«Δεν τίθεται ζήτημα συναλλαγής με "όχημα" τη συμφωνία»

Ο αρχηγός της ΝΔ τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των συνεργασιών μετά τις εκλογές προκειμένου να "τρέξουν" οι μεταρρυθμίσεις.

den-tithetai-zitima-sunallagis-me-oxima-ti-sumfwnia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε κατηγορηματική διάψευση όσων "βλέπουν" πίσω από τον προβληματισμό του Ποταμιού αναφορικά με τη στάση που θα  κρατήσει για τα Σκόπια, σενάρια συναλλαγής μεταξύ των δύο κομμάτων προχώρησαν Κυριάκος Μητσοτάκη και Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη "Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις". 

Πάντως ο αρχηγός της ΝΔ τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των συνεργασιών μετά τις εκλογές προκειμένου να "τρέξουν" οι μεταρρυθμίσεις τονίζοντας ότι δεν είναι η στιγμή και η ώρα των ίσων αποστάσεων. Ανέφερε μάλιστα ότι τα δύο κόμματα έχουν κοινές θέσεις σε πολλά θέματα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι πολιτικοί σχηματισμοί μπορούν να προχωρήσουν σε συνεργασίες κρατώντας την αυτοτέλεια τους.

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων εμφανίστηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αλλάξουμε τη λέξη μεταρρυθμίσεις με την λέξη "τώρα- ρυθμίσεις". Συμπεριέλαβε σε αυτές την τροποποίηση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, όπως και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ζήτημα της συμφωνίας των Σκοπίων δεν έκρυψε ότι υπάρχουν κοινά πεδία με το Ποτάμι. Έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι δεν τίθεται ζήτημα συναλλαγής με "όχημα" τη συμφωνία για τα Σκόπια.

Όσο για τον Σταύρο Θεοδωράκη αστειεύτηκε ρίχνοντας την ευθύνη για τα όσα καταλογίζουν εσχάτως στο Ποτάμι, στον συγγραφέα του βιβλίου.

"Δεν γνώριζα ότι ο Κωστής Χατζηδάκης θα έστηνε τόσα πρωτοσέλιδα με πρωταγωνιστές τους ομιλητές της παρουσίασης του βιβλίου για να προωθήσει την εκδήλωση" είπε, ενώ στο ίδιο ύφος λίγο αργότερα επανήλθε "αν κάποιος μου πει ότι θα ήταν καλή ιδέα να είμαι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα του πρότεινα να έρθει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού" δήλωσε.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύ κόσμος αλλά και βουλευτές.

Μεταξύ άλλων ήταν αρκετοί βουλευτές της ΝΔ ( Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως, Όλγα Κεφαλογιάννη, Δημήτρης Σταμάτης κ. α) Από το Ποτάμι (Δημήτρης Τσιόδρας, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γρηγόρης Ψαριανός) αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης θεοχάρης.

 

 

Φωτογραφία: INTIMENEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook