Follow us

Τσίπρας: Απατεώνες της πολιτικής παριστάνουν τους υπερπατριώτες

Ενωτικό μήνυμα απέναντι στο διχασμό από τον Αλέξη Τσίπρα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τσίπρας: Απατεώνες της πολιτικής παριστάνουν τους υπερπατριώτες

Με μια εφ' όλης της ύλης ομιλία στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αλεξάνδρειο ο πρωθυπουργός επιχειρεί να συσπειρώσει το πολιτικό του ακροατήριο στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα δημοκρατίας εξ αφορμής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η Θεσσαλονίκη και η παρουσία σας σήμερα εδώ στο Αλεξάνδρειο δίνει απάντηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο.

«Είναι μήνυμα», σημείωσε, «απέναντι σε όλους που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτή η πόλη είναι βυθισμένη στο μίσος και στο σκοτάδι. Όμως η παρουσία σας δίνει το μήνυμα της αντίστασης, της δημοκρατίας, ελευθερίας. Γιατί σε αυτόν τον τόπο δεν πέρασε ποτέ ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλεία».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Θεσσαλονίκη της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων, της βαριάς ιστορίας και των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, «δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους». «Δε θα την αφήσουμε να γίνει η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους. Γιατί η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω», υπογράμμισε. Είπε ότι «η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα απάντηση στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία» και ότι «ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας στέλνει σήμερα μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας, δημοκρατίας».

«Ως εδώ», τόνισε. «Δε θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμίδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», είπε. «Δε θα επιτρέψουμε άλλο στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Ζίμενς και της Νοβάρτις, να παριστάνουν του υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες προδότες και μειοδότες», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα γίνεται ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε

Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας εγκαλούν για μειοδοσία και εθνομηδενισμό

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι οι άλλοι έβαλαν τη χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων και της χρεοκοπίας, «εμείς την απελευθερώσαμε», εκείνοι «καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια και τη περηφάνια των Ελλήνων, εμείς την ανακτήσαμε». «Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ουραγό των διεθνών εξελίξεων. Εμείς την αναδεικνύουμε σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Μεσόγειο», είπε, τονίζοντας ότι «δεν θα τους επιτρέψουμε να εγκαλούν αυτοί εμάς για μειοδοσία και εθνομηδενισμό και να γυρίσουν ξανά την Ελλάδα στις σκοτεινές εποχές του διχασμού».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι πολλοί αμφιβήτησαν τις δεσμεύσεις που είχε κάνει από τη ΔΕΘ «μετά την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά της λιτότητας και των μνημονίων», σήμερα όμως «κάνουν τη καρδιά τους πέτρα και αναγκάζονται να ψηφίζουν μαζί μας». «Σήμερα κανείς δε μπορεί πια να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνησή μας έβγαλε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και του λαού μας», υπογράμμισε.

Μόνο σε μια συγκέντρωση δημοκρατικής δύναμης θα μπορούσαν να έρθουν κάποιοι που έχουν διαφορετική άποψη, είμαστε δημοκράτες πολίτες με διάθεση για διάλογο, σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.

«Δεν παραδοθήκαμε ούτε στους δανειστές, ούτε στα μεγάλα συμφέροντα. Παλέψαμε, ματώσαμε αλλά ανοίξαμε δρόμους»

«Δεν θα ξεμπεδέψουν έτσι εύκολα με την αριστερά και δεν θα γυρίσουμε πίσω», είπε ο Αλ. Τσίπρας πιάνοντας το νήμα από σύνθημα που ακούστηκε στο Αλεξάνδρειο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν ήταν δεδομένο ότι θα πετυχαίναμε ό,τι πετύχαμε» και ότι «αν σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι δεν είναι μόνο γιατί καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Αλλά γιατί το καταφέραμε αυτό προστατεύοντας, ταυτόχρονα, τους πιο αδύναμους και ξαναφέρνοντας πίσω τη δικαιοσύνη».

Σχολίασε ότι «πολλοί είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία μας. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Πολλοί πίστεψαν ότι θα είμαστε μια σύντομη παρένθεση. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. 'Αλλοι διακήρυσσαν, ότι επειδή δεν έχουμε πείρα διακυβέρνησης, διότι δεν προερχόμαστε από πολιτικά τζάκια, είναι προδιαγεγραμμένο να αποτύχουμε. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Όλοι τους έκαναν λάθος».

Σημείωσε ότι «δεν παραδοθήκαμε ούτε στους δανειστές, ούτε στα μεγάλα συμφέροντα. Παλέψαμε, ματώσαμε αλλά ανοίξαμε δρόμους». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το τέλος των μνημονίων, η 21η Αυγούστου του 2018, δεν μας χαρίστηκε από κανέναν. Εμείς, εσείς, ο λαός με τις θυσίες του, φέραμε τον Αύγουστο του 2018».

«Καταφέραμε να ανοίξουμε τις ντουλάπες με τους σκελετούς του παλιού πολιτικού συστήματος»

«Μας λένε λοιπόν οι αντίπαλοί μας, τώρα που δε τους παίρνει πια να μιλάνε για τέταρτο μνημόνιο, ότι δε κυβερνάμε μόνο τις τελευταίες 110 μέρες, μετά τα μνημόνια, αλλά κυβερνήσαμε και πριν», είπε ο Αλ. Τσίπρας. «Πράγματι, είναι αλήθεια. Κυβερνάμε από το 15 και αυτή είναι η αιτία που ζούμε την έξοδο από τα μνημόνια, τις τελευταίες μέρες. Αν κυβερνάγανε αυτοί, σήμερα θα ήμασταν ακόμα μέσα και δεν θα είχαμε καμία προοπτική να βγούμε», σχολίασε.

Ανέφερε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια μακρά πορεία παρεμβάσεων, ακόμα και μέσα στο πιο ασφυκτικό πλαίσιο. Ως προς αυτό απαρίθμησε πρωτοβουλίες που έλαβε αυτή η κυβέρνηση: καθολική πρόσβαση για 1,5 εκατ. ανασφάλιστους στη Δημόσια Υγεία, στήριξη των δημόσιων σχολείων, «μείωση της υπέρογκης επιβάρυνσης των ασφαλισμένων», «διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος», απόδοση της υπεραπόδοσης της οικονομίας, στους πολίτες με την εφάπαξ παροχή 13ης σύνταξης το 2016 και το κοινωνικό μέρισμα πέρυσι και φέτος, «μετωπική σύγκρουση με το σάπιο καθεστώς της αδήλωτης και μαύρης εργασίας, θεσμικές παρεμβάσεις για την άρση των διακρίσεων απέναντι σε πολίτες μας με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη καταγωγή».

«Και είμαστε ακόμη περισσότερο περήφανοι που όλα αυτά τα πετύχαμε σε περίοδο μνημονίου. Και ακόμη πιο περήφανοι που μαζί με όλα αυτά καταφέραμε και να ανοίξουμε τις ντουλάπες με τους σκελετούς του παλιού πολιτικού συστήματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

«Τις πρώτες μέρες της μεταμνημονιακής Ελλάδας, τις πρώτες 100 δικές σας και δικές μας μέρες, δείχνουμε όλοι το πραγματικό μας πρόσωπο»

«Είναι πλέον όλα στο φως: Το πάρτι στην Υγεία, οι μίζες και τα δωράκια μεγαλοστελεχών του φαρμάκου προς πολιτικούς. Οι διαδρομές του χρήματος ανάμεσα σε τράπεζες, στα ΜΜΕ και τα κόμματα. Η φούσκα των εκατοντάδων εκατομμυρίων δανεικών κι αγύριστων των παλιών κομμάτων εξουσίας. Ο κρυμμένος πλούτος στην Ελβετία και αλλού, διαφόρων μεγάλων φοροφυγάδων».

Αυτό είπε ο Αλ. Τσίπρας, για να τονίσει πως έτσι κατάφερε η κυβέρνηση να βγάλει την οικονομία από τα ελλείμματα, να προστατεύσει τους πιο αδύνατους.

Απαρίθμησε τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ που ήδη νομοθετήθηκαν: μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στήριξη των νέων, με την επιδότηση κατά το ήμισυ των ασφαλιστικών τους εισφορών, αναβάθμιση της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», με την πρόσληψη 3200 υπαλλήλων, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1% κάθε χρόνο για την επόμενη τετραετία.

Σημείωσε ότι σε αυτά προστέθηκαν και άλλα: Η κατάργηση των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις για το 2019, που αφορά 1,4 εκατομμύρια συμπολίτες, η αύξηση στις συντάξεις για 620.000 συμπολίτες μας, με βάση το νέο ασφαλιστικό, η καταβολή των αναδρομικών, που ανέρχονται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, στους ένστολους και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο, η απόδοση κοινωνικού μερίσματος ύψους 710 εκατομμυρίων ευρώ σε 3,5 εκατομμύρια δικαιούχους που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

«Έτσι λοιπόν, τις πρώτες μέρες της μεταμνημονιακής Ελλάδας, τις πρώτες 100 δικές σας και δικές μας μέρες, δείχνουμε όλοι το πραγματικό μας πρόσωπο», είπε.

«Καμία μάχη δεν πήγε χαμένη. Εργαστήκαμε για να κάνουμε τα μνημόνια οριστικά παρελθόν για τη πατρίδα μας»

Μιλώντας για την εικόνα της χώρας σήμερα σε σχέση με το παρελθόν, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «σήμερα η ρημαγμένη, η απείθαρχη, η ξεροκέφαλη Ελλάδα, είναι πια όρθια, με υγιή δημοσιονομικά, με την υψηλότερη ανάπτυξη της δεκαετίας, με την ανεργία μειωμένη κατά 8 μονάδες και με την κοινωνία να βρίσκει ξανά ελπίδα».

Αντίθετα, σχολίασε, «οι ιεραπόστολοι της λιτότητας και της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας, αφήνουν πίσω τους μια Ευρώπη των κοινωνικών εκρήξεων, της ακροδεξιάς, των κλειστών συνόρων. Την Ευρώπη του Brexit, του Όρμπαν, του Σαλβίνι και της Λεπέν».

Έθεσε το ερώτημα: «Ποιος δικαιώνεται τρία χρόνια μετά το δύσκολο καλοκαίρι του 2015; Οι Έλληνες και η κυβέρνηση τους ή αυτοί που τους κουνούσαν το δάχτυλο επιδεικτικά;»

«Η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει. Είναι αλήθεια ότι η ιστορία διαρκεί πολύ. Καμία μάχη δεν πήγε χαμένη», τόνισε.

«Δεν πήγε χαμένη η έκφραση της συλλογικής αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού που συντάραξε την Ευρώπη και τον κόσμο, το καλοκαίρι του 2015», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «εμείς δεν αλλάξαμε ποτέ στρατηγική, δεν ερωτευτήκαμε ποτέ το μνημόνιο και τις επιταγές του, εμείς εργαστήκαμε για να κάνουμε τα μνημόνια οριστικά παρελθόν για τη πατρίδα μας».

«Το δικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα»

«Το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα είναι προοδευτικό, είναι αριστερό, είναι κοινωνικό, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ριζοσπαστικές τομές. Για μια Ελλάδα ασφαλή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Το δικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αλλάζει την Ελλάδα με τις διαρκείς παρεμβάσεις, όπως είπε:

Υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Την ελάφρυνση των βαρών. Την προστασία της εργασίας. Την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων.Την εφαρμογή ενός επεξεργασμένου σχεδίου για τη δίκαιη ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της παραγωγής. Την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Την αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων που ήδη βρίσκονται σε υψηλό δεκαετίας. Την επένδυση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Με τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας.

Την επίλυση της χρόνιας εκκρεμότητας που αφορά την εκκλησιαστική περιουσία και τον καθορισμό ενός νέου πλαισίου για τη μισθοδοσία του κλήρου. Με την Συνταγματική Αναθεώρηση. Με τη διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο διεθνές πεδίο.

Πηγή φωτό intimenews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου και το "ματωμένο φεγγάρι" στην Αθήνα

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (7/9), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 14:50

Τετ α τετ Φάμελλου με Δούκα στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησσαν

Στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπου είχαν ένα τετ α τετ.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 07 Σεπ 2025 | 09:09

Εκτός λειτουργίας ολόκληρη η γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης

Για τεχνικούς λόγους, η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ανασταλεί σε ολόκληρο το μήκος της γραμμής και δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 06 Σεπ 2025 | 18:37

Διαδηλώσεις έξω από τη ΔΕΘ: Ακρίβεια, στεγαστικό και Γάζα στην πρώτη γραμμή [εικόνες - βίντεο]

Τα κύρια αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων αφορούσαν στην ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση, αλλά και ζητήματα όπως την τραγωδία στα Τέμπη και τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 06 Σεπ 2025 | 17:02

Σκληρή γεωπολιτική κόντρα για το στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη - Ποιοι στήνουν ανάχωμα στον Ιβάν Σαββίδη

Ποιες είναι οι τρεις εταιρείες που δίνουν μάχη με το Ρώσο επιχειρηματία για το νέο logistics center.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 08:34

Αστακός το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ - "Αίαντας", 2.500 αστυνομικοί, drones και κάμερες

Θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ διμοιρίες μετακινήθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά κι από υπηρεσίες της Αττικής.

