«Δεν έστειλα εγώ το τηλεγράφημα για τις 'περούκες΄»

Nέα ερωτήματα ανακύτπουν σχετικά με την υπόθεση με τις «περούκες» στη Νέα Υόρκη

den-esteila-egw-to-tilegrafima-gia-tis-peroukes
SHARE THIS
0
SHARES

Nέα ερωτήματα ανακύτπουν σχετικά με την υπόθεση με τις «περούκες» στη Νέα Υόρκη καθώς σε δήλωσή του ο απεσταλμένος του του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για την δημοσιογραφική κάλυψη του πρωθυπουργικού ταξιδιού, αναφέρει ότι το επίμαχο τηλεγράφημα δεν το έστειλε εκείνος.

Στη δήλωσή του ο κ.Μηλιώνης σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκε ότι το όνομά του ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία και προσθέτει ότι περίμενε από όσους έχουν «την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ». Ο κ.Μηλιώνης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είναι ο συντάκτης και επισημαίνει ότι τα κείμενά του στο Πρακτορείο φέρουν πάντοτε την υπογραφή του ή έστω τα αρχικά του. 


Η πλήρης δήλωση του Γιώργου Μηλιώνη έχει ως εξής


«Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία “με τις περούκες” στην Ν. Υόρκη.

Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ.

Δεν το έπραξαν.

Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ.

Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονοματός μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ

Η μέχρι τώρα σιωπή μου, υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στην Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στην ΓΣ του ΟΗΕ.

Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος, την διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων.Γιώργος Μηλιώνης

Δημοσιογράφος»

 

NΔ: Ποιος συνέταξε το τηλεγράφημα;

Ανακοίνωση με την οποία ζητά να μάθει ποιός συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα εξέδωσε η ΝΔ.

Σύμφωνα με τη ΝΔ “εύλογα” προκύπτει το ερώτημα και περιμένει απάντηση από τη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ποιός συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα. “Μήπως τελικά ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς έχει και αλλά χαρίσματα εκτός από τη σύνταξη του νόμου - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες;» διερωτάται η ΝΔ.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook