απλά να κλείσει η αξιολόγηση. Στόχος μας ήταν και είναι να προχωρήσει η διαδικασία και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Δεσμεύσεις που αναλάβαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη.

-Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε δεν ήταν μόνο να υλοποιήσουμε τη συμφωνία αλλά και να προστατεύσουμε τους αδύναμους. Δεσμευθήκαμε να προστατεύσουμε τις συντάξεις, τους μισθούς και την α' κατοικία. Βάλαμε ως προτεραιότητα την προστασία της εργασίας έναντι των ομαδικών απολύσεων.

-Θέλω να θυμίσω τη στάση όσων χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα. Η ΝΔ υποστήριζε ότι η συμφωνία αυτή οδηγεί σε μονόδρομο σε σχέση με το ασφαλιστικό, στο μονόδρομο της πλήρους περικοπής των επικουρικών. Έλεγαν τότε θα οδηγηθούμε σε περικοπές συντάξεων που θα ισοδυναμούσε με μία σύνταξη ανά έτος.

-Εμείς γνωρίζαμε από τότε ότι η συμφωνία έδινε περιθώρια διαπραγμάτευσης. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην προσπάθεια τους τότε να αποδυναμώσουν τότε τα διαπραγματευτικά μας όπλα βρήκαν προσχήματα για να αποφύγουν συναίνεση σε μια εθνική κόκκινη γραμμή που δεν ήταν άλλη από το να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

-Δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια μας να σωθούν οι συντάξεις αυτοί που επί μία 5ετία διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα. Που είχαν μια και μόνο απάντηση, την οριζόντια περικοπή συντάξεων. Αυτή ήταν η προσφορά τους.

-Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει την προσπάθειά μας να κάνουμε τομές. Μια τέτοια τομή συνιστά η προσπάθειά μας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Που ξαναφέρνει το ασφαλιστικό σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να μειωθούν ούτε ένα ευρώ οι κύριες συντάξεις, χωρίς να περικοπεί ούτε ένα ευρώ από την πλειοψηφία των συνταξιούχων, χωρίς να θιγούν στην πλειονότητά τους οι επικουρικές.

-Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό ήταν μονόδρομος είτε υπήρχε είτε όχι συμφωνία. Φέραμε μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση. Αποκαθιστούμε χρόνιες στρεβλώσεις και διαχρονικές αδικίες μεταξύ των ασφαλισμένων και λαμβάνονται υπόψη οι χαμηλότερες εισοδηματικά ομάδες.

-Επιτυγχάνουμε την καταπολέμηση των φτώχιας των ηλικιωμένων αφού έχουμε την εθνική σύνταξη και το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης. Για πρώτη φορά έχουμε ενιαίους ασφαλιστικούς κανόνες.

-Ακούω και διαβάζω τις τελευταίες ώρες ότι δήθεν επιλέξαμε έναν αιφνιδιασμό. Δεν υπήρξε ποτέ τα τελευταία χρόνια μεταρρύθμιση που συζητήθηκε τόσο εκτενώς όσο αυτή που έρχεται αύριο. Καταθέσαμε την πρόταση μας στις αρχές τους έτους. Επί πέντε ολόκληρους μήνες συζητάμε. Και είχαμε το χρόνο να κάνουμε διεξοδικό διάλογο με όλους τους φορούς και να προχωρήσουμε σε σημαντικές βελτιώσεις. Σεβαστήκαμε τις κινητοποιήσεις, ακούσαμε τα αιτήματά τους. Δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός που κάλεσε δύο φορές στο γραφείο του εκπροσώπους των αγροτών.

-Με τον αγροτικό κόσμο θα συνεργαστούμε για να βρούμε τους καλύτερους τρόπους για την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα.Τότε είχε δώσει μια δέσμευση στους αγρότες. Ότι ο συνδυασμός ασφαλιστικού-φορολογικού θα είναι ευνοϊκός. Και η δέσμευση αυτή έγινε πράξη. Χωρίς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση η σύνταξη του αγρότη θα πήγαινε στο μηδές. Στον αντίποδα με την πρόταση που θα ψηφίσουμε εξασφαλίζουμε την εθνική σύνταξη συν το ανταποδοτικό μέρος.