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

39 ΚΑΙ 42 ΕΤΩΝ 05 Σεπ 2025 | 18:14

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι ληστές με τις σύριγγες - "Τρύπωσαν" στο σπίτι 26χρονης, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Στη θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, ενώ κρατώντας σύριγγες κινήθηκαν εναντίον τους χωρίς όμως να τους τραυματίσουν

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ "ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΥΣ" 05 Σεπ 2025 | 15:56

Θεσσαλονίκη: Σάλος μετά την καταγγελία για νυχτερινά δρομολόγια μόνο για αλλοδαπούς - Τι απαντούν ΚΤΕΛ και ΕΛΑΣ

Τι δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ 05 Σεπ 2025 | 15:28

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση μέχρι να δικαστούν οι γονείς των μωρών που έκοβαν βόλτες μόνα τους στον δρόμο

Τα μωρά εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση

ΑΡΠΑΓΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ 05 Σεπ 2025 | 10:21

Ξάνθη: 19χρονος άρπαξε 15χρονη και επιχείρησε να φύγει για Τουρκία - Συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψει για Τουρκία με 15χρονη, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση τα προηγούμενα 24ωρα από την οικογένεια.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 09:55

Τροχαίο σοκ στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας – Ένας νεκρός

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Δερβενίου Θεσσαλονίκη, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία.

05 Σεπ 2025 | 09:43

Θεσσαλονίκη: Δύο αδελφάκια 1 και 2 ετών εντοπίστηκαν να μπουσουλάνε σε δρόμο - Συνελήφθησαν οι γονείς

Δύο μωρά, 1 και 2 ετών, εντοπίστηκαν χθες, στις 9.50 το βράδυ, να κινούνται μόνα τους στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, εκτεθειμένα σε δρόμο.

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 14:52

Θεσσαλονίκη: Μάχη με φωτιά σε δασική έκταση στην Πυλαία - Ήχησε το 112 - Σηκώθηκαν 7 εναέρια μέσα

Ισχυρή επίγεια και εναέρια δύναμη κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς στη Θεσσαλονίκη

ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ 04 Σεπ 2025 | 07:58

Ο ΛΕΞ ετοιμάζεται για sold out εμφάνιση στην πόλη του - Ανακοίνωσε συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της μεγάλης συναυλίας του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη, ενώ άνοιξε και η προπώληση των εισιτηρίων με χιλιάδες να... στήνονται στην διαδικτυακή ουρά.

ΣΤΟ MEGA 03 Σεπ 2025 | 18:40

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο - Οι ληστές με τις σύριγγες μπαίνουν στην πολυκατοικία της 26χρονης

Οι κακοποιοί κατά τη σύλληψή τους όχι μόνο προέβαλαν αντίσταση αλλά κατάφεραν να τραυματίσουν και έναν από τους αστυνομικούς με τις σύριγγες που κρατούσαν.

03 Σεπ 2025 | 10:54
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 18:58

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις 24χρονων για οπαδική βία - Αποπειράθηκαν να κλέψουν μπλούζα από οπαδό αντίπαλης ομάδας

Εις βάρος των δύο 24χρονων ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας, σωματικές βλάβες, απειλή και εξύβριση

02 Σεπ 2025 | 13:22

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε λειτουργία τα εκδοτήρια με POS - Πώς βγαίνει το εισιτήριο με τραπεζική κάρτα

Με την τοποθέτηση 104 ειδικών τερματικών, που θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία προ των εγκαινίων της ΔΕΘ, οι επιβάτες θα μπορούν να εκδίδουν εισιτήριο ή να φορτίζουν την κάρτα τους χωρίς μετρητά.

ΕΘΝΙΚ 02 Σεπ 2025 | 11:10

Θεσσαλονίκη: Τέσσερα ψαγμένα παντοπωλεία με προϊόντα από όλο τον κόσμο - Για όλα τα γούστα

Η Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών στον ρου της Ιστορίας, συνεχίζει να αναδεικνύει τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα (και) μέσα από τις γαστρονομικές της γειτονιές.

ΤΡΟΜΟΣ 02 Σεπ 2025 | 09:50

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 45χρονος που κατείχε και διακινούσε το "χάπι του βιασμού"

Ένας 45χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση της ναρκωτικής ουσίας GHB, γνωστού ως "χάπι του βιασμού".

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΕ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:08

Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - 35χρονος γρονθοκόπησε συνεπιβάτη του

Αναγκαστική προσγείωση στον διεθνή αερολιμένα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης έκανε, χθες το βράδυ, αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από το Μάντσεστερ προς την Αττάλεια.

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 02 Σεπ 2025 | 08:00

Θεσσαλονίκη: Με πάνω από 160 χλμ έτρεχε η 45χρονη με την Porsche - "Δεν κατάλαβα ότι είχα συγκρουστεί με άλλο όχημα"

Στην εντατική παραμένει η 26χρονη που χτυπήθηκε από την Porsche καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά τον τραυματισμό της. Απολογείται σήμερα η 45χρονη οδηγός.

