Follow us

Δέκα παρεμβάσεις για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας ανακοινώνει ο Μητσοτάκης - Έχουν εκταμιευτεί ήδη πάνω από 25,5 εκ.

Αναδασώσεις, ενίσχυση υποδομών και οδικού δικτύου, πολεοδομικά γραφεία σε κάθε δήμο και ανάδειξη ιαματικού τουρισμού θα περιλαμβάνει το σχέδιο του πρωθυπουργού που θα ανακοινώσει στην Ιστιαία.

ευβοια

Το σχέδιο του για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός που επισκέπτεται σήμερα τις 10:30 το πρωί την Ιστιαία, μία από τις δεκάδες περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύει σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο, καθώς θα βρίσκονται μαζί του τουλάχιστον 12 κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και να προχωρήσουν άμεσα στις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν.

Ο πρωθυπουργός έχοντας δίπλα του τον Σταύρο Μπένο, τον Χρήστο Τριαντόπουλο αλλά και τον Άκη Σκέρτσο που θα αναλάβει το δύσκολο έργο του συντονισμού των συναρμόδιων υπουργών, θα εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, 10 παρεμβάσεις που θα έχουν ως στόχο την αναγέννηση της βόρειας Εύβοιας.

Διαβάστε Επίσης

Τα όσα θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αφορούν μόνο την αναδάσωση της περιοχής και την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά θα είναι ένα συνολικό σχέδιο το οποίο θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, και θα δίνει ελπίδα στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο σχεδιασμός προχωράει με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί καθώς στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου στο Μαξίμου, είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό πως η πρώτη διαβούλευση για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου στην Ιστιαία.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Εύβοια

"Νέο δάσος" και αλλαγές στο οδικό δίκτυο

Η αποκατάσταση του πρασίνου στις πυρόπληκτες περιοχές είναι το πρώτο ζητούμενο για την κυβέρνηση που έχει δώσει μεγάλο βάρος στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Το "νέο δάσος" που είναι η κωδική ονομασία του προγράμματος, θα στηρίζεται στη διπλή βιωσιμότητα. Θα περιλαμβάνει εκτός από τις μεταφυτεύσεις, τις αντιπυρικές ζώνες γύρω από τους οικισμούς και την χάραξη μονοπατιών, θα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, όπως τα μελίσσια, η ρητίνη και την βιομάζα.

Παράλληλα, θα ανακοινωθούν παρεμβάσεις στις υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο, προκειμένου η πρόσβαση από την βόρεια στη νότια Εύβοια να γίνεται ευκολότερα και γρηγορότερα.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Εύβοια

Πολεοδομία σε κάθε δήμο

Επίσης θα δημιουργηθούν ΚΕΠ στην Αγία Άννα και τα Βασιλικά, τα οποίο θα υπάρχουν και ψηφιακή μορφή. Αυτή θα είναι ουσιαστικά και η μόνη επαφή των πολιτών με το κράτος. Θα απασχολούνται λίγοι εκπαιδευμένοι υπάλληλοι και τα δικαιολογητικά ή τα πιστοποιητικά που θα χρειάζονται οι πολίτες θα τα συγκεντρώνει το κράτος.

Παράλληλα θα υπάρξουν πολεοδομικά γραφεία σε κάθε δήμο και τα οποία θα αναλαμβάνουν υποθέσεις που αφορούν το περιβάλλον, από τις χρήσεις γης, τις επενδύσεις, τη χωροταξία μέχρι και την πολεοδομία περιβάλλοντος.

Διαβάστε Επίσης

Ανάδειξη Ιαματικού τουρισμού

Επίσης ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην ανάγκη μεγαλύτερης ανάδειξης των περιοχών που προσελκύουν αρκετούς επισκέπτες λόγω των ιαματικών πηγών προκειμένου να γίνουν σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί. Παράλληλα θα ανακοινωθεί η δημιουργία μουσείου Ρητίνης στο χωριό Κουρκουλοί.

"Θα δημιουργήσουμε Φορέα Διαχείρισης του νέου δάσους στη Στροφιλιά αλλά και Ιαματικό Τουρισμό Ευεξίας στα Λουτρά Αιδηψού. Ακόμα θα δημιουργηθεί κέντρο χωροταξίας και πολεοδομίας στην Ιστιαία αλλά και το κέντρο επιχειρηματικότητας και το Δίκτυο Επιχειρήσεων για νέους επιχειρηματίες της περιοχής", είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Σταύρος Μπένος. Παράλληλα θα υπάρξουν και εκπαιδευτικές εκδρομές προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά οι μαθητές τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Εύβοια

Έχουν διατεθεί περισσότερα από 25,5 εκ

Με το που έσβησε η τελευταία πύρινη εστία ξεκίνησαν άμεσα η απογραφή των ζημιών και από τις 20 Αυγούστου 2021 αρχίσαν να δίνονται οι πρώτες αποζημιώσεις προς πυρόπληκτους επιχειρηματίες, αγρότες και νοικοκυριά στη Βόρεια Εύβοια, με αποτέλεσμα και ήδη έχουν καταβληθεί 12,1 εκατ. ευρώ.

Επίσης για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, αλλά και για την κάλυψη άμεσων αναγκών υπήρξε έκτακτη χρηματοδότηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση της βόρειας Εύβοιας, πρώτου και δευτέρου βαθμού, συνολικού ύψους 13,4 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως στις παραπάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται τα κονδύλια για τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που έγιναν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη σε σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν την αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων, την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2023, καθώς και την μη επιστροφή του επιστρεπτέας Προκαταβολής για το σύνολο της περιοχής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΥΠΙΚΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ 25 Μαρ 2023 | 23:11

Εμφανέστατη η ψυχρότητα Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη: Δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά

Η ψυχρότητα κυριάρχησε στην πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη μετά τις δηλώσεις για τον "άγνωστο Χ".

"Η ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ" 25 Μαρ 2023 | 19:27

Πολιτική ένταση μετά τη δήλωση Αθανασίου για Τέμπη & Μητσοτάκη - Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή του - "Διαστρεβλώθηκαν όσα είπα"

Η δήλωση του Νάσου Αθαναασίου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κ. Μητσοτάκη και τα Τέμπη δημιούργησε νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 25 Μαρ 2023 | 16:08

Απίστευτη δήλωση Αθανασίου: "Όταν ένας πατέρας και μια μάνα χάνει το παιδί του, με μία λέξη μπορείς να το χαρακτηρίσεις: Μητσοτάκης"

Ο Νάσος Αθανασίου αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη χρησιμοποίησε μια έκφραση που όπως είπε άκουσε το τελευταίο διάστημα, η οποία σκόρπισε δυσαρέσκεια και αμηχανία στους καλεσμένους της εκπομπής του Action 24

«ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΑΓΚΑΣ;» 25 Μαρ 2023 | 13:42

Γκλέτσος: "Σαφώς δεν είναι λύση αυτό που είπα για το γιαούρτωμα του πρωθυπουργού - Είμαστε υπόδουλοι στη μητσοτακική νοοτροπία"

O Απόστολος Γκλέτσος εξηγεί τι εννοούσε με το γιαούρτι που στο κάλυμμά του έχει το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 25 Μαρ 2023 | 13:21

Μητσοτάκης: Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο σημερινός εορτασμός – Απαραίτητος ο ιστορικός αναστοχασμός

''Απαραίτητος ο ουσιαστικός ιστορικός αναστοχασμός'', δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της παρέλασης.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 25 Μαρ 2023 | 10:49

Βενιζέλος για πρόταση Ανδρουλάκη: Δεν δήλωσα ενδιαφερόμενος, είπα τα αυτονόητα

Η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη

ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ 25 Μαρ 2023 | 08:07

Ξαφνικά υπάρχει υποψήφιος πρωθυπουργός για κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο "άγνωστος x";

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργός μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΣΤΟ LAMIA POLIS 24 Μαρ 2023 | 23:40

Ο Απόστολος Γκλέτσος πήρε θέση για το γιαούρτι με τον Μητσοτάκη: "Ποιος παίρνει στα σοβαρά τη ΝΔ; Τρολιά ήταν"

Ο Απόστολος Γκλέτσος τοποθετήθηκε για το περιβόητο γιαούρτι με το πρόσωπο του Μητσοτάκη: "Δεν έχουν χιούμορ" είπε.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ NFL 24 Μαρ 2023 | 20:24

Γ. Καρλαύτης για συνάντηση με Μητσοτάκη: Μοναδική εμπειρία το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός πολύ κουλ

Για την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε ο Γιώργος Καρλαύτης

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 24 Μαρ 2023 | 19:42
ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 24 Μαρ 2023 | 19:15

Αιχμές Μητσοτάκη κατά Ανδρουλάκη για τον πρωθυπουργό "άγνωστο Χ": Ρωτήστε τον ίδιο τι ακριβώς εννοούσε

Η πρόταση Ανδρουλάκη που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και η αιχμηρή απάντηση Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΣΤΡΑΠΗ 24 Μαρ 2023 | 15:02

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα αποκτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα...εφόσον από τις κάλπες προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση

Πώς σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, τις δηλώσεις Νίκου Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας

ΓΝΩΜΗ 24 Μαρ 2023 | 14:04

Ο Πάσχος Μανδραβέλης υπερασπίζεται τον Σταύρο Θεοδωράκη: Πώς έγινε το ξέπλυμα του Μητσοτάκη;

Ο Πάσχος Μανδραβέλης έγραψε στην Καθημερινή άρθρο για τις αντιδράσεις για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη