Follow us

Σκηνικό πόλωσης μέσα και έξω δημιουργεί το Μαξίμου

Να κλείσει τις επόμενες ημέρες η αξιολόγηση ζήτησε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σκηνικό πόλωσης μέσα και έξω δημιουργεί το Μαξίμου

Να κλείσει τις επόμενες ημέρες η αξιολόγηση ζήτησε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε ζητώντας «συγνώμη» για την καθυστέρηση να ξεκινήσει την ομιλία του γιατί όπως είπε είχε μια σειρά από σημαντικές συζητήσεις για την αξιολόγηση και το θέμα με τις αποκαλύψεις του wikileaks, μεταξύ των οποίων και αυτήν με τον Φρανσουά Ολάντ.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίρπας υποστήριξε ότι υπάρχει «Κλίμα γενικευμένης υποστήριξης της θέσης της χώρας ότι η αξιολόγηση πρέπει το αργότερο να τελειώσει μέσα σε λίγες ημέρες, μέχρι τα μέσα του Απρίλη, ώστε στις 22 να υπάρχει το οριστικό κλείσιμο. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση τς δυσκολότερης αξιολόγησης».

Παράλληλα είπε ότι «Για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια υπάρχει σχεδόν απόλυτη συμφωνία ως προς τις εκτιμήσεις για τη δημοσιονομική προσπάθεια που υπολείπεται ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς».

«Δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών και του Ταμείου. Μια σύγκρουση που δεν πρέπει να επιστρέψουμε να έχει ως θύμα την Ελλάδα, με την προσφυγική κρίση ανοιχτή πληγή και την κρίση ασφαλείας επίσης μια ανοιχτή πληγή αλλά και μεγάλα ζητήματα όπως το δημοψήφισμα για brexit» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε πως «Σχεδόν όλοι γνωρίζαμε ότι το ΔΝΤ παίζει τις καθυστερήσεις αλλά δεν γνωρίζαμε μέχρι που είναι διατεθειμένο να φτάσει, να οδηγήσουν την Ευρώπη σε κρίση κάποιοι πραγματικά ανόητοι. Χρησιμοποιώ αυτήν τη φράση επειδή η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε χθες το βράδυ στην επιστολή μου και χαρακτήρισε αυτήν την πρακτική με την ίδια φράση. Θέλω να τονίσω ότι συμφωνώ απολύτως με την άποψη αυτή και χαίρομαι που αναγνωρίζεται αυτό μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κας Λαγκάρντ. Αλλά αναρωτιέμαι αν όλοι όσοι κάθονται στο τραπέζι από την πλευρά του Ταμείου ότι συμφωνούν με αυτήν την εκτίμηση».

Βολές στο ΔΝΤ για προβλέψεις & μέτρα που απαίτησε

Παράλληλα επιτέθηκε στο Ταμείο λέγοντας ότι «Το ΔΝΤ το 2013 ομολόγησε με τον πλέον επίσημο τρόπο μια απ αυτές τις ανοησίες, δηλαδή τον πολλαπλασιαστή που χρησιμοποίησε για τον υπολογισμό της ύφεσης και ήταν λάθος» μιλώντας για «λάθη και ανοησίες» που συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια.

«Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουν όλοι και κυρίως οι Έλληνες πολίτες» ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπενθυμίζοντας τη δημόσια απολογία όπως είπε της Κριστίν Λαγκάρντ για τεχνοκρατικά ανεπάρκεια.

«Το Ταμείο μπορεί να πρότεινε αλλά όλοι συμφωνούσαν» σημείωσε αφήνοντας αιχμές και για τη στάση των εταιριών.

«Ελπίζω ότι δεν θα επαναληφθούν αυτά τα λάθη και η αξιολόγηση θα κλείσει» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στη ΝΔ επικαλούμενος τις αναφορές Τόμσεν ότι η συμφωνία του Ιουλίου ήταν ετεροβαρής.

«Η συμφωνία που υπογράψαμε τον Ιούλιο είναι πολύ ευνοϊκότερη από όλα όσα είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις Σαμαρά και Βενιζέλου» είπε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε ότι «η συμφωνία αναθεωρεί προς τα κάτω τους στόχους του πλεονάσματος».

Αναφερόμενος στην προηγούμενη Κυβέρνηση είπε πως «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΔΝΤ απαιτούσε μέτρα που ήδη είχε δεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και δεν προσχώρησαν λόγω της πολιτικής αλλαγής. Μέτρα που τώρα το Ταμείο προσπαθεί να επαναφέρει παρότι είναι έξω από τη συμφωνία».

Όπως είπε τα μέτρα αυτά είναι «το λοκ άουτ, η πλήρης απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, η επέκταση προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».

«Και παρά τον συντριπτικό συσχετισμό κερδίσαμε πολλά από αυτά και είναι αυτή η εξέλιξη που οδηγεί σήμερα το ΔΝΤ να αμφισβητεί τη συμφωνία την οποία θεωρεί ετεροβαρή υπέρ της Ελλάδας και μάχεται να την αλλάξει», συνέχισε.

Σχεδιασμένες οι καθυστερήσεις

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση σημείωσε: «Θέλω να σταθώ και σε ένα δεύτερο σημείο: ότι η τακτική των καθυστερήσεων προκειμένου να φτάσουν τα πράγματα στην ασφυξία αποδεικνύεται ότι ήταν μια καλά σχεδιασμένη τακτική εξάντλησης της διαπραγμάτευσης και της ελληνικής κυβέρνησης».

«Αν λοιπόν η ΝΔ θέλει να κάνει εξεταστική επιτροπή για τα capital controls ας καταθέσει την πρότασή της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, για να συνεχίσει:

«Και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που ονειρεύονται την επανάληψη του ίδιου έργου. Αυτήν τη φορά θα διαψευστούν οικτρά. Το χειρότερο απ' όλα δεν είναι ότι κάποιοι το ονειρεύονται αυτό αλλά ότι σε αυτήν τη γραμμή το Ταμείο βρίσκει σύμμαχο τη ΝΔ. Δυστυχώς αυτός είναι ο διακαής πόθος πολλών που αισθάνονται τα συμφέροντά τους να απειλούνται ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια κυβέρνηση αποφασισμένοι να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Οι ανόητες προθέσεις ορισμένων δεν θα γίνουν πράξη. Στο βάθος όλοι αυτοί συμφωνούν με μια σειρά από τις ακραίες απαιτήσεις του Ταμείου».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και στον κ. Σαμαρά λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ελληνικού χρέους. Το ζήτημα είναι ότι στο ΔΝΤ δεν ζητούν κούρεμα χρέους αλλά με πρόσχημα το χρέος ζητούν μέτρα πολύ σκληρότερα απ' όσα έχουμε συμφωνήσει. Με απλά λόγια αρνούνται τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου η οποία προβλέπει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Όσοι βάζουν ως προαπαιτούμενο νέα μέτρα είναι σαν σου λέμε πήδα από τον πέμπτο όροφο αλλά εδώ είμαι εγώ για να σε στηρίξω».

«Αυτά που ζητούν τινάζουν στον αέρα τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Εμείς τη συμφωνία θα την τηρήσουμε κατά γράμμα. Αλλά ως εδώ, δεν πρόκειται να δώσουμε τίποτε παραπάνω απ' όσα η συμφωνία περιλαμβάνει», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Εξάλλου ξέρουμε κι εμείς να μετράμε. Το Ταμείο θέλει μεν μείωση των στόχων αλλά τα μέτρα που ζητά είναι χειρότερα. Επιμένει στον απόλυτο παραλογισμό. Δεν αποδέχεται τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που οι υπόλοιποι έχουν δεχθεί και προσπαθεί να επιβάλλει έναν αριθμό που είναι μόνο στο μυαλό τους», κατέληξε .