ΣΤΑ 53 ΤΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:44

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχαράκη – Κόρη πρώην βουλευτή της ΝΔ

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο της Κατερίνας Ζαχαράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Αυγ 2025 | 15:28

Τροχαίο στη Θέρμη: Κακουργηματική δίωξη στη 45χρονη για εγκατάλειψη και οδήγηση υπό την επήρεια ηρεμιστικού

Η 45χρονη θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ 30 Αυγ 2025 | 13:37

Θεσσαλονίκη: 26χρονος Ισραηλινός έκρυβε ναρκωτικά στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε

Ένας 26χρονος Ισραηλινός συνελήφθη χθες το μεσημέρι για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η 45ΧΡΟΝΗ 30 Αυγ 2025 | 13:29

Τροχαίο στη Θέρμη: "Δεν υπάρχει καθόλου αλκοόλ στο αίμα - Αν οδηγούσε Lada και όχι Πόρσε, δεν θα ήμασταν εδώ" λένε οι δικηγόροι της 45χρονης

Αν και χθες είχε γίνει γνωστό ότι η 45χρονη βρέθηκε θετική στο αλκοόλ και μάλιστα τρεις φορές πάνω από το όριο, σύμφωνα με τους συνηγόρους της οι αιματολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές από αιθανόλη

ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 Αυγ 2025 | 10:19

Θεσσαλονίκη: Νεκρή εντοπίστηκε η 76χρονη που χάθηκε στην παραλία της Αγίας Τριάδας

Η σορός της 76χρονης από τη Σερβία εντοπίστηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί εντός θαλάσσιας περιοχής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Αυγ 2025 | 10:08

Τροχαίο στη Θέρμη: Στον εισαγγελέα η 45χρονη οδηγός της Πόρσε - Αρνείται ότι εγκατέλειψε τους τραυματίες

Η 45χρονη υποστήριξε ότι ήταν σε κατάσταση σοκ και διερχόμενο όχημα, το οποίο οδηγούσαν φίλοι της, την παρέλαβε μετά το ατύχημα και τη μετέφερε σε νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ 29 Αυγ 2025 | 23:06

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Αγνοείται κολυμβήτρια στην Αγία Τριάδα - Έρευνες για τον εντοπισμό της

Το Λιμενικό ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ και στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, καθώς και παραπλέον πλοίο και αλιευτικό σκάφος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ 29 Αυγ 2025 | 19:34

Τροχαίο στη Θέρμη: Βίντεο ντοκουμέντο με την Πόρσε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα - Υπόνοιες ότι δεν οδηγούσε η 45χρονη

Οι δικηγόροι της 45χρονης αφήνουν υπόνοιες ότι ίσως να μη οδηγούσε η εντολέας τους - Η ίδια αρνείται ότι εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 29 Αυγ 2025 | 18:06

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός βρέθηκε άγνωστος άνδρας στην Πλατεία Άθωνος

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε γύρω στις 3.30 το απόγευμα από το ΕΚΑΒ

ΘΕΡΜΗ 29 Αυγ 2025 | 17:16

Θεσσαλονίκη: Με τον Τρύφωνα Σαμαρά διασκέδαζε η 45χρονη πριν το τροχαίο - "Είχε πιει στα λογικά πλαίσια, δεν παραπατούσε" [βίντεο]

"Με αφήσανε στο ξενοδοχείο, δεν ξέρω τι έγινε μετά" λέει ο γνωστός κομμωτής - Η 45χρονη ισχυρίστηκε πως όταν βγήκε από την Πόρσε, έκανε νόημα σε δύο φίλους της που έτυχε να περνάνε από το σημείο, και εκείνοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29 Αυγ 2025 | 07:48

Τροχαίο στη Θέρμη: Πόρσε έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε ΙΧ, 2 τραυματίες - Άφαντος ο οδηγός, βγήκε από την ηλιοροφή [βίντεο]

Ο οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου απεγκλωβίστηκε μόνος του σπάζοντας την ηλιοροφή του οχήματος και εξαφανίστηκε.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Αυγ 2025 | 21:40

Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: 54χρονος τραυματίστηκε μετά από πτώση από σκαλωσιά

Ο 54χρονος έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ 28 Αυγ 2025 | 17:40

Θεσσαλονίκη: 85χρονος έπεσε στον Θερμαϊκό

Ο 85χρονος έπεσε στη θάλασσα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 15:29

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Στη Γαλλία έρχεται λιτότητα, εμείς μειώνουμε φόρους και αυξάνουμε δαπάνες

Το παράδειγμα της Γαλλίας χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να τονίσει και την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΙΑΣ 28 Αυγ 2025 | 09:46

