Μητσοτάκης: Εθνική ήττα - Τσίπρας: Υποκριτική η στάση σας

Ένας ακόμη γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης: Εθνική ήττα - Τσίπρας: Υποκριτική η στάση σας

Ένας ακόμη γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, πριν την ψηφοφορία η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα, έκανε λόγο για "εθνική ήττα" και κάλεσε τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία. Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι η ΝΔ δεν θα απεμπολίσει το δικαίωμα της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο στην πιθανή ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απαντώντας, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ασχολήθηκε με δευτερεύοντα ζητήματα, ενώ τον κάλεσε να καταδικάσει τους ακραίους που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα στοχοποίησης των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου. "Εγώ δεν έχω να αναμετρηθώ με τους πολιτικούς μου αντιπάλους αλλά για να αναμετρηθώ με αυτό που αισθάνομαι εγώ ως εθνική ευθύνη και ιστορία" είπε μεταξύ άλλων και έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία εκείνων που διαμόρφωσαν την εθνική γραμμή και καταψηφίζουν μια συμφωνία η οποία καλύπτει όλες τα προαπαιτούμενα που έθεσε η εθνική αυτή γραμμή.

Νωρίτερα, στη δική της ομιλία η κ. Γεννηματά είχε χαρακτηρίσει "υπηρέτη" των ξένων συμφερόντων τον Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγόρησε ότι εφαρμόζει πρακτικές της παλιάς δεξιάς τύπου "yes man", ενώ ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος πλέον δεν λογίζεται ως αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας μετά τη διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού, δήλωσε ότι θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες για το θέμα αυτό με στοιχεία και ονόματα.

Ο Πάνος Καμμένος που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού έκανε λόγο για σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταγγέλλοντας ως ενορχηστρωτή της μεθόδευσης τον μέχρι πρότινος κυβερνητικό του εταίρο Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Τσίπρας: Η ΝΔ έχει ένδεια επιχειρημάτων

"Κύριε Μητσοτάκη, μιλήσατε πάλι με απαξιωτικό τρόπο προς τους βουλευτές και την κυβέρνηση, με έναν λόγο διχαστικό που θα μπορούσε να πει κανείς ότι δίνει τη δυνατότητα σε ακραίους να προσβάλλουν... Στην στρατηγική της έντασης εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε" ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός. "Όλες αυτές τις ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ακραίας ρητορικής και στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων, μιας τακτικής εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης βουλευτών μέχρι και εμπρησμών σε σπίτια βουλευτών. Μιλήσατε πάνω από μια ώρα αλλά δεν βρήκατε ούτε μια λέξη για να καταδικάσετε αυτές τις ακραίες ενέργειες. Σε αντίθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματός σας τον κ. Δένδια" πρόσθεσε.

"Εγώ δεν έχω να αναμετρηθώ με τους πολιτικούς μου αντιπάλους αλλά για να αναμετρηθώ με αυτό που αισθάνομαι εγώ ως εθνική ευθύνη και ιστορία, όπως και όλοι οι βουλευτές που θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους. Θεωρώ ότι σε ένα μείζον εθνικό πρόβλημα οφείλουμε να πούμε αλήθειες" σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κ. Μητσοτάκης ασχολείται με δευτερεύοντα ζητήματα γιατί, όπως είπε, έχει ένδεια επιχειρημάτων.

"Η διαφορά μας με τους γείτονές μας μας στέρησε ένα κρίσιμο διπλωματικό κεφάλαιο, που μας απέσπασε πολλές φορές από τους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα, που βρίσκονται στα ανατολικά σύνορά μας. Η αδράνεια είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώριση των γειτόνων μας με το συνταγματικό τους όνομα από πάνω από 130 χώρες. Εξαιτίας της αδράνειας δεν κινδυνεύαμε να χάσουμε μόνο το όνομα αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας" ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε μαξιμαλιστική τη θέση για καμία χρήση του όρου Μακεδονία, την οποία όπως είπε καμία κυβέρνηση δεν ακολούθησε.