Επίθεση σε ΝΔ

Για την ΝΔ είπε ότι «είναι η μόνο που εμμονικά σπεύδει να πάρει θέση υπέρ του ταμείο και πρώτο και καλύτερο τον αντιπρόεδρό της τον κ. Γεωργιάδη. Η μεγάλη επιθυμία να ξαναγυρίσουν στα πράγματα γίνεται τελικά μια στάση εχθρική απέναντι στο ίδιο το συμφέρον μιας χώρας. Καταστροφολογούν και κινδυνολογούν άνευ ορίων. Αλλά δυστυχώς γι αυτούς έχουν ως αντίπαλο τους αριθμούς».

Αναφερόμενος στα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας είπε ότι «Η ύφεση το 2015 αποδείχθηκε μικρότερη των προβλέψεων. Το ΑΕΠ μειώθηκε ελάχιστα μόλις κατά 0,3%. Το 2015 ήταν χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Φτάσαμε στην πρώτη θέση σε ότι αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων» για να σημειώσει αμέσως μετά ότι «Ο στόχος είναι να τελειώνουμε με αυτήν την κατάσταση. Να κλείσουμε την αξιολόγηση, να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και να τελειώσει η επιτροπεία των μνημονίων».

«Το επόμενο διάστημα θέλω να επαναλάβω πόσο κρίσιμη και σημαντική είναι να λέμε την αλήθεια τον ελληνικό λαό. Μια αλήθεια που διαστρεβλώνεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ. Χρειάζεται όμως, αποφασιστικότητα, υπομονή και συνοχή και πιστεύουμε ότι η χώρα θα ξεπεράσει τον κάβο», συνέχισε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο σημερινό θέμα, γνωστό ως «Panama Leaks» είπε ότι «Δεν είδα κανέναν από τη ΝΔ να χαρακτηρίζει «ανοησίες» αυτά τα στοιχεία. Ακόμη και σε αυτές τις λίστες εμπλέκεται το όνομα του κ. Παπασταύρου. Απουσιάζει άραγε από καμιά λίστα. όπου υπάρχει λίστα υπάρχει και αυτό το όνομα».

Τέλος, για την προσφυγική κρίση είπε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με όσους αξιοπρέπειας. Βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίηση μιας δύσκολης συμφωνίας, αλλά σκεφτείτε που θα ήταν η χώρα αν δεν είχαμε αυτήν τη συμφωνία».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ 16 Δεκ 2025 | 12:03

Δημοσκόπηση GPO: Πρόωρες εκλογές ζητά το 52,2% - Στο 26% οι θετικές γνώμες για τον Τσίπρα

Στο β' μέρος της έρευνας της GPO, καταγράφεται η θετική απάντηση για πρόωρες κάλπες και από ψηφοφόρους της ΝΔ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 16 Δεκ 2025 | 11:14

Ο Παρασκευαΐδης επιρρίπτει ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία - "Μπορεί και να πήγαινα στον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλεί ξανά πονοκέφαλο στη Χαριλάου Τρικούπη αφήνοντας αιχμές με τις δηλώσεις του

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ 16 Δεκ 2025 | 10:43

"Το φάντασμα της Ιθάκης πάνω από το καθεστώς τους": Νέο μανιφέστο Τσίπρα από την Πάτρα, πριν την ομιλία Μητσοτάκη

Ανεβάζει τα αντικυβερνητικά ντεσιμπέλ από την Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας την ώρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 08:13

Βουλή: Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία και η ομιλία Μητσοτάκη

Η φετινή είναι και η πρώτη συζήτηση Κρατικού Προϋπολογισμού που διεξήχθη με την εφαρμογή του αυτόματου ηλεκτρονικού κόφτη των μικροφώνων.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ 15 Δεκ 2025 | 19:46

Πλεύρης στη Βουλή για το μεταναστευτικό: Τέλος στις πολιτικές "περνάνε και λιάζονται"

Στις 12/6/2026 η Ελλάδα θα έχει μηδέν υποχρεώσεις για επιστροφές μεταναστών στη χώρα μας, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 15 Δεκ 2025 | 13:03

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας: Αναλυτικά οι διατάξεις για τα μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ν/σ αφορά σε μισθολογικές ρυθμίσεις για το στρατιωτικό προσωπικό, αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, εθελοντική στράτευση γυναικών και άλλες διατάξεις.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΑΝΑΛΥΣΗ 15 Δεκ 2025 | 11:15

Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα ενός κυβερνητικού success story κατά την τελευταία πενταετία.

ΟΜΙΛΙΑ 14 Δεκ 2025 | 18:44

Απολογισμός δράσης από τον Χρυσοχοϊδη στην ομιλία για τον προϋπολογισμό: Τεράστια η δραστηριότητα του ελληνικού FBI

"Το "ελληνικό FBI στους 13 μήνες της λειτουργίας του έχει συλλάβει 1900 κατηγορούμενους και οι 550 εξ αυτών είναι αυτή τη στιγμή προφυλακισμένοι" είπε στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ 14 Δεκ 2025 | 12:04

"Εσείς χειροκροτούσατε Βαρουφάκη, εμείς Πιερρακάκη": Η απάντηση Παπαθανάση στη νέα επίθεση Πολάκη

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ, του Νίκου Παπαθανάση και του Παύλου Πολάκη

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Δεκ 2025 | 11:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν πως έκανα σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το επεισόδιο με τον Γιώργο Ξυλούρη

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 14 Δεκ 2025 | 10:50

Γ. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη είναι ο Τσίπρας - Δειλός, καθαρά εκμεταλλευτικός ο προϋπολογισμός

Εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 20:53

Κωνσταντοπούλου: "Εγώ προσωπικά "έχω σκίσει πολλά καλσόν" - Είναι φράση με "ταξικό" πρόσημο όχι σεξιστικό"

Τη δική της απάντηση για τη φράση που εξαπέλυσε με στόχο την αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Μαρία Συρεγγέλα, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 12:34

Γεωργιάδης για σύλληψη κουμπάρου Ανδρουλάκη: "Πάει πολύ το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για ''Γκρούεζες''"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή τη δεύτερη μέρα της συζήτησης για το προϋπολογισμό

ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 13 Δεκ 2025 | 09:50

Βουλή: Δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του 2026 - Δείτε Live

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Δεκ 2025 | 22:56

Σκληρή κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου: "Έχετε το μονοπώλιο της τοξικότητας" - "Δεν πρέπει να χαίρεστε αλλά να ντρέπεστε"

"Εμείς είχαμε 1,76 δισεκατομμύρια. Αν είχαμε 1,77, μαντέψτε: θα το δίναμε. Εκτός αν πας να φορολογήσεις κάποιους", είπε προς τον κ. Φάμελλο

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 12 Δεκ 2025 | 17:44

Επίθεση Πολάκη σε Πιερρακάκη: "Από την αυλή του Σημίτη, τακίμιασε με τον Μητσοτάκη - Πρέπει να αποτύχει στο έργο του"

Ο Παύλος Πολάκης εκφράζει τη διαφωνία του και με τον Δημήτρη Λιάκο, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε "επιτυχία" την εκλογή Πιερρακάκη

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 12 Δεκ 2025 | 10:58

Χαμός στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ για τις συλλήψεις: "Είναι κουμπάρος του Ανδρουλάκη" - "Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός"

Κόντρα ανάμεσα στον Μ.Λαζαρίδη και τη Μ.Αποστολάκη για τις συλλήψεις στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 12 Δεκ 2025 | 09:51

Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα για τον "Φραπέ" και δέχθηκα απειλές ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι του ζητήθηκε ο λόγος γιατί δήθεν μίλησε απαξιωτικά για την Κρήτη - "Να μετράμε τις κουβέντες μας για τον Φραπέ".