-Επίσης είχαμε ιδιαίτερη έγνοια την προστασία των νέων, των ανεργων και των επισφαλώς εργαζομένων. Στόχος μας είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος, που αμφισβητείται σήμερα επειδή όσοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια το έριξαν έξω από τις ράγες, και ταυτόχρονα η προστασία των αδύναμων συμπολιτών μας.

-Αναγνωρίζω ότι αυτή η μεταρρύθμιση δεν θα είναι για όλους ευνοϊκή. Για ορισμένους θα υπάρξει επιβάρυνση. Για εκείνους που μπορούν, τα υψηλότερα εισοδήματα. Δουλέψαμε σκληρά για να φέρουμε μια μεταρρύθμιση που συνδυάζει και βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφερναν νόμους που υπονόμευαν τόσο τη βιωσιμότητα όσο και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Το ασφαλιστικό έφτασε στο χείλος του γκρεμού με δική τους ευθύνη.

-Τι προτείνει η ΝΔ; Τι θα γινόταν αν οι προτάσεις της ΝΔ γίνονταν πράξη. Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ιδιωτικό πυλώνα ασφάλισης. Ποιος θα ευνοούνταν από την εφαρμογή αυτής της ρήτρας ή από τη δημιουργία ενός ιδιωτικού πυλώνα ασφάλισης. Η ΝΔ έχει επιλέξει στρατόπεδο. Του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, του οικονομικού πολέμου όλων εναντίον όλων. Αυτή η συνταγή οδήγησε τις κοινωνίες στην Ευρώπη σε κατάσταση σήμερα δραματική. Υπάρχουν ενδείξεις ότι γίνονται και στην Ευρώπη μετατοπίσεις. Αλλά πρέπει να γίνουν άλματα.

-Μύθος Πρώτος: «Η διαπραγμάτευση κατέστρεψε τη χώρα και την οικονομία». Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Πετύχαμε υπεραπόδοση της τάξης 1% από το στόχο του – 0,25%,δηλαδή το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,7%, που επιβεβαιώθηκε από τη Eurostat.

-Μύθος Δεύτερος: «Οι εκλογές του 2015 διέκοψαν το success story Σαμαρά». Ποιο success story θα γραφόταν όταν οι στόχοι της συμφωνίας του κ. Σαμαρά ήταν για πλεονάσματα 4,5%. Πρόκειται για στόχους που δεν θα τους έπιανε ποτέ ο κ. Σαμαράς. Ας αφήσουμε τα παραθύμια. Χωρίς τη διαπραγμάτευση και τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, η Ελλάδα δεν θα έβγαινε ποτέ από την κρίση.

-Μύθος Τρίτος: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτίναξε την ανεργία». Αυτό είναι πραγματικά εξοργιστικό.

-Μύθος Τέταρτος: H NΔ ισχυριζόταν ότι η διαπραγμάτευση θα έφερνε ύφεση 7%. Δεν θα μπορούσε να διαψευστεί περισσότερο.

-Η ΝΔ για να στήσει το αφήγημα της καταστροφής έφτιαξε μύθους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας έχουμε μια αξιωματική αντιπιολίτευση που είναι σε τόσο μεγάλη σύγχυση ώστε στο τέλος της ημέρας να ταυτίζεται με τους δανειστές σε βάρος της χώρας.

-Πολιτικό και θεσμικό ατόπημα η επίθεση της ηγεσίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ηγεσία της ΝΔ ακολουθεί πιστά τα πεπραγμένα Σαμαρα. Είχε μια ευκαιρία να κρατήσει μια στάση διαφορετική αλλά την έχασε. Μετατρέπεται σε φερέφωνο της διαπλοκής και του μιντιακού κατεστημένου. Η ηγεσία της ΝΔ άγεται και φέρεται από τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής.