"Τον όρο Μακεδονια τον αποδέχθη πρώτος ο κ. Σαμαράς που έβαλε την υπογραφή του στον σχετικό κοινοτικό κανονισμό εμπορικής συμφωνίας. Και βέβαια μετά επένδυσε στον παροξυσμό κατά της σύνθετης ονομάσιας για να ρίξει την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε και να κάνει πολιτική καριέρα. Η Ελλάδα είναι αυτή που πρώτη πρότεινε τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τον όρο Μακεδονία τον αποδεχθήκαμε έστω και ως προσωρινό όνομα με τη λεγόμενη ενδιάμεση συμφωνία" σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

"Σήμερα ο κ. Σαμαράς μας είπε, παραχαράζοντας την ιστορία, ότι η παράταξή σας ήταν πάντοτε με τη θέση ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Ότι δεν υπήρξε ποτέ στη ΝΔ η έννοια των πολλών Μακεδονιών. Και θυμάμαι εγώ ότι τόσο ο Κώστας Καραμανλής είχε πει ότι ο όρος Μακεδονία χρησιμοποιήθηκε για μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Βέβαια σήμερα ο Μητσοτάκης διαφοροποιήθηκε από τον κ. Σαμαρά -μην του πάρει και όλο το κόμμα, του έχει πάρει τα 2/3- και είπε ότι ποτέ δεν μονοπώλησε η Ελλάδα το σύνολο του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας" ανέφερε και πρόσθεσε:

"Βρήκαμε μια ευκαιρία. Τι πετύχαμε. Σύνθετο όνομα με γεωγραφικό περιορισμό. Πετύχαμε το erga omnes. Καταφέραμε οι γείτονες να τροποποιήσουν διατάξεις με αναφορές αναθεωρητισμού και αλυτρωτισμού. Κατοχυρώνεται η ιστορική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας. Και μετά από όλα αυτά έρχεται η αντιπολίτευση και μας λέει ότι η Συμφωνία δεν είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα. Μα αν αυτή η Συμφωνία, που καλύπτει όλες τις κόκκινες γραμμές που εσείς θέσατε, είναι εθνικά επιζήμια, τότε η εθνική γραμμή που οικοδομήσατε εσείς είναι επιζήμια. Η άρνηση και καταψήφιση αυτής της συμφωνίας από τα πρόσωπα που κυβέρνησαν τη χώρα αποτελεί πρωτοφανή αυτοακύρωση. Είναι μια στάση πολιτικής υποκρισίας με κεφαλαίο ύψιλον. Το βασικό σας πρόβλημα δεν είναι η συμφωνία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ότι τη συμφωνία την έφερα εγώ και ο Κοτζιάς" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

"Με τη Συμφωνία των Πρεσπών οι γείτονες δέχονται οριστικά ότι δεν υπάρχει θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Η σχετική τροπολογία στο σύνταγμα της πΓΔΜ αφαιρεί κάθε αναφορά σε μακεδονική λαό σε γειτονικές χώρες και μιλά για στήριξη της ομογένειας, όπως κάνουμε και εμείς αναφορά στο δικό μας σύνταγμα" σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε.

"Προσχηματική και κινδυνολογική είναι η επιχειρηματολογία σας το τελευταίο διάστημα. Μας είπατε δήθεν ότι δεν θα μπορούμε να βάλουμε βέτο, και αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Προσπαθείτε να δημιουργήσετε ψευδείς εντυπώσεις. Δεν σας φταίει η Συμφωνία, αλλά ότι την φέρνουμε εμείς".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επιτέθηκε και στην κ. Γεννηματά για το θέμα της Συμφωνίας αλλά και για τη διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου, αλλά και στο Κομουνιστικό Κόμμα, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να μην καταλαβαίνει το πρωτεύον και το δευτερεύον.

"Κύριε Μητσοτάκη θάρρος και τόλμη σας λείπει σήμερα. Δεν λείπει όμως από τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. Να στερέψουν τα αποθέματα του μίσους και του διχασμού που έσπειραν οι εθνικισμοί. Με αυτή τη συμφωνία η Ελλάδα παίρνει πίσω αυτό που της ανήκει, την ιστορία. Αλλά και οι γείτονές μας γίνονται μια σύμμαχος χώρα. Μακριά από τη σφαίρα επιρροής τρίτων χωρών που θέλουν την αστάθεια στα Βαλκάνια. Σε αυτήν την κρίσιμη ώρα, θέλω να πω είναι η ώρα της εθνικής αυτοπεποίθησης και περηφάνειας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα κοιτάζοντας την αλήθεια. Η ιστορία δεν θα δικαιώσει εμάς αλλά θα δικαιώσει την Ελλάδα" κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Εθνική ήττα η Συμφωνία των Πρεσπών

"Ο κ. Κοτζιάς δεν μας εξήγησε ποτέ γιατί έφυγε από την κυβέρνηση. Δεν μας κατέθεσε την επιστολή παραίτησης " ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι όταν είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση στην προηγούμενη ψήφο δυσπιστίας δεν το έκανε.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί τις πατριωτικές ευαισθησίες εκατομμυρίων Ελλήνων και χρησιμοποιεί ένα εθνικό θέμα για κομματικές σκοπιμότητες. Για μερικούς μήνες εξουσίας πάτε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως έχουν ομολογήσει πολλά στελέχη του- χειρίζεται το Σκοπιανό ως καταλύτη για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

"Μέσα σε μόλις δύο ημέρες η Βουλή καλείται να αποφανθεί για ένα θέμα χωρίς να έχει στη διάθεσή της το πλήρες κείμενο του αναθεωρημένου συντάγματος των Σκοπίων. Δεν έχει κατατεθεί, γιατί δεν υφίσταται, γιατί δεν έχει τεθεί σε ισχυ. Οι Σκοπιανοί έχουν ήδη παραβιάσει έναν όρο της Συμφωνίας" είπε και πρόσθεσε: "Η μεθόδευσή σας να συζητάμε εν κενώ προσβάλλει τη Βουλή. Πρωτοφανής διαδικασία. Έχετε χτίσει μια πρόσκαιρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία βασισμένη στη συναλλαγή. Μυστικά διαπραγματεύτηκε ο κ. Κοτζιάς παραβιάζοντας μια πολιτική δεκαετιών. Κύριε Τσίπρα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών συνεδρίασε στα Σκόπια 5 φορές".

"Άρον άρον υπέγραψε τις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο. Αυτόν που έλεγε προεκλογικά ότι εγγυάται ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα παραδώσει την Μακεδονία. Οι πολίτες καταλαβαίνουν και το προσυνεννοημένο διαζύγιο δεν πείθει κανένα" ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ προχώρησε στην διατύπωση επιχειρημάτων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε "εθνική ήττα που δεν έπρεπε να έχει υπογραφεί".

Όπως είπε χαρακτηριστικα:

"Αλήθεια πρώτη: Η συμφωνία ανατρέπει μια πάγια εθνική στρατηγική στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα ποτέ δεν μονοπώλησε το σύνολο του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επέτρεψαν στα Σκόπια μονοπωλούν το όνομα της Μακεδονίας. Αλήθεια δεύτερη: αυτό γίνεται από τα πρώτα άρθρα της συμφωνίας. Αναγνωρίσατε για πρώτη φορά επίσημα μακεδονική γλώσσα. Αλήθεια τρίτη: Η συμφωνία επιτρέπει στους πολίτες της χώρας αυτής να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες. Αλήθεια τέταρτη: Καταφέρατε ακόμη και το erga omnes να το στρέψετε σε βάρος των δικών μας συμφερόντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε να είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλούμε και εμείς μακεδόνες τους κατοίκους αυτής της χώρας. Αλήθεια πέμπτη: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναφέρει ούτε σε ένα σημείο τη λέξη Μακεδονία ή Μακεδόνες σε σχέση με την Ελλάδα. Πουθενά δεν γράφει έλληνες Μακεδόνες ή ελληνική Μακεδονία. Αλήθεια έκτη: Δεν θα ερμηνεύσω τη συμφωνία με τον τρόπο που κάνετε εσείς. Η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ δεν σχετίζεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα θα διατηρήσει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους μέλους της ΕΕ, δηλαδή να διαπραγματεύεται, να ανοίγει και να κλείνει επιμέρους κεφάλαια. Θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων. Και αυτό το δικαίωμα της πατρίδας μας αρνούμαι να τον απεμπολήσω. Αλήθεια έβδομη: Τι κερδίζει η Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία; Υπάρχει ένα κυβερνητικό εύρημα ότι η Συμφωνία θα εμποδίσει τάχα την περιβόητη τουρκική επιρροή στα Σκόπια. Το επιχείρημα αυτό το ανατινάζουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί. Λέτε να ανατραπούν αυτά επειδή ο κ. Ζάεφ σας έδωσε τη γραβάτα του;".