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 12 Δεκ 2025 | 08:17

Βουλή: Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2026 - Ψηφίζεται το βράδυ της Τρίτης με ομιλία Μητσοτάκη

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης, με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η ΒΟΥΛΗ ΕΓΙΝΕ... ΡΟΝΤΕΟ 11 Δεκ 2025 | 23:50

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα παραπεμφθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στον εισαγγελέα θα δοθούν τα πρακτικά της κατάθεσης του "Φραπέ" στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΧΑΜΟΣ 11 Δεκ 2025 | 17:56

Καταγγελία Κωνσταντοπούλου για απειλές Φραπέ: "Θα τη σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι" - Ζητά να συλληφθεί

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητά τη σύλληψη του μάρτυρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου για ψευδομαρτυρία

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΜΠΑΣ 11 Δεκ 2025 | 11:44

Βουλευτής της Ελληνική Λύσης σήκωσε κηδειόχατο στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κώστας Μπούμπας ανάρτησε κηδειόχαρτο για το τέλος του πρωτογενή τομέα παραγωγής στην εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 10 Δεκ 2025 | 10:49

"Ιθάκη": Στην Πάτρα η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Οι λόγοι που επέλεξε την πόλη

Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το βιβλίο του στην Πάτρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Πού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της "Ιθάκης" το 2026.

ΥΠΟΙΚ 10 Δεκ 2025 | 08:29

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας – Τι προβλέπουν οι διατάξεις

Ρυθμίσεις για ανακατανομή πόρων, μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και φορολογικά θέματα στα Ελληνικά Ναυπηγεία περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 13:23

Καλπάκης για τα έκτροπα των αγροτών στην Κρήτη: "Δεν μπορώ να τους πω να δείξουν τακτ"

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ 09 Δεκ 2025 | 11:09

Επιμένει για το "βίοι παράλληλοι" ο πρώην διευθυντής της Αυγής: "Ούτε με άδειασε κανένας, ούτε άδειασα κανέναν"

Για την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας "Η Αυγή", λόγω του κυριακάτικου πρωτοσέλιδου, μίλησε ο δημοσιογράφος Σπύρος Σουρμελίδης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Δεκ 2025 | 18:31

Κυρανάκης: Περισσότεροι οδηγοί και λεωφορεία το 2026, επέκταση Μετρό, έργα σε προαστικό, οι λύσεις μας για το κυκλοφοριακό

Ο κ. Κυρανάκης παραδέχτηκε ότι "υπάρχουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την μεγάλη καθυστέρηση στις μετακινήσεις των πολιτών"

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 18:07

Φάμελλος: Το μείζον είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και η ενότητα

"Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τους αγρότες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 08 Δεκ 2025 | 13:23

Γ. Μπουλέκος για πρωτοσέλιδο Αυγής: Δεν παραιτούμαι - Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το άρθρο μου ερμηνεύτηκε ως μομφή σε Τσίπρα

Τι είπε ο υπεύθυνος για τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουλέκος, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Αυγής και την παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

08 Δεκ 2025 | 07:47

Μήπως αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα;

Από όλες τις κριτικές που διάβασα για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, δυο βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 16:33

Π. Καμμένος: Δεν μετάνιωσα από τη συγκυβέρνηση με Τσίπρα - Αν ο χώρος δεν καλύπτεται, θα επιστρέψω στην πολιτική

"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κατάρ - Τύχη για την Ελλάδα η άφιξη της Γκίλφοϊλ"

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΔΡΟΜΟΥΣ 07 Δεκ 2025 | 16:07

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της "Αυγής", μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: "Δεν απηχεί τις απόψεις μας" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της Αυγής ο Σπύρος Σουρμελίδης, λόγω του σημερινού κυριακάτικου πρωτοσέλιδου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Δεκ 2025 | 08:32

Αιμίλιος Χειλάκης στο TheTOC: "Στην Ιθάκη ο Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη πεντακάθαρα"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλά για το βιβλίο του Τσίπρα, τη φιλία τους και την αφήγηση - "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω κάποια στιγμή ένα βιβλίο του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη"

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 06 Δεκ 2025 | 13:04

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για το Μάτι, τον κάλυψε ο Μητσοτάκης"

"Όσο περνά από το χέρι μου, δεν θα μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος" σχολίασε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπε για Καραναστάση

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΙΚΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Κοντογιαννίδης τα χώνει στον Τσίπρα: "Η ντροπή ντροπή δεν έχει - Η "λαϊκίστικη παπ...ά" που είπε στην παρουσίαση

"Δεν έχεις το δικαίωμα στην παρουσίαση να παρουσιάζεις μόνο εσύ" λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Δεκ 2025 | 16:03

"Καρφιά" Χαρίτση για Τσίπρα: Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στη μεταπολίτευση, στον εξώστη ήταν όσοι ασκούσαν αυστηρή κριτική

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ασκεί σαφή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 05 Δεκ 2025 | 13:13

Το ειρωνικό σχόλιο Πολάκη για την παρουσίαση του Τσίπρα: Δεν πήγα λόγω υψοφοβίας σε εξέδρες και θεωρεία

"Εγώ θα μείνω ΣΥΡΙΖΑ", απάντησε σε ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για Μητσοτάκη

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Δεκ 2025 | 21:00

Πυρά Βαξεβάνη για τη "χωροταξική απομόνωση" των πρώην συντρόφων του Τσίπρα στο Παλλάς: Η "κυβέρνηση του θεωρείου"

Αιχμηρός ο Κώστας Βαξεβάνης για τους πρώην συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΔΙΠΛΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ 04 Δεκ 2025 | 14:08

Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου πήγαν στο ίδιο wine bar μετά την παρουσίαση, δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη

Η αποκάλυψη για την τυχαία συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζωής Κωνσταντοπούλου σε wine bar

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 12:50

Μαραντζίδης για Τσίπρα: "Θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να κερδίσει, γιατί είναι η προοπτική και η ελπίδα"

Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο πολιτικής "ξηρασίας" ιδεών και εναλλακτικών προτάσεων στην κεντροαριστερά, ο Τσίπρας εμφανίζεται για ένα μέρος της κοινωνίας ως "βροχή".

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Σκέρτσος για Τσίπρα: "Μας είπε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε - Θα ήταν λάθος να μην τον πιστέψουμε"

Το σχόλιο του Σκέρτσου καταλήγει με μια ρητορική ερώτηση: "Πόσες ευκαιρίες ακριβώς χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να μας αποδείξει ότι δεν μπορεί να αλλάξει;",

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Πόπη Τσαπανίδου: Με ανδρόγυνο look στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Η Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 11:18

Γεωργιάδης: Πήγε ο μέγας ηγέτης Σαντάμ Τσίπρας, τους είπε "είστε μηδέν" και αυτοί χαμογελούσαν από τον εξώστη

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ακόμη περισσότερο, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εκλογές "ο μόνος που θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης.

ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΙΘΑΚΗΣ» 04 Δεκ 2025 | 11:17

Μπέττυ Μπαζιάνα: Με one shoulder βελούδινη δημιουργία στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Η κομψή εμφάνιση της Μπέττυς Μπαζιάνα στην παρουσίαση του βιβλίου του συζύγου της, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τετάρτης στο θέατρο Παλλάς.

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 10:04

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Τσίπρα: Εστειλε Φάμελλο και Χαρίτση στον εξώστη - "Ρεζερβέ α' θέση για κανέναν"

Η επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης που οραματίζεται, προφανέστατα δεν ξεκίνησε χθες από το Παλλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 09:03

Βαρουφάκης για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Εκανε οντισιόν στην ολιγαρχία με τον θίασο που διέλυσε"

"Ήταν μια θεατρική σκηνή με το ίδιο συνάφι από κάτω. Έμαθα ότι ήταν όλος ο θίασος που διέλυσε ο Τσίπρας.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 08:35

Επεισόδιο με την Ελένη Λουκά στην ομιλία Τσίπρα στο Παλλάς: Φώναζε "προδότη", τη "μάζεψε" η Αστυνομία

Αστυνομικοί επενέβησαν και απομάκρυναν την Ελένη Λουκά, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 03 Δεκ 2025 | 20:27

Αλέξης Τσίπρας: Υπέγραψε την "Ιθάκη" στον πρώτο αναγνώστη που την αγόρασε - Η αφιέρωση στο βιβλίο [βίντεο]

"Πιστεύω ο Αλέξης ήθελε να μας πει για την επιστροφή του. Πανηγυρίζουμε...", ανέφερε ο άνθρωπος που αγόρασε πρώτος το βιβλίο Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 03 Δεκ 2025 | 19:00

Τσίπρας: "Δεν έχουμε κυβέρνηση που κάνει λάθος, έχουμε λάθος κυβέρνηση - Απογοητευτική η εικόνα της Αριστεράς"

Γέμισε το "Παλλάς" από κόσμο και τους παλιούς συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου του - Τα μηνύματα που έστειλε

ΧΑΜΟΣ 03 Δεκ 2025 | 17:53

Αλέξης Τσίπρας: Ουρές από τις 16:30 έξω από το θέατρο "Παλλάς" για την "Ιθάκη" [βίντεο]

Έξω από το θέατρο "Παλλάς" σχηματίστηκαν ουρές από δεκάδες πολίτες, 2,5 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της παρουσίασης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 03 Δεκ 2025 | 16:00

Στη Βουλή η Γκίλφοϊλ: Η θερμή αγκαλιά του Κακλαμάνη που την περίμενε με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Βουλής υποδέχτηκε την πρέσβειρα των ΗΠΑ με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και έναν θερμό ασπασμό

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Δεκ 2025 | 10:49

Κωνσταντοπούλου: Πήρα το βιβλίο του Τσίπρα να δω τι γράφει για το Μάτι - Πολιτικός απατεώνας που μαζεύει χρήματα

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα", άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ 03 Δεκ 2025 | 09:36

Αυστηροποιήθηκε ο νόμος περί όπλων - "Ναι" από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε "παρών"

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 03 Δεκ 2025 | 08:31

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την "Ιθάκη" του με σφορδή επίθεση κατά της κυβέρνησης - Τι θα πει στην ομιλία του

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 02 Δεκ 2025 | 18:37

Στη Βουλή η τροπολογία αυστηροποίησης των ποινών για την οπλοκατοχή - Τι ισχύει για τις μπαλωθιές

Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 2.000 έως 50.000 ευρώ.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02 Δεκ 2025 | 16:55

Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας για προσωπική αποκατάσταση

"Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης", αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Δεκ 2025 | 16:30
ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ 01 Δεκ 2025 | 10:45

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το Ιδρυμα Νεολαίας: Εδιναν 180.000 ευρώ για ανύπαρκτα γεύματα εν μέσω lockdown

Δημοσίευμα του tvxs αναφέρει ότι εν μέσω καθολικού lockdown, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κατέβαλε χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία catering για παροχή γευμάτων σε φοιτητική εστία.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 01 Δεκ 2025 | 09:46

Τσακαλώτος: Δεν θα πάω στην παρουσίαση του βιβλίου του Τσίπρα - Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί

"Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί το βιβλίο, δεν είμαι εκνευρισμένος ή θυμωμένος με όσα αναφέρει για μένα", λέει χαρακτηριστικά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ 01 Δεκ 2025 | 08:10

Ποια είναι τα έσοδα του Αλέξη Τσίπρα από το βιβλίο "Ιθάκη" - Η αμοιβή του πρώην πρωθυπουργού

Τα ποσό που εκτιμάται ότι θα αποκομίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την πώληση του βιβλίου "Ιθάκη".

01 Δεκ 2025 | 07:17

Ο κανακάρης

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας έγινε στα 40 του πρωθυπουργός και στα 51 του επιδιώκει, με αξιώσεις, την ολική επαναφορά του, θα έπρεπε να μας προβληματίσει όχι για τον ίδιο. Μα για την κοινωνία μας.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 14:06
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ 30 Νοε 2025 | 13:16

Θανάσης Λάλας: "Προσωπικό ξεκαθάρισμα το βιβλίο του Τσίπρα - Σε σύγκρουση το θυμικό του και η εξουσία"

"Αυτό που συνέβη με τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του ήταν ότι ήταν από διαφορετικούς χώρους..."

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 30 Νοε 2025 | 08:46

Τσακαλώτος στο TheTOC: Δεν έπρεπε να συμβάλουμε στο να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά λόγω Προέδρου Δημοκρατίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το αν θα πήγαινε σε ένα νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 29 Νοε 2025 | 11:43

Ντόρα Μπακογιάννη: "Ο κόσμος είναι κουρασμένος, από τα μεγαλύτερα λάθη μας η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ"

Το βιβλίο της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως αποκάλυψε η ίδια, αναμένεται το Πάσχα.

29 Νοε 2025 | 09:43

Η Μποφίλιου, ο Χατζιδάκης και το "ηθικό πλεονέκτημα" Τσίπρα

Έτσι είναι άμα είσαι με τον Άνθρωπο (το διόρθωσα σε Α κεφαλαίο για να ταιριάζει με το ύφος της Μποφίλιου) και παλεύεις για τα ιδανικά της αριστεράς.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ 28 Νοε 2025 | 20:12

Αλέξης Τσίπρας: Αυτοί θα είναι οι ομιλητές στην παρουσίαση της "Ιθάκης" - Ποιοι δημοσιογράφοι θα συντονίσουν

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει τη δική του ομιλία κατά το δεύτερο μέρος της παρουσίασης του βιβλίου "Ιθάκη"

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΠΟΤ 28 Νοε 2025 | 14:51

Τα Jumbo τρολάρουν τον Τσίπρα στη νέα διαφήμιση: "Η Ιθάκη των Χριστουγέννων, αδειάστε τα όλα χωρίς τσίπα"

Τα Jumbo "καρφώνουν" τον Αλέξη Τσίπρα και το βιβλίο του "Ιθάκη", στο νέο διαφημιστικό σποτ τους για το ραδιόφωνο ενόψει Χριστουγέννων

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 28 Νοε 2025 | 13:59

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη - Μέτσολα: "Όχι" σε περικοπές στους αγρότες – "Όχι" σε διαιρεμένη Κύπρο

Η κ. Metsola υπογράμμισε ότι "όσο είναι διαιρεμένη η Κύπρος, η Ευρώπη δεν είναι ολοκληρωμένη".

ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοε 2025 | 08:09

Η Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε την πρόταση Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν συμφώνησα με την παραίτησή του"

Η πρώην υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση, καθώς θεωρούσε πως ο Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί εκείνη τη χρονική στιγμή.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR 27 Νοε 2025 | 21:22

Δημοσκόπηση GPO: 7 στους 10 θέλουν νέα κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ έχει διπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Στο 25,2% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και στο 12,6% το ΠΑΣΟΚ, υποχωρούν κι άλλο Πλεύση Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 21% ένα πιθανό κόμμα Τσίπρα

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 27 Νοε 2025 | 18:41

Τι ισχυρίζεται από τη φυλακή ο αστυνομικός της Βουλής: "Η υπόθεση είναι 'φούσκα', τα παιδιά είναι άθικτα"

Ο αστυνομικός της Βουλής δεν έχει, όπως ισχυρίζεται, κακοποιήσει ούτε τη γυναίκα αλλά ούτε και τα παιδιά τους

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 27 Νοε 2025 | 18:12

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Ανδρουλάκη - Θεοδωρικάκου για το αν υπάρχει κουμπαριά του Μητσοτάκη με τον "Φραπέ"

Ο Ανδρουλάκης προσκόμισε δημοσίευμα εφημερίδας στην Ολομέλεια που αναφέρεται σε κουμπαριά Μητσοτάκη με Ξυλούρη - Απάντηση από τον Θεοδωρικάκο

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 27 Νοε 2025 | 15:50

ΟΠΕΚΕΠΕ - Καβγάς Κωνσταντοπούλου με τη Συρεγγέλα: "Η βρωμιά σας ξεχειλίζει" - "Είναι μπούλινγκ αυτό που κάνετε"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με την αντιπρόεδρο Μαρία Συρεγγέλλα.