Οποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί

«Έχουμε μπροστά μας μια σειρά από μάχες που οι έκβασή τους θα κρίνει την πορεία της χώρας τον 21ο αιώνα. Η ευθύνη είναι μεγάλη», είπε ο Α. Τσίπρας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Οποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να αναφερθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα λίγο μετά τη μία μία και είκοσι. «Έχουμε μπροστά μας μια σειρά από μάχες που οι έκβασή τους θα κρίνει την πορεία της χώρας τον 21ο αιώνα. Η ευθύνη είναι μεγάλη, μεγάλη είναι και η αποφασιστικότητά μας να βγούμε νικητές», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

«Ο στόχος μας είναι να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Το συνέδριο επιβεβαίωσε την πολιτική μας επιλογή να μην υποχωρήσουμε στο σύστημα της διαφθοράς και διαπλοκής, στις δυνάμεις του χθες που επιδιώκουν την παλινόρθωσή τους».

«Στόχος μας είναι η επιστροφή σε μια δίκαιη ανάπτυξη, ώστε να μπορέσουμε μέσα στην επόμενη πενταετία και μέχρι το 2021 να καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Και να αφήσουμε ένα βαθύ αριστερό, προοδευτικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Το 2ο συνέδριο μας έδωσε μια σαφή εντολή μάχης: Να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο που θα δίνει τον τόνο στις μάχες που έχουμε να δώσουμε. Να τελειώνουμε με τις αυτονομήσεις, την έλλειψη συντονισμού. Η εντολή του συνεδρίου ήταν το κόμμα μας να αποτελέσει το κέντρο του πολιτικού μας αγώνα».

Επίθεση σε «μιντιακό κατεστημένο»

«Οι αντίπαλοί μας ξέρουν πως αν και τώρα αποτύχουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα μαζί με τον λαό να προχωρήσεις στις μεγάλες ανάγκες που έχει ο τόπος. Θα ανατρέψει τις σταθερές που δημιουργήθηκαν στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια».

«Οι επιχείρηση λάσπης έχει πάρει τη μορφή ενός μιντιακού πραξιοπήματος από αυτούς που είχαν κάνει το κράτος πελάτη τους, κατά μιας κυβέρνησης που έχει λάβει λαϊκή εντολή από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Έχουμε μάθει να ζούμε έχοντας απέναντί μας τα ΜΜΕ. Για μας η διαρκεί σύγκρουση με τη διαπλοκή δεν είναι πληγή, είναι παράσημο. Δεν γινόμαστε ένα με το σύστημα της εξουσίας που λεηλάτησε την κοινωνία».

«Η προσπάθεια σύγκρουσης με τα φαινόμενα της διαπλοκής διεξάγεται παράλληλα με την προσπάθειά μας για την έξοδο από την κρίση. Και πρέπει να είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο. Να προχωρήσουμε στον οδικό χάρτη που έχουμε συμφωνήσει. Η χώρα το συντομότερο δυνατό πρέπει να απαλλαγεί από το καθεστώς της επιτροπείας. Το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με τους δανειστές ήταν επιλογή μας να ήταν εμπροσθοβαρές».

«Και έτσι τώρα βρισκόμαστε στη φάση που πρέπει να προχωρήσουμε σε όσα προβλέπει η 2η αξιολόγηση. Τώρα όμως είναι η ώρα να παρθούν και οριστικές αποφάσεις για το χρέος. Αυτός ο λαός πάνω απ' όλα δικαιούται μια άμεση λύση για το χρέος. Δεν χωράνε περαιτέρω καθυστερήσεις. Η δέσμευση πρέπει να δώσει τη θέση της στην υλοποίηση. Δεν μπορεί να ανακοπεί με πολιτικές αποφάσεις. Αυτό δεν είναι μόνο αναγκαίο αλλά και εφικτό και η θέση μας έχει και σημαντικούς συμμάχους και στην Ευρώπη. Είμαι πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί γρήγορα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. ΟΙ όροι είναι σαφής και για αυτό είναι απαραίτητο να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος. Αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει ταυτόχρονα με το κλείσιμο της 2ης Αξιολόγησης η οποία θα κλείσει τον Νοέμβριο».

«Ποια όμως είναι η άποψη του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ γι αυτό; Είναι η άποψη του κ. Σόιμπλε. Και παράλληλα υιοθετεί την άποψη του ΔΝΤ: ότι πρέπει να ανταλλάξουμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων με ακόμη σκληρότερα μέτρα. Και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πως χειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την κρίση. Ο ελληνικός λαός δεν έχει αυταπάτες για το τι θα συνέβαινε στη χώρα αν την κρίσιμη διαπραγμάτευση για το χρέος δεν την έκαναν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, δηλαδή οι ακραία νεοφιλελεύθεροι ομοϊδεάτες του κ. Σόιμπλε».

«Στην Ελλάδα πρέπει να μπει ένα τέλος στον φόβο της απόλυσης. Στόχος μας είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με βάση αυτές τις αρχές προσερχόμαστε στις διαπραγματεύσεις για τη 2η αξιολόγηση».

Διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

«Πρόκειται για ένα μέτωπο που αφορά την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στον τόπο. Για πρώτη φορά υπήρξε μια κυβέρνηση που επιχείρησε να βάλει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου. Όταν αποφασίσαμε να πάμε στο διαγωνισμό δεν είχαμε μπροστά μας μόνο τους καναλάρχες αλλά και τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη η οποία από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να μπλοκάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν εξ αρχής να μη γίνει κανένας διαγωνισμός. Και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι η διενέργεια του διαγωνισμού δίχως ΕΣΡ είναι αντισυνταγματική. Η αλήθεια είναι ότι για τους όρους του διαγωνισμού αποφάσισε η ελληνική Βουλή. Ποιο είναι όμως το πραγματικό διακύβευμα; Αν θα αποφασίσει η εκλεγμένη Κυβέρνηση ή τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Αν η λαϊκή βούληση θα είναι πάνω από τα συμφέροντα που εδώ και δεκαετίες έκαναν αεροπειρατεία.»

«Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί. Τα κανάλια, ιδίως αυτά που δεν έχουν λάβει άδεια ασκούν ένα απίστευτο μπούλινγκ στους δικαστικούς. Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες και μιας άλλης αθλιότητας. Μια είδηση προ δύο ετών για την προσωπική ζωή ενός δικαστικού να θεωρείται εκβιασμός από την πολιτεία. Από πότε ο κ. Τζαβάρας, που ισχυρίστηκε ότι ο εν λόγω δικαστής ήταν υπέρ της αστισυνταγματικότητας του νόμου Παππά, γνωρίζει τις απόψεις του δικαστικού;»

«Εμείς έχουμε άποψη και δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Το καθεστώς της μη αδειοδότησης είναι αντισυνταγματικό και η παρέμβασή μας δίνει λύση σε ένα ανεπίτρεπτο πραξικόπημα για το οποίο ευθύνεται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης. Η οικονομική ισχύς δεν μπορεί να δημιουργεί δίκαιο. Αν κάποιοι θέλουν να δουν ποιοι παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη ας δουν τι είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή. Αυτή δεν είναι μια μάχη ενός υπουργού αλλά μιας παράταξης. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης τις απειλές να τις απευθύνει στο κόμμα. Την αριστερά δεν θα την τρομάξει το παιδί της Siemes και της διαπλοκής».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 29 Οκτ 2020 | 17:00

Non paper του Μαξίμου ανάβει νέα φωτιά μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ- Αφορμή ο Σωτήρης Τσιόδρας

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από κατά λάθος διαρροή non paper του Μαξίμου

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ 26 Οκτ 2020 | 16:53

Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα πάθει ο Κυριάκος με τον Πτωχευτικό- Θα μείνει χωρίς σπίτι

Στο νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πτωχευτικό Κώδικα πρωταγωνιστεί ο Κυριάκος...

25 Οκτ 2020 | 21:04

Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα. "Εσείς καταργήσατε την προστασία της α' κατοικίας"

"Υποβάλλατε πρόταση δυσπιστίας στην πιο ακατάλληλη στιγμή, κάνατε δυο λάθη μαζί" είπε ο πρωθυπουργός.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 25 Οκτ 2020 | 19:20

Επιμένει ο Τσίπρας: Ασκήστε το κυριαρχικό μας δικαίωμα των 12 μιλίων στην Κρήτη

"Τι θα κάνετε όμως αν αύριο έρθει γεωτρύπανο νότια ή ανατολικά της Κρήτης; Τι θα κάνετε αν διεξαχθούν έρευνες εντός της οριοθετημένης πρόσφατα ΑΟΖ με την Αίγυπτο;" αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

"ΠΗΓΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ" 24 Οκτ 2020 | 14:11

Γεωργιάδης: Ο πραγματικός στόχος του Τσίπρα με την πρόταση μομφής ήταν ο Τσακαλώτος

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά για την πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα, τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα και τον πτωχευτικό κώδικα.

ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ "ΝΕΑ" 23 Οκτ 2020 | 12:51

Επίθεση Λαφαζάνη κατά Τσίπρα για την πρόταση μομφής - Τώρα θυμήθηκες Αλέξη τους πλειστηριασμούς;

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ 23 Οκτ 2020 | 12:48

Γεραπετρίτης: Η πρόταση μομφής του Τσίπρα στρέφεται κατά του εαυτού του...και του Τσακαλώτου

Η δήλωση "καρφί" του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για την πρόταση μομφής του Τσίπρα κατά του Σταϊκούρα

ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ 23 Οκτ 2020 | 07:27

Η "αψυχολόγητη" κίνηση Τσίπρα - Μομφή στον Σταϊκούρα εν μέσω πανδημίας και κρίσης στην Αν. Μεσόγειο

Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα για πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα - Οι πιέσεις από την δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και την έντονη εσωκομματική αμφισβήτηση.

«ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ» 22 Οκτ 2020 | 15:45

Τσίπρας για Χ.Α: Νίκη της Δημοκρατίας, η δικαίωση αφορμή για να ξηλώσουμε όσα γεννούν τον φασισμό

"Ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα και την Ευρώπη", χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΣΕΛΦΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ 21 Οκτ 2020 | 13:42

Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη και ο διάλογος με τον ιδιοκτήτη ψησταριάς [βίντεο]

Με ιδιοκτήτη ψησταριάς συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη βόλτα του στην Κοζάνη.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 20 Οκτ 2020 | 20:42

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με δικηγόρους: "Με το νέο πτωχευτικό δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία"

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής νομοθέτησης αποκάλεσε τον νέο πτωχευτικό κώδικα ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 20 Οκτ 2020 | 16:24

Τσίπρας για πτωχευτικό: Επισπεύδουν την άμεση πτώχευση και τη ρευστοποίηση περιουσιών

Την ώρα που στην Ευρώπη υπάρχει τάση για παράταση της αναστολής πτωχεύσεων, η κυβέρνηση νομοθετεί την άμεση πτώχευση και ρευστοποίηση περιουσιών, σχολιάζει ο Αλ. Τσίπρας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ 19 Οκτ 2020 | 12:22

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Σωτήρης Βαλντέν καρφώνει τον Τσίπρα για τα 12 μίλια: "Ανεύθυνη και δημαγωγική θέση"

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Σωτήρης Βαλντέν καρφώνει τον Αλέξη Τσίπρα