"Όλα αυτά τα προβλήματα ξεκινούν από το γεγονός ότι αναγνωρίσατε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, γιατί σε αυτά τα δύο πόδια στηρίζεται ο κίνδυνος του αλυτρωτισμού" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ενώ επανέλαβε τη θέση του για τον κίνδυνο κάποιοι να επιδιώξουν να θέσουν ζήτημα μειονότητας. "Η κυβέρνηση που αναγνωρίζει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα τολμά να λέει ότι ακολουθεί την πολιτική όλων όσων ήταν κάθετα αντίθετοι σε αυτήν την πολιτική" σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Κύριε Τσίπρα με πήρατε τηλέφωνο και με ρωτήσατε πως θα μου φαινόταν το Μακεδονία του Ίλιντεν. Για να μην κοροϊδευόμαστε, το είχατε δεχθεί το Ίλιντεν. Η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στη μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα. Αλλά αυτός που δεν είχε πρόβλημα με το Μακεδονία σκέτο γιατί να έχει πρόβλημα για τις Πρέσπες" πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κομματικό του εργαλείο ακόμη και τα εθνικά θέματα. Εμείς είμαστε υπερήφανοι για τη στάση μας. Σήμερα η Βουλή ζει μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές. Αν κυρωθεί η Συμφωνία δεν θα μπορεί να ακυρωθεί την επόμενη ημέρα, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από κάθε απλό νόμο, κάθε τροποποίησή της είναι δύσκολη, παραβίασή της μπορεί να σημαίνει διεθνή απομόνωση. Για αυτό όλα κρίνονται σήμερα και αύριο. Για αυτό και εμείς καταψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάθε ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει ψήφος στον κ. Τσίπρα. Κάθε άλλη θέση και διαφοροποίηση αποτελούν απλά προφάσεις εν αναρτίαις. Σε λίγο όλοι θα διαλέξετε με ποιον είστε. Σας καλώ να μην ανοίξουμε άλλες πληγές επειδή κάποιοι θέλουν να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα άρον άρον. Σας καλώ να πείτε το μεγάλο όχι" κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γεννηματά: «Υπηρέτης ξένων συμφερόντων ο Τσίπρας»

«Υπηρέτη» των ξένων συμφερόντων, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά και τον κατηγόρησε ότι εφαρμόζει πρακτικές της παλιάς δεξιάς τύπου «yes man». Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι τα ξένα συμφέροντα δεν ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο της λύσης και δεν τους αφορά αν τα προβλήματα παραμένουν μεταξύ των δύο λαών.

«Βρήκαν τον βολικό κ. Τσίπρα να τελειώσει τη δουλειά παραμερίζοντας το εθνικό συμφέρον» ανέφερε και απευθυνόμενη προς τα υπουργικά έδρανα χρησιμοποίησε χαρακτηριστικές ατάκες του πρωθυπουργού «Σας λέμε ως εδώ. Go back κύριε Τσίπρα» προειδοποίησε με τους βουλευτές της ΔΗΣΥ να χειροκροτούν.

Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει τη συμφωνία διότι όπως υποστήριξε η κυβέρνηση δίνει στα Σκόπια την ένταξη στο ΝΑΤΟ, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ καθώς και το μακεδονικό έθνος. «Τα δώσατε όλα κ. Τσίπρα» είπε.

Πάνος Καμμένος: "Δεν θα φιμωθούμε"

Σχετικά με τις καταγγελίες του για σχέδιο διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε σε στιχομυθία που φέρεται να είχε ο πρόεδρος της Βουλής με δημοσιογράφο κατά την οποία ο τελευταίος επικαλούμενος και τον Κανονισμό της Βουλής έλεγε ότι δεν μπορεί βουλευτής από άλλη κοινοβουλευτική ομάδα να συμπληρώσει ΚΟ άλλου κόμματος στην περίπτωση που ο αριθμός των βουλευτών πέσει κάτω από τους πέντε.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε επίσης ότι μέρος του σχεδίου της διάλυσης των ΑΝΕΛ είναι και η παραμονή του Τέρενς Κουίκ στην Κυβέρνηση.

"Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα φιμωθούμε", δήλωσε υπενθυμίζοντας ότι ήταν αυτός που στάθηκε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τέλος, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι επιθέσεις εις βάρος του θα πείσουν τον ελληνικό λαό ότι οι ΑΝΕΛ δεν έπαιξαν κανένα παιχνίδι με το όνομα της γειτονικής μας χώρας και δεν έκαναν καμία συναλλαγή.

