Follow us

Επιμένει στο success story ο Τσίπρας: Τα μνημόνια τελειώνουν

Επέμεινε στο... success story ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Επιμένει στο success story ο Τσίπρας: Τα μνημόνια τελειώνουν

Επέμεινε στο... success story ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για το τέλος των μνημονίων, παρά τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και τους φόβους για νέα μέτρα το 2018. Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την ρύπανση του Σαρωνικού και τις κυβερνητικές καθυστερήσεις, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας πως δεν η κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί από τον.... επικοινωνιακό οίστρο των ΜΜΕ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο χαρακτήρισε «δύσκολη» την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας. «Επειδή εμάς σε αντίθεση με άλλους μας ενδιαφέρει η ουσία, πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες και να μην παρασυρόμαστε από τον επικοινωνιακό οίστρο των Μέσων Ενημέρωσης. Να μιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος και να πάρουμε μέτρα για την ουσία του προβλήματος», σημείωσε. «Πρέπει να γίνουν τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων ναυσιπλοΐας για να προστατεύσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Απορρύπανση» χρειάζεται και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου της μεταφοράς υγρών καυσίμων στη Θάλασσα. Εχουμε κάνει βήματα τα τελευταία δυο χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Όπως φαίνεται όμως οι κηλίδες είναι βαθιές και χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια, συμπλήρωσε.

«Βαδίζουμε προς το τέλος μιας δύσκολης περιόδου»

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχει «ιστορικά χαρακτηριστικά», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Η χώρα βαδίζει προς το κλείσιμο μιας δύσκολης περιόδου που θα κλείσει τον Αύγουστο του 2018 με τη λήξη του προγράμματος. «Θα είναι το τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδου, που όμως δεν θα έρθει ως φυσικό επακόλουθο αλλά ως αποτέλεσμα επίμονης διαπραγμάτευσης». «Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι μόνο ένα ημερολογιακό ορόσημο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τα βήματα που έχουμε κάνει είναι σημαντικά, η χώρα έχει επιστρέψει σε ανάπτυξη, η ανεργία έχει μειωθεί. Θετική έκπληξη αποτελούν τα στοιχεία για τα έσοδα από τον ΕΦΚΑ».

«Δεν λέμε ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει την κρίση. Οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν διαρκώς τη θέση της ελληνικής οικονομίας. Αυτά είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα περνά σε νέα εποχή. Προχωρούν τα έργα με προσήλωση στη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις σημείωσαν υψηλό δεκαετίας».

«Εργαζόμαστε για να αξιοποιηθεί το θετικό μονέντουμ. Δεν δεσμευτήκαμε σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα όπως έκαναν οι άλλοι. Εμείς πετύχαμε χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, μικρότερους απ ότι θα μας ανάγκαζε το σύμφωνο σταθερότητας. Το σημαντικό δεν είναι ότι πετύχαμε σταθερούς στόχους αλλά τους υλοποιούμε κιόλας. Καταφέραμε να έχουμε την εικόνα μιας κυβέρνησης που διαπραγματεύεται σκληρά. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί από το μαύρο πρόβατο σε έναν υπολογίσιμο παίκτη στην διεθνή πολιτική σκηνή»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική. «Οσο η κρίση περνάει τόσο οι μάσκες πέφτουν και ξεκαθαρίζουν οι ιδεολικές απόψεις, Τα μέτρα του Μνημονίου είναι ήταν και θα είναι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι τίποτε άλλο από μια συρραφή των προτάσεων των πιο ακραίων των δανειστών, ένα σχέδιο που διανθίζεται με μια βαθιά αντικοινωνική και ελιτίστικη ρητορική. Αυτή η ρητορική έρχεται σε περίοδο έκρηξης των κοινωνικών ανισοτήτων/ Αυτή είναι η βαθιά ιδεολογική μας διαφορά με τους νεοφιλελεύθερους. Ευτυχώς για τη χώρα και την κοινωνία αυτή η νεοφιλελεύθερη δυστοπία απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα».

Να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση

«Πρέπει να αποφύγουμε τους παράγοντες που καθυστερούν την προσπάθεια της αλλαγής. Οφείλουμε να δείξουμε αποφασιστικότητα για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση. Θέλω μέχρι το Νοέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα προαπαιτούμενα, να μην δοθεί κανένα πάτημα σε κανέναν στο εσωτερικό ή το εξωτερικό που θα ήθελε να δει αυτή την διαδικασία να καθυστερεί».

«Μπαίνουμε πλέον σε μια φάση πιο απατητική και δύσκολη. Εγινε σοβαρή δουλειά το καλοκαίρι, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά μας τους επόμενους μήνες. Εχουμε την ευθύνη να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών, δεν συγχωρούνται ολιγωρίες. Πρέπει να βελτιώσουμε το επίπεδο της δουλειάς μας, να διορθώσουμε αρρυθμίες. Εχουμε αναλάβει τον στόχο της μετάβασης σε μια περίοδο κανονικότητας, σταθερότητας και ευημερίας είμαστε στην προμετωπίδα για να βγούμε από την δίνη της κρίσης. Πρέπει να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης, εμείς κρινόμαστε αυστηρά. Οι άλλοι τα έκαναν όπως τα έκαναν και θα βρίσκονται για πολλά χρόνια εκεί που βρίσκονται» σημείωσε.

