Δεν μπορεί να φταίνε για όλα πάντα οι προηγούμενοι

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά. «Η κυβέρνηση ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει τα προφανή»

den-mporei-na-ftaine-gia-ola-panta-oi-proigoumenoi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Άμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τα δημοσιονομικά. Η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κυβέρνηση «ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει προφανή πράγματα, αιχμάλωτη των προεκλογικών της δημαγωγιών».

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «μέχρι τις εκλογές η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματευόταν σοβαρά, με αμετάθετες κόκκινες γραμμές, άλλα και με σαφή στόχο: τη λήψη των υπολειπόμενων δόσεων του 2014, την έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή έως τις 28.2.2015, τη μετατροπή του προγράμματος του ΔΝΤ επίσης σε προληπτικό, την σταδιακή και προστατευόμενη επάνοδο στις αγορές».

Σημειώνει επίσης ότι υπήρχαν όμως μεγάλες δυσκολίες «από την παντελή έλλειψη συναίνεσης και το χορό των πρόωρων εκλογών που είχε στήσει όλη η τότε αντιπολίτευση με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν η διάλυση της Βουλής, οι εκλογές, η νέα κυβέρνηση, το δίμηνο της στρατηγικής σύγχυσης, το συνεχιζόμενο αλαλούμ, το μήνυμα της δημοσιονομικής χαλάρωσης, το κλείσιμο του ματιού προς όλους. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλη επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών τους τελευταίους τρεις μήνες. Μεγεθών όχι μόνο δημοσιονομικών, αλλά και χρηματοπιστωτικών και αναπτυξιακών».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ «Για αυτά φταίνε λοιπόν πάλι οι προηγούμενοι! Εντάξει. Αλλά έως πότε μπορεί να τραβήξει αυτή η ιστορία; Ως πότε θα ανέχεται ένα μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης αυτή τη κατάφωρη προσβολή της κοινής λογικής; Όχι για πολύ, διδάσκει η εμπειρία».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook