Μητσοτάκης:Εμπιστευτείτε με, έχω ξεκάθαρο σχέδιο να αλλάξω την χώρα

Δώστε μου τη δυνατότητα να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε έναν καλύτερο αύριο» είπε ο Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του στο Βελλίδειο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης:Εμπιστευτείτε με, έχω ξεκάθαρο σχέδιο να αλλάξω την χώρα

«Εχω ξεκάθαρο σχέδιο για την πατρίδα μας και είμαστε έτοιμοι» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος από το βήμα της ΔΕΘ στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

«Πίσω από την στάχτη να βρούμε την φλόγα της ελπίδας... Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Δώστε μου τη δυνατότητα να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε έναν καλύτερο αύριο» ανέφερε ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του στο Βελλίδειο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε με αρκετές λεπτομέρειες το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας το οποίο στηρίζεται όπως είπε σε τρεις πυλώνες:

1ον Επενδύσεις και νέες δουλειές

2ον Ανασυγκρότηση του κράτους και μείωση της φορολογίας

3ον Στήριξη των νέων και των αδύναμων

Με εξαίρεση δυο τρεις αναφορές « δεν θέλουν, δεν ξέρουν , δεν μπορούν» και στο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικανικής χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε την κριτική στην κυβέρνηση. Θέλησε να εκπέμψει έτσι μήνυμα πολιτικής αυτοπεποίθησης ότι η ΝΔ είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Μήνυμα σε επιχειρηματίες: Φέρτε τις επιχειρήσεις και τα κεφάλαιά σας πίσω

Κάλεσε τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας « να βάλει πλάτη» επισημαίνοντας πως τις μεγάλες χώρες τις χτίζουν οι πολλοί.

Ειδικότερα ζήτησε από τους επιχειρηματίες να επαναφέρουν στην Ελλάδα «επιχειρήσεις και κεφάλαια» που έφυγαν στο εξωτερικό επισημαίνοντας πως η ΝΔ λέει «ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού».

Απόλυτη προτεραιότητα οι εμβληματικές επενδύσεις στο Ελληνικό & τις Σκουριές

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι θα υπάρξει απόλυτη προτεραιότητα στην ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και προώθηση εμβληματικών επενδύσεων όπως το Ελληνικό και Σκουριές.

« Για λόγους και ουσιαστικούς αλλά και συμβολικούς.Το μήνυμα είναι σαφές. Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Εμείς εγγυόμαστε φορολογική σταθερότητα, αδειοδοτική απλοποίηση και ασφάλεια δικαίου» σημείωσε.

Υποσχέθηκε πως « δεν θα μετατρέψουμε τις επενδύσεις και θέσεις εργασίας σε αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης».

Πως θα γίνουν οι αλλαγές στην φορολογία

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τη δέσμευση για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, μείωση των μερισμάτων στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή του ΦΠΑ στις 25.000 αλλά και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% την πρώτη διετία. Παράλληλα άφησε ανοικτή την προοπτική παροχής φορολογικών κινήτρων για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Προοπτικά και μετά την συμφωνία - την προεξόφλησε - με τους εταίρους για αλλαγή του μείγματος πολιτικής ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για εφαρμογή δυο συντελεστών στην φορολογία και των φυσικών προσώπων.

Με τον πρώτο συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ προσαυξανόμενα για κάθε παιδί. Για την μείωση των φορολογικών συντελεστών όμως έθεσε ως προϋπόθεση την φορολογική συμμόρφωση και το σύνολο των συναλλαγών να γίνονται ηλεκτρονικά. Ετσι όπως είπε θα μπορέσει να υπάρξει και ο ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως για την ανάπτυξη είναι κομβικής σημασίας η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων του κράτους και η αποκατάσταση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος. Εκανε ειδική αναφορά στα κόκκινα δάνεια και στους τρόπους που πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα.

Μέτρα ανάσα για την οικοδομική δραστηριότητα

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην αναβάθμιση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων: «Δίνουμε γενναία κίνητρα για να ανακαινισθεί το απόθεμα των παλιών ακινήτων, να γίνουν πιο “πράσινα” και φιλικά στο περιβάλλον, να ομορφύνουν οι πόλεις και τα χωριά μας, να αυξηθεί ο πλούτος των Ελλήνων. Εκτός από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αναστέλλουμε τον Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομές και το φόρο υπεραξίας για τρία χρόνια και απλουστεύουμε τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων. Ταυτόχρονα, παρέχουμε έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που - με όλα τα νόμιμα παραστατικά - κατέβαλλε ο ιδιοκτήτης για λειτουργική, αισθητική, αντισεισμική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών».

Η εξασφάλιση δουλειάς είναι η μόνη αληθινή κοινωνική πολιτική

« 'Ανθρωποι που δεν ρώτησαν ποτέ τον Τσίπρα πως θα σκίσει τα μνημόνια ρωτούν εμένα πως θα φέρω επενδύσεις και νέες δουλειές» είπε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ πιστεύει στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας αλλά ταυτόχρονα νοιάζεται για την κοινωνική συνοχή. Οπως είπε ο στόχος του είναι από την πολιτική των επιδομάτων η χώρα να περάσει στην πολιτική των ευκαιριών καθώς όπως υπογράμμισε μόνο η εξασφάλιση δουλειάς είναι αληθινή κοινωνική πολιτική.

Μόνο με εξοικονόμηση δαπανών θα μειωθεί η φορολογία

« Το σπάταλο κράτος συντηρείται από τους εξαντλημένους φορολογούμενους» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και επανέλαβε πως βασική επιδίωξη του είναι ένα «λιτό και αποτελεσματικό κράτος».

Για μας είπε το δημόσιο και το κρατικό δεν ταυτίζονται εφόσον δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται από ιδιώτες αυτό θα γίνει.

«Χωρίς περαιτέρω εξοικονόμηση δαπανών δεν μπορούμε να μειώσουμε όσο θέλουμε την φορολογία. Εισάγουμε και λειτουργούμε ένα καινοτόμο σύστημα για τον έλεγχο και την αξιολόγηση των κρατικών δαπανών, λειτουργιών και προσωπικού. Και τασσόμαστε απερίφραστα υπέρ της παραχώρησης περισσότερων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα μέσω Συμπράξεων του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Όχι μόνο για υποδομές, αλλά και για υπηρεσίες.» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Στόχος σε 10 χρόνια να έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια στη Ν.Α Ευρώπη

Οι αναφορές του στο θέμα της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, της διασύνδεσης με τις επιχειρήσεις και την οικονομία ήταν εκείνες που χειροκροτήθηκαν περισσότερο.

«Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που το καλύτερο διαβατήριο επιβίωσης είναι το διαβατήριο» είπε ο κ.Μητσοτάκης που υπογράμμισε πως η παιδεία είναι όρος επιβίωσης της Ελλάδας.

Ο Νόμος Φίλη και ο νόμος Μπαλτά θα καταργηθούν προανήγγειλε και υποσχέθηκε θα κάνουμε ότι κάνουν όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Τέλος σημείωσε πως στόχος του είναι 10 χρόνια να δημιουργήσουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ν. Ευρώπης.

Η στιγμή που πάγωσε την ΔΑΠ

΄« Και οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές δεν θα ψηφίζουν στις εκλογές των πρυτανικών οργάνων. Η Δ.Α.Π. θα επανιδρυθεί σε άλλη λογική. Δεν θα ξανακολληθεί καμία αφίσα σε κανένα Πανεπιστήμιο. Η Δ.Α.Π. θα σταματήσει να συμμετέχει σε εκλογές που αφορούν λίγους και διώχνουν τους πολλούς. Η έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών, όπου οι εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας αμηχανία στους νεαρούς χειροκροτητές της ΔΑΠ.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη

- «Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν», είπε για την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο βήμα της 82ης ΔΕΘ.

- Είμαστε εδώ να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια

- Είµαστε εδώ για να δηµιουργήσουµε µια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη.

- Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας

- θερμοκήπιο ανικανότητας

- Η αγωνία μου είναι να εξασφαλίσω ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά

- Δείτε τον εαυτό σας σαν μέρος του σχεδίου αυτού. Όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη.

- Τις μεγάλες χώρες τις χτίζουν οι πολλοί. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες

Να αποκτήσουμε ένα κράτος και θα κάνει καλά μόνο αυτά που χρειάζεται και θα σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων.

- Στη σημερινή Ελλάδα ο άξιος και ο εργατικός δεν προοδεύει.

- οραματίζομαι μια Ελλάδα ευημερούσα με αξιοπρέπεια

- με πραγματική ελευθερία

- οι άξιοι επιβραβεύονται οι αδύναμοι στηρίζονται

- οταν μιλώ για μεταρρυθμίσεις έχω στο μυαλό μου ανθρώπους πχ την δημόσιο υπάλληλο που μου λέει γιατί να δουλέψω περισσότερο όταν δεν επιβραεύομαι

- το ασφαλιστικό είναι βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας.

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να εκλαϊκεύσει και να δώσει «πρόσωπο» στις μεταρρυθμίσεις που ζητεί στο δημόσιο, στην οικονομία, στο φορολογικό κλπ.

- Δεν με ενδιαφέρει η εξουσία ως αυτοσκοπός.

- Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας απο τ δεσμά του κρατισμού

- δημοκρατία με θεσμούς στιβαρούς

- στα χρόνια της κρίσης ωριμάσαμε αλλά πληρώσαμε βαρύ λογαριασμό

- άνθρωποι που δεν ρώτησαν ποτέ τον Τσίπρα πως θα σκίσει τα μνημόνια εμένα με ρωτάνε πως θα φέρω επενδύσεις

- νέες δουλειές, ιδιωτικές επενδύσεις μείωση φόρων εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους- να σταθούμε κοντά στους νέους και αδύναμους.

- Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας αλλά νοιαζόμαστε για την κοινωνική συνοχή

- Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή αλλά χρειάζεται μια κυβέρνηση των καλύτερων όχι των κολλητών και των φίλων.

- Το νομοσχέδιο για την οργάνωση της ανώτερης διοίκησης είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί.

- Εχω δεσμευθεί για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα πρώτα δυο χρόνια. Μείωση των μερισμάτων στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή του ΦΠΑ στις 25.000

- Δεσμεύομαι για νέο φορολογικό νόμο και ότι δεν θα αλλάξει για μια πενταετία. Μείωση φορολογίας έναντι δημιουργίας θέσεων εργασίας.

- Σπάμε το μονοπώλιο του κράτους για φορολογικούς έλεγχους

- Κατηγοριοποίηση των χρήσεων γης σε 4 κατηγορίες

- Κατηγοριοποίηση των βιομηχανιών δράσεων

- απόλυτη προτεραιότητα η ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και προώθηση εμβληματικών επενδύσεων όπως Ελληνικό και Σκουριές

- Δεν θα μετατρέψουμε τις επενδύσεις και θέσεις εργασίας σε αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

- Αναστολή ΦΠΑ στις οικοδομικές εργασίες για μια τριετία

- Πρωτογενής τομέας

- Αλλες Σκουριές δεν θα έχουμε

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη που φέρουν την σφραγίδα των πρώην πρωθυπουργών Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά και υποσχέθηκε ότι η ΝΔ θα στηρίξει την ανάπτυξη των υποδομών.

Επενδύσεις και θέσεις εργασίας

- τρεις ΄προκλήσεις: αξιοποίηση κοινοτικών πόρων , εξόφληση ληξιπρόθεσμων, και αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών.

- Παρέμβαση για τα κόκκινα δάνεια

-δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις ώστε η αποτυχία να μην είναι απαγορευτική. Οχι στην επιχειρηματικότητα που στηρίζεται στην φοροδιαφυγή που δεν στηρίζει τους εργαζόμενους.

Ναι στην επιχειρηματικότητα που διατηρεί την δραστηριότητα της στην Ελλάδα και μοιράζει τα οφέλη στους εργαζόμενους της.

- ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού

Ανασυγκρότηση κράτους - μείωση φορολογίας

Το σπάταλο κράτος συντηρείται από τους εξαντλημένους φορολογούμενους.

Θέλουμε ένα λιτό και αποτελεσματικό κράτος.

Για μας το δημόσιο και το κρατικό δεν ταυτίζονται.

- Δουλεύουμε λιγότεροι και πληρώνουμε περισσότερους φόρους

Η φοροδοτική ικανότητα έχει εξανεμιστεί

οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφανίζονται

αυξάνει τις δαπάνες του κράτους κατά 1 δις.

Θα διεκδικήσω και θα πετύχω αλλαγές στο μείγμα της πολιτικής. Γιατί είμαστε αξιόπιστοι.

- Εμείς θα υλοποιήσουμε όλες τις αλλαγές γιατί τις πιστεύουμε και ξέρουμε να τις κάνουμε.

- Να εισάγουμε κατώτατο συντελεστή 9% για εισοδήματα έως και 10.000 ευρώ με 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μπορούμε να το πετύχουμε.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα πρέπει να έρθει μαζί με την φορολογική συμμόρφωση. Προϋπόθεση όλες οι συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά. Ετσι θα μπορέσουμε να έχουμε ακατάσχετο λογαριασμό.

οι πολιτικές για τους νέους και τους αδύναμους

Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που το καλύτερο διαβατήριο επιβίωσης είναι το διαβατήριο.

Η παιδεία είναι όρος επιβίωσης της Ελλάδας.

- Νόμος Φίλη και νόμος Μπαλτά θα καταργηθούν

- Να κάνουμε ότι κάνουν όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο

- το άσυλο θα αποκτήσει το κανονικό του νόημα

- το πανεπιστήμιο θα σταματήσει να είναι άντρο βίας

- οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα πανεπιστήμια.

- Η ΔΑΠ θα επανιδρυθεί σε άλλη λογική. Δεν θα κοληθεί καμία αφίσα σε κανένα πανεπιστήμιο. Δεν θα μετάσχει σε καμιά εκλογή για λίγους.

Σε 10 χρόνια θα έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

- Στόχος σε 10 χρόνια να δημιουργήσουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ν. Ευρώπης. Ναι και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ( θερμό χειροκρότημα)

- Πρόγραμμα εξάμηνης μαθητείας

- έμπρακτη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

- Τους νέους έχω στο μυαλό μου την Ελλάδα του αύριο

- Εξασφάλιση δουλειάς είναι η μόνη ουσιαστική κοινωνική πολιτική

από τα επιδόματα θέλω να περάσουμε στις ευακρίες

καμιά ανοχή στην παραβίαση των παραβιάσεων της νομοθεσίας

- οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερτερούν των κλαδικών- τέλος στους εργατοπατέρες

- αρκετές επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω κακών συνδικαλιστικών πρακτικών

- Πρόσκληση στους επιχειρηματίες να επαναπατρίσουν επιχειρήσεις και κεφάλαια

Η επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε με πολύ ενδιαφέρον στο σταντ των ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ, παρουσία του πρύτανη Περικλή Μήτκα, έκανε το τεστ αντανακλαστικών στο μηχάνημα μέτρησης αντανακλαστικών, που παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά από τους καθηγητές Λουκά Πέτρου, Ανδρέα Συμεωνίδη και δύο μέλη της ομάδας, τον Κωνσταντίνο Παναγιώτου και τον Εμμανουήλ Τσαρδούλια.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μηχανήματος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολύ καλό σκορ, πάνω από τον μέσο όρο για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει, και μεγαλύτερο από του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, που έκανε χθες το ίδιο τεστ.

- Αναστολή ΦΠΑ στις οικοδομικές εργασίες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ 20 Ιαν 2021 | 19:20

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Μπάιντεν-Χάρις. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών και της φιλίας Ελλάδας-ΗΠΑ

"Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις" γράφει ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 20 Ιαν 2021 | 16:15

Ανοίγουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου- Ακολουθούν χιονοδρομικά, πρακτορεία ΟΠΑΠ και στο τέλος η εστίαση

Οπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το άνοιγμα των σχολείων που θα προηγηθεί όλων των άλλων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 2012 20 Ιαν 2021 | 15:37

Οταν ο Μητσοτάκης "κάρφωσε" τον Τσίπρα για τους Αγανακτισμένους, τις κρεμάλες και την απόπειρα εισβολής στη Βουλή

Κόντρα στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για την απόπειρα των Αγανακτισμένων να εισβάλουν στη Βουλή

ΚΑΙ DRONES 20 Ιαν 2021 | 14:17

Εξοπλιστικά: Τι θα αγοράσει η Ελλάδα μετά τα Rafale - Αναβάθμιση φρεγατών και drones

Ανακοινώσεις για τα εξοπλιστικά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 20 Ιαν 2021 | 14:14

Ο Πομπέο αποχαιρετά με φωτογραφία τον "φίλο και σύμμαχο" Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Μ. Πομπέο με τρεις φωτογραφίες από τη θητεία του, μεταξύ των οποίων και μια με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 20 Ιαν 2021 | 12:33

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά τα χιονοδρομικά και η εστίαση

Οπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το άνοιγμα των σχολείων που θα προηγηθεί όλων των άλλων

20 Ιαν 2021 | 12:13

Η συγγνώμη που δεν ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τον Παύλο Πολάκη για να μάθουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ @@@ τη μεσαία τάξη. Το νιώσαμε κι εμείς.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Ιαν 2021 | 11:57

Μητσοτάκης στη Βουλή: Θα επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια στην Κρήτη και αλλού, όταν το επιλέξουμε

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών που προβλέπει την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ 19 Ιαν 2021 | 22:01

Μητσοτάκης: Όσα εμβόλια περισσεύουν, θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και στους άνδρες της αστυνομίας και του στρατού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε για τους εμβολιασμούς ότι "η κάλυψη της επικράτειας θα είναι πλήρης έως τα τέλη Φεβρουαρίου - Η συνέπεια των πολιτών ξεπερνάει το 95%"

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 93.179 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 19 Ιαν 2021 | 19:37

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την πορεία του εμβολιασμού: Πιθανή η ανακοίνωση της επόμενης ηλικιακής ομάδας

Τακτική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία υλοποίησης του εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ 19 Ιαν 2021 | 18:00

IATA για "πιστοποιητικό εμβολιασμού" Μητσοτάκη: Θα σώσει θέσεις εργασίας και την οικονομία, θα ξανασυνδέσει οικογένειες

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) προέτρεψε την ΕΕ να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για ένα κοινό ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 19 Ιαν 2021 | 15:30

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η Κομισιόν "υπερασπίζεται" την πρόταση Μητσοτάκη - Διαφωνίες μεταξύ των 27

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στις Βρυξέλλες σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 19 Ιαν 2021 | 13:06

Μητσοτάκης στο ΥΠΕΣ: Αλλάζει ο εκλογικός νόμος στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Τέλος η απλή αναλογική

" Θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των Δημοτών ", ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.