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια 15χρονο - Συνελήφθησαν οι γονείς τους

Θύμα ξυλοδαρμού από τρεις συνομήλικούς του κατήγγειλε ότι έπεσε 15χρονος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

ΠΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 27 Αυγ 2025 | 16:54

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια προς Καλαμαριά - Τέσσερις νέοι συρμοί

Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο νέο τμήμα του δικτύου, την επέκταση προς Καλαμαριά, όπως γνωστοποίησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Αυγ 2025 | 16:17

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο 40χρονος Δανός ύστερα από καταγγελία ότι κακοποίησε τον σκύλο του

"Κάποια στιγμή είδα τον κατηγορούμενο να πετάγεται έξω από τη σκηνή σαν "σούπερ ήρωας" και ξεκίνησε να χτυπάει το ζώο δυνατά με κλωτσιές, μπουνιές και αγκωνιές", ανέφερε η καταγγέλλουσα

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ 26 Αυγ 2025 | 20:07

Άγριο οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη με θύμα έναν 16χρονο - Τον χτυπούσαν με λοστούς και κράνη

Θύμα ήταν ένας ανήλικος 16χρονών που περπατούσε στο πεζοδρόμιο και φορούσε μπλούζα γνωστής ομάδας της Θεσσαλονίκης

ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ 25 Αυγ 2025 | 17:31

ΠΑΟΚ: Πανζουρλισμός στη Θεσσαλονίκη για Ζαφείρη - Πάνω από 1.000 οπαδοί στο αεροδρόμιο [εικόνες]

Ο Ζαφείρης θα υπογράψει συμβόλαιο τετραετίας, αλλά τη φανέλα με του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, θα τη φορέσει από 1/1/2026

24 Αυγ 2025 | 14:59

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης [εικόνες]

Με μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία στην κεφαλή της πορείας και με κεντρικό τους σύνθημα "Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη" οι διαδηλωτές ζητούσαν να σταματήσει κάθε ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα.

ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ 23 Αυγ 2025 | 16:42

Τραγωδία στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης: 30χρονη έγκυος πέθανε από ανακοπή καρδιάς

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

23 Αυγ 2025 | 12:50

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Χορτιάτη

Επί τόπου έσπευσαν 22 οχήματα με 57 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρων για την επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν από αέρος και ελικόπτερα.

ΕΣΤΗΝΑΝ ΕΝΕΔΡΑ 22 Αυγ 2025 | 19:52

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι λήστευαν οδηγούς ταξί

Οι ανήλικοι προσποιούμενοι τους πελάτες αναζητούσαν ταξί που έβρισκαν διαθέσιμα και ζητούσαν μεταφορά σε απομονωμένες περιοχές στον οικισμό των Διαβατών.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 22 Αυγ 2025 | 15:07

Θεσσαλονίκη: Απίστευτες παραβάσεις στα ηλεκτρικά πατίνια - Ανεβαίνουν ακόμα και 5 άτομα

Κάθε όριο και… φαντασία ξεπερνούν ορισμένοι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, που κινούνται σε δρόμους και πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης

ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ 22 Αυγ 2025 | 11:33

Ο κλέφτης στη Θεσσαλονίκη βρήκε τον μάστορά του: Άρπαξε το φορτηγό αλλά ο ιδιοκτήτης τον καταδίωξε και τον έπιασε

Απίστευτο σκηνικό στη Θεσσαλονίκη. Κλέφτης άρπαξε φορτηγό αλλά τον πρόλαβε ο ιδιοκτήτης που τον καταδίωξε.

ΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 22 Αυγ 2025 | 10:26

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος για βιασμό 14χρονης με νοητική στέρηση

Ο άνδρας εντοπίστηκε μετά από αναζητήσεις στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου, προσήχθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

ΚΗΔΕΙΑ 21 Αυγ 2025 | 18:27

Θεσσαλονίκη: Θλίψη στο τελευταίο "αντίο" στον καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ, Χρυσόστομο Σταμούλη [εικόνες - βίντεο]

Συγκίνηση στην κηδεία του καθηγητή Χρυσόστομου Σταμούλη - Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι και οι παρουσίες από τον πολιτικό χώρο

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 21 Αυγ 2025 | 18:11

"Λεία" πάνω από 194.000 ευρώ για εγκληματική οργάνωση που έκανε διαρρήξεις και κλοπές

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από τη δράση της υπερβαίνει τις 194.000 ευρώ, ενώ προκλήθηκαν και φθορές συνολικής αξίας 17.000 ευρώ.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ 21 Αυγ 2025 | 12:50

"Άκουσα τσιρίδες και φωνές για βοήθεια μέσα στη θάλασσα" - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη διάσωση θρίλερ με το SUP στη Θεσσαλονίκη

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην Επανομή Θεσσαλονίκης, όταν έσωσε δύο παιδιά και τον πατέρα τους, περιέγραψε ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου, αθλητής SUP.