Θεοδωράκης: Θα αποκαλύψω ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού

Με στοιχεία και ονόματα θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης για την διάλυση του Ποταμιού. «Υπάρχει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσω, ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού» δήλωσε ο ίδιος από το βήμα της Ολομέλειας επικαλούμενος και τους 220.000 ψηφοφόρους του κόμματος του.

Ανέβαλε ωστόσο για μερικές ημέρες τις απαντήσεις «για το ποιος σκότωσε την ΚΟ και επιχείρησε να μας φιμώσει» επειδή όπως εξήγησε σήμερα ζούμε ιστορικές στιγμές. Τόνισε πάντως ότι παρά την διάλυση της ΚΟ του κόμματος το Ποτάμι δεν θα χάσει την πυξίδα του. Ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του Ποταμιού εμφανίστηκε ένθερμος απέναντι στην συμφωνία, τονίζοντας ότι με την κύρωση παύει το μονοπώλιο του ονόματος Μακεδονία από τους γείτονες μας.

Εξέφρασε την άποψη ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των λαών η ονομασία Μακεδονία παραπέμπει στα Σκόπια. «Η αναγνώριση της γειτονικής μας χώρας με το όνομα Μακεδονία από 140 χώρες μας δείχνει ότι κάνουμε λάθος» είπε ο κ. Θεοδωράκης και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όταν γίνει Βόρεια Μακεδονία η πρώτη σκέψη σε ολόκληρη την υφήλιο θα είναι ότι υπάρχει και νότια και δυτική και κεντρική Μακεδονία, και αυτή είναι ελληνική.

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 14 Σεπ 2020 | 12:18
ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΟΙ "ΓΑΛΑΖΙΟΙ" ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 11 Σεπ 2020 | 08:55

Αναβρασμός στη ΝΔ για τη μη άρση ασυλίας Πολάκη - Δημόσια συγγνώμη Γεωργιάδη σε Κουρτάκη

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για την απουσία των βουλευτών με αποτέλεσμα να μην αρθεί η ασυλία Πολάκη. Να αποδοθούν ευθύνες ζητά ο Κ. Μπογδάνος.

"GOLDEN RIBBON" 10 Σεπ 2020 | 22:22

Βουλή: Φωταγωγήθηκε με την "Χρυσή Κορδέλα" - Για τη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου [εικόνες]

Παγκόσμιος μήνας ευαισθητοποίησης κατά του παιδικού καρκίνου - Με το σύμβολο της Χρυσής Κορδέλας η Βουλή

Η ΜΗΝΥΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 10 Σεπ 2020 | 14:39

Εκπληξη στη Βουλή: Ο Πολάκης έβαλε τραγούδι του Καζαντζίδη... και η άρση ασυλίας του απορρίφθηκε

Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη- Η συζήτηση έγινε... υπο τους ήχους του Καζαντζίδη

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ 09 Σεπ 2020 | 21:06

"Λίφτινγκ" στη Βουλή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση [Εικόνες]

Οι εργασίες αποκατάστασης στη Βουλή ξεκίνησαν από τα μαρμάρινα στοιχεία.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 09 Σεπ 2020 | 18:35

Κορονοϊός: Προβληματισμός από τους κοινωνικούς φορείς για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας

Ενστάσεις από τους κοινωνικούς φορείς στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 07 Σεπ 2020 | 23:35

Βουλή: Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία του κορονοϊού τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 07 Σεπ 2020 | 22:38

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά μάσκα

Είναι δύσκολο να υποχρεωθεί ένα μικρό παιδί να φορά συνέχεια τη μάσκα, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ 07 Σεπ 2020 | 18:13

Βουλή - Τσίπρας: Γελοία η ωραιοποίηση της πραγματικότητας από την κυβέρνηση [Βίντεο]

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού - Στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ 07 Σεπ 2020 | 17:01

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Η κανονική ζωή έτσι όπως τη θυμόμαστε δεν θα επανέλθει ούτε γρήγορα, ούτε αθόρυβα

Σε εξέλιξη η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 07 Σεπ 2020 | 07:00

Βουλή: Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις συνέπειες του κορονοϊού

Έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 04 Σεπ 2020 | 22:55

Μπέρδεψαν τις γραμμές τους στον ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον της Βουλής

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και Σωκράτης Φάμελος εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις για το ίδιο θέμα στη Βουλή

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ 02 Σεπ 2020 | 10:36

Βουλή: Τη Δευτέρα η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τις συνέπειες του κορονοϊού

Η συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, θα διεξαχθεί στη Βουλή έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.