Nέα Δημοκρατία: «Οι πολίτες δεν ακούν τον κ. Τσίπρα»

«Ο κ. Τσίπρας σκυμμένος, μουντός, αδύναμος και κουρασμένος», σχολιάζει η Πειραιώς.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας σκυμμένος, μουντός, αδύναμος και κουρασμένος. Οι πολίτες δεν τον ακούν, οι Υπουργοί του δεν τον πιστεύουν. Φιλότιμο για τις ευθύνες τους δεν διαθέτουν. Το θέαμα θλιβερό. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ 30 Σεπ 2023 | 17:19

Ο Μαραντζίδης (μετανιωμένος) τα βάζει τώρα με τον Τσίπρα: Θα γράψει βιβλίο "πώς μου έκλεψαν το κόμμα μέσα από τα χέρια"

Ο Νίκος Μαραντζίδης είναι θυμωμένος με τη στάση του Τσίπρα στην υπόθεση Κασσελάκη

30 Σεπ 2023 | 09:33

Ο Αλέξης τους ανέβασε, αυτός τους καταστρέφει

Αυτός τους πήρε από το 3% που θα έμεναν για μια ζωή και τους έφερε στην εξουσία, αυτός και τους καταστρέφει, τους βγάζει στη σύνταξη και τους οδηγεί και στη διάσπαση.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 28 Σεπ 2023 | 13:20

Βόμβα από Βούτση: Αποκαλύπτει το "βρώμικο" παρασκήνιο της εκλογής Κασσελάκη - Οι κρυφοί υποστηρικτές, οι φήμες και ο Τσίπρας

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αποκαλύπτει τι προηγήθηκε της εκλογής Κασσελάκη.

ΕΨΑΧΝΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ 27 Σεπ 2023 | 15:49

Ο Σκουρλέτης επιτίθεται στον Τσίπρα: Αυτός ευθύνεται που δεν συζητήσαμε ποτέ τα αίτια της ήττας- Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι

Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μας οδηγεί στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

ROVER ΠΑΡΑΚΑΛΩ 27 Σεπ 2023 | 13:29

Στέφανος Κασσελάκης- Εμφανίστηκε στην Κουμουνδούρου με την πολυτελή Range Rover του Τσίπρα- Ειρωνικά σχόλια στα social

Δεν είναι σαφές αν αυτό εννοούσε ο Αλέξης Τσίπρας όταν δήλωνε ότι ο Στέφανος μαθαίνει γρήγορα…αλλά σίγουρα προκάλεσε ορισμένα σχόλια

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ 27 Σεπ 2023 | 12:04

Μητσοτάκης: Τέρμα οι "80χρονοι πολιτευτές" διοικητές νοσοκομείων επειδή είναι "γαλάζιοι" - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Κεραμέως

Εκτός από τη μεταρρύθμιση του τρόπου επιλογής των διοικητών των δημοσίων φορέων, που φέρνει η Κεραμέως, το υπουργικό συζυτάει σήμερα και τα ειδικά κέντρα για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων.

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 27 Σεπ 2023 | 09:46

Ανάλυση: Γιατί η Αχτσιόγλου είπε όχι στον Κασσελάκη- Τι επιδιώκει η "αντιπολίτευση Φίλη"

Αν και η πρόταση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς την συνυποψήφιά του ήταν να αναλάβει όποιον ρόλο θέλει, η απάντηση ήταν ένα κατηγορηματικό όχι.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Σεπ 2023 | 08:22

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τα θέματα στην ατζέντα

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ 26 Σεπ 2023 | 18:18
ΣΤΙΣ 11:00 26 Σεπ 2023 | 17:08

Συνεδριάζει την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό - Τα θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα

Τα εννέα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου.

ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2023 | 15:10

Ο Ξυδάκης λέει ανοιχτά αυτό που πιστεύουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ: Τον Κασσελάκη τον "φύτεψε" ο Τσίπρας, το λέει ο ίδιος ο νέος αρχηγός

Ερωτηθείς στο ποιοι είναι αυτοί που τον έφεραν, ο κ. Ξυδάκης απάντησε πως "το ότι τον "φύτεψε" ο Αλέξης Τσίπρας, το υποστηρίζει ο ίδιος ο Στέφανος Κασελάκης".

Η ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2023 | 11:48

Ο Φίλης άρχισε αντάρτικο κατά Κασσελάκη - Αυγέρη: Κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση Τσίπρα

Την πρώτη της απάντηση ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε η Δώρα Αυγέρη στον Νίκο Φίλη με αφορμή τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, σε Κασσελάκη και Τσίπρα.

ΝΕΑ ΚΑΡΦΙΑ 26 Σεπ 2023 | 09:38

Ξέσπασμα Φίλη: Έχει ύφος Τραμπ ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας φταίει για τις ήττες, τα θαλάσσωσε ο Αποστολάκης

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση του Νίκου Φίλη στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για τις δύο εκλογικές συντριβές του ΣΥΡΙΖΑ.