ΔΥΟ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ 21 Αυγ 2025 | 08:11

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο – Τρεις τραυματίες

Τουριστικό λεωφορείο από την Σερβία δέχτηκε επίθεση από 4 ανήλικους κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20 Αυγ 2025 | 19:43
ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ 20 Αυγ 2025 | 14:22

Άνδρας που έκανε SUP εντόπισε στην ανοιχτή θάλασσα και διέσωσε πατέρα και τα 2 παιδιά του [βίντεο]

Διάσωση πατέρα και δύο παιδιών από άνδρα που έκανε SUP στη Θεσσαλονίκη.

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ 20 Αυγ 2025 | 13:09

Θεσσαλονίκη: Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με διαρρήκτη, μέρα μεσημέρι μέσα στο σπίτι του [βίντεο]

Πρόσωπο με πρόσωπο με θρασύτατο διαρρήκτη ήρθε κάτοικος της Επανομής στη Θεσσαλονίκη.

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ 20 Αυγ 2025 | 09:40

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ανδρών για ενδοοικογενειακή βία – Ο ένας είχε "οπλοστάσιο" στο σπίτι του

Σε μία περίπτωση, στην περιοχή του Δενδροποτάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν, εντοπίστηκε πλήθος όπλων.

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ 20 Αυγ 2025 | 09:36

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε 60χρονη που παράτησε σκύλο στο αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη

Η 60χρονη εγκατέλειψε στο όχημά της τον σκύλο της, χωρίς να υπάρχει κλιματισμός.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 18 Αυγ 2025 | 14:09

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα για το ατύχημα με 5χρονο που ακούμπησε παιχνίδι σε αναψυκτήριο και έπαθε έγκαυμα

Μετά από καταγγελία συνελήφθησαν δύο άνδρες, ο ιδιοκτήτης του αναψυκτηρίου και ο ιδιοκτήτης των παιδικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» 18 Αυγ 2025 | 09:29

Θεσσαλονίκη: Πεντάχρονο αγοράκι υπέστη έγκαυμα σε αναψυκτήριο με ψυχαγωγικά παιχνίδια

Το παιδί βρισκόταν σε αναψυκτήριο στην περιοχή της Τούμπας και φέρεται να ήρθε σε επαφή με ψυχαγωγικό παιχνίδι.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΨΙΑ 17 Αυγ 2025 | 22:08

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 61χρονος στη θαλάσσια περιοχή Νέων Βρασνών

Ο άνδρας ανασύρθηκε σήμερα Κυριακή το μεσημέρι χωρίς τις αισθήσεις του.

17 Αυγ 2025 | 11:33

Θεσσαλονίκη: 46χρονη έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου γιατί έκανε θόρυβο στη γειτονιά

Ο 38χρονος μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ 16 Αυγ 2025 | 20:24

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά - Απομακρύνθηκε άνδρας απο το κτίριο

Ένας άνδρας απομακρύνθηκε από κτίριο που έπιασε φωτιά στη Θεσσαλονίκη.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 16 Αυγ 2025 | 11:17

Αδιανόητο: 20χρονος οδηγός μοτοσικλέτας παραβίασε 10 κόκκινα φανάρια στην οδό Τσιμισκή

Τον 20χρονο εντόπισαν περιπολούντες αστυνομικοί της ομάδας "Ζ"

16 Αυγ 2025 | 09:35

Οι "Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι." του Ηρακλείου έκαναν στόχο τους τον εθελοντισμό

Τα τελευταία χρόνια τα Projects όπου προωθούν και υλοποιούν , έχουν ως κοινό παρονομαστή το σκοπό της προσφοράς.

15 Αυγ 2025 | 13:36

Θεσσαλονίκη: Με 93 λεπτά καθυστέρηση, λόγω τεχνικού προβλήματος, αναχώρησε η αμαξοστοιχία IC53 για την Αθήνα

Η αμαξοστοιχία άργησε να ξεκινήσει λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο τροχαίο υλικό.