-Ιστορική η ευθύνη μας. Μοναδική ελπίδα για τη χώρα να πάρει οριστικό διαζύγιο από το χρεοκοπημένο πολιτικό της παρελθόν. Στη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα της επιτροπείας δεν θα αναζητήσουμε στηρίγματα στο παλαιό πολιτικό σύστημα. Τη μάχη θα τη δώσουμε με όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα απέναντι. Και θα την κερδίσουμε. Θα είμαστε απέναντι στις κατασκευασμένες ειδήσεις χρεοκοπημένων ΜΜΕ, στις παρασυνάξεις της διαπλοκής. Είναι τιμή και παράσημο τόσα πολλά και ισχυρά συμφέροντα να συνασπίζονται απέναντί μας. Εμας οι μοναδικοί μας σύμμαχοι είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, οι δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Με τη στήριξη αυτών καλούμαστε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Συμπαγείς σαν μια γροθιά θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αυτό το κράτος χρειάζεται βαθιές τομές και ρήξεις για να θυμίζει η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ 26 Ιαν 2021 | 11:48

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 διαμαρτύρονται για την απαγόρευση των συναθροίσεων - Αν και η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων...

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική απόφαση περι συναθροίσεων- Επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις έως και 100 άτομα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 26 Ιαν 2021 | 11:32

Αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη - Παπαχρήστο για τη βίλα στο Σούνιο με δικηγόρους τον Μαντζουράνη και τον Καμπαγιάννη

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη "για τις συκοφαντίες για αγορά βίλας 1 εκατ. ευρώ".

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 26 Ιαν 2021 | 07:05

Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα έως την 1η Φεβρουαρίου - Ολο το παρασκήνιο - Τι δεν αφορά

Από σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου απαγόρευση όλων των δημοσίων συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Ιαν 2021 | 13:43

Σάλος με ανάρτηση υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την Μπεκατώρου: "Οι κυρίες αν δεν έχουν ευαρέσκεια δεν μπαίνουν σε δωμάτια ανδρών"

Αλγεινές εντυπώσεις έχει δημιουργήσει η δήλωση της Ελένης Αξιόγλου, σχετικά με την Σοφία Μπεκατώρου. Τι απαντά η ίδια.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΜΗ ΜΙΛΑΣ 25 Ιαν 2021 | 12:43

Ο Φλωρίδης (ΚΙΝΑΛ) για την επιστροφή Τσίπρα στην εξουσία και το άρθρο Μαραντζίδη- Επιστροφές, καταστροφές...

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης απαντά στο άρθρο Μαραντζίδη για την επιστροφή Τσίπρα στην εξουσία

Η ΟΜΠΡΕΛΑ... ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 25 Ιαν 2021 | 11:54

Ξέσπασε καυγάς ανάμεσα σε Θανάση Καρτερό και Αυγή - Για τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τάσεις βάζουν μπουρλότο στο εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:51

Ηλιόπουλος: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης - Αμφισβητεί το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής

Κρατάει ψηλά στην ατζέντα το άρθρο Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:02

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Ηταν πολιτικός αντίπαλος αλλά ποτέ εχθρός

Για τον αδόκητο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έκανε δήλωση ο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 25 Ιαν 2021 | 08:51

Με κορονοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα - Τεστ για όλους στην Κουμουνδούρου - Ευχές από Μητσοτάκη και Μαρέβα

Όλο το προσωπικό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου θα υποβληθεί σήμερα σε τεστ κορονοϊού - Σε καραντίνα ο Α. Τσίπρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTERF 24 Ιαν 2021 | 22:28

Κορονοϊός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε "περαστικά και ταχεία ανάρρωση" στον γιο του Αλέξη Τσίπρα

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον γιο του Αλέξη Τσίπρα ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 24 Ιαν 2021 | 20:39

Θετικός στον κορονοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα - Σε καραντίνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο κορονοϊός επισκέφθηκε σήμερα και το δικό μας σπίτ" έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24 Ιαν 2021 | 19:28

Ο Τσίπρας μπορεί να επανέλθει;- Ναι απαντά ο καθηγητής Μαραντζίδης, "για τις παλιές αγάπες μη μιλάς"…

Στο άρθρο του ο Νίκος Μαραντζίδης υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας μπορεί να επανέλθει

ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 24 Ιαν 2021 | 12:33

Αποκάλυψη: Ο επικοινωνιολόγος του Καραμανλή, Γιάννης Λούλης συνεργάζεται τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα

Ανοικτούς διαύλους με τον Λούλη, είχε ο Τσίπρας και την περίοδο που βρισκόταν στο Μαξίμου.