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Αυγ 2025 | 08:29

Θεσσαλονίκη: Πώς οι διακινητές προσπάθησαν να κρύψουν τα 271 κιλά κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στο πάτωμα του κοντέινερ

Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι αρχηγικά μέλη καρτέλ κοκαΐνης με έδρα το Εκουαδόρ, ήταν οι προμηθευτές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών που έκρυβαν σε κρύπτη στο πάτωμα εμπορευματοκιβωτίου.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ FBI 12 Αυγ 2025 | 10:05

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Τούρκος που αναζητούσε η Ιντερπόλ - Είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών

Τον αναζητούσε η Ιντερπόλ, τον συνέλαβε το ελληνικό FBI στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 Αυγ 2025 | 16:50

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η μητέρα και ο σύντροφός της, για τον βιασμό της 10χρονης κόρη της

Το ζευγάρι αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ η μητέρα υποστήριξε ότι όταν κατήγγειλε τον σύντροφό της και είπε ψέματα.

ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΑΝΔΕΙΣ 11 Αυγ 2025 | 16:09

Βανέσα Αρχοντίδου: Μια Θεσσαλονικιά αλπινίστρια στον Ισημερινό με μήνυμα για την κλιματική κρίση

Tο όρος Τσιμποράσο στον Ισημερινό είναι το σημείο που απέχει περισσότερο από το κέντρο της Γης

ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ 10 Αυγ 2025 | 16:26

Θεσσαλονίκη: Φορτίο κοκαΐνης αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ ξετρύπωσε η αστυνομία - Για πού προοριζόταν [εικόνες - βίντεο]

Το κοντέινερ με τα ναρκωτικά είχε εντοπιστεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 6 Αυγούστου και οι συλλήψεις στον Ασπρόπυργο έγιναν χθες

ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 10 Αυγ 2025 | 15:59

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε απαγχονισμένος 45χρονος σε μονόζυγο δημοτικού γηπέδου

Τη σορό εντόπισε πολίτης που είχε βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του, ο οποίος και ειδοποίησε τις αρχές.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 09 Αυγ 2025 | 09:26

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ νεαρών στα Λαδάδικα λόγω ερωτικής αντιζηλίας: Πέντε τραυματίες και προσαγωγές

Λόγω του επεισοδίου πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

08 Αυγ 2025 | 11:28

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε το ζευγάρι που κακοποιούσε σεξουαλικά τη 10χρονη κόρη της γυναίκας

Ο εφιάλτης που ζούσε το κοριτσάκι αποκαλύφθηκε, όταν η μητέρα κατήγγειλε στην αστυνομία τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία αλλά και για την τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος της ανήλικης κόρης της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 21:02

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Είναι πρωθυπουργός που φοβάται την κοινωνία και τις αντιδράσεις της"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη "πρωθυπουργό εσωτερικού χώρου"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 07 Σεπ 2025 | 20:25

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι άξονες και οι στόχοι της κυβέρνησης έως το 2027

"Δεν είναι στις προθέσεις μου η αλλαγή του εκλογικού νόμου", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα σενάρια περί διαδοχής του στη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

07 Σεπ 2025 | 18:38

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό ούτε από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

"Ο λαός το 'ταμείο' το κάνει καθημερινά κι αυτό είναι πάντα μείον για τις ανάγκες του", λέει το ΚΚΕ για τη ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ 07 Σεπ 2025 | 17:58

Η ερώτηση που δεν απάντησε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Διαμαρτυρίες από Ριζοσπάστη και Documento για αποκλεισμό

"Δεν γνωρίζω το θέμα καν. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω", είπε ο Πρωθυπουργός.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Σεπ 2025 | 15:36

Τσουκαλάς για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα - Η χώρα δεν αντέχει άλλο"

"Ένας Πρωθυπουργός προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας και μια διακυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, που επαίρονται ως η μόνη σωστή κυβέρνηση", ανέφερε συγκεκριμένα.

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 14:50

Τετ α τετ Φάμελλου με Δούκα στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησσαν

Στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπου είχαν ένα τετ α τετ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 14:45

Τσουκαλάς (ΠΑΣΟΚ): Ο πρωθυπουργός ξέχασε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους

"Αν θυμάστε εμάς μας είχαν χαρακτηρίσει πολιτικούς απατεώνες", είπε.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Σεπ 2025 | 12:00

Ολη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δεν με πήραν και τα χρόνια, θα ήθελα και τρίτη θητεία"

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για την 89η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 07 Σεπ 2025 | 08:24

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Καλύτερα μια κυβέρνηση που κάνει λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση"

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν έλειψαν όμως τα πολιτικά μηνύματα, μέσα από τα οποία είπε "όχι" στα ευχολόγια και τον λαϊκισμό - Ούτε μία αναφορά στο όνομα του Τσίπρα.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Σεπ 2025 | 23:42

Δένδιας για την επέτειο των Σεπτεμβριανών: "Ημέρα Μνήμης"

Με τίτλο στην ανάρτηση "ημέρα μνήμης", ο κ. Δένδιας γράφει: "70 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", το κεντρικά καθοδηγούμενο πογκρόμ σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".